Βιντεοκάμερα mini-dv ή DVDr????

Reaction score
51
Εδω και καιρό ψάχνομαι.
Είχα καταλήξει σε κάπιο μοντέλο minidv Sony κυρίως (90 κλπ), αλλά τελευταία με τις διάφορες παρουσιάσεις σε Ηχο kai Ηι-Tech, ξαναμπερδεύτηκα.

Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα????

Reaction score
0
Aγορασα την Σονυ 403. Βρηκα και κατι δισκακια dvd-r Princo του ενος ευρω το ενα. Τα Σονυ ειναι 10 ευρω το ενα. Ελπιζω σε αυτο το θεμα να μας σωσει η Verbatim. Μπορεις να δουλευεις ομως και με 3 επανεγραψιμα και να τα αντιγραφεις σε ενα 12εκ.
Η 403 γραφει κατευθειαν στο δισκακι εικονα widescreen με ηχο dolby digital πραγματικα απιθανο. Η εικονα της ακομα και σε προβολεα 92 ιντσες ειναι πολυ καλη,χρωματα τελεια αλλα δεν εχει (για λιγο) την ευκρινεια των ταινιων σε dvd. Δεν εχω εμπειρια με τις minidv σε τι επιπεδα ειναι η εικονα τους. Μπορει να ειναι καλυτερη................
Ομως.....................
Βγαζεις το dvd απο την καμερα, το βαζεις στο dvd player και παιζει. πατας το next και αμεσως παει στο σημειο. Η ιδια η καμερα φτιαχνει και ωραιο μενου με τις σκηνες.
Δεν χρειαζεται να συνδεσεις την καμερα στη τηλεοραση καθε φορα συρματα, τυλιγμα ξετυλιγμα η κασετα..Ετοιμη η ταινια σου με τον πολυκαναλο ηχο της κλπ
Δεν χρειαζεται να κατσεις στο κομποιυτερ με τις ωρες να επεξεργαστεις αυτα που εγραψες κλπ. Εκτος αν καποιου του αρεσει.. Και τελικα να το γραψεις συμπιεσμενο σε dvd.!!!!
Τελικο συμπερασμα ειναι οτι οι καλες οι minidv οταν διαβαζεις την ταινια απο την κασετα , πρεπει να εχουν καλυτερη ευκρινεια. Ομως προσωπικα βαριεμαι να μπλεξω με τις κασετες.
Αν θα παρεις ομως dvdcam παρε την καλυτερη. Δοκιμασα και την φτηνη την Σονυ και δεν μου αρεσε,(την 92).
Τι να κανουμε? Να περασουμε , ωσπου να ερθουν αυτες που θα γραφουν 1080 γραμμες προοδευτικα σε ενα δισκο bluray (και αυτος θα στοιχιζει 1 ευρω)
:mrgreen:

Reaction score
51
Μπράβο Στέλιο, σ'ευχαριστώ. Νομίζω ότι μούλυσες το βασικό ερώτημα πολύ γρήγορα, αν και προς τα εκεί κατευθυνόμουνα κι εγώ.

Πιστεύεις ότι έχεις κάτι να μου προτείνεις σε miniDV???

Reaction score
5
Είναι γνωστό πως είμαι fan της sony.

O βασικός λόγος είναι η ποιότητα κατασκευής (σκυλιά!!!). Έχουν περάσει από τα χέρια μου δεκάδες sony (όπως και άλλες μάρκες) και με άφησαν κάτι περισσότερο από ικανοποιημένο πάντα στα λεφτά που ξόδεψα.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στη σειρά DCR-PCxxx (τα xxx θα τα δεις εσύ ανάλογα με το budget σου) και look around στη κατηγορία "ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ" που έχουμε αναλύσει/προτείνει κάποια μοντέλα.

Αν δεν βγάλεις άκρη let me know budget (€€€) και features (πχ widescreen, photo κτλ) που θες να ψάξω και να σου βρω μια overall καλή λύση

Reaction score
0
Στέλιο, η sony HC-42(ετοιμος γαι την αγορα της!) που εχει αναλογική εισοδο κάνει τη μετατροπη αναλογικου σηματος σε ψηφιακο αυτόματα ή γραφεις σε κασετα πρωτα? Με ενδιαφερειγιατι εχω και μια παλια καμερα VHS-C της JVC και θελω να κανω τις κασετες μου σε dvd!!
Επισης μου αρεσει και η 55 (πολυ μικρη ,τεραστια οθονη, αλλα 0,8Μ!) Ποια να προτιμησω?Για την μετατροπη A/D δεν μπορω να βρω πληροφοριες (με ακριβεια) πουθενα. Help me!!!

Reaction score
5
Στέλιο, η sony HC-42(ετοιμος γαι την αγορα της!) που εχει αναλογική εισοδο κάνει τη μετατροπη αναλογικου σηματος σε ψηφιακο αυτόματα ή γραφεις σε κασετα πρωτα? Με ενδιαφερειγιατι εχω και μια παλια καμερα VHS-C της JVC και θελω να κανω τις κασετες μου σε dvd!!
Ναι έχει κανονικά pass through (ενώ η 32 δεν έχει). Έχει και αναλογικές εισόδους για να κάνεις αυτό που θες. Οπότε επιλέγεις είτε μετατροπή σήματος αναλογικό σε ψηφιακό (pass through) real time είτε να γράφεις σε κασσέτα.

Επισης μου αρεσει και η 55 (πολυ μικρη ,τεραστια οθονη, αλλα 0,8Μ!) Ποια να προτιμησω?Για την μετατροπη A/D δεν μπορω να βρω πληροφοριες (με ακριβεια) πουθενα. Help me!!!
Προχώρα κανονικά με την 42!!! Κάνει ότι θες και είναι μια χαρά καμερούλα

Τι διαφορά μεταξύ σειράς HC - DCR ?
Η ουσιαστική διαφορά βασίζεται στη σχεδίαση (pc=κάθετη σχεδίαση σαν σπιρτόκουτο νομίζω σημαίνει personal compact και hc=φυσιολογική σχεδίαση πιο ογκώδες και νομίζω σημαίνει handycam)

Reaction score
51
Λοιπόν πολύ ωραία!
Μεταξύ HC-85 και HC-90 βρίσκομαι!!
Από Pixmania η 85 με 950 ευρώ και η 90 με 800!!

Reaction score
5
Πάρε την HC90.....

Εγγυημένη επιλογή !

έχει και 3.31 MP (3.05 για φώτο, 2.05 για βίντεο) για αποδεκτής ποιότητας φωτογραφίες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88