Βιντεοκάμερα και μερικές ερωτήσεις !

Reaction score
0
καλός σας βρήκα, καλές γιορτές να έχουμε !
λοιπόν να ξεκινήσω τις ερωτήσεις μου??
θέλω πρώτα από όλα,να σα ζητήσω συγγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις μου
έχω αρκετή αγνοια.
πραγματικά πιστεύω ότι..πολύ περισσότερο εμπιστεύομαι εσάς γενικά,γιατί λέτε αυτά που λέτε για το "hompi sas" και όχι να μου πουλήσετε αυτό που θέλετε όπως ένας πολίτης σε κάποιο μαγαζί.(αυτή κάνουν την δουλειά τους)
να με συγχωρέσετε γιατί δεν ξέρω τις ορολογίες,
έτσι θα σας μεταφέρω κάποιες σκέψης μου,
με παραδείγματα και ελπίζω να με καταλάβετε...

1) ενδιαφέρομαι για μια κάμερα πάνω-κάτω 500+ euro
ο γιος μου κάνει τεακ βοντο και έχασα 3-4 χρονια με χαζές κουνημένες φωτό με την Sony Cyber-shot DSC-W200 introduction
και φυσικά σκοτεινές,άρα θέλω μια camera που να τραβάει ωραία σε δωμάτια με χαλια φωτισμό (σκοτεινό)
.
2)πραγματικά εάν εσείς θέλατε μια camera που να είναι καλή σε γυμναστήρια-αίθουσες με κακό φωτισμό πια θα περνάτε??
.
3) σε τι μορφή video γίνετε η αποθήκευση?? πχ σε (avi)??
.
4) ok,βλέπω το video στην κάμερα,αυτό που τράβηξα,και βλέπω μια ωραία σκοινί-εικόνα,πχ τον γιο μου στον αέρα να σπάει ένα ξύλο(τετράγωνο)θα ανεβάσω μια φωτό μετά.
μπορώ να την πάρο σε φωτογραφία, από την camera η από το PC μου (πιο πρόγραμμα προτείνεται)πχ. στην φωτό που θα ανεβάσω είναι από το πρόγραμμα printScreen προ (τι να κάνω????)
.
5)διάβασα πολλά για τις φωτογραφίες, διάβασα -διάβασα και τελικά κατάλαβα ότι χρειάζονται 2000 euro και πολύ προπονήσει στο να πετύχεις την σκοινί...έτσι μην μου λέτε για φωτογραφική μηχανή δεν θέλω...
6) είδα πολλά site με κάμερες,με αποτέλεσμα να περδευτο περισσότερο ... ( http://www.multirama.gr/products/product?pid=0551831&catid=060500 )

.
7) sory που σας ζάλισα με τις χαζές ερωτήσεις και τα "ορθογραφικα" μου λάθη κτλ.) ...

.
.
8) η φωτογραφία είναι από βιντεάκι που τράβηξα με την Sony Cyber-shot DSC-W200,(οι φωτογραφίες σε κίνηση είναι χειρότερες.)έτσι "τραβιξα" video το σταμάτησα στην σκοινί που ήθελα και πήρα την φωτό με το παραπάνω πρόγραμμα......maura χαλια εεεε ???

Reaction score
3
Απάντηση: Βιντεοκάμερα και μερικές ερωτήσεις !

Καλώς ήρθες.
Κατ' αρχήν δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις και επομένως δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη.
Κανείς δεν τα ξέρει όλα.
Σχετικά με τη βιντεοκάμερα που λες:

1. Γύρω στα 500€ θα βρεις αρκετές σε High Definition (Sony, Canon, Panasonic, Sanyo κ.α.) και ικανοποιητικές σε ποιότητα.
Ο φωτισμός είναι το δύσκολο, γιατί καμία δεν τραβάει καλά σε χαμηλό φως.
Ένα εξωτερικό φως θα σου λύσει τα χέρια.

2. Εδώ θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος που θα έχει τις ίδιες ανάγκες για βιντεοσκόπηση με τις δικές σου.

3. Συνήθως οι HD Κάμερες αποθηκεύουν σε .mts (AVCHD)

4. Το πρόγραμμα που λες κάνει capture την εικόνα που βλέπεις στο μόνιτόρ σου και όχι το βίντεο.
Χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας (υπάρχουν δωρεάν και επί πληρωμή) που θα κάνεις επεξεργασία και θα μπορείς να εξάγεις ένα καρέ σαν φωτογραφία.

5-6-7:
Με το βίντεο θα έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ποιο καρέ θα εξάγεις σαν φωτογραφία.
Δεν χρειάζεται να μπερδευτείς για να επιλέξεις, δες τα χαρακτηριστικά τους και διάλεξε όποια έχει το λιγότερο απαιτούμενο φωτισμό.
Και τέλος, δεν μας ζαλίζουν οι πολλές ερωτήσεις γιατί φταίει πάντα το άγχος του αγοραστή που δεν ξέρει και φοβάται τι να πάρει.

Reaction score
54

Χωρίς παρεξήγηση δεν καταλαβαίνω το λόγο, αφού είσαι Έλληνας, για τον οποίο έγραψες σε greeklish και στη συνέχεια χρησιμοποίησες μετατροπέα Ελληνικού αλφαβήτου, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα κείμενο με τόσα άκομψα λάθη.
(να περδευτό, αντί να μπερδευτώ, ξέρεις τι σημαίνει πέρδομαι; , σκοινί για κρέμασμα, αντί για σκηνή και άλλα πολλά).
Αρκετές επιθέσεις δέχεται η χώρα μας και η γλώσσα μας από εντός και εκτός των συνόρων, ας προσέχουμε λίγο εμείς, για να έχουμε, για να είμαστε, γιατί όπως πάει σε λίγο δεν θα είμαστε, δε θα υπάρχουμε.

Στο θέμα ,που σε ενδιαφέρει:
Με μια ματιά στο skroutz.gr βρήκα την κάμερα που προτείνεις 100 ευρώ φθηνότερη.
http://www.skroutz.gr/s/252500/Sony-HDR-CX155.html?keyphrase=Sony+Handycam+HDR-CX155E

Οπωσδήποτε πρέπει να πάρεις κάμερα high definition.
Μην περιμένεις θαύματα με χαμηλό φωτισμό, ειδικά σε αυτά τα επίπεδα τιμών, αλλά θα έχεις πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν που σου δίνει η φωτογραφική μηχανή.
Όλα τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο μπορούν να απομονώσουν εικόνες, αλλά για να μην μπλέξεις, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνεις αναπαραγωγή με το power dvd και από εκεί να κάνεις σύλληψη των καρέ (εικόνων) που θες.

Υπόψη ότι όταν ο γιος σου θα κάνει γρήγορες κινήσεις, θολές θα είναι και οι εικόνες που θα εξάγεις από το βίντεο.
Επίσης ,δυστυχώς σε έχουν παραπληροφορήσει σχετικά με το ότι δήθεν χρειάζεσαι 2000 ευρώ, για να βγάλεις καλές φωτογραφίες κινούμενων θεμάτων. Απλά και επειδή δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις, σου λέω ότι επιλέγεις στη φωτογραφική μηχανή το πρόγραμμα που είναι για γρήγορη κίνηση (συνήθως συμβολίζεται με ένα ανθρωπάκι που τρέχει) (Έτσι η μηχανή, ενώ μπορεί να τράβαγε με ταχύτητα 1/50 του δευτερολέπτου, θα τραβάει με ταχύτητες 1/1000 και μεγαλύτερες, οπότε η κίνηση αποδίδεται παγωμένη). Με 300-600 ευρώ βρίσκεις άριστες φωτογραφικές μηχανές, που ξεπερνούν νομίζω τις προσδοκίες σου. (π.χ. canon eos500d, nikon d3100, αλλά και φθηνότερες πιο κόμπακτ.)

Παρόλα αυτά αν και πιστεύω ότι μια βιντεοκάμερα είναι η καλύτερη λύση, αν ο σκοπός είναι οι φωτογραφίες και όχι το βίντεο να ξέρεις ότι οι φωτογραφίες που θα εξάγεις από το βίντεο δε θα μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα με τις πραγματικές φωτογραφίες.

Reaction score
0

φιλε γιάννης7 στα 13-14 σταμάτησα το σχόλιο,για να πιάσω δουλειά, τώρα είμαι ένας οικοδόμος,και κακός έλληνας που δεν γνωρίζω ορθογραφία.
σε ευχαριστώ όμως για τις απάντησης σου.
το ξέρω ότι μια φωτογραφική μηχανή είναι καλύτερη,
αλλα προτιμώ μια φωτογραφία που θα πάρο με το power dvd, όπως λες, γιατί ΠΧ η κλοτσιά είναι τις στιγμής,αν δεν την πιάσεις,πάει πέταξε το πουλάκι,δεύτερη ευκαιρία μετά από ένα εξάμηνο...
με το power dvd μπορείς να εξάγεις μια φωτό?
ο σκοπός είναι το βίντεο και αν γίνετε και κάποιες , φωτογραφίες έστω και με αυτό το κόλπο.
.
.
@kosdion σε ευχαριστώ για τις απάντησης σου.

Reaction score
54

Πιστεύω ότι κατάλαβες με πιο πνεύμα έγραψα τα παραπάνω.
Εφόσον άφησες το σχολείο φίλε μου, απλά σου ζητάω συγνώμη και σε καμία περίπτωση βέβαια δεν εννοούσα ότι είναι "κακός" Έλληνας όποιος δεν ξέρει ορθογραφία,- μη μου βάζεις λόγια που δεν έγραψα -, αναφερόμουν
σε αυτούς που ξέρουν ,αλλά επιμένουν στα greeklish. (χωρίς όμως να χαρακτηρίσω κακό Έλληνα κανέναν).

Ναι με το power dvd από την επιλογή capture που δίνει μπορείς να συλλάβεις ακίνητες εικόνες.
Επίσης οι περισσότερες βιντεοκάμερες βγάζουν και φωτογραφίες, αν χρειαστεί.

Reaction score
3

Υπόψη ότι όταν ο γιος σου θα κάνει γρήγορες κινήσεις, θολές θα είναι και οι εικόνες που θα εξάγεις από το βίντεο.
Απ' ότι έχω διαβάσει κάποιες κάμερες (π.χ. Sony CX550VE) έχουν τη δυνατότητα για slow motion κατά τη λήψη.
Μήπως αυτή η δυνατότητα είναι απαραίτητη στο φίλο μας;
Δεν ξέρω μόνο αν υπάρχει και σε μοντέλα των 500€.
Αλλά αν του προσφέρει καθαρή εικόνα στη γρήγορες κινήσεις του γιού του, τότε αξίζει τον κόπο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός