Βιντεοκαμερα και τριποδο

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Ο Προκοπης ειναι ενας τυπος που εχει τρελλα με τη φυση.
Φορτωμενος με ολα τα καλουδια –θηκες,καρτες,μπαταριες,φακοι-τρεχει στα βουνα και στα λαγκαδια ,για ν’αποθανατισει πουλια κλπ.
Τις προαλλες λοιπον ,βρεθηκαμε για καφε και μου ζητησε μια γνωμη για ενα τριποδο,κατι που θα τον εξυπηρετουσε σε αυτο που κανει.Κατοπιν ωριμου σκεψεως κι αφου καταληξαμε καπου εκει ψηλα στα βουνα με κοντοσουβλια και μουστιά :116:,μου πεταξε την ιδεα να γραψω κατι περι τριποδου ...

Ας δουμε λοιπον αγαπητοι φιλοι μερικα πραγματα για το τριποδο...

Οποιοσδήποτε σκεφτεται να κανει μια καλή δουλειά ποιότητας με την καμερα ,θα πρέπει να κατανοήσει τη σημασία που εχει ενα τριποδο.. Σχεδόν όλα τα είδη εργασίας με μια βίντεοκαμερα ,απαιτουν ενα τρίποδο σε κάποιο στάδιο και θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό τρίποδο για τις ανάγκες σας. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η επιλογή σας για τρίποδο είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντική από την επιλογή σας από κάμερα που καθορίζει την ποιότητα του βίντεο σας.



Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Tripod Parts

Ένα τρίποδο αποτελείται από μία κεφαλή (head) και ένα σύνολο ποδιών (legs). Συνήθως αυτά είναι ξεχωριστά,αλλα σε consumer level ,τα βρισκει κανεις ηδη συνδεδεμενα μεταξυ τους.



Τα πόδια έρχονται σε πολλές ποικιλίες, οι κύριες διαφορές είναι στο ύψος τους, το βάρος και γενικά την ανθεκτικότητά τους.

Η κεφαλή είναι το μέρος το οποίο στηρίζει την κάμερα και παρέχει την κίνηση. Η ποιότητα της κεφαλης καθορίζει το πόσο ομαλά θα είναι σε θέση να εκτελέσει της κινήσεις της κάμερας και εκει φαινεται η τεραστια διαφορά για το βίντεό σας. Επιλέγοντας τη σωστή κεφαλη και κατανοωντας πώς λειτουργεί,εχετε κανει ηδη το πρωτο βημα ...


Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Πως να επιλεξω ενα τριποδο

Προσπαθήστε να μην τσιγκουνευτειτε το κατι παραπανω σε μια αγορα για τριποδο. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα καλό τρίποδο θα «ζησει» πιο πολυ απο την μηχανή σας και θα είναι μια σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση.

Ξεχωριστή κεφαλη και ποδια

Τα καλα τρίποδα πάντα αποτελούνται από τα πόδια με μια αποσπωμενη κεφαλη. Τα περισσοτερα consumer έρχονται ήδη συνδεδεμενα ως μία ενιαία μονάδα, αλλά οι κατασκευαστές των επαγγελματικών πωλούν συνήθως τα στοιχεία ξεχωριστά.

Αυτο γινεται εν μερει ώστε να μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε ακριβως τα συστήματα που θέλετε και επειδή τα πόδια συχνά χρειάζονται αντικατάσταση πριν από τις κεφαλες.


Η Κεφαλη




Οι περισσοτερες κεφαλες χρησιμοποιούν ένα εσωτερικό ρευστό(fluid heads) για να δημιουργήσουν μια αρνητική επίδραση γνωστή ως αντίσταση(drag), αντίσταση ή ένταση .
-Αργοτερα θα πουμε γι’αυτο-
Οι φτηνές κεφαλες μπορούν να έχουν περιορισμένο ή καθόλου έλεγχο πάνω στο ποσό της αντίστασης. Οι καλες κεφαλες έχουν καλύτερο έλεγχο και σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την αντίσταση για tilt και panning χωριστά. Οσο περισσοτερο ελεγχο εχετε,τοσο το καλυτερο...
Ελέγξτε μηπως τυχόν και»παιζει»η κεφαλη,ωστε οταν ξεκινάτε μια κίνηση ,θα πρέπει να αρχίσει να κινείται ομαλά, χωρίς jerkiness ή ασυνέπειες στην έλξη.


Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Τα καλα τρίποδα διαθέτουν συστήματα με αντίβαρο(counterbalance) βοηθωντας την καμερα να μενει ισορροπημένη. Αν έχετε μια μεγαλη ή άνισα ισορροπημένη καμερα, θα εκτιμήσετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε την κάμερα περαιτέρω προς τα εμπρός ή προς τα πίσω στην κεφαλη.
Ένα άλλο παρομοιο χαρακτηριστικό με αντίρροπες κινησεις, περιλαμβάνει ένα σύστημα ελατηρίων που παρέχουν αυξανόμενη κάθετη αντίσταση, καθως εφαρμοζετε κλιση (tilt)πανω κατω, αυτό σπρώχνει απαλά τη καμερα πίσω προς μια οριζόντια θέση.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανεις γιατί ειναι χρησιμο αυτο, αλλά είναι σίγουρα ένα καλό χαρακτηριστικό γνώρισμα που εχουν καποιες κεφαλες.
Κατι αλλο χρησιμο που θα πρεπει να εχετε υποψιν σας,ειναι πως εκτός κι αν η μηχανη σας με το τριποδο ειναι σε μόνιμη εγκατάσταση, ένας μηχανισμός ταχείας απελευθερώσεως είναι απαραίτητος. Αυτό σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα τη καμερα από το τρίποδο και να αρχίσετε γυρίσματα με το χερι.

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι ένα μικρό εξάρτημα είναι μόνιμα βιδωμένο στην κάμερα και κάνει κλικ στην κεφαλη - τρίποδο (στην παραπάνω εικόνα είναι η μικρή μαύρη πλάκα στη μέση της κεφαλης). Όταν επιλέγετε ένα τρίποδο, βεβαιωθείτε ότι αυτη η σύνδεση δεν θα σας πάρει χρονο αν είναι πάντα προσαρμοσμένη σε μια καμερα.

Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Τα Πόδια

Προφανώς τα πόδια πρέπει να είναι αρκετά ισχυρα ώστε να κρατήσουν το βάρος της κάμερας. Αν υπάρχει μια πιθανότητα ότι θα προσθέσετε κάποια περιφερειακά σε μεταγενέστερη ημερομηνία (π.χ. εξοπλισμός ήχου, μεγαλύτερο φακό, κλπ) το τρίποδο πρέπει να είναι σε θέση να τα «φιλοξενησει» και αυτα το ιδιο καλα .

Ελέγξτε το εύρος ύψους - τα χαμηλότερα και υψηλότερα σημεία που μπορεί να ρυθμιστεί το τριποδο. Είναι καλό να έχουμε ένα τρίποδο που μπορεί να πάει τουλάχιστον κατι λίγο υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο των ματιών σας.



Το βάρος είναι σημαντικό αν σκοπεύετε να κινειστε ή να μετακινηθειτε .Τα καλής ποιότητας ποδια είναι γενικά βαρύτερα, αλλά τα συγχρονα τρίποδα συχνά χρησιμοποιούν σύνθετα υλικά όπως ίνες άνθρακα για να μειωθεί το βάρος τους σε σημαντικο βαθμο.
Τέλος, ελέγξτε πόσο εύκολο ειναι ενα τρίποδο να στηθει. Θέλετε να είστε σε θέση να στησετε αλλα και να συσκευάσετε ενα τριποδο γρήγορα.

Τσαντα-θηκη μεταφορας


Κατα τη διαρκεια μιας μεταφορας του υλικου μας,ειναι πιθανο να συμβει καποια ζημια,οποτε ειναι λογικο να εχουμε μια τσαντα ή θηκη μεταφορας –κατα προτιμηση hard case- ωστε να προστατευσετε την επενδυση σας.


Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Στηνοντας ενα τριποδο

Το παρακάτω παράδειγμα δείχνει ένα τρίποδο με2-stage legs και fluid κεφαλη. Αυτό είναι ένα mid-range επαγγελματικό τρίποδο.



Τα περισσοτερα consumer-level τρίποδα έχουν λιγότερα ή απλούστερα χαρακτηριστικά, αλλά οι αρχές είναι οι ίδιες.

Σκεφτείτε που θα πρεπει να τοποθετησετε τα ποδια ,ωστε να δώσετε στον εαυτό σας τη μέγιστη ελευθερία κινήσεων. Απλωστε τα πόδια, και προσαρμόστε τους διανεμητες (spreaders) (αν έχετε). Eλευθερωστε τους προεντατήρες στα πόδια, και επεκτεινετε τα στο επιθυμητο υψος...



Εάν εργάζεστε σε ισχυρο ανεμο, μπορείτε να «δέσετε» το τρίποδο τοποθετώντας σακιά με αμμο ή κατι βαρυ στους spreaders.
Πολλα τρίποδα έχουν mid-level spreaders που βρισκονται στα μισά της αποστασης προς τα πανω μέχρι τα πόδια . Με αυτά μπορεί να είναι ευκολότερο να εργαστεί κανεις σε ανώμαλες επιφάνειες.


Αν τα spreaders σας εμποδίζουν στο set-up, μπορείτε να να τα αφαιρέσετε.

Ρυθμίστε το pan / tilt απο την λαβή στην επιθυμητή γωνία. Η λαβή συνήθως λειτουργεί με το δεξί χέρι, ενώ το αριστερό χέρι ασχολειται με τις λειτουργίες της μηχανής (εστίαση, ρυθμιση ίριδας, κλπ). Πειραματιστείτε με διαφορετικές γωνίες για να βρειτε ποια είναι η πιο κατάλληλη για εσάς.

Μπορεί να θέλετε να εχετε αξεσουάρ στη λαβή, όπως ένα απομακρυσμένο έλεγχο ζουμ ή εστίασης. Αν ναι, θα πρέπει να σκεφτειτε για το πού θα τοποθετηθουν. Να θυμάστε ότι αυτά θα σας «συνδέσουν» με το τρίποδο, έτσι δεν θα ειστε σε θέση να απελευθερώσετε γρήγορα τη μηχανή.

Κάτω από την κεφαλη υπάρχει μια βίδα, η οποία χαλαρώνει την κεφαλη ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο. Αν έχει αλφάδι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό.

Θυμηθείτε ,ό, τι είναι στο σκόπευτρο ειναι αυτο που μετραει. Μερικά πλάνα μπορεί να χρειαστεί να τα τραβηξετε υπο μικρή γωνία ώστε να φαίνεται επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες φορες,μερικα πλανα γινονται πιο ελκυστικα σκόπιμα, προσθέτοντας μια κλίση.


Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Οι επαγγελματικές μηχανές και οι κεφαλες του τριποδου έρχονται με ένα plate. Η πλάκα της κάμερας (baseplate)
τοποθετείται στο κάτω μέρος της μηχανής, η δε πλάκα κεφαλής συνδεεται στην κορυφή της κεφαλης.




Οι δύο πλάκες βιδώνονται μαζί, συνδέοντας έτσι τη μηχανή στο τρίποδο.
Η ιδέα είναι ότι οποιαδηποτε απο τις δύο πλάκες (από οποιαδήποτε τρίποδο και κάθε κάμερα) μπορεί να βιδώνεται μαζί. Αυτό δεν λειτουργεί πάντα, αλλά οι επαγγελματικές μηχανές και τρίποδα είναι συμβατές.

Τοποθετήστε και βιδώστε τις πλάκες μαζί σε ένα σημείο το οποίο θα παρέχει την καλύτερη ισορροπία για την κάμερα. Αυτό θα είναι συνήθως κοντά στο κέντρο του plate, εκτός κι αν η μηχανή σας είναι πολύ βαρια μπροστά ή πίσω.

Τοποθετήστε τα plates στην κεφαλη. Θα υπάρχει συνήθως κάποια μορφή μηχανισμού ταχείας απελευθέρωσης που ασφαλιζει η πλακα στο τριποδο. Θα πρέπει να αισθάνεστε ή να ακουσετε ενα κλικ.
Τοποθετήστε την κάμερα στο baseplate. Αυτό συμβαίνει κατά τον ίδιο τρόπο όπως η πλάκα του τριποδου ταιριάζει στην κεφαλη, με ένα μηχανισμό γρήγορης απελευθέρωσης. Και πάλι, κάνετε κλικ, και φροντιστε να κανετε ενα κουνημα στην μηχανη ωστε να δειτε πως εχει κουμπωσει και αν ειναι ασφαλης.

Ρυθμίστε το panning και τις εντάσεις κλίσης. Αλλες κεφαλες εχουν τέσσερις διαβαθμισμένες ρυθμίσεις έντασης,αλλες μπορει να έχουν διαφορετικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της συνεχους μεταβαλλόμενη προσαρμογης.

Πειραματιστείτε με διαφορετικές ρυθμίσεις. Σε γενικές γραμμές, χρήση ελαφρύτερης έντασης για το κοντινο πλανο ή αντικείμενα που κινούνται γρήγορα. Χρησιμοποιήστε heavy ένταση για αργες κινήσεις, πλέον ζουμ, ή αν έχετε δυσκολία να κρατησετε το πλανο σταθερο.

Θα πρέπει επίσης τα pan &tilt να ειναι κλειδωμενα, για να αποτρέψετε την κάμερα να κινείται . Καντε το ακομα κι όταν δεν ειναι σε λειτουργία η μηχανη.

Μόλις ενεργοποιησετε τη μηχανή, ελέγξτε το frame και καντε περαιτερω ρυθμισεις σε υψος /ισορροπια ,οσο χρειαζεται.
Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια στο τρίποδο ειναι τοποθετημένα έτσι ώστε θα είστε σε θέση να σταθείτε άνετα, και να κινηθείτε γύρω από αυτο όσο χρειάζεται. Να θυμάστε ότι αν θέλει κάποιος να κανει panning ή tilt, θα πρέπει να τερματίσετε την κίνηση στην πιο άνετη θέση.

Χρειαζεται εξασκηση καποιος για να ειναι σε θεση να στησει μια μηχανή γρήγορα. Αφού έχετε κάνει το στησιμο την πρώτη φορά, και είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις σας, να λάβετε υπόψιν το ύψος του τρίποδα και τις άλλες ρυθμίσεις. Την επόμενη φορά, αν θυμάστε αυτά τα πράγματα πριν ξεκινήσετε, το στησιμο θα γινει γρηγοροτερα.


Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Πως να χρησιμοποιησετε το τριποδο

Αφου λοιπον στησαμε το τριποδο ,ειμαστε ετοιμοι να τραβηξουμε πλανα.
Στην περίπτωση μιας επαγγελματικης κάμερας, σταθειτε κοντά στο τρίποδο ανάμεσα σε δύο από τα ποδια. Οι περισσότεροι καμεραμεν χρησιμοποιούν αυτην την τεχνική, δηλαδή, το αριστερό χέρι ελέγχει την εστίαση, την έκθεση και ζουμ, ενώ το δεξί χέρι ελέγχει την κίνηση της κάμερας με τη λαβή απο το τρίποδο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, για παράδειγμα, ορισμένοι ς προτιμούν να μην χρησιμοποιούν τη λαβή και τοποθετουν το δεξί χέρι τους στην κάμερα.



Πειραματιστείτε και δείτε ποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας μια σειρά από διαφορετικές τεχνικές - ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συναντήσετε κάποιο πρόβλημα το οποίο σας αναγκάζει να εχετε πλανα με διαφορετικό τρόπο .

Σχεδιασμος κινησης


Πριν ξεκινήσετε μια κίνηση, όπως ένα tilt ή pan, πρωτα σχεδιαστε. Υπολογίστε την καλύτερη όρθια θέση η οποία σας επιτρέπει να ολοκληρωθεί η όλη κίνηση άνετα. Είναι συνήθως πολύ καλύτερα να τελειώσει το πλάνο σε μια άνετη θέση από ό, τι για να ξεκινήσει και να τελειώσει αδέξια. Καντε frame το τέλος του πλανου σας πρώτα ωστε να ειστε ανετα και στη συνέχεια,ετοιμαστειτε για να πάρετε το σημείο έναρξης της κίνησης.

Αν η κεφαλη στο τρίποδο δεν έχει ένα bowl (αυτό περιλαμβάνει τα περισσότερα φθηνα τρίποδα), είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι,το framing, φαίνεται ακόμα επίπεδο, -όπως κανετε pan - μπορεί να είναι εντάξει σε μία κατεύθυνση, αλλά να γίνει απαισιο καθώς κανετε pan αριστερά και δεξιά .


Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Αντισταση-ενταση

Η ρύθμιση οπισθέλκουσας (AKA αντίσταση ή ένταση) καθορίζει πόση δύναμη χρειάζεστε για ενα απόσπασμα σε pan &tilt. Η ρύθμιση που θα επιλέξετε εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το βάρος της κάμερας, το είδος του πλανου που τραβατε και τις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Εδω βλεπουμε μια επαγγελματικη κεφαλη με ακριβεις μετρησεις.



Χρησιμοποιήστε μια ελαφρια ελξη για κοντινα πλανα ή γρήγορα κινούμενα θεματα. Χρησιμοποιήστε πιο αργή έλξη για κινήσεις, πλέον ζουμ, ή αν έχετε δυσκολία να κρατησετε το πλανο σταθερο.
Μην τοποθετείτε ακριβώς την έλξη και ξεχναμε τα παντα, σκεφτείτε για το πώς διαφορετικές ρυθμίσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν διαφορετικά πλάνα.


Μονόποδα




Ένα μονόποδο είναι ένα ενιαίο τριποδο-με πόδια στήριξης κάμερας - ουσιαστικά ένα τρίποδο με ένα μόνο πόδι. Προφανώς ένα μονόποδο δεν είναι τόσο σταθερό όσο ένα τρίποδο και δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο τα μονόποδα έχουν κάποια πλεονεκτήματα:

1.Ελαφρυτερα και πιο εύκολο να τα μεταφέρει κανεις .
2.Μπορεί να στηθει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ένα τρίποδο.
3.Μπορεί να στηθει σε χώρους που είναι δύσκολο ή αδύνατο για ένα τρίποδο (π.χ. ανώμαλο έδαφος ή στη μέση του πληθους).
4.Σας δίνει κάποια πρόσθετη ευελιξία για διαφορετικούς τύπους κίνησης της κάμερας.

Μπορείτε να κάνετε ένα μονόποδο από ένα παλιό τρίποδο, στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε περισσότερη ζωή από ένα τρίποδο που έχει ένα σπασμένο πόδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο σαν ένα μονόποδο απλά με την επέκταση μόνο στο ένα πόδι (δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά αρκετά κοντά).


Συνεχιζεται...
 

exile

Videocameras
Μηνύματα
6.053
Reaction score
4.347
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα μονόποδο

Το κλειδί για τη χρήση μονόποδου είναι να χρησιμοποιήσετε τα δύο σας πόδια μαζί με το μονόποδο για να δημιουργήσετε ένα τρίποδο. Αντί να προσπαθησετε να κρατήσετε το μονόποδο τελειως καθετα, τοποθετήστε τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτα και δωστε κλιση στο μονόποδο προς το μέρος σας. Ρυθμίστε την κεφαλη στο μονόποδο για να σας δώσει τη σωστή γωνία.

Bipods




Τα bipods ειναι ένας συμβιβασμός μεταξύ σε ενα μονόποδο κι ένα τρίποδο. Τα Bipods δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στην παραγωγή βίντεο και εμπορικά μοντέλα είναι σπάνια. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εφφε με ένα τρίποδο κι επεκτεινοντας μόνο δύο πόδια.


Επιλογες λοιπον υπαρχουν για ολους ,αναλογα τα γουστα και την τσεπη...



Ευχαριστω για τον χρονο σας...
Να ειστε καλα...:114:
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Tι;Αυτό ήταν μόνο;

Ντροπή σου:116:
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.645
Reaction score
94.604
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

:607::607:
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.643
Reaction score
9.215
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Πολύ ωραία παρουσίαση μάστορα! :615:
Με την εξαιρετική απόδοση σε υψηλά ISO που έχουν οι σύγχρονες DSLR, το τρίποδο έχει πλέον λιγότερη σημασία για τη φωτογραφία. Παραμένει όμως απαραίτητο εργαλείο για τη βιντεοσκόπηση, όταν βέβαια η κάμερα είναι στατική.

Αν δέχεσαι... παραγγελιές, κάνε μας -αν μπορείς- κάποια στιγμή και μια παρουσίαση για βιντεοσκόπηση εν κινήσει (με την κάμερα στο χέρι), με χρήση κάποιου οικονομικού συστήματος τύπου steady cam.
Ίσως είναι και θέμα γούστου, αλλά -χωρίς να έχω ακόμα αποκτήσει ακόμα κάποιο- βρίσκω πολύ ελκυστική την αέρινη κίνηση που δίνουν στην εικόνα. Όσοι δεν τα έχετε υπόψη, δείτε μερικά τυχαία δείγματα, για να καταλάβετε περί τίνος ομιλώ:

ΥΓ Καλά και τα δίποδα βρε παιδί μου, αλλά έχουν την τάση να "κλωτσάνε". :114:
 

Μηνύματα
901
Reaction score
54
Απάντηση: Βιντεοκαμερα και τριποδο

Πάντα ευθύβολος, πάντα τεκμηριωμένος. Μπράβο!


(Μια μικρή φιλική ένσταση έχω για τον φίλο παραπάνω. Τρίποδο καλό και βαρύ χρειάζεται και όταν η κάμερα δεν είναι στατική, εκτός αν έχεις steadycam. Παναρίσματα, ντολλυ κλπ, χρειάζονται τρίποδο).
 



Μηνύματα
581
Reaction score
63
καλησπερα με ενδιαφερει κεφαλη τριποδου για VIDEO , εχω το τριποδο manfroto xprob & 804rc αλλα δεν κανει για βιντεο . ακουω προτασεις και για καινουριο αλλα οικονομικες λυσεις ....
ευχαριστω !
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.716
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top