Βοήθεια για 5.1 ή 7.1

Reaction score
0
Καλησπέρα σας απο Ρέθυμνο!
Θέλω τα φώτα σας (που είναι πολλά απ'οτι έχω καταλαβει) για να στήσω ένα σύστημα.Κυρίως για μουσική προορίζεται αλλά θέλω να απολαμβάνω σωστά και τις ταινίες μου...
Ο χώρος είναι διαστάσεων 3,5*4 μετρα.
θα ήθελα τη γνώμη σας για το SAMSUNG HT-BD2R...991.00 €
Το ποσό που διαθέτω είναι περι τα 1500 ευρώ για ενισχυτή και ηχεία και περίπου 500 ευρό για TFT 32''...Σκέφτόμουνα τον ΟΝΚΥΟ 605 αλλά πολύ ακριβώς στην Ελλάδα σε σχέση με έξω (θέλω να έχω την εγγύηση) και νιώθω οτι με κοροιδεύουν.
Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας για τον HARMAN KARDON AVR 247 και τον DENON AVR-1907.
Για ηχεία τα Tannoy HTS 200 ή τα Roister HT-4000.Θα ήθελα τα μπροστά ηχεία τουλάχιστον να είναι δαπέδου...
Για DVD player εχω πάρει ήδη το PIONEER DV400.
Λόγω επαρχίας δεν είμαι σε θέση να ακούσω κάτι απο τα παραπάνω.
Ολες οι προτάσεις καλοδεχούμενες (αρκεί να μην ξεπεράσω το παραπάνω χρηματικό όριο)

Περιμένω τις συμβουλές σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
0
θα ήτανε καλό κατά την άποψη μου να ξανασκεφτείς την περίπτωση αγοράς του Onkyo TX-SR606 ή ακόμα καλύτερα TX-SR706 από Γερμανία. Αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση θα δεις πως από όλους εμάς που αγοράσαμε από Γερμανία κανείς δε βγήκε χαμένος και ως τώρα κανείς δεν χρειάστηκε καμία εγγύηση. Στην τελική με τα λεφτά που θα δώσεις στην Ελλάδα για να έχεις την "εγγύηση" στην Γερμανία παίρνεις σχεδόν δυο.
Τέλος όσον αφορά τα ηχεία θα προτιμούσα τα Roister αλλά θα έβλεπα και τα Wharfedale Diamond 9. :605:

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.Για τον ενισχυτή μάλλον θα το ξανασκεφτώ....
Wharfedale Diamond 9.5...380 euros
Wharfedale Diamond 9 CΜ Center....188 euros
Wharfedale DIAMOND 9.DFS ....158 euros
Τα παραπάνω είναι καλος συνδιασμός (γιατι δεν εχω τη δυνατότητα να τα ακούσω)?Εχει κάποιος απο εσας κατι παρόμοιο?με τι ενισχυτη να τα συνδιασω?

Reaction score
0
Τα παραπάνω είναι καλος συνδιασμός (γιατι δεν εχω τη δυνατότητα να τα ακούσω)?Εχει κάποιος από εσας κατι παρόμοιο?με τι ενισχυτή να τα συνδιασω?
Ο συνδυασμός είναι πολύ καλός μιας και όλα τα ηχεία είναι της ίδιας εταιρίας. Καλό θα ήτανε να τα συνδυάσεις και με ένα καλό Sub (εκτός και αν ήδη έχεις).

Για το SAMSUNG HT-BD2R ξερει κανεις τιποτα????Αξίζει και για μουσική?
Κανένα All In One σύστημα δεν μπορεί να συγκριθεί με ξεχωριστά κομμάτια για ευνόητους λόγους. Το συγκεκριμένο επειδή το είχε ένας φίλος δεν θα στο πρότεινα ποτέ (Αν δεις τι πουλάνε για ηχεία θα καταλάβεις τι εννοώ).

Δική μου άποψη είναι να μαζέψεις τα χρήματα και μετά να προχωρήσεις στην αγορά ξεχωριστών κομματιών τα οποία θα αξίζουν αυτό που πληρώνεις και φυσικά θα χαίρεσαι να χρησιμοποιείς. :605:

Reaction score
0
Stereo Power (FTC) / 20Hz – 20kHz, 8 ohms, both channels driven : 66W x 2
Multichannel Power (FTC) / 20Hz – 20kHz, 8 ohms, all channels driven :50W x 7

Αυτό με προβληματίζει λίγο....Μικρή η ισχύς του....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απάντηση: Re: Βοήθεια για 5.1 ή 7.1

Τον έχω γύρω στον μήνα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Για να ρωτήσω Κε Κάτοχε 2-3 πραγματάκια τότε:

α) κάνει upscaling σε 1080P από όλες τις εισόδους εικόνας;

β) μετατρέπει τα αναλογικά σήματα εικόνας σε ψηφιακά (έτσι ώστε να χρησιμοποιείς μόνο την HDMI έξοδο);

γ) Έχει pre-out και 5.1 είσοδο;

δ) Πόσα HDMI-in και πόσα HDMI-out έχει;

Reaction score
0
χθες το βραδυ εκανα την παραγγελια μου στο e-shop για τον HARMAN KARDON AVR255 (550euros) και μια TOSHIBA REGZA 32AV500PG 32'' (389 euros!!!!).
Ή ήταν απλά κράχτης ο ενισχυτής ή απλά πήρα τον τελευταιο γιατί σε 10 λεπτά μεσα δεν τον είχε στα προιοντα...τον εβγαζε μόνο στην παραγγελία μου ώς εξαντλημένο (ελπίζω να μην με πάρουν αύριο απο το e-shop και μου πούν "συγγνώμη αλλά ο ενισχυτής τελικά δεν υπάρχει)...ειδομεν:108:.
Συνεχίστε τις προτάσεις σας για ηχεία παρακάλώ γιατι σε ενα μήνα περιπου θα προχωρίσω στην αγορά τους και χρειάζομαι τα φώτα σας.τελικά αφού κατέληξα σε σχετικά "φτηνό" ενισχυτή γι ταα ηχεία θα διαθέσω εώς 1200...

Reaction score
640
Φιλε μου ειμαστε στην ιδια κατασταση. Mετα απο πολυ ψαξιμο αποφασισα να παρω τα 9.6 μαζι με το 9 CM για να εχουνε την ιδια ευαισθησια 90 db και για πισω τα diamond DFS 23 τα οποια εχουν και αυτα ευαισθησια 90 db και ταιριαζουν με τα πιο πανω γιατι εχουνα ολα κωνο απο kevlar και το ιδιο tweeter απο soft dome.
Η μονη δυσκολια ειναι με τα DFS 23 οτι μαλλον θα τα κανω παραγγελια η θα τα φερω απο Αγγλια αξιζει ομως τον κοπο καθως τα διπολα της σειρας 9 εχουν χαμηλη ευαισθησια 86 db.
Ριξε μια ματια εδω: http://www.wharfedale.co.uk/images/ranges/brochure_14.pdf

Τα παραπάνω είναι καλος συνδιασμός (γιατι δεν εχω τη δυνατότητα να τα ακούσω)?Εχει κάποιος απο εσας κατι παρόμοιο?με τι ενισχυτη να τα συνδιασω?

Reaction score
640
Οσο για τον ενισχυτη εχω εναν onkyo 805 απο Γερμανια κανενα προβλημα και οδηγει τα diamond 8 (8.4 8 center 8.2) αψογα.
Θα σου συνηστουσα να παρεις αυτον απ'εξω γιατι εχει πεσει πολυ η τιμη του και εαν εισαι ατυχος και σου παθει κατι ασε τους δικηγορους να καθαρισουν.
Καντε και μια νομικη προστασια ρε παιδια στην Ελλαδε ζουμε 100 ευρα κοστιζει το χρονο
και σε ξελασπωνει με τους πονηρους.

Reaction score
0
Ηρθανε ο ενισχυτής (κουκλί ειναι o κερατάς!!!!!!!) και η τηλεόραση!!!!Μόνο που θα κοιτάω απλά τον ενισχυτή μέχρι να μαζευτουν τα υπόλοιπα λεφτα για τα ηχεία...:(
Αλήθεια μπορώ να τον κάνω κάτι, έστω για να δω αν δουλευει,χωρίς ηχεία ή να τον ξαναβάλω στο κουτί του?????Το upscale καλύτερα να γίνεται απο το dvd player ή απο τον ενισχυτή?
Πόσο τα βρήκες στην Αγγλία τα DFS 23 και απο που (site ή θα σου τα φέρει γνωστός?)
Εδώ δεν υπάρχουν?

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για 5.1 ή 7.1

Για να ρωτήσω Κε Κάτοχε 2-3 πραγματάκια τότε:

α) κάνει upscaling σε 1080P από όλες τις εισόδους εικόνας;

β) μετατρέπει τα αναλογικά σήματα εικόνας σε ψηφιακά (έτσι ώστε να χρησιμοποιείς μόνο την HDMI έξοδο);

γ) Έχει pre-out και 5.1 είσοδο;

δ) Πόσα HDMI-in και πόσα HDMI-out έχει;
α) Ναι
β) Ναι
γ) 7.1 pre-out και 7.1 είσοδοι
δ) 3 In, 1 out

Περισσότερες πληροφορίες και manual, εδώ.

Reaction score
164
Αλήθεια μπορώ να τον κάνω κάτι, έστω για να δω αν δουλευει,χωρίς ηχεία ή να τον ξαναβάλω στο κουτί του?????Το upscale καλύτερα να γίνεται απο το dvd player ή απο τον ενισχυτή?
Μπορείς να τον βγάλεις και να δεις αν ανάβει ή να τον συνδέσεις σε κάποια τηλεόραση να δεις και το μενού.
Για το άλλο σου ερώτημα, εξαρτάται από το πόσο καλό DVD έχεις. Μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις αυτό, στα δικά σου μηχανήματα.

Reaction score
640
Δυστυχως δεν υπαρχουν πουθενα δυο μερες γυρναω στο net και τσιφος . Εχει αντικατασταθει η σειρα 8 απο την 9 και υπαρχουν μονο τα 9 dfs
Ηρθανε ο ενισχυτής (κουκλί ειναι o κερατάς!!!!!!!) και η τηλεόραση!!!!Μόνο που θα κοιτάω απλά τον ενισχυτή μέχρι να μαζευτουν τα υπόλοιπα λεφτα για τα ηχεία...:(
Πόσο τα βρήκες στην Αγγλία τα DFS 23 και απο που (site ή θα σου τα φέρει γνωστός?)
Εδώ δεν υπάρχουν?

Reaction score
0
ρωτάω επειδή δεν ξέρω και δεν εχω ξαναδει upscale στη ζωή μου (είμαι καινούργιος στο sport:137:)....για να το δοκιμάσω πρέπει να πάρω κ 2ο hdmi καλώδιο,πράγμα που θα κάνω όταν πάρω τα ηχεία....εκτός αν είναι να καταλάβω διαφορά....το dvd player που έχω είναι το pioneer dv-400.
Αν γνωρίζει να μου πεί καποιος,upscale από τον harman karton avr255 ή απο το pioneer dv-400?

Reaction score
164
Θα στοιχημάτιζα ότι ο ΗΚ είναι καλύτερος. Δεν χρειάζεται κάποια ειδική διαδικασία ή άλλο HDMI για να τα συγκρίνεις.
Στην μία περίπτωση, ορίζεις έξοδο από το DVD σε 576i και αφήνεις τον ενισχυτή να κάνει το upscale, ενώ στην άλλη περίπτωση ορίζεις από το DVD σε 1080p

Reaction score
8
χθες το βραδυ εκανα την παραγγελια μου στο e-shop για τον HARMAN KARDON AVR255 (550euros)
Ή ήταν απλά κράχτης ο ενισχυτής ή απλά πήρα τον τελευταιο γιατί σε 10 λεπτά μεσα δεν τον είχε στα προιοντα...τον εβγαζε μόνο στην παραγγελία μου ώς εξαντλημένο (ελπίζω να μην με πάρουν αύριο απο το e-shop και μου πούν "συγγνώμη αλλά ο ενισχυτής τελικά δεν υπάρχει)...ειδομεν:108:.
Ρε παιδιά τον εχει δει κανεις άλλος κάπου αλλού σε αναλογη τιμή γιατι ψάχνω αλλα:623:

Reaction score
0
Σκεφτομαι να προβώ στην αγορά των roister emphasis...όλο το σύστημα 5,1..τα 25 για μπροστα και τα 5 για πίσω...κεντικό και sub της ίδιας σειρας...Τις γνώμες σας παρακαλώ.Τα έχει ακούσει κανείς?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO