Βοήθεια για στήσιμο PC στο σαλόνι

Reaction score
1
Αγαπητοί,

Αυτή την στιγμή έχω ένα περίεργο στήσιμο στο σαλόνι μου. Το κύριο PC μου, που έχει πάνω το κανονικό του 22άρι μόνιτορ, αλλά ταυτόχρονα δίνει σήμα και στην 42άρα μου για να βλέπω ταινίες μου.
Ταυτόχρονα έχω πάνω και μια καλούλα κάρτα ήχου (έχω αλλάξει και τα op-amp) και τροφοδοτώ τον ενισχυτή μου.

Επειδή δεν βολεύει όμως έτσι, το κανονικό μου PC θα πάει αλλού και έτσι η τηλεόραση και ο ενισχυτής θα μείνουν "ορφανά".

Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές. Μια συσκευή WDTV με κόστος περίπου 100ευρώ, αλλά θα "υποβαθμιστώ" πάρα πολύ στον ήχο (δεν έχω DAC και το WDTV δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με μια καλή κάρτα ήχου...) κάτι που δεν το θέλω.
Η άλλη επιλογή είναι να στήσω άλλο ένα PC να το βάλω μόνο στο σαλόνι. Έχω έτοιμα τα περισσοτερα κομμάτια, σκληρούς, κουτί, τροφοδοτικό, οπότε το κόστος θα είναι συνολικά μικρότερο απο ότι να έπερνα ένα μεσαίο DAC και επιπλέον θα μπορώ να κάνω και 2 πράγματα παραπάνω σε σχέση με το το WDTV.

Το ερώτημα τώρα.

Ποια είναι τα μίνιμουν οικονομικά στάνταρ για να μπορώ να παίζω με το PC απροβλημάτιστα όλα τα φορμά? MKV, H264, 720p, 1080p, κτλ? Τι CPU, RAM, GPU? (αυτά είναι και τα μόνα που θα αγοράσω βασικά, τα άλλα υπάρχουν).

Τέλος για να μην βάλω πληκτρολόγιο και ποντίκι, υπάρχει κάτι που να το προσαρμόζεις στο PC και να έχει ένα τηλεχειριστήριο? Θα βάλω κάποιο λειτουργικό που θα σε βγάζει κατευθείαν στις επιλογές για media center.

Θενξ...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Βοήθεια για στήσιμο PC το σαλόνι

Σιγουρα δεν θελεις κανα egreat και κανα dac του διακοσαρικου ? :138: .Ειπα να σου τη σπασω λιγο...:410:

Reaction score
1.213

Ποια είναι τα μίνιμουν οικονομικά στάνταρ για να μπορώ να παίζω με το PC απροβλημάτιστα όλα τα φορμά? MKV, H264, 720p, 1080p, κτλ? Τι CPU, RAM, GPU? (αυτά είναι και τα μόνα που θα αγοράσω βασικά, τα άλλα υπάρχουν).
Eνας 5200 + θα φθανει λογικα. Αρα 55 + .

Μια καρτουλα ΑΤΙ 3ΧΧΧ-4ΧΧΧ απο 30-50 Ε θα εισαι υπερκαλυμμενος.

Με τις μνημες τι να ασχοληθουμε...με ενα 20 Ε παιρνεις δυο gb :137:

Με ενα 150 εισαι αρχηγος....:137:

Reaction score
0

Eνας 5200 + θα φθανει λογικα. Αρα 55 + .

Μια καρτουλα ΑΤΙ 3ΧΧΧ-4ΧΧΧ απο 30-50 Ε θα εισαι υπερκαλυμμενος.

Με τις μνημες τι να ασχοληθουμε...με ενα 20 Ε παιρνεις δυο gb :137:

Με ενα 150 εισαι αρχηγος....:137:
Από τη στιγμή που έχεις κουτί, σκληρό, τροφοδοτικό και κάποιο dvd player στη κατοχή σου θα ακολουθούσα τον πιο πάνω δρόμο στον οποίο ο φίλος meletov έχει ξεχάσει τη μητρική, άρα κάπου 50-60€ ακόμα.
Μια λύση για τηλεχειρισμό που εγώ έχω βολευτεί και είναι σχετικά φτηνή είναι αυτό το πληκτρολόγιο Turbo-X Media Center Trackball ή φυσικά το κορυφαίο Logitech Dinovo Mini γιατί όπως και να το κάνεις ένα PC είναι πάντα ένα PC και δεν πιστεύω σε λύσεις remote-control, πάντα ένα ποντίκι-πληκτρολόγιο θα του λείπει.

Reaction score
1
Re: Βοήθεια για στήσιμο PC το σαλόνι

Όπως τα λές και εσύ egreat + DAC = 350€ περίπου,

Ενώ εδώ με 100-150ευρώ, (τα άλλα κομμάτια τα έχω και κάθονται, έχω βασικά έναν φούλ PC tower [email protected]) μου δίνονται και περισσότερες επιλογές. Θα στήσω και τα δικτυακά να πέρνει υλικό απο shared δίσκους των άλλων υπολογιστών και γενικά θα μπορώ να κάνω 2 πραγματάκια περισσότερα.

Θα βρώ και ένα ασύρματο IR τηλεκοντρόλ, και θα γίνω άρχοντας.

Θένξ, αυτό ήθελα να μάθω.

Reaction score
1
Re: Βοήθεια για στήσιμο PC το σαλόνι

Κάτι ακόμα...

Μια κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη για ματρόσκες κτλ, βοηθάει ή είναι όλα αυτά CPU βασισμένα?

Λέω να πάρω μια MB με built-in κάρτα γραφικών να μην μπλέκω και να μειώσω το κόστος, αλλά φυσικά θέλω να μην πηγαίνει τίποτα σπαστά.

Τι λέτε?

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Βοήθεια για στήσιμο PC το σαλόνι

Τι λέτε?

Λεμε να το κανεις.Και αν συναντησεις προβλημα τιποτα δεν σε εμποδιζει να προσθεσεις μετα μια εξωτερικη αν χρειαστει.

Αλλα αν ειναι να ριξεις το κοστος αισθητα και χωρις να κανεις τρελη παραχωρηση στα υπολοιπα (θυρες ,εισοδοι πχ οπτικες ,σλοτ ) κλπ.

Reaction score
0

Έχω τη μητρική Gigabyte GA-E7AUM-DS2H που είναι βασισμένη στο 9400 chipset της Nvidia η οποία κάνει χρήση του Cuda.
Με τον Intel 5200 και το Cuda ενεργοποιημένο (για αναπαραγωγή χρησιμοποιώ Media Player Classic και Core AVC) η χρήση της CPU την περισσότερη ώρα είναι στο 10% και δεν έχω δει να ξεπερνάει το 40%. Ποτέ δεν είχα σπασίματα στην εικόνα ή άλλα ενοχλητικά για τα μάτια μου τουλάχιστον προβλήματα με έξοδο 720p ή 1080i (ο προβολέας μου είναι παλιάς γενιάς και δεν δέχεται 1080p).
Χωρίς Cuda το 10% γίνετε 40-50% αλλά δεν έχω δει εμπεριστατωμένα για να σου πω αν κάνει προβλήματα, απλά πειραματίστηκα και μετά άφησα το Cuda enable.
Αν έχεις μητρική μια καλή λύση είναι οι κάρτες της Nvidia με το 9400GT ή 9500GT οι οποίες και αυτές υποστηρίζουν Cuda από τιμές παίζουν γύρω στα 50€ και, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, υποθέτω θα είναι και πιο καλές από την ενσωματωμένη δική μου.

Reaction score
1
Κάτι τελευταίο...

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, όποτε παίζει η TV απο το PC, δεν εκμεταλεύεται όλο μα όλο το μέγεθος της οθόνης. Χάνει περίπου 1-2 εκατοστά απο πλάγια και περίπου 1 εκατοστό απο πάνω-κάτω όπου δεν έχει σήμα. Είναι πολύ μικρή η διαφορά, αλλά αν μπορεί να διορθωθεί θα είναι καλό. Τις ρυθμίσεις τις έχω ψάξει όλες, δεν αλλάζει με τίποτα. Το σήμα σε full HD παίζει με αυτά τα μικρά περιθώρια. Μέ άλλα λόγια αν αυτό είναι όντως το FullHD σήμα και δεν το μειώνει κάπως, τότε το πάνελ έχει λίγοοο μεγαλύτερη ανάλυση απο 1920*1080.

Φυσικά όταν παίζουν καναλια ή άλλη πηγή απο την κεραία η εικόνα απλώνεται παντού μα παντού.

Κάρτα γραφικών ατι4600 με έξοδο DVI-->HDMI. TV 42αρα TOSHIBA FULLHD (Ακριβώς μοντέλο δεν θυμάμαι.)

Επειδή μιας και θα αλλάξω το PC αν μπορώ να προσέξω αυτήν την μικρή λεπτομέρεια θα ήταν καλό τι λέτε να φταίει που χάνω αυτούς τους 1-2 πόντους?
Μήπως φταίει το DVI-->HDMI? Να βρώ κάτι με απευθείας έξοδο HDMI?
Μήπως η ATI?
Μήπως απλά είναι φυσιολογικό?

Timaras

Reaction score
2.153
Ρύθμισε το scaling από το Control Catalyst Center.Θα το βρεις ή στο display options ή desktop properties ανάλογα με την έκδοση του CCC που έχεις

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.540
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint