Βελτίωση Σήματος με μεγαλύτερο πιάτο;

Reaction score
0
Διαθέτω ένα εξηντάρι πιάτο της Nova κεντραρισμένο στις 13 μοίρες ανατολικά. Πρόσφατα, άρχισα να παρατηρώ αισθητή πτώση ποσότητας σήματος (κάτω από 50%) για ορισμένα pids της Νόβα (12167) στα οποία είναι οι ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και λοιπά. Με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κάποια κολληματάκια. Λέω να πάρω ένα μεγαλύτερο πιάτο (ας πούμε 120cm) και να βάλω και άλλο ένα LNB να βλέπει ASTRA παράκεντρα.
Θα δώ λέτε διαφορά στην ποσότητα του σήματος ή τα ίδια Παντελάκη μου;
Επίσης για 120cm πιάτο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τι άλλο μπορώ ή μου συστήνετε να δω, πέρα από Hotbird; Π.χ. θα μπορώ να έχω παράκεντρη λήψη Hellas SAT ή καλύτερα να προσανατολιστώ για κάποιον ASTRA - αλήθεια έχει κανά κανάλι της προκοπής free (π.χ. BBC, Boomerang, Disney Channel, sci-fi και λοιπά);

Συγγνώμη για τα πολλά ερωτήματα!

Reaction score
0
Θα δεις τεραστια διαφορα.
Πριν το αλλαξεις ομως δες αν το πιατο η το lnb εχουν κουνηθει διοτι 50% ειναι μεγαλη πτωση.
Μπορει να εχει χαλαρωσει το μπρατσο που κραταει το lnb και να εχει φυγει απο την θεση του.
Διοτι 60αρι να κουνηθει αν εχει εγκατασταθει αρχικα σωστα πολυ δυσκολο το βλεπω.
Αν βαλεις 1.20 καλυτeρα ειναι να πας σε 1.40 και να υσηχασεις οχι ομως γιανα βλεπεις μονο Nova. (ειναι αχριαστο μονο για Nova)
Παιξε κεντρικα Hotbird και παρακεντρα Astra !!!
Βασικα εσυ θα το αποφασεις αναλογα με τα καναλια που θα δωσεις προτερεοτητα.
Ασε τον Hellas Sat δεν μετραει :)
Lnb να αγορασεις invacom 0.3 εχουν διαφορα με τα υπολοιπα το εχω τσεκαρει ο ιδιος.

Free και ενδαφερον δυσκολα τα πραγματα.
Κοιτα κανενα M. Revolutions i kanena Dragon cam.
Aν αγορασεις 1 απο τα 2 cam να δεις πρωτα αν συνεργαζοντε αψογα με τον δεκτη σου.

Reaction score
0
Μάλλον έχεις δίκιο Άκη. Θα προσανατολιστώ σε 1.40 με παράκεντρο τον ASTRA. Απ' ότι ξερω ο ASTRA είναι και στις 28 μοίρες και όχι μόνο στις 19, άρα θέλω τριπλό LNB ε;
Οψώμεθα!

Reaction score
0
Αντωνη δεν ειναι ετσι.
Τα lnb ειναι μονα, διπλα και τετραπλα.
Τα μονα ειναι για ενα δεκτη σε ενα σημειο, τα διπλα για 2, τα τετραπλα για 4.
Επισης οσο λιγοτερα db ειναι το lnb τοσο καλυτερα.
Ενα lnb στοχευει ενα δορυφορο.
Εσυ θελεις ενα για hotbird kai ena gia astra. 2 lnb δηλαδη.
Ton astra stoys 28 δεν θα τον βγαλεις παρακεντρα με σταθερο πιατο.

Reaction score
0
ΟΚ Άκη, κατανόησα! Θα προσανατολιστώ σε διπλό lnb άρα, και 1,40 πιάτο, δε ξέρω όμως μήπως την γλιτώσω με 1,20, γιατί εχώ ακούσει ότι εδώ Θεσσαλονίκη έχουμε καλύτερη λήψη από Αθήνα για ASTRA. Βλέπεις μένω σε σπίτι με κεραμίδια και εκτός του ότι είναι ψιλοεπικίνδυνο μεγάλο πιάτο σε κεραμίδια χωρίς ειδική βάση, πέρσι δυνατοι αέρηδες πήραν το 60αράκι πιάτο μου και το σήκωσαν και διαλύσαν πάρα πολλά κεραμίδια... Έπρεπε να βλέπατε την φάτσα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος κάτω από τα κεραμίδια...
Το διαμέρισμα μου είναι αγορασμένο, αλλά δεν θέλω με τίποτα μπλεξίματα με γειτόνους :wink:

Reaction score
0
Να θυμασε οτι το ζουμι ειναι κυριως hotbird. (Italia)
Astra (Ispania).

Toυ hotbird ειναι καπως δισκολα να βγουν ολα.
Βασικα πριν διαλεξεις ποιον θα παιξεις κεντρικα και ποιον παρακεντρα ρωτα τον τεχνικο σου.
Αν μπορεις να βαλεις 1.40 θα σε οφελησει παντως .....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.191
Members
38.427
Νεότερο μέλος
oikapo