Βιβλία

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.372
και μιας κι "έπιασα" τις βιογραφίες αγαπημένων μου συγκροτημάτων/μουσικών, θα συνεχίσω με το:
View attachment 394488

αναμένοντας τον Ιούλιο 2026 την έκδοση του δεύτερου μέρους και αμέσως μετά θα πάρει σειρά το:

View attachment 394489
Τα διάβασα και τα δύο.

Το ελληνικό fan club των Savatage έκανε πολύ καλή δουλειά, εξιστορώντας την αρχή του συγκροτήματος και τα πρώτα βήματα προς την καθιέρωση στο metalικό στερέωμα. Αναμένω τα επόμενα δύο μέρη - το δεύτερο θα εκδοθεί τον Ιούλιο του 2026.

Η βιογραφία του Abaddon ήταν ενδιαφέρουσα. Μου φάνηκε διαφορετική από όσες βιογραφίες διάβασα μέχρι τώρα, υπό την έννοια του ότι, για παράδειγμα, δεν αφιέρωσε σελίδες επί σελίδων στη διαδικασία σύνθεσης κι ηχογράφησης των albums - τα συγκεκριμένα "κεφάλαια" της ζωής του τα πέρασε κάπως επιδερμικά, θα έλεγα. Υπήρχε πάρα πολύ αρχειακό/φωτογραφικό υλικό, κυρίως από τον συν-συγγραφέα και φανατικό θαυμαστή του συγκροτήματος. Προφανώς εκτέθηκαν τα πραγματικά (σύμφωνα με τον Abaddon) γεγονότα γύρω από την πορεία του συγκροτήματος (αποχώρηση μελών, επανασύνδεση, συναυλίες κτλ), τα οποία γεγονότα ξεκαθάρισαν πολλές φήμες που κυκλοφορούσαν μεταξύ οπαδών του metal κατά τις περασμένες δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του συγκροτήματος στο festival του περιοδικού Metal Invader, το 1997, στο οποίο έπαιξαν ως headliners - ήμουν εκεί! :)

Θα συνεχίσω με βιογραφία μουσικού, του Miles Davis - ένα βιβλίο το οποίο δεν έχω ιδέα πώς βρέθηκε στη βιβλιοθήκη μου, όμως θα το διαβάσω ευχαρίστως!

1777985359985.png

wizzy

Reaction score
23.372
Θα συνεχίσω με βιογραφία μουσικού, του Miles Davis - ένα βιβλίο το οποίο δεν έχω ιδέα πώς βρέθηκε στη βιβλιοθήκη μου, όμως θα το διαβάσω ευχαρίστως!

View attachment 395785
Το τελείωσα κι αυτό. Δεν με ενθουσίασε. Έπρεπε να υποψιαστώ ότι σε τόσες λίγες σελίδες δεν υπήρχε περίπτωση να χωρέσει η πλήρης βιογραφία του Miles Davis. :) Όπως και να 'χει, μια στοχευμένη κριτική του βιβλίου, θα βρείτε εδώ.

Προσωπικά, θεωρώ ότι αξίζει να αναφέρω την πρόταση με την οποία τελειώνει το βιβλίο: "Χωρίς το "Kind of Blue" και το "Sketches of Spain", ο κόσμος ολόκληρος θα ήταν πιο θλιβερός.", πρόταση η οποία με βρίσκει σύμφωνο. Τα συγκεκριμένα δύο albums δεν πρέπει να λείπουν από καμία δισκοθήκη.

wizzy

Reaction score
23.372
Σημερινές παραλαβές:

books.jpg

Το βιβλίο από το Metal Hammer συλλέγει συνεντεύξεις, δισκοκριτικές κτλ από τα αρχεία του περιοδικού και λειτουργεί ως "προεόρτια" για μεθαυριανή συναυλία. Νομίζω, θα το ξεκινήσω - λάθος, θα το "καταβροχθίσω"! :biggrin: - και μετά θα διαβάσω τα άλλα δύο με την ησυχία μου.

Τα βιβλία "The last Titan" είναι μυθιστόρημα ηρωικής φαντασίας, το οποίο διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα. Τα βιβλία είναι στα Αγγλικά, ο συγγραφέας είναι Έλληνας, ο οποίος αντλεί χρηματοδότηση από το Kickstarter και μαζί με τα βιβλία στέλνει και διάφορα perks (υλικά κι ηλεκτρονικά). Θα γράψω περισσότερα όταν ολοκληρώσω την ανάγνωσή τους. Είναι επταλογία και μπαίνω σε πειρασμό να περιμένω την ολοκλήρωση της επταλογίας και μετά να τα διαβάσω "μονορούφι". Θα δούμε...

Last edited:

wizzy

Reaction score
23.372
Πρόσφατη αγορά:

20260604_070621.jpg

...και τα δύο επόμενα στη σειρά για ανάγνωση:

20260604_222503.jpg

Θα ξεκινήσω με το βιβλίο του Μουρκοκ (ηρωική φαντασία), το οποίο αποτελεί μέρος/συνέχεια της σειράς με ήρωα τον Έλρικ του Μελνιμπονέ. Ε, μετά, θα πάρει σειρά η πολυπόθητη (για μένα :) ) βιογραφία του Chuck.

wizzy

Reaction score
23.372
Θα ξεκινήσω με το βιβλίο του Μουρκοκ (ηρωική φαντασία), το οποίο αποτελεί μέρος/συνέχεια της σειράς με ήρωα τον Έλρικ του Μελνιμπονέ. Ε, μετά, θα πάρει σειρά η πολυπόθητη (για μένα :) ) βιογραφία του Chuck.
Διάβασα το βιβλίο του Μουρκοκ. Θα χαρακτήριζα τα συναισθήματά μου ως "ανάμεικτα". Το βιβλίο, συνολικά, ήταν καλό. Δεν με εντυπωσίασε, όπως με εντυπωσίασε η αρχική πενταλογία, ούτε καν όσο μου άρεσαν δύο (2) άλλα βιβλία που κινούνταν στο "σύμπαν" του Έλρικ, χωρίς να έχουν τον ίδιο ως κύριο πρωταγωνιστή. Θεωρώ ότι ο συγγραφέας κινήθηκε κάτω από τα standards του.

Θα έλεγα ότι η εξέλιξη της ιστορίας έρχεται σε "κύμματα". Ξεκινάει καλά, συνεχίζει καλύτερα (ωραίες ανατροπές, ωραίες περιγραφές μαχών/περιπετειών κτλ) και μετά... Ε, μετά, αρχίζει η "προετοιμασία" για την τελική μάχη (το "build up" που λένε και στο χωριό μου) και διαβάζουμε σελίδες επί σελίδων και κεφάλαια επί κεφαλαίων για το τι σκέφτεται ο ένας και τι σκέφτεται ο άλλος και δράση μηδέν. Προς το τέλος, κάτι πάει να γίνει, μένουμε λίγο (πολύ!!!) μετέωροι, επιστρατεύεται ένας από μηχανής θεός και μετά από δύο σελίδες, λήγουν τα πάντα - χωρίς να έχουν εξηγηθεί/ολοκληρωθεί όλες οι επιμέρους ιστορίες που έτυχαν αφήγησης κατά τη διάρκεια του βιβλίου. Αφήνεται και μια νύξη ότι μπορεί να υπάρξει και συνέχεια (επόμενο βιβλίο). Ε, εντάξει, ήταν κοροϊδία.

Απογοητεύτηκα γιατί είχα υψηλές προσδοκίες από τον συγγραφέα. Το βιβλίο του, μου έδωσε την εντύπωση ότι ο συγγραφέας προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά του, στα 86 έτη (!!!) ηλικίας του, συνεχίζοντας μία ιστορία η οποία είχε λήξει προ πολλού κι ενεργοποιώντας τα αισθήματα νοσταλγίας των αναγνωστών του οι οποίοι "έτρεξαν" να πάρουν το νέο βιβλίο (κι εγώ αυτό έκανα, δεν εξαιρώ τον εαυτό μου). Με μία λέξη, "milking".

Η συμβουλή μου είναι να μείνετε στην αρχική πενταλογία. Αυτή, ναι, είναι "μνημείο" της λογοτεχνίας του φανταστικού/ηρωικής λογοτεχνίας.

Συνεχίζω με τη βιογραφία του Chuck.

Reaction score
17.771
Anthony Craig Horowitz : Η ποινή είναι θάνατος

Σ αυτόν τον κύκλο εργασιών του ο Αντονι Χοροβιτζ η Χόροουιτς “ παιζει “ το ρόλο του Δρ. Γουατσον .

IMG_2046.jpeg

IMG_2047.jpeg

Το τριτο βιβλίο της τριλογίας : Οι φόνοι του νυχτολούλουδου,οι φόνοι της κισσας ( Ertflix )και οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ.

Ο οίκος του Μεταξιού .

IMG_9808.jpeg

IMG_9811.jpeg

IMG_9813.jpeg

IMG_9809.jpeg

Attachments

Last edited:

Reaction score
17.771
Ο θάνατος της κόκκινης ηρωίδας.

Death of a Red Heroine Του Qiu Xiaolong

IMG_2054.jpeg

Qiu's first Inspector Chen novel, Death of a Red Heroine, garnered him the 2001 Anthony Award for Best First Novel by a mystery writer.

Ο Qiu Xiaolong είναι ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων Inspector Chen, η οποία διαδραματίζεται στη Σαγκάη. Τα βιβλία συνδυάζουν το μυστήριο με την πολιτική, την κοινωνική κριτική και την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα….θίγει ζητήματα διαφθοράς, λογοκρισίας και εξουσίας, ενώ συχνά τα πλέκει αριστοτεχνικά με την κινεζική ποίηση και τη φιλοσοφία.

Από το 1989 είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠ της Αμερικής και τα γεγονότα που συνετελεσαν σ αυτήν την απόφαση είναι μέρος της περιπετειώδης ζωής του και της οικογένειας του στην Κίνα.
Χαρακτηριστικά γράφει ο Qiu στην αγγλική Βικιπεδια, πως „ο πατέρας του ήταν κατά τύχη καπιταλιστής„ ή θεωρήθηκε έτσι από συγκυρίες …Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία της ζωής του έστω και σχεδον επιγραμματικά στην Βικιπεδια .

Μου τον σύστησαν όταν έμαθαν πως μαθαίνω κινέζικα :μαθαίνω να γράφω και τα Hanzi και τα Pinyin,να διαβάζω, να κάνω listening comprehension … :biggrin: προσπαθωντας να καταλάβω πώς σκέφτονται….Υπεροχη γλώσσα!Σαν τα μαθηματικά .

Υ.Γ. Βρίσκομαι στην 70. σελιδα αλλά έχω την εντυπωση πως πρέπει να κρατάω σημειώσεις για το ποιος είναι ποιος : Zhang ,Li,Yu ,Xi啊,陈 ,章 ,里。。。。

Reaction score
6.383
Ο θάνατος της κόκκινης ηρωίδας.

Death of a Red Heroine Του Qiu Xiaolong

View attachment 400351

Qiu's first Inspector Chen novel, Death of a Red Heroine, garnered him the 2001 Anthony Award for Best First Novel by a mystery writer.

Ο Qiu Xiaolong είναι ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων Inspector Chen, η οποία διαδραματίζεται στη Σαγκάη. Τα βιβλία συνδυάζουν το μυστήριο με την πολιτική, την κοινωνική κριτική και την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα….θίγει ζητήματα διαφθοράς, λογοκρισίας και εξουσίας, ενώ συχνά τα πλέκει αριστοτεχνικά με την κινεζική ποίηση και τη φιλοσοφία.

Από το 1989 είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠ της Αμερικής και τα γεγονότα που συνετελεσαν σ αυτήν την απόφαση είναι μέρος της περιπετειώδης ζωής του και της οικογένειας του στην Κίνα.
Χαρακτηριστικά γράφει ο Qiu στην αγγλική Βικιπεδια, πως „ο πατέρας του ήταν κατά τύχη καπιταλιστής„ ή θεωρήθηκε έτσι από συγκυρίες …Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία της ζωής του έστω και σχεδον επιγραμματικά στην Βικιπεδια .

Μου τον σύστησαν όταν έμαθαν πως μαθαίνω κινέζικα :μαθαίνω να γράφω και τα Hanzi και τα Pinyin,να διαβάζω, να κάνω listening comprehension … :biggrin: προσπαθωντας να καταλάβω πώς σκέφτονται….Υπεροχη γλώσσα!Σαν τα μαθηματικά .

Υ.Γ. Βρίσκομαι στην 70. σελιδα αλλά έχω την εντυπωση πως πρέπει να κρατάω σημειώσεις για το ποιος είναι ποιος : Zhang ,Li,Yu ,Xi啊,陈 ,章 ,里。。。。

Έχω κάνει 13 χρόνια κινέζικα!

wizzy

Reaction score
23.372
Μπορείς να μου συστήσεις κι άλλους κινέζους συγγραφείς?
Έχω ένα βιβλίο Κινέζου συγγραφέα, το οποίο δεν πρόκειται να διαβάσω. Θα ψάξω να βρω ποιο είναι και θα επανέλθω αύριο. Εάν σε ενδιαφέρει, θα στο χαρίσω. :)

wizzy

Reaction score
23.372
@Snow Whitty

Έχω ένα βιβλίο Κινέζου συγγραφέα, το οποίο δεν πρόκειται να διαβάσω. Θα ψάξω να βρω ποιο είναι και θα επανέλθω αύριο. Εάν σε ενδιαφέρει, θα στο χαρίσω. :)
Το βιβλίο είναι το "Το βουνό της ψυχής" του Γκάο Ξινγκγιάν. (πληροφορίες: εδώ κι εδώ)

Δες το κι αν το θες, πες μου.

Reaction score
17.771
@Snow Whitty

Το βιβλίο είναι το "Το βουνό της ψυχής" του Γκάο Ξινγκγιάν. (πληροφορίες: εδώ κι εδώ)

Δες το κι αν το θες, πες μου.
Αυτο το βιβλίο έχει πάρει Νόμπελ λογοτεχνίας,αλλά φαίνεται πως κάποιους τους κουράζει ο αφηγηματικος τρόπος του συγγραφέα.

Διαβαζω τις κριτικές και μου αρέσει το παρακάτω :

„Αυτό το μυθιστόρημα απαιτεί πραγματικά πολύ ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. Χρόνο που συχνά έχει κανείς μόνο όταν ταξιδεύει. Νομίζω ότι γι' αυτό το μυθιστόρημα απευθύνεται κυρίως σε αναγνώστες που έχουν ταξιδέψει οι ίδιοι σε πολύ απομακρυσμένα μέρη και γνωρίζουν αυτό το συναίσθημα της «αποξένωσης», της άχρονης φύσης, των μυστικιστικών εμπειριών της φύσης και της επιστροφής στον εαυτό.“

Ένας άλλος αναγνώστης σχολιάζει :
«Για μένα, αυτό είναι ένα απαραίτητο βιβλίο. Μαθαίνετε για την «παραδοσιακή» Κίνα και ταξιδεύετε, όχι μόνο στην καρδιά μιας χώρας, αλλά και στην καρδιά ενός ανθρώπου. Και όλα αυτά είναι γραμμένα τόσο ήρεμα και μελαγχολικά που μπορείτε απλά να αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί.

Και ποιος δεν θα ήθελε απλώς να ετοιμάσει το σακίδιό του και να ξεφύγει από την καθημερινότητα; Διαβάστε το!! :)»

Θελκτικές οι απόψεις πάνω στο βιβλίο από τους γερμανούς αναγνωστες και με προκαλούν να το διαβάσω.

Δεν θες να το προσπαθήσεις κι εσύ καθώς θα περιπλανιέσαι με το ποδήλατο στις φυσικές ομορφιές του νησιου σου παρέα με το βιβλίο στο σακίδιο σου κι ένα υπόστρωμα κάτω από ένα σκιερό δέντρο,δίπλα στο ρυάκι του Τροοδου ή κάτω από τους καταρράκτες των Καληδονιων? 😍

Ευχαριστώ για την πρόταση!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.063
Members
38.926
Νεότερο μέλος
karaflino