Βίαια βιντεοπαιχνίδια και παιδιά

Reaction score
62
Προστασία από τα βίαια βίντεο παιχνίδια

Ο ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης Φράνκο Φρατίνι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασχοληθεί με την προστασία των παιδιών, απέναντι στην αυξανόμενη διάδοση βίαιων βίντεο παιχνιδιών και ηλεκτρονικών παιγνιδιών.

Με την ευκαιρία της προσεχούς συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Δικαιοσύνης στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, "προτείνω να διεξαχθεί σύντομος άτυπος διάλογος για το θέμα αυτό" και ειδικότερα σχετικά με τη σήμανση στη συσκευασία τέτοιων παιγνιδιών ή την πώλησή τους σε ανηλίκους. Εάν η ευθύνη για την προστασία των παιδιών απέναντι στα παιγνίδια αυτά ανήκει κυρίως στους γονείς.

Πιστεύω ότι σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο οφείλουμε επίσης να αναλάβουμε τις ευθύνες μας", δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Φράνκο Φρατίνι, ο οποίος σχεδιάζει να οργανώσει στις αρχές του 2007 διάσκεψη με εκπροσώπους της βιομηχανίας βίντεο και ηλεκτρονικών παιγνιδιών με στόχο τη θέσπιση ενός κώδικα που θα διέπει την παραγωγή ιντεράκτιβ παιγνιδιών για τα παιδιά.
news.antenna.gr

Reaction score
4.568
Τι ωραία παιχίδια που υπήρχαν όταν ήμαστε παιδιά!

Playmobil,Lego,κούκλες και κουκλάκια, επιτραπέζια...

Τώρα... :(

Reaction score
62
Giota said:
Τι ωραία παιχίδια που υπήρχαν όταν ήμαστε παιδιά!

Playmobil,Lego,κούκλες και κουκλάκια, επιτραπέζια...

Τώρα... :(
Ναι αλλά έτσι έχω εγώ κατηγορία!!! :lol: :lol: :lol:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Το θέμα είναι να μην κάθονται τα παιδιά μέρες και νύχτες στο playstation και αποκόπτονται από άλλες, φυσιολογικότερες δραστηριότητες και κοινωνικές επαφές. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, οι δικοί μου γιοι έχουν παίξει τα πάντα (GTA και τέτοια), και δεν είδα καμιά επιθετική τάση εκτός οθόνης, ούτε σ' αυτούς ούτε στους φίλους τους. Ίσα-ίσα που μικρότεροι εκτόνωναν και την όποια νευρικότητα της εφηβικής ηλικίας.

Τώρα αν σε κάποια παιδιά ενυπάρχει κάτι και ξυπνάει, δεν το ξέρω. Αλλά κατά τα άλλα είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι ένα παιδί που σκοτώνει στο παιχνίδι δεν είναι σε θέση να το ξεχωρίσει από την πραγματικότητα και θα σκοτώνει και στο δρόμο; Ήμαρτον...

Reaction score
7
Αυτά είναι μπαρούφες του καθωσπρεπισμού.Και εγώ έχω παίξει ότι παιχνίδι έχει βγει που σκοτώνει/πλακώνεις/γαζώνεις κόσμο αλλά δεν βγήκα να σκοτώσω κανέναν ακόμα...Εξαρτάται από την διαπαιδαγώγηση που έχει το παιδί από το σπίτι...Αν το χαζοαμερικανάκι που οι γονείς το έχουν γραμμένο παίξει Quake και μετά πάει σχολείο και θέλει να το κάνει live action δεν φταίει το Quake...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe