Βοήθεια για αγορά homecinema (και οχι μονο!) γυρω στα 3000Ε.

Reaction score
0
Ως νεο μελος αρχικα θελω να σας πω οτι εντυπωσιαστηκα με τις γνωσεις που εχουν ορισμενα παιδια του forum και ετσι σκεφτηκα οτι το να ζητησω συμβουλες εδω μαλλον θα ειναι καλυτερο απο το να ακουσω εναν πωλητη σε καποιο καταστημα ηχου, που (πιθανοτατα) θα εχει λιγοτερες γνωσεις απο εσας και πρωτο σκοπο εχει να μου πουλησει το εμπορευμα του.
Λοιπον το θεμα ειναι θελω να αγορασω ενα πληρες σετ συσκευων για να βλεπω ταινιες, αλλα ΚΑΙ να ακουω μουσικη στο καινουριο μου σπιτι. Το μονο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι η τηλεοραση και το PS3 για bluray, δλδ θα ηθελα να παρω οπωσδηποτε ενα συστημα ηχου για ταινιες/μουσικη αλλα και ενα βιντεοπροβολεα.
Να σημειωσω οτι ηδη εχω μπει σε τρελο κοπο για τη μετακομιση, οποτε δεν σκοπευω να κανω τσιγκουνιες σε αυτα τα πραγματα τα οποια τα βλεπω και σαν επενδυση που θα μου μεινει χρονια.
Γενικα στο μυαλο μου εχω ενα budget της ταξης των 3000 Ευρω μονο για τα ηχητικα χωρις τον προβολεα, το οποιο ομως μεταβαλλεται αν κατι αξιζει πραγματικα.
Ευχαριστω πολυ και sorry για το κατεβατό. :119:

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά homecinema (και οχι μονο!) γυρω στα 3000Ε.

Επισης να προσθεσω οτι στην αρχη προσανατολιζομουν σε λυση τυπου BOSE lifestyle V30, τα οποια μεν ειναι πανακριβα (3800 E!!) αλλα σε καποιον ασχετο σαν και εμενα φαινονται ως καλη αγορα... Βεβαια φοβαμαι μηπως δεν ειναι καθολου value for money και απλα πληρωνεις ονομα και μικρο μεγεθος... Βεβαια εχουν κατι ωραια καλουδια (που ακουγονται βεβαια και ψιλοαπατη) του στυλ οτι μπορεις να προσθεσεις ηχεια και μελλοντικα ακομα και σε ολο το σπιτι (τωρα με τα καλωδια τι παιζει αν βαλω ηχεια μεχρι και στο μπανιο, ακομα δεν καταλαβα) + οτι (και καλα) σκαναρουν το χωρο σου και αποδιδουν τα μεγιστα αυτοματα...
Επισης θα ηθελα τη συμβουλη σας για την αγορα ενος δυνατου βιντεοπροβολεα.
Αν μπειτε στον κοπο να απαντησετε θα ηθελα να εχετε στο μυαλο σας οτι κυριος γνωμονας για την αγορα οποιασδηποτε συσκευης ειναι οτι ναι μεν θελω να επενδυσω σε καλα μηχανηματα αλλα να μην πληρωσω και τον κουκο αηδονι επειδη σωνει και ντε πρεπει να παρω το super high end cutting edge μπιχλιμπιδι :DD
Αυτα και ευχαριστω και παλι εκ των προτερων οποιον μπει στη διαδικασια να με βοηθησει!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Καλώς ήρθατε και καλή χρονιά!

Εν αναμονή των τεχνολογικών εξελίξεων(3d,hdmi 1.4,κτλ)γνώμη μου είναι να περιμένετε λιγάκι όσον αφορά το κομμάτι του ενισχυτή.Από πηγή είστε προς το παρόν καλημένος μιας και το ps3 έχει πολύ καλή ποιότητα σε εικόνα.
Από εκεί και πέρα καλό είναι να μας πείτε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τον χώρο που θα στηθούν αυτά(είναι σαλόνι ή ανεξάρτητος,πόσα τμ είναι).Αυτό για να ξέρουμε σε ηχεία τι περίπου να προταθεί.
Ο βιντεοπροβολέας νομίζω ότι είναι και αυτό ένα κομμάτι που θέλει λίγη υπομονή μιας και αναμένεται να μάθουμε τι θα γίνει τελικά με τα led(θα αντικαταστήσουν τις ενεργοβορες και αντιοικονομικές λάμπες).
Πάντως αυτά που τελικά μένουν για χρόνια είναι τα ηχεία και οι τελικοί ενισχυτές.Όλα τ άλλα δυστηχώς αλλάζουν με ρυθμό οπλοπολυβόλου.

Για το μουσικό(audio) μέρος της υπόθεσης καλό είναι,αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή να έχετε την μουσική σε αυτόν και να συνδέσετε κάποιο εξωτερικό dac.

Πάντως στο 3χίλιαρο υπολογίστε ότι πρέπει να αγοράσετε ενισχυτή,6 ή 8 ηχεία και τα ατνίστοιχα καλώδια(όχι και τοσο μεγάλο κόστος).
Λύσεις του τύπου της bose είναι μεν κορυφαίες αισθητικά και ευκολόχρηστες αλλά δεν έχουν την δέουσα απόδοση για την τιμή τους,δεν αναβαθμίζονται ευκολά και είναι πίσω σε εξελίξεις.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά homecinema (και οχι μονο!) γυρω στα 3000Ε.

Καλώς ήρθατε και καλή χρονιά!

Εν αναμονή των τεχνολογικών εξελίξεων(3d,hdmi 1.4,κτλ)γνώμη μου είναι να περιμένετε λιγάκι όσον αφορά το κομμάτι του ενισχυτή.Από πηγή είστε προς το παρόν καλημένος μιας και το ps3 έχει πολύ καλή ποιότητα σε εικόνα.
Από εκεί και πέρα καλό είναι να μας πείτε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τον χώρο που θα στηθούν αυτά(είναι σαλόνι ή ανεξάρτητος,πόσα τμ είναι).Αυτό για να ξέρουμε σε ηχεία τι περίπου να προταθεί.
Ο βιντεοπροβολέας νομίζω ότι είναι και αυτό ένα κομμάτι που θέλει λίγη υπομονή μιας και αναμένεται να μάθουμε τι θα γίνει τελικά με τα led(θα αντικαταστήσουν τις ενεργοβορες και αντιοικονομικές λάμπες).
Πάντως αυτά που τελικά μένουν για χρόνια είναι τα ηχεία και οι τελικοί ενισχυτές.Όλα τ άλλα δυστηχώς αλλάζουν με ρυθμό οπλοπολυβόλου.

Για το μουσικό(audio) μέρος της υπόθεσης καλό είναι,αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή να έχετε την μουσική σε αυτόν και να συνδέσετε κάποιο εξωτερικό dac.

Πάντως στο 3χίλιαρο υπολογίστε ότι πρέπει να αγοράσετε ενισχυτή,6 ή 8 ηχεία και τα ατνίστοιχα καλώδια(όχι και τοσο μεγάλο κόστος).
Λύσεις του τύπου της bose είναι μεν κορυφαίες αισθητικά και ευκολόχρηστες αλλά δεν έχουν την δέουσα απόδοση για την τιμή τους,δεν αναβαθμίζονται ευκολά και είναι πίσω σε εξελίξεις.
Καταρχήν καλώς σας βρήκα και ευχαριστω πολύ για την απάντηση!
Λοιπόν ο ενιαιος χωρος (σαλόνι-τραπεζαρια) είναι πάνω κάτω 45 τ.μ. και σχετικά τετραγωνισμένος. Πάντως γενικά εκεί που προβληματίζομαι είναι η απόδοση που θα έχω στη μουσική... Το κακό είναι ότι μου αρέσει να ακούω δυνατά μουσική ακόμα και μόνος μου να είμαι(προς απογοήτευση των γειτόνων :120: ) οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν τα ηχειάκια των hometheater...
Φαντάζομαι ότι και με μια σχετικά απλή αλλά καλή λύση homecinema ακουστικά θα είμαι σχετικά καλυμμένος όσον αφορά τις ταινίες (πόσο πια δυνατά να ακούω τα μπαμ-μπουμ?? :114: )
Δεν ξέρω αν είμαι λάθος αλλά ως άσχετος έλεγα μήπως να πάρω δύο μεγάλα ηχεία τα οποία θα χρησιμοποιούνται βέβαια και στις ταινίες αλλά θα τραβάνε το ζόρι στη μουσική με τα υπόλοιπα ηχεία να υποστηρίζουν...
Επίσης ένα άλλο που με αγχώνει πάρα πολύ είναι το θέμα των καλωδίων. Ναι να βάλω όχι μόνο 8 ηχεία, αλλά 18, να ακούω μουσική και στη μπανιέρα (μετράει :119: ) και σίγουρα όσο περισσότερα τόσο καλύτερα αλλά δεν θα δείχνουν χάλια τόσα ηχεία στα stands τους στο σαλόνι και με τα καλώδια να σέρνονται εδώ και εκεί??
Τέλος πάντων ας περιμένω για το θέμα του προβολέα (42άρα fullHD έχω δεν είναι και άσχημη!) αλλά όσον αφορά τα άλλα τι θα με συμβουλεύατε να πάρω?? Α και όπως ξαναείπα επειδή εδώ εμπιστεύομαι πιο πολύ τη γνώμη σας από ενός πωλητή αν νομίζετε ότι αξίζει να ξηλωθώ για να πάρω κάτι καλό και όμορφο που θα μου μείνει ας ανέβει και το budget... Aυτά και thanx again!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
(Ας μιλάμε στον ενικό,ε;)
Ηχεία να αποφύγεις να πάρεις βάσης.Μπορείς να πάρεις δαπέδου.Αποδίδουν συνήθως καλύτερα αλλά είναι πιό ακριβά.
Τώρα αν θές να ακούς δυνατά σε 45τμ κοίτα κάτι τέτοιο σε ηχεία main.Παίζουν δυνατά και σχετικά ευκολα.
Το κεντρικό θα πρέπει να είναι της ίδιας σειράς με τα left-right για να μην δώσεις πεταμένα λεφτά.Πχ κάτι τέτοιο(το 52 ή το 62).
Μιά άλλη πρόταση σε ηχεία είναι αυτή.Το θεωρώ εξαιρετική περίπτωση αλλά αυτό είναι προσωπικό.Εσένα μπορεί να σ αρέσει πιό πολύ το klipsch.
Το κεντρικό για το roister είναι αυτό.
Κάνε τους οικονομικούς υπολογισμούς μέχρι στιγμής να δεις που είσαι για 3 ηχεία μόνο.
Για τα περιφερειακά εξαρτάται απ το που θα τοποθετηθούν(οπότε άστα για το τέλος)και αν θα χρησιμοποιήσεις 2 ή 4 ούτως ώστε να πάς σε δίπολα ή μονόπολα.
Οπότε κοίτα πρώτα για τα ηχεία και μετά θα δούμε και για ενισχυτή.

Y.Γ Μεταφέρω το θέμα στο ''Ηχεία για Home Cinema'' για να το δουν περισσότεροι.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.650

Τέλος πάντων ας περιμένω για το θέμα του προβολέα (42άρα fullHD έχω δεν είναι και άσχημη!)
Επειδή πιστεύω ότι είναι λίγο νωρίς για βιντεοπροβολέα led,

στη θέση σου θα αγόραζα κάποιον οικονομικό έως 1500€.

Reaction score
0

Επειδή πιστεύω ότι είναι λίγο νωρίς για βιντεοπροβολέα led,

στη θέση σου θα αγόραζα κάποιον οικονομικό έως 1500€.
Χμμ η τιμη μια χαρά ακούγεται για προβολέα σε σχέση με αυτά που έχω δει τώρα τελευταία... Αλήθεια εσύ ποιον θα έπαιρνες στη θέση μου?? Αλλά πάλι σε ένα homecinema ο προβολέας δεν πρέπει να είναι το top εξάρτημα???

Reaction score
0

Πέρα από αυτό έχω να πω ότι το forum μου άνοιξε τα μάτια. Καλά μιλάμε ότι πριν κάποιο καιρό σκεφτόμουν να πάω χύμα σε κανένα πολυκατάστημα να πάρω ένα σετάκι homecinema να τελειώνω!
Από ότι καταλαβαίνω πάντως θα πρέπει να ανέβω 100% στην τιμή...Αυτή είναι η βλακεία, όσο ψάχνεις τόσο σου δημιουργούνται και νέα δεδομένα!
Εντωμεταξύ δεν ξέρω τι προβολέα, ενισχυτή, περιφερειακά κ.λ.π. θα πάρω στο τέλος αλλά όσον αφορά τα κύρια ηχεία νομίζω ότι ερωτεύτηκα!
Β&W CM9
http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=3986&terid=3993

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.650

Χμμ η τιμη μια χαρά ακούγεται για προβολέα σε σχέση με αυτά που έχω δει τώρα τελευταία... Αλήθεια εσύ ποιον θα έπαιρνες στη θέση μου?? Αλλά πάλι σε ένα homecinema ο προβολέας δεν πρέπει να είναι το top εξάρτημα???

Σου είπα να πάρεις έναν οικονομικό για να μην κλαις τα λεφτά σου αργότερα που θα βγουν οι led.

Στη θέση σου θα έπαιρνα αυτόν που έχω τώρα, δηλαδή

Benq w5000 στα 1500€, Optoma HD20 στα 1000€, ή θα ανέβαινα λίγο και θα έπαιρνα

το νέο Benq w6000 στα 2200€

Βέβαια αν δεν κοίταγα καθόλου τους led, θα έπαιρνα την κορυφή για μένα σήμερα,

τον sony 85 στα 5500€ περίπου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Αν σκοπέυεις μα δώσεις 5000 καλύτερα να δώσεις 3 με 4 για μια καλή οθόνη και 1-2 για προβολέα πάρά το αντίθετο.Σε κανα χρόνο δεν θα έχεις μετανιώσει.Αν πάρεις βιντεοπροβολέα κορυφής σήμερα να μεν θα έχεις εξαιρετική εικόνα αλλά το πιθανότερο είναι σε μια 3ετία να έχεις δώσει κανα 1000αρικο για να αλλάξεις λάμπες(αν θέλεις να έχεις καλή εικόνα κατά την διαρκεια των χρόνων).

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά homecinema (και οχι μονο!) γυρω στα 3000Ε.

Πέρα από αυτό έχω να πω ότι το forum μου άνοιξε τα μάτια. Καλά μιλάμε ότι πριν κάποιο καιρό σκεφτόμουν να πάω χύμα σε κανένα πολυκατάστημα να πάρω ένα σετάκι homecinema να τελειώνω!
Από ότι καταλαβαίνω πάντως θα πρέπει να ανέβω 100% στην τιμή...Αυτή είναι η βλακεία, όσο ψάχνεις τόσο σου δημιουργούνται και νέα δεδομένα!
Εντωμεταξύ δεν ξέρω τι προβολέα, ενισχυτή, περιφερειακά κ.λ.π. θα πάρω στο τέλος αλλά όσον αφορά τα κύρια ηχεία νομίζω ότι ερωτεύτηκα!
Β&W CM9
http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=3986&terid=3993

Όσον αφορά τα ηχεία έχε υπ'όψιν σου ότι ανεβαίνεις πολύ με τα CM9 και θα πρέπει να υπολογίσεις και το κεντρικό της ίδιας σειράς ενώ θα πρέπει να πας και σε τελικό αν θες το καλύτερο αποτέλεσμα από αυτά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007