Βοήθεια για δορυφορικα ??

Reaction score
0
Kαλημέρα φίλοι μου,
θα ήθελα βοήθεια στο παρακατω θέμα:
Στη τΑρατσα μου υπαρχει ενα πιατο 1,20 με Lnb το οποιο παει το σημα στο σπιτι της θείας μου...
Ηθελα να ρωτησω : αν προσθέσω ενα ακομα lnb στο υπαρχον πιατο και ενα δεκτη στο σπιτι μου θα μπορω κι εγω να βλεπω δορυφορικα καναλια ?
Επισης μπορω να καταργησω τη κεραια την απλη και να πιανω και τα απλα καναλια απο το δεκτη +πιατο?
Και ακομα τι ακριβως θα χρειαστω απο υλικα?:120:
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υ.Γ αν έχουμε και καμμια προταση για οικονομικο δέκτη ...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Βοήθεια για δορυφορικα ??

καλη σου μερα και εσενα φίλε pabasis.
Εκεινο που θα κάνεις είναι να αλλάξεις το LNB με ενα με διπλή εξοδο, δηλαδή ενα TWIN LNB.
Με αυτο τον τρόπο θα συνδέσεις το ενα καλώδιο στο LNB με την θεία σου και την δευτερη εξοδο με τον δικό σου δέκτη. Κοστίζει 20 ευρώ απο εδώ ... http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_603&products_id=188 και η εγκατασταση του ειναι απλη ... απλως το αλλάζεις !!!

Για να πιανεις και τα υπόλοιπα καναλια θα χρειαστεις ενα δορυφορικό δέκτη με 100 ευρώ περίπου (ισως και λιγότερα) και μια συνδρομή στην NOVA γιατι τα ελληνικά καναλια μπορεί να είναι ελεύθερα στην επίγεια λήψη αλλά είναι "επι πληρωμή" δορυφορικά.
Φυσικά πρεπει να βλέπει τους Hotbird η κεραία σου... γιατι εκεί εκπέμπει η NOVA.

Reaction score
0

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε Πάνο...:114:

Reaction score
0

το προβλημα ειναι οτι δε μπορω να κατεβασω δευτερο καλωδιο προς τα κατω μηπως μπορώ να το κανω με το ιδιο καλωδιο που κατεβαινει η κεραια η απλη ?? μεσω καποιου σplitter?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

η μόνη εναλλακτικη λύση είναι να βάλεις Unicable τεχνολογία αλλά απαιτει και ανάλογους δέκτες που την υποστηριζουν.
Αυτη η τεχνολογία με ενα καλώδιο μπορεί να συνδέσει αρκετούς δέκτες, θελει φυσικά και ειδικό LΝΒ.

περισσότερα δές εδώ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=55739&highlight=unicable
την ταρατσα βεβαια δεν την γλυτωνεις...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.944
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm