Βήμα-βήμα από 2.0 > 2.1 > 5.1 > ....

melina

Cargo 200
Reaction score
47.140
Χαιρετώ όλη την καλή παρέα.
Σκέφτομαι να βάλω δίπλα σε μια SONY KDL40V5500 ένα πολυκάναλο ενισχυτή και για αρχή 2 ηχεία μπροστά και σε λίγο καιρό και ένα sub και αργότερα βλέπουμε και για πίσω ηχεία.
Με ενδιαφέρει μόνο ο ήχος από ταινίες, για μουσική υπάρχει άλλο σύστημα.
Αναρωτιέμαι αν βάλω μπροστά 2 ηχεία τύπου βιβλιοθήκης αναρτημένα στον τοίχο εκατέρωθεν της τηλεόρασης, ίσως πάνω σε κάποια ραφάκια, και τα ηχεία αυτά είναι κάποια μεταχειρισμένα που απευθύνονται για συστήματα ήχου (έχω στο μυαλό κάποια Monitor ηχεία της spendor, quad, ή κάτει τέτοιο τέλος πάντων) θα έχω κάνει κάποια σοβαρή πατάτα; Σκέφτομαι για τέτοια με τη λογική αργότερα είτε να παίξουν το ρόλο των πίσω δορυφόρων είτε να άσχοληθούν΄με μουσική...το σκέφτομαι σωστά για ξεκίνημα;

τι λέτε;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.166
Απάντηση: Βήμα-βήμα από 2.0 > 2.1 > 5.1 > ....

Οποιαδήποτε προσθήκη ενισχυτή av και ηχείων θα ακουστεί καλύτερα από τα ηχεία της τηλεόρασης. Άρα σαν σκέψη είναι σωστή. Καλό θα είναι να καθορίσεις το μελλοντικό σου μπάτζετ, ώστε να μην χρειαστεί να κάνεις αγοραπωλησίες αργότερα.

Αν μπορείς κάνε και ένα σχεδιάγραμμα του χώρου.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.140
Ο όλος χώρος είναι 5x4 αλλά ο τοίχος που είναι η τηλεόραση σταματάει στα 3 μέτρα και έχει άνοιγμα μετά για 2 μέτρα και αντίστοιχα απέναντι (στη διασταση των 4 μέτρων) είναι ο καναπές. Οπότε χώρος θέασης ακρόασης 3x4 με ανοικτό χώρο ακόμη 2 μέτρα προς τα δεξιά μου. Ελπίζω να το ζωγράφισα καλά!!!
Εχω μπει σε πολύ περίεργες σκέψεις που θα πάρει μπάλα και το δικάναλο σύστημα μου φαίνεται. Ενας καλός AV ως προενισχυτής λέει τίποτα για audio;
Σε αυτήν την περίπτωση θα κρατούσα για μπροστά L&R αυτά που έχω, acoustic zen adagio, ή μήπως είναι υπερβολή;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.166
Απάντηση: Βήμα-βήμα από 2.0 > 2.1 > 5.1 > ....

Αν κρίνω από τα ηχεία σου, το δικάναλο είναι σε άλλο επίπεδο.

Εγώ είμαι του δόγματος "μεγάλος ήχος-μεγάλη εικόνα". Τώρα αν εσύ προτιμάς να έχεις (πολύ) μεγαλύτερο ήχο από την εικόνα της τηλεόρασης, ελπίζω οι περισσότερο ειδήμονες να σου απαντήσουν περί av και χρήσης του σαν προενισχυτή.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.140
Αν εννοείς το μέγεθος της τηλεόρασης υπάρχει πρόβλεψη για αναβάθμιση αργότερα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.556
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος