Βοήθεια για surround ηχεία

melina

Cargo 200
Reaction score
47.120
Καταρχήν όπως βλέπετε στο σχέδιο ο χώρος είναι προβληματικός, λόγω γωνίας.
Ποια πιστεύετε είναι η καταλληλότερη θέση για τοποθέτηση ηχείων surround. Μια σκέψη που είχα εγώ ήταν να βάλω ένα ράφι να τρέξει σχεδόν σε όλο το μήκος του καναπέ από πάνω, ως διακοσμητικό στοιχείο, και να τοποθετήσω δύο in ceiling ηχεία στις άκρες με σκοπό να 'ρίχνουν' ήχουν προς τα κάτω στα κεφάλια των θεατών. Παίζει κάτι τέτοιο;

Το άλλο που θα ήθελα να δείτε και να μου πείτε αν είναι δυνατόν σύντομα είναι η παρακάτω σημερινή προσφορά του amazon σε ηχεία jbl, κλικ.

Αυτά τα στενά τρίδρομα επιτοίχια μου κάνουν λίγο κλικ, και σκέφτομαι αν βάλω το ένα στο πλαινό τοίχο ώστε να κυττά λίγο προς τον καναπέ (αλήθεια σε τι ύψος πρέπει να μπει;) και το άλλο στον τοίχο πίσω από τον καναπέ στο άλλο άκρο, στο αντίστοιχο ύψος, και φυσικά θα κυττά προς την οθόνη, θα κάνω δουλειά έτσι;

ΥΓ για κάποιο λόγο δεν δουλεύει καλά το site και δεν μπορώ να βάλω φώτο εδώ, αλλά δείτε τη φώτο στο άλλο θέμα που είχα ανοίξει κάποτε εδώ

melina

Cargo 200
Reaction score
47.120
Αν τα βάλω στους πλαϊνούς τοίχους και τα δύο, είτε αυτά στο link είτε άλλα (δίπολα; έχει νόημα;); βέβαια έτσι το ένα θα είναι πολύ κοντά και το άλλο πολύ μακριά, πιστεύετε ότι θα διορθωθεί αυτό από την ισοστάθμιση ενός AVR;

melina

Cargo 200
Reaction score
47.120
Αυτά τα ξέρει κανείς;

Λέει ότι με ένα παίζεις δύο κανάλια (π.χ. και το δεξί και το αριστερό surround κανάλι, τοποθετώντας το στο κέντρο και κατευθύνοντας τα twitter σε αντίθετες κατευθύνσεις) ενώ αν βάλεις δύο μπορεί να συνδέσεις και το 6ο-7ο (surround back) κανάλι πάνω τους, ώστε με δύο ηχεία να έχεις 4 κανάλια.
Κάποιος πιο ειδικός;

melina

Cargo 200
Reaction score
47.120
Απ: Βοήθεια για surround ηχεία

Τα omd5 προτεινεις; καπου πιο κοντα μπορουμε να βρουμε ενα ζευγαρι;

Από το κινητό μου τηλέφωνο.

Reaction score
19
Αν τα βάλω στους πλαϊνούς τοίχους και τα δύο, είτε αυτά στο link είτε άλλα (δίπολα; έχει νόημα;); βέβαια έτσι το ένα θα είναι πολύ κοντά και το άλλο πολύ μακριά, πιστεύετε θα διορθωθεί αυτό από την ισοστάθμιση ενός AVR;
Οταν η αποσταση μεταξυ ηχειου και ακροατη ειναι μικρη συστηνεται το ηχειο να ειναι διπολο. Ο AVR μπορει στο μεγαλυτερο βαθμο να το διορθωσει (εξαρταται βεβαια και ποιο συστημα ισοσταθμισης εχει).

Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να απομακρυνεις τον καναπε απο τους δυο τοιχους τουλαχιστον 0,5 μ; Το κενο, αν σε ενοχλει, θα μπορουσες να το διακοσμησεις με φυτα. Ειδικα σε αυτη τη περιπτωση τα διπολα θα μπορουσες να τα αναρτησεις στο πισω τοιχο δημιουργωντας μια γωνια μεταξυ ηχειου και κατακορυφου αξονα των ακραιων θεσεων του καναπε περιπου 20 μοιρων. Το υψος τοποθετησης περιπου 1,4 μ απο το δαπεδο.

Μια ενδιαφερουσα και οικονομικη προταση για διπολα σε εκποιηση ειναι αυτη των Monitor Audio

Reaction score
150
Δες τα JBL Control Now που μπορείς να τα τοποθετήσεις στις γωνίες πάνω από τον καναπέ τέλεια, μιας και είναι κατασκευασμένα και για γωνία χωρίς να σου βγάζουν σοβαρές ανακλάσεις στους τοίχους που θα εφάπτονται. Δεν θα τα φτάσεις ταβάνι φυσικά και αν δεν έχεις χώρο πίσω από τον καναπέ ξέχνα το 7.1 που έτσι κι αλλιώς μας υποχρέωσε τόσα χρόνια με τους πολλούς τίτλους που είναι διαθέσιμοι.

(Δεν μπορώ να βάλω και φωτογραφία με τις αλλαγές και ούτε καν τα buttons δεν φαίνονται)

Για μπροστά υπάρχουν επίσης διάφορα μοντέλα JBL για να τα ταιριάξεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Απάντηση: Βοήθεια για surround ηχεία

+1 για τα Control Now.
Η ευελιξία τοποθέτησης τους είναι εκπληκτική

Reaction score
152
Απάντηση: Απ: Βοήθεια για surround ηχεία

Τα omd5 προτεινεις; καπου πιο κοντα μπορουμε να βρουμε ενα ζευγαρι;
ειναι απλα κορυφαια.
αν μπορεις χτυπα τα....

http://www.ebay.com/itm/Mirage-OMD5...85?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item460b130195

εγω εχω αλλες σειρες και ειμαι κατα-ευχαριστημενος...
ακομα και τα μικρουλια αν παρεις, τα mx, θα εκπλαγεις απο την αποδοση τους.
και τα νανοσατ ειναι καταπληκτικα.

Reaction score
150
Τα Mirage για surrounds είναι καλή επιλογή αλλά ΟΧΙ για να τα βάλεις τόσο κοντά στον τοίχο ή σε γωνία. Θα ακούς τον τοίχο ή θα νομίζεις ότι ακούς σωστά.
Θέλουν και απόσταση από τα όρια του δωματίου και absorbers αν θες να κάνεις δουλειά. Δεν πρόκειται να παίξουν όπως τα JBL στη γωνία.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Βοήθεια για surround ηχεία

αρτεμη εχεις ιδια γνωμη ?
ή φανταζεσαι
(περασαν απο τα χερια μου το 03)
το 50, fx, 60, 250, cc
και πλην του κεντρικου και των 260
ολα τα αλλα μπηκαν σε καμποσες θεσεις,
για την κλαση τους (punto 1,4) Μια χαρα ειναι

Reaction score
150
Τα έχω ακούσει σε φιλο μου και φυσικά για την κλάση τους μια χαρά ειναι. Το πρόβλημα είναι ότι στη γωνία δεν θα ακούει ότι θέλει αλλά ότι τύχει.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι τα JBL θα παίξουν καλύτερα ειδικά στις γωνίες. Έχω 4 JBL Control και τα ξέρω κι έχουν και το γνωστο τσαμπουκά που τα χαρακτηρίζει. Θέλουν όμως το ρευματάκι τους! Τα έχω στα +2.5db στον Onkyo (με -11 τα Danley) και στο 0 Volume δεν έχουν καεί ακόμα με 500 Watt στα 8ohm που έχουν στη διάθεση τους. Τι άλλο θες από τόσο μικρό ηχείο που του ζητάς να βγάλει 105db στα 2.5 μέτρα με cross στα 100Hz βέβαια?

melina

Cargo 200
Reaction score
47.120
Τα surround στα οποία κατέληξα (Atlantic Technology SR4200e) έχουν μια καμπίνα η οποία λόγω σχήματος δείχνει να ταιριάζει σε γωνία, όπως στη φώτο.
Με βολεύει πολύ αν μπουν γωνία, βέβαια έτσι η μια πλευρά θα χτυπάει κατευθείαν προς τον ακροατή και η άλλη πλευρά του ηχείου προς την οθόνη. Επίσης τα συγκεκριμένα έχουν ένα διακοπτάκι για εναλλαγή της λειτουργίας bipole σε dipole.

Τι λέτε θα παίξουν σωστά στη γωνία; Η αίσθηση μου είναι από αυτά που διαβάζω πως όχι :203:

20130111_171121.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.514
Members
38.708
Νεότερο μέλος