Βίντεο-λήψη με κινητό

Reaction score
0
Παρ' όλο που πολλοί πιθανόν να διαφωνούν, είμαι λάτρης της λήψης φωτογραφιών και βίντεο απο το κινητό μου, λόγω του οτι δεν μου είναι εύκολο να κουβαλάω την βιντεοκάμερα και των ψηφιακή φωτογραφική μαζί μου παντού.

Έχω πάρει πολλά κινητά, και στα κριτήριά μου για επιλογή συσκευής είναι η ποιότητα της φωτογραφίας και βίντεο, μεταξύ των άλλων, αλλά το θεωρώ βασικό.

Βλέπω (για παράδειγμα σε 3 πρόσφατες συσκευές που πήρα) τα χαρακτηριστικά απο τα βίντεο που τράβηξα και δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι αυτά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην ποιότητα του βίντεο. Για παράδειγμα:

- στην ταχύτητα δεδομένων, βλέπω σε μια συσκευή (Galaxy S) 11988, στο (Wave) 12048 και στο Xperia mini 6068.
- στο ρυθμό μετάδοσης bit αντίστοιχα 62, 63 και 130
- στα κανάλια, αντίστοιχα 1,1 και 2
- στον ρυθμό δειγμάτων ήχου, αντίστοιχα 16Khz, 48Khz και 48Khz
Τα άλλα στοιχεία των ιδιοτήτων του κάθε βίντεο, είναι ίδια, γι' αυτό και δεν τα αναφέρω.

Θα ήθελα να ξέρω, επειδή βλέπω διαφοροποιήσεις στην ποιότητά τους και ειδικά επειδή σε μερικά βίντεο κατά την προβολή τους στον υπολογιστή προηγείται ο ήχος απο την εικόνα (εκτός αν αυτό είναι πρόβλημα του υπολογιστή μου), τι είναι αυτό που παίζει ρόλο περισσότερο για να μπορώ να έχω ένα καλό βίντεο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντησή σας.

(εάν δεν πόσταρα στο σωστό σημείο, συγγνώμη, ας μεταφερθεί το θέμα, αλλά με αναζήτηση δεν βρήκα άλλο κατάλληλο).

Reaction score
51
Απάντηση: Βίντεο-λήψη με κινητό

ο φακός.

...και πόσο χαλαρός (και καλός) είναι ο επεξεργαστής του κινητού.

Περιμένουμε σε μερικές μέρες το Ν9 της Nokia που από όσα έχω διαβάσει χτυπάει κορυφή σε φωτό και βίντεο.

Reaction score
0
Απάντηση: Βίντεο-λήψη με κινητό

Το καταλαβαίνω οτι ο φακός βασικά (πιθανόν και ο επεξεργαστής) παίζουν ρόλο για την καλή λήψη βίντεο.
Αυτό που εννοώ στο ερώτημά μου είναι απο τις τιμές των χαρακτηριστικών που αναφέρω στο πρώτο ποστ, αν κάποιο απο αυτά είναι καθοριστικό για την ποιότητα του βίντεο.
Π.χ., στο Galaxy S που βλέπω τον "ρυθμό δειγμάτων ήχου" να είναι 16Khz, μήπως αυτό φταίει που σε πολλά βιντεο ο ήχος προηγείται της εικόνας;
Ο "ρυθμός μετάδοσης bit" επίσης, είναι βασικός; Η "ταχύτητα δεδομένων";
Τι απο αυτά παίζει σημαντικό ρόλο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis