Most visitors online was 5431 , on 15 Feb 2026
ευχαριστώ! Μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια καλή και φτηνή βάση οροφής? (κοντά στα 100€)ολες κανουν
Πήρα αυτή τη βάση τελικά ελπίζω να κάνει... argi μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι είναι το offset (noob here :happy_4προσεξε μην μεινεις τελικα με τη βαση στο χερι γιατι ο 70 εχει τρελλο offset
ευχαριστώ!offset ειναι η ιδιοτητα του προβολεα να μην προβαλει στην ευθεια. ο Συγκεκριμενος προβολεας επειδη ΔΕΝ εχει vertical lens shift ωστε να μπορεις να ρυθμισεις το επιπεδο της εικονας (σε σχεση με αυτο του προβολεα) και επειδη οποιαδηποτε τοποθετηση του προβολεα σε κλιση για να φερεις την εικοαν εκει που θες θα μετατρεψει το σχημα απο παραλληλογραμμο σε τραπεζιο (και θα σε αναγκασει να χρησιμοποιησεις ψηφιακη διορθωση της εικονας=keystone correction με αρνητικες επιπτωσεις στην ποιοτητα) ειναι ρυθμισμενος απο το εργοστασιο να προβαλει με μεγαλο offset ωστε να ειναι βολικος για την πλειοψηφια των σπιτιων που θα τον βαλουν στο ταβανι ή σε ενα χαμηλο τραπεζακι. Αυτο επρεπε να το εχεις κοιταξει πριν παρεις τον προβολεα για να ξερεις αν θα ταιριαξει στον χωρο σου. Λογικα επειδη πας για τοποθετηση στο ταβανι θα σε βολεψει, αλλα αν εχεις χαμηλοταβανο σπιτι ισως εχεις προβλημα.
Ενας προβολεας με 0 offset θα προβαλε την μιση εικονα πανω απο το επιπεδο του προβολεα και την αλλη μιση απο κατω , σαν ενα ισοσκελες τριγωνο με κορυφη τον προβολεα. Ο HD70 που εχει γυρω στο 30% offset αν θυμαμαι καλα, θα προβαλει ολοκληρη την εικονα πανω απο το επιπεδο του προβολεα, και ακομα πιο ψηλα. Η κατω πλευρα του ορθογωνιου της εικονας θα βρισκεται κατα 30% του πλατους της εικονας πανω απο το επιπεδο του προβολεα. Δηλαδη αν υποθεσουμε οτι προβαλεις ενα καδρο 16/9 διαγωνιου 100" τοτε το καδρο σου θα ειναι ενα παραλληλογραμμο 221χ125 εκατοστα. Αρα υπολογιζεις 30% των 125 εκατοστων = 37,5 εκατοστα. Η εικονα θα ξεκιναει 37,5 εκατοστα πανω (ή κατω αν θες σε περιπτωση celiling mount) απο το επιπεδο του προβολεα.
Κανε λοιπον τους υπολογισμους σου πρωτου αρχισεις να τρυπας τοιχους για την οθονη, την βαση κλπ και βρεθεις προ εκπληξεως κατοπιν εορτης!
Βασικά η βάση που πήρα αποτελείται από πολλά "κομμάτια" ώστε να μπορεί να γίνει mount και σε τοίχο και σε οροφή (κάπως έτσι)αυτη που πηρες δεν ειναι βαση οροφης αλλα τοιχου .Μια τετιοα εχω και εγω ,στον τοιχο εννοειται .Μετα απο πολλες βασεις οροφης και δοκιμες.
Νομίζω πως ανεξαρτήτως που έιναι τόιχου έκανες πολύ καλή επιλογή.... Την έχω βάλει και εγώ στο μάτι που έχω τώρα μια vogels παλιό μοντέλο τοίχου αλλά ουσιαστικά κολλημένη τόσο ψηλά που λειτουργεί σαν ταβανιού. Για γράψε εντυπώσεις μετά την τοποθέτηση και τιμή και από που την πείρες?????Πήρα αυτή τη βάση τελικά ελπίζω να κάνει... argi μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι είναι το offset (noob here :happy_4![]()
Την πήρα περίπου €130. Δεν έχω κάνει ακόμα τοποθέτηση στο ταβάνι και δεν ξέρω αν τελικά θα κάνω λόγω της διαρύθμισης του χώρου. Γενικά ο Optoma λόγω offset σε περιορίζει αρκετά στην τοποθέτηση στο ταβάνι, ενώ κάνει πιο εύκολη την τοποθέτηση σε τραπέζι. Πάντως δεν το μετάνοιωσα που την πήρα τη βάση, σίγουρα θα χρησιμέυσει σε κάποια μελλοντική τοποθέτηση...Νομίζω πως ανεξαρτήτως που έιναι τόιχου έκανες πολύ καλή επιλογή.... Την έχω βάλει και εγώ στο μάτι που έχω τώρα μια vogels παλιό μοντέλο τοίχου αλλά ουσιαστικά κολλημένη τόσο ψηλά που λειτουργεί σαν ταβανιού. Για γράψε εντυπώσεις μετά την τοποθέτηση και τιμή και από που την πείρες?????
Οι ρυθμίσεις που έχει για up down σε βοήθησαν στην τοποθέτηση αφού ο optoma δεν έχει lens shift???? Κάνε post και καμιά photo....