Βοήθεια Πέρι:Sharp MODEL NO.CD-c500z(GY)

Reaction score
0
καλησπερα
βρηκα στο πατρικό μου σπίτι το παραπάνω ηχοσύστημα
έχουν καέι και τα 2 tweeters.Έιναι 16 ohm 5cm (2")
Γενικά έψαξα στο google για το hi-fi το συγκεκριμένο αλλά δεν βρήκα τίποτα
Είναι λίγα watts αλλά ακούγεται καλά
Γνωρίζει κανείς που θα μπορέσω να βρω αντίστοιχα tweeters (και πόσο θα μου κοστίσουν) για να τα βάλω στα ηχεία?όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι
Ευχαριστώ :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.153
Απάντηση: Βοήθεια Πέρι:Sharp MODEL NO.CD-c500z(GY)

Κάνε ένα ψαξιματάκι εδώ.

Υπάρχει και εδώ, αλλά είναι στην άλλη άκρη του κόσμου...

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ
θα τα κοιτάξω
Μου προτείνεις να επισκευάσω το συγκεκριμένο hifi (ειναι πολυ παλιο... 25 χρονων..)
ή δεν αξίζει?(είδα τα τεχνικα του χαρακτηριστικά και απογοητεύτικα σε σχεση με τα καινουργια που πωλούντε σημερα)
Να κοιτάξω κατι σε καινουργιο Micro hi-fi /μεταχειρισμένο ηχοσύστημα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.153

Κοίταξε, αν το υπόλοιπο σύστημα δουλεύει, και τέλος πάντων ρε παιδί μου, σε ικανοποιεί όπως παίζει - δεν το λέω απαξιωτικά, κυριολεκτώ, είναι καλύτερα να μην το πετάξεις. Μπορείς να επισκευάσεις τα ηχεία, αντικαθιστώντας τα τουήτερ με άλλα, διαφορετικά, αλλά παραμένει το ερώτημα, αν θα βρεις κάτι που να ταιριάζει στις διαστάσεις και την ευαισθησία. Αν βάλεις κάτι πιο ευαίσθητο, θα παίζουν πριμαριστά και το αντίστροφο. Μια καλή λύση είναι να αντικαταστήσεις τα ηχεία με άλλα, αντιστοίχου μεγέθους και τιμής, αρκεί να είναι σε θέση να παίζουν αξιοπρεπώς.

Μια ενδεδειγμένη λύση είναι να ψάξεις σε κάποιο μεγάλο κατάστημα (Κωτσόβολος κλπ.), μήπως και έχουν τίποτε ρετάλια από ζημιές, δηλαδή από ολοκληρωμένα κόμπακτ συστήματα που η κεντρική μονάδα έσπασε κατά τη μεταφορά ή κλάπηκε, και ξέμειναν τα ηχεία. Μια άλλη - καλύτερη - λύση είναι, να ψάξεις για κάτι πιο χαϊφιντελάδικο, κατά προτίμηση μεταχειρισμένο, και φυσικά χαμηλής τιμής (πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους). Προσωπικά θα έπαιρνα κάτι τέτοιο (μόλις με 65€), ή αυτά που είναι και μεγαλύτερα και με καλύτερο μπάσο, με 90€, χωρίς κάρτες, χωρίς Paypal και τα τοιαύτα, αλλά με αντικαταβολή (Barzahlung bei Abholung).

Άλλη λύση είναι κάτι αντίστοιχο και φθηνό από ελληνικά μαγαζιά, ή ακόμα και πιο ακριβό, με την προοπτική ίσως να το συμπληρώσεις αργότερα με καλύτερα ηλεκτρονικά. Για παράδειγμα, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω, τα οποία όλα θα παίξουν σωστά και θα συνεργασθούν με το υπάρχον συστηματάκι μια χαρά.

1

2

3

4

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.153

Ειδικά όσον αφορά τα συγκεκριμένα, βεβαίως. Αφού έχουν δικό τους ρυθμιστικό στάθμης, μπορείς να πάρεις σήμα από την έξοδο ηχείων του Sharp και να τα οδηγήσεις. "Μπακάλικη" λύση, αλλά ελλείψει εξόδου προενισχυτή, δεν γίνεται κι αλλιώς.

Reaction score
0

Η αλήθεια ειναι ότι είμαι αρκετά μπερδεμένος
το sharp το ηχοσύστημα ειναι τελικα για πέταμα
μιας και η επισκευή του τελικά δεν αξίζει
σκεφτομαι να κρατήσω το κεντρικο για ενισχυτή,
και να βαλω απο πανω ηχεια για τώρα
ενω στο μελλον να παρω και εναν αναλογο ενισχυτη
επισης θα χρειαστώ και προενισχυτή phono για το πικ απ
αυτα τα m audio τα βρηκα απο το site μεταχειρισμένα στα 120 ευρω γιαυτο και ισως να τα προτιμούσα
Κατι τελευταίο
Τα ηχεία της τάξεως των <100 ευρω όπως παραδειγμα (http://www.odes.gr/index.php?page=s...-ask.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=5) τι "λένε"?
τα αξίζουν τα λεφτά τους (για το ανάλογο ηχοσύστημα που έχω)η μπορώ να κρατήσω τα χρήματα και να πάρω κατι αξιόλογο (σε χρήματα <200 ευρω συνολο)
μάλλον σε κούρασα
(σκέφτομαι κάποια πρόχειρη λύση γιατί υπάρχει πιθανότητα να μου κανει δωρο ενα παλιό αλλα πολύ καλό ηχοσύστημα ενας φίλος)
Οπότε με λίγα λόγια σκέφτομαι να κρατήσω για τώρα το συγκεκριμένο ηχοσύστημα με κάποια παραλλαγή

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.153

...

Κατι τελευταίο
Τα ηχεία της τάξεως των <100 ευρω όπως παραδειγμα (http://www.odes.gr/index.php?page=s...-ask.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=5) τι "λένε"?
τα αξίζουν τα λεφτά τους (για το ανάλογο ηχοσύστημα που έχω)η μπορώ να κρατήσω τα χρήματα και να πάρω κατι αξιόλογο (σε χρήματα <200 ευρω συνολο)

...
Γενικά, ναι, με σχετικά κριτήρια. Με απόλυτα κριτήρια, θέλω να πω δηλαδή, συγκρίνοντας με τον ήχο ηχείων πολλαπλάσιας τιμής, μάλλον όχι. Από την άλλη μεριά, όμως, 74€ είναι πια...

Reaction score
0

Ωραία
τελικά κατάληξα αναμεσα σε 2
ποια είναι η γνωμη σου?
τα παραπάνω ηχεια ή γενικα έναζευγαρι ηχεία <100 ευρώ συνδιασμένα με το παλιό μου ηχοσύστημα
ή
ενα καινουργιο (η μεταχειρισμενο) μινι hi fi οπως παράδειγμα αυτα που προτείνεις ο φίλος jim267 εδώ (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=93794) σε τάξεως <150 ευρώ
είναι αρκετά καλύτερα ενα απο τα παραπάνω Micro Hi fi ηχοσύστημα απο 1 ζευγάρι ηχεία με τον παλιο ηχοσύστημα μου?
Ποιο απο τα δύο μου προτείνεις?
Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια σου
νασαι καλα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.153

Αν δεν χρειάζεσαι κασσετόφωνο, έχω την αίθηση πως το LG είναι ό,τι πρέπει. Αν θέλεις κασσετόφωνο, πάρε ηχεία για το παλιό. Νομίζω πως αυτά τα Magnat θα σε ικανοποιήσουν.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.535