Βιντεοκάμερα...ποιά? δεν ξερω τι να διαλέξω...

Reaction score
0
καλησπέρα σας...
αποφάσησα και εγώ να πάρω μια νέα βιντεοκάμερα και έχω μπλεχτεί και δεν ξέρω τι να διαλέξω...
η λήψεις που θα γίνονται είναι καθαρά ερασιτεχνικές...προσωπικές στιγμές και ταξιδάκια και τα σχετικά,χριστουγενα,πασχα καταλαβένετε...
ήθελα να είναι FULL HD και αν ήταν δυνατόν 1080p
αλλά δυστηχώς από όσα έψαξα και κατάλαβα 1080p δεν έιναι καμία, ακόμα και αυτές που αναφέρουν 1080p 25p δεν κάνουν εγγραφή σε progressive mode αλλά σε interlaced και μετά κάνεις ιστορίες...(έτσι μου ανέφεραν τεχνικοί της intersys για την canon hf200 που μπορεί λέει και βλέπει progressive αλλά η αποθυκευση γίνεται σε interlace) τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ....
η αλήθεια είναι πως δεν εχω ξαναασχοληθεί με το θέμα...θέλω όμως να μπορώ να κάνω μια ελαφριά επεξεργασία στο video που θα τραβάω...δηλαδή περισότερο ενωση πολλών βίντεο και κανενα μικρό εφφέ αναμεσα στα βιντεακια και ίσως καπου προσθηκη μουσικής ή κάτι τελοσπάντων...δεν μιλάμε για επάγγελματικά κόλπα... όπως επίσης και αν είναι εύκολο να προβάλετε σε 1080p, ετσι τουλάχιστον λέω γιατί δεν ξέρω τι απαιτήται...
αν μπορεί κάποιος ας με διορθώσει αν ξέρει κάτι παραπάνω για να καταλάβω και εγώ τι γίνετε...πρώτα όμως να σημειώσω κάτι για να προλάβω κάποιους που μπορεί να προτρέξουν...
λοιπόν το PC που θα κάνω την επεξεργασία είναι καινούργιο με windows 7 ultimate 64bit και αποτελείτε από Intel core i5 750, 4GB RAM, ATI 5750 1GB, BLURAY RECORDER και αλλα... και το τελικό βίντεο μετά την επεξεργασία θα προβάλετε με το WD TV μέσω του HARMAN KARDON 255 σε μια SONY 40V4000...υπάρχει ακόμα και BLURAY PLAYER πανω στον ΗΚ... άρα μπορώ να επιλέξω το επεξεργασμένο βίντεο να παίξει ή από σκληρό δίσκο με το WD TV ή να το γράψω σε BLURAY Disk στο pc και να πέξει στο BD Player... ή και ακόμα άν είναι ευκολο να το μετατρέψω σε καμια Matrosca αν είναι να μου κάνει την ζωή πιο εύκολη
με όλες αυτές τις πληροφορίες λοιπόν τι μπορώ να κάνω εγώ????

ακούω από πολούς οτι είναι μυστήριο όταν το αρχικό βιντεο είναι τραβηγμένο σε 1080i για να το επεξεργαστείς και να το κάνεις
1080p και οτι χαλάει αρκετά η ποιότητα...
ποιος μπορεί να πεί πάνω σε αυτό κάποιες λεπτομέρειες...

και τέλος....
οι σκέψεις που είχα κάνει για κάμερα ήταν οι εξής....
α. CANON HF200
b. SONY HDR-CX505VE
C. PANASONIC HDC-SD60

σημείωση πως έχει βρεθεί κάμερα η οποία τα κάνει όλα αυτά που θέλω αλλά είναι πολλά τα λεφτά
PANASONIC HDC-TM700K η οποία γράφει σε πραγματικό native progressive 1080p / 50p αλλά η Intertech όταν επικοινώνησα μου ανέφερε μια τιμή γύρω στα 1400 και κάτι ψιλά...πολλά λεφτά και εντελώς εκτός προυπολογισμού...είχα σκοπό να φτάσω μέχρι τα 800 πάνω κάτω και ίσως κάτι ακόμα αν ήταν εξερετικά καλό...δεν με ενδιαφέρουν οι μνήμες γιατί θα βάλω έτσι και αλλιώς SD, όπως επίσης οτι δεν θέλω με σκληρό δίσκο....οι καινουργιες της canon πχ με τα περισότερα megapixel διαφορά έχουν μόνο στην φωτόγραφία η οποία δεν με ενδιαφέρει καθόλου όπως και στο άν έχουν λίγη μνήμη ακόμα....καλή είναι δεν λέω αλλά δεν συμφέρει...
π.χ. HF 200-500 eyro+ 32 gb περίπου στα 80 σύνολο 580 ενώ η HF20 που είναι ολόιδια και έχει παραπάνω μόνο 32GB ενσωματωμένα κοστίζει 700 ευρώ (580 - 700) καμία σχέση. ή οι νέες HFS-10-100 που φτάνουν στο 1000 ευρω για να σου δώσουν μόνο παραπάνω MPixels στην φωτογραφία...δεν συμφέρουν.

αν υπάρχει καποιος τρόπος λοιπόν να μπορώ να βγάλω κάτι σωστό χωρίς απώλεια ποιότητας ακόμα και από αυτές τις κάμερες και να το προβάλω χωρίς προβλήματα στην TV μου τότε είμαι οκ...αλλά δεν ξέρω, δεν έχω δει και δεν έχω δοκιμάσει...
υπαρχει κ΄΄αποια άλλη που προτείνετε εσεις? κάποια που μου έχει ξεφύγει? και το ξανασκέφτομαστε
είδα κάποιες από αυτές συνδεδεμένες σε TV σε καταστήματα αλλά δεν αποθήκευαν ...επεζαν απλά...
μπορώ να επεξεργαστώ και να αποθηκεύσω σε 1080i και να προβάλω με τους τρόπους που είπα?
βοηθήστε με έχω λαλήσει και τρέχω .... :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos