Βοήθεια για αγορά blu-ray player...

nk9

Reaction score
1
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά blu-ray player...

Αγαπητοί φίλοι, επειδή μου την δίνει να βλέπω το 570 να κάθεται πάνω στην τραπεζαρία, ξαναθέτω τα ερωτήματά μου, πιο επικαιροποιημένα μετά τις τελευταίες εξελίξεις:
Έχω πίστωση 229€ (τιμή αγοράς) στο "πλαίσιο" λόγω αντικατάστασης του lg bd 570 και ψάχνω για τον αντικαταστάτη του. Η τηλεόρασή μου και ο ενισχυτής μου είναι 2ετίας που σημαίνει απλώς full hd εικόνα και ήχο dts. Δεν με ενδιαφέρει το 3D, αλλά και ούτε το wi-fi. Τί θέλω οπωσδήποτε:
1) Να παίζει m2ts απευθείας από την θύρα usb, για να μην αναγκάζομαι να κάνω το υλικό της κάμερας δίσκους avchd.
2) Να παίζει mkv και να υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, είτε ενσωματωμένους στα mkv αρχεία, είτε εξωτερικούς.
3) Η θύρα usb να υποστηρίζει ntfs.
Η παραπάνω σειρά απεικονίζει το πώς ιεραρχώ τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν.
Η αγορά όπως προείπα θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από το "πλαίσιο".
Εάν δεν υπάρχει blu-ray player που να καλύπτει όλα τα παραπάνω, συζητώ και το ενδεχόμενο αγοράς blu-ray player και media player, αρκεί αθροιστικά να μην ξεπερνούν ιδιαίτερα το ποσό της πίστωσης (άρα κάτι μέχρι τα 250€).
Από τα blu-ray players που έχει το "πλαίσιο", έχω την εντύπωση ότι μόνο το philips bd 7500 καλύπτει όλα τα παραπάνω (τα samsung δεν παίζουν m2ts, τα sony δεν παίζουν mkv, τα lg πλέον τα φοβάμαι, pioneer έχει μόνο στο stock house αλλά μένω επαρχία). Ισχύει αυτό;
Για συνδυασμό blu-ray player και media player τί προτείνετε; Σκέφτομαι το panasonic bd 75 που έρχεται τέλος Μαρτίου στα 129€ (δεν δέχεται ntfs και επί του παρόντος δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους), μαζί είτε με το western digital media player tv live (97€), είτε με το lg dp1w(129€).
Πείτε γνώμες γιατί δεν μπορώ άλλο να κάθομαι χωρίς μηχάνημα.
Ευχαριστώ.

nk9

Reaction score
1

Κλείδωσε... Ή samsung c-5300 ή panasonic dmp-bd75. Γνώμες;

nk9

Reaction score
1

Ένα από τα παραπάνω λοιπόν (σε συνδυασμό με το western digital tv live)... Το samsung παίζει ελληνικούς υπότιτλους;

nk9

Reaction score
1

Τελικά όταν κάτι ξεκινήσει στραβά, είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει ακόμα χειρότερα!!!!! Μετά από ένα μήνα αναμονή για την παραγγελία του panasonic dmp-bd75 κι αφού Μ. Δευτέρα θα το παραλάμβανα, σήμερα έκπληκτος ανακάλυψα ότι το εν λόγω μηχάνημα δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου, παρά μόνο έξοδο hdmi!!!!! Και η έλλειψη αυτού του χαρακτηριστικού είναι σημαντική για εμένα, καθώς όπως έχω γράψει σε άλλο μου post, ο ενισχυτής μου είναι παλιός και από την hdmi δεν δέχεται ήχο και ως εκ τούτου απαιτεί και παράλληλη ψηφιακή σύνδεση. Κι επειδή το όλο θέμα μου την έχει βαρέσει, παρήγγειλα το sony s380b στα 160€ κι ελπίζω να έκανα σωστή επιλογή. Όσον αφορά το θέμα media-player, αναμένω νέες παραλαβές από το "πλαίσιο" του wd tv live, μάλλον περί τα τέλη Απριλίου...

Reaction score
1

Εκανες εξαιρετική επιλογή.Στο θέμα αναπαραγωγή το SONY δεν παίζεται !!! πριν λίγες μέρες είχε 4-5 στοκ κομμάτια στο ΜΜ για 99 ευρώ ! και δεν το πρόλαβα γμτ :122:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.817
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά blu-ray player...

Εκανες εξαιρετική επιλογή.Στο θέμα αναπαραγωγή το SONY δεν παίζεται !!! πριν λίγες μέρες είχε 4-5 στοκ κομμάτια στο ΜΜ για 99 ευρώ ! και δεν το πρόλαβα γμτ :122:
Τί κρίμα αλήθεια!!!

Βρε συ, με το ρυθμό που πας, θα αποκτήσεις περισσότερα dvd-bluray-media players απ' ότι ταινίες!!! :136::114:

nk9

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά blu-ray player...

Τί κρίμα αλήθεια!!!

Βρε συ, με το ρυθμό που πας, θα αποκτήσεις περισσότερα dvd-bluray-media players απ' ότι ταινίες!!! :136::114:
+1000!!!!!!!!! Βλέπω να ανοίγει outlet σε λίγο ο φίλος!!!!!

Ως προς την εξαιρετική αναπαραγωγή, ελπίζω madpax να έχεις δίκιο, καθώς το θέλω μόνο για αυτή την δουλειά. Κρίμα βέβαια που το χρυσοπλήρωσα. Ας όψεται που την είχα ψωνίσει με την όλη (στραβή) ιστορία και είχε εξαντληθεί η υπομονή μου...

nk9

Reaction score
1

Τελικά πρέπει να κάνω ευχέλαιο! Εξηγούμαι... Κατά τις 11:00΄ έφτασε με την μεταφορική το sony. Το παρέλαβε η σύζυγος και το μεσημέρι που επέστρεψα σπίτι διαπίστωσα ότι το κουτί ήταν ανοιγμένο και συσκευασμένο εκ νέου! Παίρνω τηλέφωνο στο "πλαίσιο" και τους το αναφέρω. Μετά από κανά 20λεπτο με πήρε τηλέφωνο υπάλληλους συγκεκριμένου υποκαταστήματος, ο οποίος ευγενέστατα ζήτησε συγγνώμη και μου ανέφερε ότι από δική του υπαιτιότητα έγινε το λάθος. Επίσης με διαβεβαίωσε ότι η συσκευή ήταν επιστρεφόμενη από πελάτη, χωρίς να έχει τεθεί σε λειτουργία. Αρνήθηκα να την κρατήσω και έτσι πήγα στο "πλαίσιο" στην Πάτρα για να την αλλάξω. Εκεί μου έδωσαν μία άλλη. Βέβαια και αυτή φαινόταν ως ξανασυσκευασμένη, όμως ο υπάλληλος μου είπε ότι έτσι έρχονται οι συσκευασίες κι ότι όταν όντως η συσκευασία αμπαλάρεται εκ νέου, τίθεται λευκή αυτοκόλλητη ταινία με την ένδειξη "πλαίσιο" και όχι διάφανη. Τελικά τί να πιστέψω; Anyway, την πήρα τη συσκευή και μόλις έφτασα σπίτι την συνέδεσα στην τηλεόραση. Σοκ!!! Με του που την άνοιψα κόλλησε (!!!!!!!!!) η tv!!!! Βγάζω το καλώδιο της τηλεόρασης από το πολύπριζο, το ξαναβάζω και πλέον όλα καλά. Έκπληξη!!!!! Δεν χρειάζομαι τελικά και media player. Το s-380 παίζει και mkv και m2tsκαι δέχεται ntfs δίσκους στην usb!!!!! Και με ανθρώπινου μεγέθους υπότιτλους. Συμπέρασμα; Μάλλον έκανα διάνα στην επιλογή μου!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δεν χρειάζομαι τελικά και media player. Το s-380 παίζει και mkv και m2tsκαι δέχεται ntfs δίσκους στην usb!!!!!
Sony;:111:

Καλοθέατο!!

Reaction score
1

Ολα καλά λοιπόν ! καλές θεάσεις !

Πάντως το ότι δεν θα χρειαστείς media player με το Sony μην το δένεις κιόλας :142: αλλά σαν BD/DVD player είναι από τα καλύτερα.

nk9

Reaction score
1

Ολα καλά λοιπόν ! καλές θεάσεις !

Πάντως το ότι δεν θα χρειαστείς media player με το Sony μην το δένεις κιόλας :142: αλλά σαν BD/DVD player είναι από τα καλύτερα.
Ευελπιστώ πως δεν θα χρειαστώ γιατί δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός χρήστης. Τώρα όμως έχω άλλο θέμα... Όπως έγραψα παραπάνω, το απόγευμα που το δοκίμαζα αντιμετώπισα ένα πρόβλημα. Μόλις πάτησα το on στο player κόλλησε η τηλεόραση. Για την ακρίβεια συνέχιζε να δίνει ήχο αλλά εικόνα γιόκ. Μαύρο φόντο με κάποιες λευκές κουκίδες. Δεν αποκρινόταν ούτε στο τηλεχειριστήριο αλλά ούτε και στα δικά της πλήκτρα. Ξεκόλλησε όταν έβγαλα το καλώδιο του ρεύματος από το πολύπριζο. Πριν κανά 15λεπτο πάλι τα ίδια. Τί να φταίει άραγε; Μήπως το ότι άλλαξα την σύνδεση των συσκευών; Πρώτα είχα έξοδο hdmi και παράλληλα coaxial από το player προς τον ενισχυτή και από εκεί έξοδο hdmi προς την τηλεόραση, ενώ τώρα έχω έξοδο hdmi απευθείας προς την τηλεόραση και έξοδο coaxial προς τον ενισχυτή...

Reaction score
1

Κοίταξε αν υπάρχει ενεργοποιημένη στο player ή στην τηλεόραση κάποια από τις λειτουργίες που κατά καιρούς χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να ενοποιούν τις συσκευές τους όπως το SimpLink, το VieraCast ή το iLink για τη Sony και άλλα τέτοια.Αυτά δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα όταν οι συσκευές είναι ασύμβατες μεταξύ τους.Επίσης κοίτα εάν στο μενού του HDMI υπάρχει επιλογή CEC, αν υπάρχει απενεργοποίησέ τη...δοκίμασε και ένα άλλο καλώδιο, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

ΥΓ. Κι εγώ χρήστης χωρίς απαιτήσεις είμαι, αλλά δεν μπορώ να χωνέψω με την καμμία ότι ένα Sony παίζει όλα τα φορμά που υπάρχουν χωρίς προβλήματα γιατί άλλα μου έχει δείξει η εταιρεία :142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ο ενισχυτής δεν έχει hdmi;

nk9

Reaction score
1

Ο ενισχυτής είναι παλαιάς κοπής (σαν τις λίρες) και από την θύρα hdmi (προφανώς 1.1 ή 1.2) δεν δέχεται ήχο. Όπως λέει και στο εγχειρίδιό του (yamaha rx-v461)... "...make a connection besides the hdmi...". Κουλό είναι, αλλά (δυστυχώς) έτσι είναι. Κι εγώ όταν κατάλαβα τί παίζει έμεινα άφωνος...
Φίλε madpax θα δοκιμάσω τα παραπάνω. Δυστυχώς σήμερα δεν βρήκα χρόνο για δοκιμές. Ας όψεται η forthnet... Έκανα broadband δοκιμές από τις 8 το βράδυ μέχρι πριν κανά μισάωρο... Ευελπιστώ το τελευταίο firmware του router να δώσει τη λύση... Δεν γίνεται τη μια στιγμή να πηγαίνει με σκάρτα 10 mbps και μετά από λίγο να μη μπορεί να ανοίξει την homepage...
Υ.Γ.: Άσχετα τα τελευταία, αλλά τα forums είναι για να λέμε και τον πόνο μας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.018
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos