- Reaction score
- 104.238
τα φτιάχνουμε;
τα φτιάχνουμε;
Τα διάβασα και τα δύο.και μιας κι "έπιασα" τις βιογραφίες αγαπημένων μου συγκροτημάτων/μουσικών, θα συνεχίσω με το:
View attachment 394488
αναμένοντας τον Ιούλιο 2026 την έκδοση του δεύτερου μέρους και αμέσως μετά θα πάρει σειρά το:
View attachment 394489
Το τελείωσα κι αυτό. Δεν με ενθουσίασε. Έπρεπε να υποψιαστώ ότι σε τόσες λίγες σελίδες δεν υπήρχε περίπτωση να χωρέσει η πλήρης βιογραφία του Miles Davis.Θα συνεχίσω με βιογραφία μουσικού, του Miles Davis - ένα βιβλίο το οποίο δεν έχω ιδέα πώς βρέθηκε στη βιβλιοθήκη μου, όμως θα το διαβάσω ευχαρίστως!
View attachment 395785
- και μετά θα διαβάσω τα άλλα δύο με την ησυχία μου.
Διάβασα το βιβλίο του Μουρκοκ. Θα χαρακτήριζα τα συναισθήματά μου ως "ανάμεικτα". Το βιβλίο, συνολικά, ήταν καλό. Δεν με εντυπωσίασε, όπως με εντυπωσίασε η αρχική πενταλογία, ούτε καν όσο μου άρεσαν δύο (2) άλλα βιβλία που κινούνταν στο "σύμπαν" του Έλρικ, χωρίς να έχουν τον ίδιο ως κύριο πρωταγωνιστή. Θεωρώ ότι ο συγγραφέας κινήθηκε κάτω από τα standards του.Θα ξεκινήσω με το βιβλίο του Μουρκοκ (ηρωική φαντασία), το οποίο αποτελεί μέρος/συνέχεια της σειράς με ήρωα τον Έλρικ του Μελνιμπονέ. Ε, μετά, θα πάρει σειρά η πολυπόθητη (για μένα) βιογραφία του Chuck.
Είναι ένας άνθρωπος Που διαβάζει και το απολαμβάνει.Δεν τον γνωρίζω ούτε εγώ.@spylab Ποιος είναι αυτός;
@spylab Ποιος είναι αυτός;
en.wikipedia.org
προσπαθωντας να καταλάβω πώς σκέφτονται….Υπεροχη γλώσσα!Σαν τα μαθηματικά .Ο θάνατος της κόκκινης ηρωίδας.
Death of a Red Heroine Του Qiu Xiaolong
View attachment 400351
Qiu's first Inspector Chen novel, Death of a Red Heroine, garnered him the 2001 Anthony Award for Best First Novel by a mystery writer.
Ο Qiu Xiaolong είναι ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων Inspector Chen, η οποία διαδραματίζεται στη Σαγκάη. Τα βιβλία συνδυάζουν το μυστήριο με την πολιτική, την κοινωνική κριτική και την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα….θίγει ζητήματα διαφθοράς, λογοκρισίας και εξουσίας, ενώ συχνά τα πλέκει αριστοτεχνικά με την κινεζική ποίηση και τη φιλοσοφία.
Από το 1989 είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠ της Αμερικής και τα γεγονότα που συνετελεσαν σ αυτήν την απόφαση είναι μέρος της περιπετειώδης ζωής του και της οικογένειας του στην Κίνα.
Χαρακτηριστικά γράφει ο Qiu στην αγγλική Βικιπεδια, πως „ο πατέρας του ήταν κατά τύχη καπιταλιστής„ ή θεωρήθηκε έτσι από συγκυρίες …Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία της ζωής του έστω και σχεδον επιγραμματικά στην Βικιπεδια .
![]()
Qiu Xiaolong - Wikipedia
en.wikipedia.org
Μου τον σύστησαν όταν έμαθαν πως μαθαίνω κινέζικα :μαθαίνω να γράφω και τα Hanzi και τα Pinyin,να διαβάζω, να κάνω listening comprehension …προσπαθωντας να καταλάβω πώς σκέφτονται….Υπεροχη γλώσσα!Σαν τα μαθηματικά .
Υ.Γ. Βρίσκομαι στην 70. σελιδα αλλά έχω την εντυπωση πως πρέπει να κρατάω σημειώσεις για το ποιος είναι ποιος : Zhang ,Li,Yu ,Xi啊,陈 ,章 ,里。。。。
Μπορείς να μου συστήσεις κι άλλους κινέζους συγγραφείς?Έχω κάνει 13 χρόνια κινέζικα!
Έχω ένα βιβλίο Κινέζου συγγραφέα, το οποίο δεν πρόκειται να διαβάσω. Θα ψάξω να βρω ποιο είναι και θα επανέλθω αύριο. Εάν σε ενδιαφέρει, θα στο χαρίσω.Μπορείς να μου συστήσεις κι άλλους κινέζους συγγραφείς?
Το βιβλίο είναι το "Το βουνό της ψυχής" του Γκάο Ξινγκγιάν. (πληροφορίες: εδώ κι εδώ)Έχω ένα βιβλίο Κινέζου συγγραφέα, το οποίο δεν πρόκειται να διαβάσω. Θα ψάξω να βρω ποιο είναι και θα επανέλθω αύριο. Εάν σε ενδιαφέρει, θα στο χαρίσω.![]()
Αυτο το βιβλίο έχει πάρει Νόμπελ λογοτεχνίας,αλλά φαίνεται πως κάποιους τους κουράζει ο αφηγηματικος τρόπος του συγγραφέα.@Snow Whitty
Το βιβλίο είναι το "Το βουνό της ψυχής" του Γκάο Ξινγκγιάν. (πληροφορίες: εδώ κι εδώ)
Δες το κι αν το θες, πες μου.
nǐhǎo zhōngguo 你好 中国Θα πρότεινα το «ΝΙΧΑΟ ΚΙΝΑ» της Κάτιας Αντωνοπούλου.