Βοήθεια για συνδέσεις WD Live

Reaction score
0
Χαιρετώ όλη την παρέα και επίσης να δώσω συγχαρητήρια για την φοβερή δουλειά που γίνεται εδώ μέσα.

Ελπίζω να με βοηθήσετε σε ένα θέμα, με το οποίο έχω μπερδευτεί αρκετά...

Έχω πρόσφατα αγοράσει ένα Western Digital TV Live, πολύ γνωστό για τις ικανότητες του και για όλα όσα προσφέρει.
Το έχω συνδέσει λοιπόν με HDMI 1.3, σε ένα Pioneer LX03.

Το πρόβλημα λοιπόν που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
Τα συμπιεσμένα αρχεία με ήχο stereo, πάιζουν κανονικότατα μέσα από τον ενισχυτή/dvd, και φυσικά ακούω ήχο stereo, με ρύθμιση μέσω του ενισχυτή για ψευτοsurround. Κανένα πρόβλημα με αυτό!
Στα αρχεία όμως που έχουν ήχο πολυκάναλο (AAC, DTS, κλπ) δεν παίζει καθόλου ο ήχος με την επιλογή Digital Sound Output στο WD Live. Αντίθέτως, αν βάλω Stereo Output, τότε ο ήχος ακούγεται μια χαρά, αλλά stereo...

Προσπάθησα να κάνω routing τον ήχο από οπτική ίνα, αλλά και εκεί, αν και με περιόρισε σχετικά ο ενισχυτής/dvd, τελικά ούτε από εκεί έβγαλα άκρη...

Τζιφος λοιπόν. Θέλω τη βοήθεια σας στα εξής:

α. Αν το καλώδιο HDMI κουβαλάει 5.1, τότε γιατί δεν παίζει τον ήχο ο ενισχυτής/dvd?
β. Μήπως τελικά το WD Live δεν στέλνει ήχο 5.1 από το HMDI, παρά μόνο stereo?

Όποιος γνωρίζει ή έχει αντμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, ας βάλει ένα χεράκι βοηθείας...

ΥΓ. Επειδή έψαχνα καιρό και δεν βρήκα κάτι, σύντομα θα βάλω και ένα mini-review του Pioneer LX03, το οποίο είναι εκπληκτικό σε εμφάνιση, έχει απίστευτο ήχο και η τιμή του είναι πολύ ελκυστική...

Reaction score
1.594
Απάντηση: Βοήθεια για συνδέσεις WD Live

Δοκίμασε να συνδέσεις με οπτική ίνα το wd προς τον ενισχυτή. Απο εκει και περα επέλεξε την ρύθμιση "digital out" απο το μενού του wd.

Reaction score
0

Δοκίμασε να συνδέσεις με οπτική ίνα το wd προς τον ενισχυτή. Απο εκει και περα επέλεξε την ρύθμιση "digital out" απο το μενού του wd.
Το έχω κάνει αυτό. Δυστυχώς μια από τα ίδια, αν και εκεί, έχω την εντύπωση πως ο ενισχυτής/dvd μου δεν μπορεί να διαχειριστεί εικόνα από άλλο σήμα (HDMI) και ήχο από άλλο σήμα (Toslink). Δεν είμαι και σίγουρος όμως...

Reaction score
1.594

Σαφώς και μπορει να τις διαχειρστεί με τον τρόπο που περιγράφεις. Το δηλώνεις στο setup του ενισχυτή.

Reaction score
0

Όπως είπα και προηγουμένως, το LX03 δεν έχει ολοκληρωμένο ενισχυτή ξεαχωριστό.
Πρόκειται για ένα Home Cinema in a Box, με dvd/ενισχυτή και απλά έχει πολλές επιλογές συνδέσεων. Διαβάζοντας το manual, δεν βρήκα ρύθμιση για να παίρνει μόνο σήμα εικόνας από HDMI και σήμα ήχου από οπτική ίνα.
Ο μόνος ίσως τρόπος να γίνει αυτό, είναι να το κοροιδέψω κατά κάποιο τρόπο ώστε να νομίζει πως ο ήχος που βγαίνει από το WD Live, είναι η έξοδος ήχου της τηλεόρασης...
Θα το δοκιμάσω και αυτό, αν και δεν νομίζω να πετύχει...

Κρίμα πάντως γιατί το LX03 είναι φοβερό μηχάνημα και παίζει πολύ μεστό ήχο, ειδικά στον χώρο που έχω διαθέσιμο. Απλά θα πρέπει να συμβιβαστώ, με τα αρχεία που παίζω από internet ότι θα τα βλέπω stereo...

Διαφορετικά, θα τα παίζω από dvd, κατευθείαν από το LX03 αν θέλω ήχο 5.1.
Άλλη λύση δεν βλέπω...

Reaction score
173

Σεταρισα ενα τετοιο μαραφετακι ενος φιλου το Σαββατο και απο την HDMI κλειδωσε τον harman 355 σε DTS κανονικα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas