Βοήθεια για προεγκατάσταση καλωδίων

Reaction score
26
Χαιρετώ και πάλι μετά από πάρα πολύ καιρό που διαβάζω χωρίς να γράφω...

Τις τελευταίες μέρες οι γονείς μου κάνουν κάποιες τροποποιήσεις στο σαλόνι του σπιτιού και γενικά το σπίτι είναι γιαπί.

Ο εργολάβος που το παρέδωσε πριν 7 χρόνια είχε περάσει στο σαλόνι από τον έναν τοίχο στο απέναντι κάτω από το πάτωμα μέσα σε σωληνάκι ένα καλώδιο ήχου για ένα ηχείο.
(Δεν κατάλαβα ποτέ με ποια λογική πέρασε μόνο ένα αλλά δεν είναι της ώρας)

Το θέμα είναι πως μια και γίνονται εργασίες στο σπίτι οι γονείς μου αποφάσισαν να βγάλουν αυτό το ένα καλώδιο και στην θέση του να βάλουν 2 λίγο καλύτερα αν γίνεται για 2 ηχεία τα οποία θα είναι πίσω ηχεία σε πιθανό μελλοντικό Home Cinema.

Όμως δεδομένου ότι δεν έχω ιδέα από καλώδια και ποιότητες θα ήθελα μια μικρή βοήθεια.
Τα καλώδια θα είναι 5 περίπου μέτρα μήκος οπότε θα ήθελα να βρω κάτι που να μην μου δημιουργεί πρόβλημα στο μέλλον με πιθανές απώλειες στην ποιότητα.

Ευχαριστώ...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.979
Απάντηση: Βοήθεια για προεγκατάσταση καλωδίων

Μην τρελαίνεσαι με την ποιότητα των καλωδίων. Εξάλλου τα μέτρα δεν είναι πολλά ώστε να έχεις απώλειες.Βολέψου με ένα καλώδιο των 4-5€ το μέτρο.

Μια όμως που το σπίτι είναι γιαπί, σκέψου να το δικτυώσεις, περνώντας καλώδιο cat6 παντού. Με αυτό μπορείς με τον κατάλληλο μετατροπέα να πάρεις και σύνδεδη HDMI, πέρα από τη δικτύωση.

Reaction score
26
Απάντηση: Βοήθεια για προεγκατάσταση καλωδίων

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Επειδή σε βάθος χρόνου στο πίσω μέρος θα μπει κάποιος προβολέας, ήταν μέσα στα πλάνα να περάσει HDMI από εκεί.
Όμως δεν έχουμε ξηλώσει το πάτωμα και περιορίζομαι από την ήδη υπάρχουσα διατομή σωλήνας που χρησιμοποίησε ο εργολάβος.
Έτσι δεν περνάει και ήχος και καλώδιο HDMI, πόσο μάλλον 2 Cat6 που χρειάζονται για να κάνεις την μετατροπή σε HDMI.

Αυτό που σκεφτόμουν λοιπόν για καλώδια είναι να πάρω κάτι τέτοιο:
http://www.nvtech.gr/online-store.h...id=75&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
10mm Oehlback 2x2.5mm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound