Βλέπετε Rainbow;

Βλέπετε Rainbow;


  • Total voters
    80
Μηνύματα
276
Reaction score
1
Το φαινόμενο αυτό το βλέπω και εγω , αυτός άλλωστε ηταν ο λόγος που πούλησα αρον -αρον τον SIM HT200 , το ίδιο παρατηρώ και στην πλειοψηφία των προβολέων αυτής της τεχνολογίας.
Βέβαια οφείλω να σημειώσω οτι στα μάτια μου αυτό συμβαίνει οχι πάντα με την ίδια ένταση και συχνότητα , γεγονός που πιθανότατα να οφείλεται σε σκηνές ιδιαίτερες - ανάλογα με την ταινία - ή ίσως και με την προσπ'αθεια που καταβάλει ο τροχός καθε φορά ,να απεικονήσει ολη την πληροφορία που δέχεται.
Δεν γνωρίζω σε βάθος τι απο όλα αυτά ισχύει , πάντως οφείλω να ομολογήσω οτι στον προβολέα τον CRT που έχω , μπορώ να δω ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ όση ωρα θέλω, χωρίς κανενα πρ'οβλημα.

Οι ψηφιακοί τελικά προβολείς , κατα την γνώμη μου , μοιάζουν με τις LCD τηλεοράσεις , εικόνα με μεγάλη ανάλυση , με οξύτητα και με αλλες ακόμη δυνατότητες ....αλλα απο οπτική απόλαυση..........!!!!!!
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Re: Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Όμως βλέπω κάτι άλλο: κάτι σαν "βράσιμο" σε ολόκληρη την οθόνη, κάτι σαν να πιάνει το μάτι μου την κίνηση των μικροκαθρεπτών του DLP!
Τους καθρέπτες είναι εξαιρετικό απίθανο να τους βλέπεις καθώς αυτοί ανοιγοκλείνουν με πολαπλάσια ταχύτητα από εκείνη του τροχού. Δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο.

Αυτό που μπορεί να δει κανείς είναι τα artifacts του συμπιεσμένου video, όπως το macroblocking και ο θόρυβος (απόρροια ανεπαρκούς scaler), ή artifacts μιας κακής δυναμικής ίριδας (brightness compression).
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Εαν γενικευσουμε τις ερωτησεις τις ερωτησεις σε δυο(βλεπω καθολου-λιγο, βλεπω πολυ) απο τα μεχρι τωρα αποτελεσματα προκυπτει ενα ποσοστο της ταξης του 30% που βλεπει το φαινομενο του ουρανιου τοξου.
Τα ιδια περιπου αποτελεσματα ειχαμε παρει και στο προηγουμενο σχετικο δημοψηφισμα.
Εαν ομως τις ιδιες ερωτησεις θαταμε σε ενα οχι τοσο εξειδικευμενο φορουμ το ποσοστο που θα απαντουσε πως τους πειραζε κατι τελος παντων κατα την θεαση DLP προβολεων θα ηταν απο ελαχιστο εως μηδαμινο.
Και αυτο διοτι εχει γινει ενας υπερβολικος θορυβος και πολλοι απο εμας να "προσπαθουμε" να δουμε το φαινομενο.
Διακρινω τις διαφορες απο τους πελατες μου και το σπιτι μου.
Ερχεται ο αλλος να αγορασει και πριν του βαλεις τον προβολεα ρωταει:"εχει rainbow?"Ψυχολογικα ειναι ετοιμος να δει.Και θα προσπαθησει να το δει.Και αφου το δει θα του μεινει και θα το ξαναβλεπει.
Στο σπιτι τα τελευταια 6 χρονια παιζω ΚΑΙ με DLP.
Και μιλαμε πως μερικοι απο αυτους ηταν "σφαγεια" στον τομεα αυτο(NEC 75)
Κανεις δεν παρατηρησε ποτε τιποτα.
Οχι μονο απο την οικογενεια μου αλλα και απο τους δεκαδες φιλους που εχουν ερθει για να δουμε κατι μαζι.
Και παντα τους ρωτουσα:"βλεπεις τιποτα παραξενο?" η ¨σε ενοχλει κατι?"
Ποτε!Κανεις!Nada!Τιποτα!

Κατα την γνωμη μου ειναι μια ιστορια η οποια εχει υπερεκτιμηθει.
Εαν εχεις εναν σημερινο DLP προβολεα και κατσεις με την ησυχια σου σπιτι σου να δεις μια ταινια, η οτιδηποτε αλλο, και δεν γυρνας το κεφαλι σου σαν την μαιμου δεν νομιζω πως θα δεις κατι.
Προσωπικα εχω γυρισει πολυ κουρασμενος απο την δουλεια και ειδα συνεχομενα 8 ωρες και δεν καταλαβα τιποτα.
Θα επαναλαβω για ακομα μια φορα πως τον NEC 75 τον πηρα για αυτον ακριβως τον λογο.Επειδη τοτε "επαιζα" και εγω και ειχα δει rainbow.
Απο τοτε που τον πηρα σπιτι δεν ξαναειδα ποτε μου!
Χθες , και μετα απο την συζητηση που καναμε, αναψα τον ΙΝ82 και κοντεψα να βγαλω το κεφαλι μου απο το κουνημα.
Ουτε για δειγμα!!!:prof:
 

Μηνύματα
4.480
Reaction score
3
Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Θα ήθελα να προσθέσω μια αίσθηση που μου έχει αναπτυχθεί διαβάζοντας τεστ και παρουσιάσεις προβολέων, αλλά και δημόσιους σχολιασμούς τους. Όταν κάποιος θέλει, με σχετική ασφάλεια, να πει ένα κακό λόγο για τους DLP προβολείς και δε βρίσκει, τότε πετάει ένα rainbow και έχει καθαρίσει. Αυτό βέβαια χωρίς να θεωρώ ότι οποιοδήποτε σχόλιο για το RBE είναι κακοπροαίρετο αλλά να με αφετηρία το θέμα του infocus που παρουσιάσαμε την περασμένη Παρασκευή βγήκα μια internetoτσάρκα και έψαξα για εντυπώσεις. Λοιπόν πουθενά, σε όσα διάβασα εγώ βέβαια, δεν είδα τέτοιο σκοτωμό και υστερία για το rainbow του προβολέα. Ήρεμα και απλά, η κουβέντα είναι ότι εάν σε ενοχλεί δεν το αγοράζεις, άρα πας βλέπεις και αποφασίζεις. Ακριβώς ότι είχαν γράψει και για όλους τους άλλους DLP τεχνολογίας προβολείς.
 


Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
Οχι δεν εχω δεί αλλά αν το επιδιώξω δηλαδή κουνάω το κεφάλι μου γρήγορα σε σκηνές με κίνηση, και αν κοιτάξω λίγο μέσα στην δέσμη (beam) του προβολέα ναι θα δώ χρώματα.

Ομως σε θέαση ταινίας κλπ κλπ δεν εχω δεί ποτέ. Αν μάλιστα κανείς δεν μου το είχε αναφέρει, δεν ήμουν ψηλιασμένος δηλαδή δεν θα το είχα κάν φαντασθεί
 

Μηνύματα
151
Reaction score
0
Εχω δει ολους και ολους τρεις DLP προβολεις ( χ1, οπτομα HD 81 και 80). Και στους τρεις ηταν κατι παραπανω απο εντονο το rainbow. Δεν μου προκαλεσε καμια ναυτια αλλα εναν εκνευρισμο γιατι μου αποσπουσε την προσοχη.
Δεν ξερω πως θα ημουν μετα απο θεαση ολοκληρης ταινιας. Θα το ειχα ξεπερασει ή θα αισθανομουνα ναυτια?
 

Μηνύματα
430
Reaction score
4
Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Ναι βλεπω παντα. Ομως δεν θα ξεχασω την πρωτη φορα που δεν ηταν ενοχλητικο, απο τον Optoma HD81 με πηγη pc σε 1080p, ηταν μαγευτικο...
 

Μηνύματα
3.385
Reaction score
10
Θελω να προσθεσω κατι απο τη δικη μου εμπειρια και τις ταινιες που εχω.

Γιατι στις ταινιες εισαγωγης region 1 , ειναι σπανιο εως απιθανο να δεις rainbow και στις αλλες που εχουν αγοραστει εδω βλεπεις ?

Μηπως λοιπον οι Αμερικανοι, λογω καλυτερης ποιοτητας της ταινιας, εχουν και λιγοτερα προβληματα και μεις εδω τα ριχνουμε ολα στο προβολεα ?
 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Μηνύματα
3.190
Reaction score
187
Στο 3 ειμαι και εγω, αλλα την πρωτη φορα που ειχα δει εναν Χ1 ειχαν βγει τα ματια μου... Τωρα δεν με ενοχλει σχεδον καθολου. Εκτος και αν ειναι ασπρομαυρη ταινια...
 


Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Ούτε και γω βλεπω.
Πριν από ενάμιση χρονο παρακολουθώντας τον IN76 μετα από μιάμιση ώρα ειχα ένα πονοκέφαλο αλλα χωρις να ειμαι σίγουρος ότι οφείλεται από αυτό.
Με τον Optoma ton 80 εξακολουθώ να μην βλέπω rainbow και αυτή την φορα μετα από δίωρη θέαση ταινίας όλα καλά .
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Παρολα αυτά δεν θα αγοραζα ποτε dlp για αρκετούς αλλους σοβαρούς λογους.
Δεν είναι μονο το rainbow που στην περίπτωση μου δεν με απασχολεί
 


Μηνύματα
133
Reaction score
0
Ειναι θεμα κατασκευης ματιου, αλλοι το βλεπουν αλλοι οχι. Εγω δεν εχω δει ποτε το RBE σε DLP.
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Re: Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Ποιους λόγους;
Ενας γνωστος λογος ειναι οτι μπορει να χρειαστει να τον στησεις κανα δυο στενα πιο κατω απο εκει που μενεις.... :happy_8:
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.643
Reaction score
9.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Ενας γνωστος λογος ειναι οτι μπορει να χρειαστει να τον στησεις κανα δυο στενα πιο κατω απο εκει που μενεις.... :happy_8:
ok -κι αν έχεις χώρο δυο στενά πιο κάτω;
 


MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.643
Reaction score
9.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Μετα αντε παρε 80μετρο hdmi καλωδιο.... :cool_11:
Εντάξει βρε, εννοώ πέραν των ζητημάτων εγκατάστασης.
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Βλέπετε Rainbow;

Δημήτρη δεν είναι μικρός ο λογος της εύκολης εγκατάστασης και επίσης ενας ακόμη πολύ σημαντικός λογος ειναι και το zoom.
1,2 όπως εχουν οι περισσότεροι dlp δεν είναι zoom.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.617
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top