Βοήθεια για σωστό κροσάρισμα midrange και κόρνας;

Reaction score
0
Καλησπέρα, έχω κάτι midrange Celestion TF0818 και κόρνες Beyma AST-22. Στο manual που έχω για τις κόρνες λέει Recommended crossover frequency 5 kHz, 12 dB/oct. με frequency range 4-20 kHz (4Ohm). Τι πυκνωτές πρέπει να βάλω σ' αυτές; Τα midrange έχουν frequency range 70-6000Hz (8Ohm) αλλά έχω 2 σε κάθε μεριά παράλληλα συνδεδεμένα και είναι στα 4ohm. Αυτά που πρέπει να τα κροσάρω ακριβώς; Ο ενισχυτής είναι ένας USAmps XTerminator 800.4 και το HPF (12dB) που έχει είναι από 40Hz έως 1kHz. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεστε ευχαρίστως να σας την δώσω καθώς έχω όλα τα manuals. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Βοήθεια για σωστό κροσάρισμα midrange και κόρνας;

Τα 8άρια τα κόβεις απο τον ενισχυτή με συχνότητα αποκοπής απο τα 100 Hz και ανεβάζεις αυτή τη συχνότητα βάσει της ισχύος που θα τους δίνεις!!!
Οι κόρνες συνήθως κόβονται απο πυκνωτή 2,2mf. Μόλις βρω ευκαιρία θα σου στείλω πίνακα.

Reaction score
0

Φίλε μου ο ενισχυτής παίζει γεφυρωμένος στέρεο και είναι τετρακάναλος και δίνει 2 x 260W RMS στο 1kHz στα 4Ohm (before clipping λέει, τι είναι αυτό;). Τα ηχεία είναι 2 x 100W RMS + 1 x 25W RMS η κόρνα σε κάθε πλευρά. Αυτή τη στιγμή ο ενισχυτής είναι ρυθμισμένος με συχνότητα αποκοπής στα 400Hz. Για δώσε μου σε παρακαλώ τα φώτα σου.

Reaction score
264

Φίλε μου ο ενισχυτής παίζει γεφυρωμένος στέρεο και είναι τετρακάναλος και δίνει 2 x 260W RMS στο 1kHz στα 4Ohm (before clipping λέει, τι είναι αυτό;). Τα ηχεία είναι 2 x 100W RMS + 1 x 25W RMS η κόρνα σε κάθε πλευρά. Αυτή τη στιγμή ο ενισχυτής είναι ρυθμισμένος με συχνότητα αποκοπής στα 400Hz. Για δώσε μου σε παρακαλώ τα φώτα σου.
Δηλ εχεις το ενισχυτακι σου να παιζει σε μορφη Hi-pass απο τα 400HZ και πανω?Αν ναι,τοτε καποιος πρεπει να σου κανει μια καλη ρυθμιση ωστε να μπορεις να ακους ''ανθρωπινα'' τη μουσικη που σου αρεσει.
Περνα μια βολτα απο το μαγαζι του νικου(CARAUDIOTEST.GR) και θα σε φτιαξει για τα καλα.Ειναι ΜΑΣΤΟΡΑΣ και οχι μαστορακι.Τοσα και τοσα δυσκολα ηχοσυστηματα εχει κανει να δουλεψουνε
και πολλα μαλιστα προερχοτανε απο εγκαταστατη αλλον.Τα διωρθωσε και τωρα οσοι εχουνε αυτα ταμαξια, ακουνε μουσικη και οχι ενα τρελο αλαλουμ με μπολικη παραμορφωση που ειχανε πιο πριν.Ωρμα απο αυριο και θα σε κανει μαγκα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7