Βοήθεια για σύνδεση ενισχυτή 5.1

Reaction score
0
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά,

Μου χάρισαν έναν 5.1 ενισχυτή (Harman Kardon AVI 150) και σπάω το κεφάλι μου πώς θα μπορούσα να συνδέσω την τηλεόραση (Plasma νέας τεχνολογίας) και ενα HTPC που ετοιμάζω αφού ο εν λόγω ενισχυτής είναι παλαιός και έχει εισόδους για VCR. κλπ.

Δεν περιμένω πολλά πράγματα απο το σύστημα αλλά όποιος σχετικός θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα του θα με βοηθούσε σημαντικά. Επισυνάπτω την "πλάτη" του ενισχυτή με τις διαθέσιμες συνδέσεις. Ποιούς connectoreς θα χρησημοποιήσω για να συνδέσω 2 μπροστινά, 2 surround, Κεντρικό και sub κανάλια. O ενισχυτής δεν έχει ούτε HDMI ούτε Optical κλπ.

harman2.jpg

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Βοήθεια για σύνδεση ενισχυτή 5.1

Ο ενισχυτής είναι του 1995 και είναι Dolby Prologic.
Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις αναλογικές εξόδους των πηγών σου.
Για την σύδεση με τα ηχεία, τα γράφει καθαρά στην πλάτη .

Reaction score
0

Καλησπέρα,

Δεν με προβληματίζειη σύνδεση των ηχείων (αυτό φαίνεται ξεκάθαρα) αυτό που με προβληματίχει είναι η σύνδεση των πηγών και σε ποιές αναλογικές εισόδους πρέπει να συνδεθούν. Αυτά τα κίτρνα RCA μπορώ να τα χρησημοποιήσω κάπου ?

Reaction score
29.654

Οχι τα κίτρινα είναι video σήμα. Τα άλλα ολα είναι ίδιας ηλεκτρικής στάθμης πλην του phono. Και αυτό εξαιρείται επίσης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά,

Μου χάρισαν έναν 5.1 ενισχυτή (Harman Kardon AVI 150) και σπάω το κεφάλι μου πώς θα μπορούσα να συνδέσω την τηλεόραση (Plasma νέας τεχνολογίας) και ενα HTPC που ετοιμάζω αφού ο εν λόγω ενισχυτής είναι παλαιός και έχει εισόδους για VCR. κλπ.

Δεν περιμένω πολλά πράγματα απο το σύστημα αλλά όποιος σχετικός θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα του θα με βοηθούσε σημαντικά. Επισυνάπτω την "πλάτη" του ενισχυτή με τις διαθέσιμες συνδέσεις. Ποιούς connectoreς θα χρησημοποιήσω για να συνδέσω 2 μπροστινά, 2 surround, Κεντρικό και sub κανάλια. O ενισχυτής δεν έχει ούτε HDMI ούτε Optical κλπ.

View attachment 24091

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε
γουελκαμ του δεν κλαμπ
εχεις καμμια σχεση με τον ροζετο απο το μικρολιμανο ?

Timaras

Reaction score
2.153
Απ'ότι διαβάζω στο εγχειρίδιο του 200άρη (του 150 δεν το βρήκα) δεν μπορείς να συνδέσεις πολυκάναλο σήμα.
Απλά από δικάναλο δημιουργεί ένα ψευδοsurround σήμα το οποίο ακούς από τα περιφερειακά που μπορείς να συνδέσεις

Reaction score
0

γουελκαμ του δεν κλαμπ
εχεις καμμια σχεση με τον ροζετο απο το μικρολιμανο ?
Ποιον εννοεις απο μικρολίμανο ?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Βοήθεια για σύνδεση ενισχυτή 5.1

Απ'ότι διαβάζω στο εγχειρίδιο του 200άρη (του 150 δεν το βρήκα) δεν μπορείς να συνδέσεις πολυκάναλο σήμα.
Απλά από δικάναλο δημιουργεί ένα ψευδοsurround σήμα το οποίο ακούς από τα περιφερειακά που μπορείς να συνδέσεις
Μάπα το καρπούζι δλδ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως, αρρώστησα καλά καλά και τώρα πρέπει να βγώ στην γύρα για AVR ενισχυτικό της προκοπής... Ας πρόσεχα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μάπα το καρπούζι δλδ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως, αρρώστησα καλά καλά και τώρα πρέπει να βγώ στην γύρα για AVR ενισχυτικό της προκοπής... Ας πρόσεχα...
Το είπα , δεν το είπα?:126:

Ο ενισχυτής είναι του 1995 και είναι Dolby Prologic.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa