Βοήθεια για αγορα ραδιοενισχυτή

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους σας,
Θέλω να αγοράσω ένα ραδιοενισχυτή και έχω καταλήξει ύστερα απο πολύ διάβασμα, μιας κ δε το γνωρίζωκαθόλου το θέμα,σε περιοδικά και ιντερνετ ανάμεσα στον Yamaha RX-V667ή 567 Pioneer VSX-1020 ή 920.
Η χρήση του θα είναι 60/40 οπου 60 για ταινιες και παιχνίδι(PS3 & XBOX) και 40 για μουσική.
Αυτή τη στιγμή της αναγκες μου της καλύπτει ενα MicroTheater Phillips αλλά δυστηχώς δεν με καλύπτει σε συνδεσιμότητα μιας κ διαθέτει μια έξοδο HDMI για σύνδεση με την ΤV και αναγκάζομαι να αλλάζω τα καλώδια στο AUX στις άλλες συσκευές προκειμένου να ''κλέψω'' ήχο και αύτο με έχει κουράσει.
Δυστηχώς τη δεδομένη στιγμή δεν μπορώ να τοποθετήσω ηχεία πισω για Surround(λόγω των καλωδίων) παρα μονο μπροστα,ο χώρος είναι περίπου 40τ.μ. τραπεζαρια και σαλονι μαζι.
Μου είπαν οτι ο Pioneer ειναι πιο πολύ για ταινίες και όχι τοσο για μουσική,ειναί σωστό αυτό?
Με τι ηχεια μπορώ να τους συνδυασω ωστέ να εχω ένα ικανοποιητικό ηχιτικό σύνολο ή αν μπορώ να αγοράσω ενα σύστημα 5.1 απο τώρα να χρησιμοποιήσω τώρα αυτά που μπορώ κ τα υπόλοιπα με την ανακαίνηση του σπιτιου που θα μπορω να περασω καλώδια σε ενα χρόνο περίπου.
Παραδειγμα σκεφτόμουν τα Crystal Audio TX-T1 ή τα BPT Bipolar μαζι και σε συνδυασμο με τα BPS 2.0 Super Mini.
Τα μέγιστι των χρημάτων που θέλω να δώσω είναι περίπου στα 1000€.

Σας ευχαρηστώ όλους εκ των προτέρων γισ τη βοηθειά σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Βοήθεια για αγορα ραδιοενισχυτή

Καλώς ήρθατε στο AVSite και καλή χρονία!

Ξεκινώντας απ τα ηχεία πηγαίντε καλύτερα στα tx t1.Είναι πολύ προτιμότερα απο οποιουδήποτε είδους δορυφόρο για την μουσική.Έτερη πρόταση είναι τα Roister 25.
Απλά αν μπορείς αγόρασε μαζί τους και το ανάλογο κεντρικό της κάθε σειράς.Για περιφεριακά και sub μπορείς να κινηθείς αργότερα,επιτρεποντως των οικονομικών σου.
Αναφορικά με τους ενισχυτές,όποιον και να επιλέξεις μια χαρά θα σε εξυπηρετήσει.
Και για τους Γιαμάχα λένε ότι είναι κάπως ξεροί στον ήχο τους αλλά όλα αυτά είναι περί ορέξεως.Αν δεν πας ο ίδιος να τους ακούσεις δεν μπορείς να σχηματίσεις κάποια αρχική εντύπωση.

Reaction score
54
Απάντηση: Βοήθεια για αγορα ραδιοενισχυτή

Όπως καταλαβαίνεις οι απόψεις που θα ακούσεις θα είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικές, όπως και η δική μου.
Επειδή έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις γνωστές μάρκες πολυκάναλων ενισχυτών,(εκτός από onkyo) πρώτη μου επιλογή θα ήταν ο pioneer vsx 1020 και αν γινόταν ο lx53. Pioneer για λόγους άνετης οδήγησης των ηχείων και εκπληκτικής ισοστάθμισης. Δεύτερη επιλογή θα ήταν κάποιος αντίστοιχης τιμής denon.
Τα ΤΧ-Τ1 θα σε καλύψουν μια χαρά , η crystal audio είναι πολύ τίμια εταιρεία.

Κανένας πολυκάναλος ενισχυτής δεν είναι διαμάντι στη μουσική, αλλά το ότι ειδικά οι pioneer κάνουν μόνο για σινεμά είναι μύθος. Αν οι απαιτήσεις σου είναι λογικές (άλλωστε το δηλώνεις ,λέγοντας 40% μουσική) θα ευχαριστηθείς και τη μουσική.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης