Βοήθεια για εξοδο ηχου σε laptop.

Reaction score
0
Γεια σας παιδια! :109:

Ειναι καμια εβδομαδα τωρα που εχω το εξης προβλημα και δεν εχω βγαλει ακρη:

Θελω να βγαλω απο το λαπτοπ ->
HP Pavilion dv9700 CTO Entertainment Notebook PC
εξοδο 5.1 η dts στον ενισχυτη μου ->
PioneerVSX-D811 (ειναι στα γερμανικα αλλα εχει φωτο τις συνδεσεις)
και εχω και αυτη την εξωτερικη καρτα ηχου
creative sound blaster live 24-bit external

εχω windows svista home και οι drivers στο τσιπακι ηχου στο laptop και στην καρτα ηχου ειναι up to date!

ειναι συνδεδεμενα με την optical χωρις κανενα conversion και εχω ηχο αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι dolby digital η dts.
οταν παταω test στο προγραμματακι της καρτας ηχου ο ενισχυτης αλλαζει σε dolby digital και dts και ακουω κανονικα αλλα οταν παιζω mkv με 5.1 ηχο ο ενισχυτης παραμενει χωρις dolby digital και κανει κατι κοψιματα ο ηχος.

εχω δοκιμασει με:
windows media player 11,
vlc, media player classic και kmplayer.
εχω βαλει και κανονικο dvd αλλα παλι δεν εχω σωστη αποκωδικοποιηση! :140:

help! :117:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Βοήθεια για εξοδο ηχου σε laptop.

Τις ρυθμίσεις του player πρέπει να κοιτάξεις...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Βοήθεια για εξοδο ηχου σε laptop.

Τις ρυθμίσεις του player πρέπει να κοιτάξεις...
ναι φιλε μου κι εγω εκει κατεληξα αλλα δοκιμασα παρα πολλες διαφορετικες και δεν εβγαλα ακρη! ειδικα ο kmplayer ειχε παρα πολλες!

διαβασα καπου να στειλω bitstream τον ηχο και να αφησω τον ενισχυτη να κανω το decoding αλλα δεν το εχω βρει και ουτε ξερω εαν ισχυει/γινεται...!

:121:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Βοήθεια για εξοδο ηχου σε laptop.

Με την ίδια ακριβώς κάρτα αλλά με laptop με ΧΡ το έχει κάνει φίλος μου παίζοντας με τις ρυθμίσεις του media player classic home cinema τον οποίον χρησιμοποιεί. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει πειράξει για να στείλει το bitstream απευθείας στον ενισχυτή, πάντως το έχει καταφέρει. Γι αυτό σού είπα να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις του player.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Βοήθεια για εξοδο ηχου σε laptop.

Με την ίδια ακριβώς κάρτα αλλά με laptop με ΧΡ το έχει κάνει φίλος μου παίζοντας με τις ρυθμίσεις του media player classic home cinema τον οποίον χρησιμοποιεί. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει πειράξει για να στείλει το bitstream απευθείας στον ενισχυτή, πάντως το έχει καταφέρει. Γι αυτό σού είπα να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις του player.
κι εγω ειχα σκεφτει οτι μπορει το προβλημα μου να ειναι τα svista..
αλλα προς το παρον δεν θελω να μπω στην διαδικασια να περασω xp. οποτε οτι αλλη λυση εχετε να προτεινετε....! :121:

Reaction score
0
Καλα αμα σκέφτεσαι για αλλαγη λειτουργικου θα βαλεις τα 7 αρια και οχι τα xp, απενεργοποιησε ολες τις υπολοιπες εξοδους ηχου γιατι μαλλον μπερδευουν τα προγραμματα, τεστ της καρτα σου μπορεις να κανεις απο τις ιδιοτητες ηχου των windows? στις ιδιότητές ηχου την καρτα πως την βλεπει? την διαχωριζει σε spdif, αναλογικη κτλπ? τσεκαρε τις ρυθμισεις ηχου να ειναι ενεργοποιημενη μονο η οπτικη της εξωτερικης καρτας, πηγεναι στον φακελο εγκαταστασης του kmplayer (C:\Program Files\The KMPlayer\) και ανοιξε το KMPSetup.exe, επελεξε την τελευται επιλογη στην αρχη (user define settings) μετα πατα next , οταν φτασεις στις ρυθμισεις του ηχου κλικαρισε S/PDIF, next-next - finish, για δοκιμασε.

Reaction score
0
Καλα αμα σκέφτεσαι για αλλαγη λειτουργικου θα βαλεις τα 7 αρια και οχι τα xp, απενεργοποιησε ολες τις υπολοιπες εξοδους ηχου γιατι μαλλον μπερδευουν τα προγραμματα, τεστ της καρτα σου μπορεις να κανεις απο τις ιδιοτητες ηχου των windows? στις ιδιότητές ηχου την καρτα πως την βλεπει? την διαχωριζει σε spdif, αναλογικη κτλπ? τσεκαρε τις ρυθμισεις ηχου να ειναι ενεργοποιημενη μονο η οπτικη της εξωτερικης καρτας, πηγεναι στον φακελο εγκαταστασης του kmplayer (C:\Program Files\The KMPlayer\) και ανοιξε το KMPSetup.exe, επελεξε την τελευται επιλογη στην αρχη (user define settings) μετα πατα next , οταν φτασεις στις ρυθμισεις του ηχου κλικαρισε S/PDIF, next-next - finish, για δοκιμασε.
καταρχην ευχαριστω για το reply

λοιπον επειδη δεν ειμαι σπιτι τωρα:

θυμαμαι οτι κανω disable ολα τα αλλα και αφηνω μονο την εξοδο spdif ενεργοποιημενη παρολο που την συνδεω με optical γιατι μονο απο εκει εχω ηχο. λεει spdif/και κατι αλλο αλλα θα σου πω αργοτερα. δεν υπαρχει επιλογη μονο για optical.

το τεστ το κανω με το προγραμμα της καρτας.

τα windows την βλεπουν σαν sound blaster live 24bit.

τα υπολοιπα θα τα δοκιμασω μολις παω σπιτι!
θα δοκιμασω να κανω τελειως disable την on-board καρτα ηχου απο το device manager.. δεν το ειχα σκεφτει αλλα τωρα που το ειπες..

για τα win 7 δυστυχως δεν υπαρχουν drivers απο την HP... :108:

Reaction score
0
καταρχην ευχαριστω για το reply

λοιπον επειδη δεν ειμαι σπιτι τωρα:

θυμαμαι οτι κανω disable ολα τα αλλα και αφηνω μονο την εξοδο spdif ενεργοποιημενη παρολο που την συνδεω με optical γιατι μονο απο εκει εχω ηχο. λεει spdif/και κατι αλλο αλλα θα σου πω αργοτερα. δεν υπαρχει επιλογη μονο για optical.

το τεστ το κανω με το προγραμμα της καρτας.

τα windows την βλεπουν σαν sound blaster live 24bit.

τα υπολοιπα θα τα δοκιμασω μολις παω σπιτι!
θα δοκιμασω να κανω τελειως disable την on-board καρτα ηχου απο το device manager.. δεν το ειχα σκεφτει αλλα τωρα που το ειπες..

για τα win 7 δυστυχως δεν υπαρχουν drivers απο την HP... :108:
Την optical spdif θα στην γραφει.
Drivers αποκλειεται να μην υπαρχουν, εγω σε ποιο παλιο μοντελο εχω βαλει win7 x64 και παιζουν αψογα, και 64 ρια να βαλεις μια χαρα θα παιζεις.

Reaction score
0
Την optical spdif θα στην γραφει.
Drivers αποκλειεται να μην υπαρχουν, εγω σε ποιο παλιο μοντελο εχω βαλει win7 x64 και παιζουν αψογα, και 64 ρια να βαλεις μια χαρα θα παιζεις.
οκ θα το δε σε μερικες ωρες!!
η καρτα ηχου εχει και εξοδο spdif ομως, και optical!

δεν εψαξα πολυ για drivers μονο στο επισημο site και δεν ειχε στο drop-down windows 7. και ελεγε ιf your operating system is not listed, HP does not have software or driver downloads available for this product in that operating system. :115:

για του λογου το αληθες -> http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?lc=en&dlc=en&cc=us〈=en&product=3636841&

θα το ψαξω καλυτερα για drivers!

Reaction score
0
http://h30434.www3.hp.com/t5/Operat...de-Guide-for-dv6000-dv9000-models/td-p/179816

Εγω ειμαι σιγουρος οτι θα εγκατασταθουν οι οδηγοι αυτοματα, αφηνω μια πιθανοτητα για να μην με βριζεις.
χεχε! δεν θα σου εκοβα και το κεφαλι!! :116:

λοιπον φιλε μου αυτο ηταν τελικα.. εκανα disable την onboard καρτα ηχου και εφτιαξε!! σ'ευχαριστω για την ιδεα!

το προβληματακι ομως με τα κοψιματα δεν λυθηκε!
το ηχογραφησα να το ακουσετε.. μεταξυ 00:00 και 00:01 ειναι στο αρχειο και το κανει καθε λιγο και λιγακι!

http://stabsystems.webs.com/cut1.mp3

ισως απλα να θελει λιγο optimization!

Reaction score
0
Δεν καταλαβα για ποια κοψηματα στον ηχο μιλας? ηχο 5,1 πηρες κανονικα? απ ολα τα προγραμματα ή μονο απο kmplayer.

Reaction score
0
Δεν καταλαβα για ποια κοψηματα στον ηχο μιλας? ηχο 5,1 πηρες κανονικα? απ ολα τα προγραμματα ή μονο απο kmplayer.
φιλε μου πηρα απο ολα 5.1 και dts κανονικα απο την στιγμη που εκανα disable την καρτα ηχου το laptop.

το κοψιμο που λεω ειναι σε αυτο το mp3
το οποιο ηχογραφησα την ωρα που επαιζε μια ταινια: http://stabsystems.webs.com/cut1.mp3
με το που ξεκιναει.
αλλα πιστευω εαν ακολουθησω το optimization guide που βρηκα εδω, θα ειναι οκ! ευχαριστω και παλι!!

Reaction score
0
Ρε συ αν καποιος δεν γνωριζει τον προτοτυπο ηχο δεν μπορει να καταλαβει αν κανει σπασιματα απο το δειγμα σου, τελος παντων ελπιζω να τα καταφερεις

Reaction score
0
Ρε συ αν καποιος δεν γνωριζει τον προτοτυπο ηχο δεν μπορει να καταλαβει αν κανει σπασιματα απο το δειγμα σου, τελος παντων ελπιζω να τα καταφερεις
εχεις δικιο σε αυτο.. απλα εχει ολο φασαρια και σκεφτηκα θα ξεχωριζει το cut στην αρχη.. θα ηχογραφησω ενα αλλο καλυτερο αν δεν βρω λυση!! :109:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.184
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907