Βοήθεια για φορολογική δήλωση

Reaction score
1.277
Ποιος ξέρει να μου πει παρακαλώ όσο αφορά τη φορολογική δήλωση E1:

1) Κάτι κρατήσεις που αναφέρονται στο χαρτί αποδοχών,τις δηλώνω πουθενά;
Υπάρχει περίπτωση να παίρνω πίσω λεφτά που τόσο καιρό δεν τα συμπλήρωνα;

2) Τι ποσό απαιτείται να δηλώσω από αποδείξεις;

3) Το οτι μένω με τους γονείς μου,πρέπει να το αναφέρω κάπου;

Reaction score
295
Απάντηση: Βοήθεια για φορολογική δήλωση

Oδυσσέα γειά σου
Απαντώ και νομιζω σωστα , αν και δεν έχω σχέση με το επάγελμα του φοροτεχνικού,αλλά κανω καθε χρόνο μεταξύ των άλλων και τη δήλωση του γιού μου που μένει μαζί μου:
1. Οι κρατήσεις που λές έχουν αφαιρεθεί απο το συνολικό εισόδημα και δεν τις δηλώνεις πουθενά.
Μας ενδιαφέρουν τα εξής ποσά: φορολογητέο ποσό,φόρος που αναλογεί,φόρος που παρακρατήθηκε,και εισφορά αλληλεγγύης οπως και τυχόν ποσά που φορολογούνται αυτοτελώς η απαλάσσονται απο τον φόρο.
2. Ποσο αποδείξεων= 25% του φορολογητέου (εκτος και αν έχεις μικρο φορολογητέο ποσό και είσαι κάτοχος σπιτιων ,αυτοκινήτων,αεροπλάνων κλπ δηλ τεκμηρίων και θέλει προσοχή γιατι τοτε το ποσο των αποδείξεων πρέπει να είναι ισο με το 25% των τεκμηρίων)
3. Στον πίνακα 7 στο 10Ενοίκιο που πληρώσατε........ θα βάλεις το ονοματεπώνυμο του πατέρα σου,το ΑΦΜ του, θα τσεκάρεις το 092 που λέει φιλοξενία, θα βάλεις τετραγωνικά σπιτιου και τίποτα άλλο σ αυτή τη σειρα.
Οτι άλλο θέλεις με νουμερα κλπ με πμ.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι αν το εισοδημα σου καλυπτει τις τεκμαρτες η και τις πραγματικες δαπανες της χρονιας.
Εαν οι δαπανες υπερβαινουν το εισοδημα σου θα επιβαρυνθεις με φορο εκτος αν σου περισευουν εισοδηματα απο παλαιοτερες δηλωσεις.
Κατα τα λοιπα με καλυψε ο nkelara.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67