Βήμα 2ο.....

Reaction score
0
Ωραια, με την βοήθεια σας η δομημένη καλωδίωση ολοκληρώθηκε οι οδηγοί περάστηκαν και αναμένουν με αγωνία τα HDMI και τα καλώδια δυκτίου να πάρουν τις θέσεις τους.
Βήμα δεύτερο η θέση του προβολέα στο ταβάνι.
Απο τα γραφόμενα στο forum καταλαβαίνω οτι η πιο συγκεκριμένη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι « περι ορέξεως κολοκυθόπιτα» ή η παραπομπή στο projection calculator (το οποίο παρεπιπτώντος δεν λεέι να δουλέψει στο laptop μου).

Ωστόσο ίσως μπορέσω να πάρω μια ιδέα παραθέτοντας τα εξής στοιχεία.

1.Ο προβολέας θα τοποθετηθεί σε βάση στο ταβάνι (γυψοσανίδα)
2.Η θέαση θα γίνεται σε τοίχο πλάτους 2 μέτρων (έχω ηδη πανι αλλα λέω να δοκιμάσω τον τοιχο)
3.Ο καναπές – πολυθρόνες μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση απο τον τοίχο μέχρι 3-3,5 μέτρα max.

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής, σε τι απόσταση να μπει η βάση του προβολέα ώστε να μου δίνει την δυνατότητα να παιξω με τις ίντσες της οθόνης (80 -100”) χωρίς να χάνω σε ποιότητα μιάς και δεν έχω την δυνατότητα να test-αρω πρακτικά τις ιντσες που θα βόλευαν στον συγκεκριμένο χώρο.

Ξέχασα να πώ ότι ο προβολέας θα αγοραστεί τον Μάρτιο και κατα πάσα πιθανότητα θα είναι Sony (αν βοηθάει σε κάτι αυτό)

κάθε βοήθεια ευπροσδεκτη :126:

Reaction score
384
Πρεπει να βρεις το throw ratio του προτζεκτορ απο τα χαρακτηριστικα πρωτα. Μετα τα αλλα ειναι ευκολα...

Reaction score
0
Πρεπει να βρεις το throw ratio του προτζεκτορ απο τα χαρακτηριστικα πρωτα. Μετα τα αλλα ειναι ευκολα...
Σωστά Δημήτρη...αλλά..στην περίπτωση μου όμως που δεν έχω αποφασίσει για τον προβολέα ακόμα (ξέρω μόνο οτι θα κινηθώ γύρο στα 2.500 ευρώ και πιθανόν προς Sony μεριά) δεν υπαρχει κάποιος γενικος κανόνας?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.869
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef