Βιντεοκάμερα dvd

Reaction score
427
Ενδιαφέρεται ένας φίλος για videocamera dvd.
Δεν έχει γνώσεις στο αντικείμενο γι αυτό και θέλει με dvd για να απλοποιείται η διαδικασία αναπαραγωγής.
Τι παίζει αυτήν την εποχή από μοντέλα και τι πρέπει να προσέξει;

Reaction score
0
Εγω εχω την Sony την 403. Στο HQ (20λεπτα ανα δισκακι ) η εικονα ειναι παρα πολυ καλη. Γραφει κατευθειαν 16/9 (και η οθονη της τετοια ειναι ) και κατευθειαν ηχο dolby digital 5.1. Βαζει και μενου πριν το finalize. Επομενως γραφεις ο,τι θελεις σε ενα δισκακι (εχει και μαρκες πολυ φθηνες) και τελειωνεις την εγγραφη και σε δυο λεπτα εχεις ενα dvd σαν αυτα του εμποριου.
Εχει καποιες αλλες (αλλες μαρκες αλλα και τα αλλα πιο φθηνα μοντελα της Sony) που το 16/9 τους ειναι 4/3 με μαυρες μπαρες ή που γραφουν Dolby prologic ή θελουν αλλο μικροφωνο ή επεξεργασια με προγραμμα για να να γινει DD.
Αν υπαρχουν νεοτερες εξελιξεις δεν ξερω. Νομιζω ομως οτι τα παραπανω στοιχεια αξιζουν καποιο ελεγχο σε πιθανη αγορα.

ΥΓ. Ειχα και το βασικο τους μοντελο για λιγες μερες και δεν μου αρεσε η εικονα της. Νομιζω στις dvd για να πετυχεις καποια καλη, πρεπει να το ψαξεις αρκετα, σιγουρα πολυ περισσοτερο απο τις miniDV.

Reaction score
427
Εκτός από HQ υπάρχει και καλύτερη ποιότητα;
Όλες παίρνουν τα μικρά dvd;
Τι χωρητικότητα έχουν αυτά και πόσο κοστίζουν;
20 λεπτά στην καλύτερη ποιότητα (αν η καλύτερη είναι η HQ) είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις;
Παιδιά δεν γνωρίζω τίποτα για videocam γι αυτό και οι τόσες απορίες.

V

VIDEOMIX

Guest
Εγω εχω την Sony την 403. Στο HQ (20λεπτα ανα δισκακι ) η εικονα ειναι παρα πολυ καλη. Γραφει κατευθειαν 16/9 (και η οθονη της τετοια ειναι ) και κατευθειαν ηχο dolby digital 5.1. Βαζει και μενου πριν το finalize. Επομενως γραφεις ο,τι θελεις σε ενα δισκακι (εχει και μαρκες πολυ φθηνες) και τελειωνεις την εγγραφη και σε δυο λεπτα εχεις ενα dvd σαν αυτα του εμποριου.
Εχει καποιες αλλες (αλλες μαρκες αλλα και τα αλλα πιο φθηνα μοντελα της Sony) που το 16/9 τους ειναι 4/3 με μαυρες μπαρες ή που γραφουν Dolby prologic ή θελουν αλλο μικροφωνο ή επεξεργασια με προγραμμα για να να γινει DD.
Αν υπαρχουν νεοτερες εξελιξεις δεν ξερω. Νομιζω ομως οτι τα παραπανω στοιχεια αξιζουν καποιο ελεγχο σε πιθανη αγορα.

ΥΓ. Ειχα και το βασικο τους μοντελο για λιγες μερες και δεν μου αρεσε η εικονα της. Νομιζω στις dvd για να πετυχεις καποια καλη, πρεπει να το ψαξεις αρκετα, σιγουρα πολυ περισσοτερο απο τις miniDV.
Αυτό το 5.1 δεν το κόβω για ποιοτικό. Μια ψευτοδιαίσθηση θα δίδεται πιστεύω. Διοτι το D.DIGITAL ειναι αποτέλεσμα εργασίας σε studio και οχι μιας κάμερας.

Reaction score
0
Videomix, ο ηχος της σε DD 5.1 ειναι πολυ ωραιος και δινει αληθοφανη αισθηση του χωρου. Φαινεται περιεργο να το καταφερνει αυτο μονο με ενα μικροφωνο αλλα ....

Το ΗQ ειναι η καλυτερη ποιοτητα και σε ενα δισκακι χωραει 20 λεπτα. Εχει και SQ ( 30 λεπτα ) και μια μικροτερου bitrate. Εγω χρησιμοποιω το πρωτο γιατι δεν χρειαζομαι και μεγαλες διαρκειες αλλα και γιατι βρηκα αποθεμα καμια 30 δισκακια σχετικα φθηνα . Εχω και 5-6 επανεγραψιμα , τα μεταφερω στο κομπιουτερ και απλως τα ενωνω σε ενα κανονικο dvd. Μια φορα τα επεξεργαστηκα με το Nerovision και μου χαλασε την ποιοτητα της εικονας και δεν θα το ξανακανω. Ηθελα να δοκιμασω και το Dvd movie factory αλλα δεν εχω Adsl να κατεβασω το trial.

Ο ανθρωπος ας κοιταξει ολα τα μοντελα απο ολες τις μαρκες. Εγω απλως ειπα ορισμενα χαρακτηριστικα της δικης μου που τα θεωρω πολυ βολικα. Μαζι με την καλη ποιοτητα της εικονας βεβαια.

Οποτε βαλεις δισκακι αλλης μαρκας , στην αρχη σου γραφει "Sony disc recommended", μην ξαφνιαστειτε...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι λειτουργίες της είναι πολύ καλές και πολύ εύκολες...

Η εργονομία της πάρα πολύ καλή... και το γεγονός ότι γράφει σε full 16:9 είναι ένα επιπλέον θετικό χαρακτηριστικό.

Σε όλα τα review που διάβασα στο εξωτερικό την θεωρούν στις 5 κορυφαίες βιντεοκάμερες sd που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή από πλευράς ποιότητας εικόνας... όλοι μάλιστα λένε ότι αν έγραφε σε minidv θα ήταν ίσως η κορυφαία μαζί με την panasonic 400 μιας και η μετατροπή σε dvd μειώνει λίγο την ποιότητα...

Όμως μιας και το υλικό θα το μετέτρεπα έτσι και αλλιώς σε dvd δεν με απογοήτευσε αυτή η λεπτομέρεια...

Είμαι επίσης φανατικός της touch screen που έχει η sony στις βιντεοκάμερες της... πραγματικά μεγάλη ευκολία...

Αύριο θα δουλέψει πολύ μιας και τώρα φορτίζει...

Και φυσικά όλα τα αξεσουάρ από το b&hphotovideo. Στην μισή τιμή και ακόμα πιο κάτω...

V

VIDEOMIX

Guest
Όταν την καλοξέρεις, φτιάξε και thread ειδικό γι'αυτήν για εμάς τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές της.

Reaction score
0
Βγηκε πιο καινουρια απο την 403 ? Σε ενα περιοδικο ειδα και το νουμερο 505......
Δεν το εψαξα περισσοτερο ομως......

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι εντυπώσεις μου:

1. Είναι πολύ καλή out of the box... η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή χωρίς εξτρα ρυθμίσεις... Επίσης προσαρμόζεται σε χρόνο dt στις αλλαγές φωτεινότητας του περιβάλλοντος!

2. Γράφει σε πραγματικό 16:9

3. Έχει αρκετά καλό surround ήχο και το μικρόφωνο είναι αρκετά ευαίσθητο και σε μεγάλες αποστάσεις...

4. Το menu όταν κάνεις finalizing στο dvd-r είναι αρκετά καλό και χρηστικό.

5. Η εικόνα της νομίζω είναι καλύτερη από αυτή που έπαιρνα μετατρέποντας dv από την PC 109 σε dvd με το canopus. Τα 2 μεγαπίξελ κάνουν διαφορά...

6. Πραγματικά μεγάλη ευκολία να βγάζεις το dvd από την κάμερα, να το βάζεις σε ένα dvd player και να το βλέπεις αμέσως!

7. Η μπαταρία του διαρκεί πραγματικά πάνω από 2 ώρες...

8. Η εργονομία της είναι πάρα πολύ καλή!

Τα αρνητικά:

1. Η τιμή της... 1100 Ευρώ την στιγμή που στην Αμερική έχει 850 δολάρια δηλ. περίπου 700 Ευρώ...

2. Αν δεν βάλεις dvd-r Sony σου βγάζει ένα ηλίθιο μήνυμα κάθε φορά που ανοίγεις την κάμερα του στυλ να προτιμάτε δίσκο εγγραφής της Sony

3. Το mpeg2 όντως δεν έχει την οξύτητα στην εικόνα που έχει το dv. Βέβαια πάλι σε dvd θα το μετέτρεπα έτσι και αλλιώς

4. Το οπτικό της ζουμ που είναι μόλις 10Χ. Βέβαια το digital zoom φτάνει μέχρι τα 120Χ και μέχρι τα 100Χ δίνει πολύ καλή εικόνα...

5. Δεν μπορείς να βλέπεις την ημερομηνία και την ώρα παρά μόνο αν παίζεις το dvd από την κάμερα... Θα ψάξω βέβαια να βρω τρόπο αν αλλάζει αυτό...

Συμπερασματικά η εικόνα της και η ευκολία χρήσης της με κάνουν έναν πολύ ικανοποιημένο αγοραστή αυτής της κάμερας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.816
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos