Βοήθεια για βιντεοκάμερα hd

Reaction score
0
Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα την panasonic hdc sd90 και έχω τις εξής απορίες όντας λίγο άσχετος από βιντεοκάμερες.α) Η κάμερα γράφει σε αρχεία mts (AVCHD) με ανώτερη ανάλυση 1080p, τα οποία όμως αρχεία ο φορητός υπολογιστής μου δεν παίζει με διάφορες mediaplayers που δοκίμασα. Τί μπορεί να γίνει; β) Αυτό που με ενδιαφέρει πάντως περισσότερο είναι να παίζω τα βιντεάκια απευθείας στην τηλεόρασή μου μέσω ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου για να αποφύγω την εγγραφή σε dvd προκειμένου να μην χάσω την ποιότητα του fullhd. Αυτό νομίζω γίνεται με media player. Έχετε να προτείνετε καμία καλή που να παίζει αυτά τα αρχεία;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
κοιταξε , αν κ εχω πλεον mac κ εχω μεινει λιγο πισω στο pc, αν αναβαθμιστεις με τα τελευταια προγραμματα αναπαραγωγης πχ Power dvd - quicktime η αν χρειαζονται κ καποια codecs θα σαι ενταξει.

Σε media players μετα, πρεπει να ψαξουμε να υπαρχει συμβατοτητα με avchd αρχεια, αυτο ειναι ευκολο κ φαινεται στα χαρακτηριστικα του καθε player.

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια για βιντεοκάμερα hd

Οκ, ευχαριστώ παιδιά, θα δοκιμάσω αυτά που μου προτείνετε.

Reaction score
0

Λοιπόν, gom, vlc, και mediaplayer classic home cinema δεν τα παίζουν καλά. Η windows media player τα παίζει αλλά χωρίς ήχο. Μάλλον θα φταίει το Vaio που είναι λίγο παλιό και τρέχει με vista sp1 32bit.

Eco

Reaction score
0

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις τον "the kmplayer" , που εύκολα θα βρεις στο google (http://www.kmplayer.com/forums/). Πρακτικά αναπαράγει τα πάντα. Αν υπάρχει πρόβλημα με τα εγκατεστημένα codecs θα σου βγάλει σχετικό μήνυμα, οπότε γκουγκλάρισε avchd codecs και θα βεις τη λύση.

...και ένα tip. Στον kmplayer κάνε δεξί κλικ με το ποντίκι, επέλεξε Video advanced και από εκεί super speed mode.

Reaction score
0

Το ότι το wmp παίζει μόνο εικόνα και όχι ήχο, είναι καθαρά θέμα έλλειψης των κατάλληλων codecs.
Απλά κατέβασε ένα δωρεάν codec pack για Vista 32 bit. Το laptop μου με τα ίδια windows, τα mts από την ίδια κάμερα τα παίζει μια χαρά.

Reaction score
0

Έβαλα τους codecs για vista, ο ήχος όμως σε κάποια σημεία κάνει διακοπές και δεν συγχρονίζεται απόλυτα με την εικόνα, ενώ και η εικόνα τώρα κάνει σπασίματα. Χωρίς να είμαι σχετικός νομίζω ότι μάλλον για να παίξουν αυτά τα αρχεία (mts 1080p) πρέπει ο υπολογιστής να έχει και τα ανάλογα προσόντα ( δυνατό επεξεργαστή, κάρτα γραφικών κλπ)

Reaction score
0

Ωχ... Εφόσον έχεις τους σωστούς codecs και παρόλα αυτά εξακολουθούν τα σπασίματα και ο ασύγχρονος ήχος, τότε μάλλον έχεις δίκιο, δεν αντέχει ο υπολογιστής σου.
Δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά του, πάντως τα mts της συγκεκριμένης κάμερας φτάνουν μέχρι και το τριπλάσιο bitrate από αυτό ενός κοινού dvd (νομίζω πως η SD90 σε 1080p mode, γράφει στα 28Mbps), που σημαίνει ότι πράγματι δεν μπορούν να τα παίξουν σωστά οι όχι και τόσο δυνατοί υπολογιστές.

Reaction score
0

Ωχ... Εφόσον έχεις τους σωστούς codecs και παρόλα αυτά εξακολουθούν τα σπασίματα και ο ασύγχρονος ήχος, τότε μάλλον έχεις δίκιο, δεν αντέχει ο υπολογιστής σου.
Δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά του, πάντως τα mts της συγκεκριμένης κάμερας φτάνουν μέχρι και το τριπλάσιο bitrate από αυτό ενός κοινού dvd (νομίζω πως η SD90 σε 1080p mode, γράφει στα 28Mbps), που σημαίνει ότι πράγματι δεν μπορούν να τα παίξουν σωστά οι όχι και τόσο δυνατοί υπολογιστές.
Δεν ξέρω αν έχω βρει τους σωστούς codecs, κατέβασα ότι μου έβγαλε το google στην αναζήτηση για codecs for windows vista. Ο επεξεργαστής του vaio είναι intel core 2 duo cpu T6400 2.00GHz 2.00GHz με μνήμη 4Gb και τα vista home premium 32 bit. Πώς τον βλέπεις από δύναμη;

Reaction score
0

Ο επεξεργαστής του δικού μου laptop είναι όντως λίγο πιο γρήγορος, Τ7500 στα 2.2GHz, δεν ξέρω όμως για την κάρτα γραφικών σου αν έχει επαρκή δική της μνήμη (dedicated), ή "δανείζεται" από τον επεξεργαστή.
Εγώ έχω το K-Lite codec pack για 32bit Vista. Δε νομίζω να έχεις κάνει λάθος, όλα τα codec packs αναγράφουν για ποια version προορίζονται. Εφόσον έκανες αναζήτηση με συγκεκριμένα στοιχεία, λογικά έχεις βάλει το σωστό.
Πάντως και ο φίλος που μου έδωσε υλικό από αυτήν την κάμερα για να το μοντάρω, δεν μπορεί να τα παίξει σωστά στο laptop του, το οποίο έχει σχεδόν τον ίδιο επεξεργαστή με το δικό σου, αλλά αδύνατη κάρτα γραφικών.
Α, τώρα που το θυμήθηκα, φαντάζομαι θα έχεις εγκαταστήσει το συνοδευτικό software που είχε η κάμερα, έτσι δεν είναι; Δοκίμασες να δεις αν μέσω αυτού μπορείς να κάνεις σωστή αναπαραγωγή των αρχείων;
Αν και με αυτό έχεις πρόβλημα (το οποίο λογικά "κουβαλάει" μαζί του ό,τι χρειάζεται για να παίξει τα αρχεία της κάμερας), τότε είναι θέμα δύναμης του υπολογιστή.

Reaction score
0

Ο HD Writer της panasonic δεν μου βλέπει τα βιντεάκια που έχω αποθηκεύσει στον σκληρό, παρά μόνο τις φωτογραφίες, οπότε δεν μπορώ να τα ανοίξω με αυτόν.

Reaction score
0

Τελικά έπαιξα κάποια βίντεο από την κάμερα με τον HD Writer αλλά το laptop κάνει πάλι τα ίδια. Άρα είναι καθαρά θέμα δύναμής του υπολογιστή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός