Βοήθεια επιλογής τηλεόρασης σε αρχάριο

Reaction score
0
Μετά από αρκετό διάβασμα στο forum αυτό, ήρθε η ώρα για την ανάρτηση ενός θέματος και το οποίο αφορά...τί άλλο ?
Αγορά νέας τηλεόρασης !! (τί έκπληξη....)

Κατ'αρχήν να σας κατατοπίσω σχετικά με τη χρήση, η οποία θα αφορά :
-- 75% τηλεοπτικό σήμα
-- 20 % ταινίες DVD ή HD μέσω media player, HTPC ή DVD player και αφήνω ένα
-- 5% για μελλοντικές λοιπές χρήσεις (gaming etc).

Η απόσταση θέασης κυμαίνεται από :
2,00m-2,60m (αναλόγως της θέσης στον γωνιακό καναπέ) και θα αφορά το ~80-85% του χρόνου.

Περιστασιακά η απόσταση αυτή θα αυξάνεται, όταν θα παρακολουθώ από την τραπεζαρία ή την κουζίνα,
ή ακόμη το καλοκαίρι να μπορώ να δώ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από το μπαλκόνι και θα μεγιστοποιείται στα ~5,00 m.

Σημειώνω εδώ ότι η τηλεόραση θα αναρτηθεί στη σύνθεση του σαλονιού μέσω ενός βραχίονα σε ύψος ~1,10-1,20 m.

Το budget είναι σχετικά περιορισμένο αφού ο διαθέσιμος χρόνος είναι λιγοστός και νομίζω πως μια ακριβή τηλεόραση θα πήγαινε χαμένη...
Έτσι προσανατολίζομαι στα ~600 € (με κάποιες φυσιολογικές αποκλίσεις)

Ενώ λοιπόν είχα αρχίσει να καλοβλέπω τις plasma, κάποια άρθρα που διάβασα σχετικά με τη δυστροπία και τις παραξενιές αυτών (σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη των περισσότερων υπαλλήλων στα καταστήματα) άρχισα να έχω αμφιβολίες....

Είμαι αρχάριος με το θέμα A/V και δεν ξέρω αν έχω το χρόνο, τη διάθεση και τις γνώσεις για να στρώσω σωστά μια plasma, οπότε μήπως οι LCD/LED είναι καταλληλότερες για εμένα ?

Ελπίζω να μη σας ζάλισα με τις απορίες και οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή δεκτή !

Reaction score
173
Απάντηση: Βοήθεια επιλογής τηλεόρασης σε αρχάριο

Η αποσταση θεασης σου ειναι μεγαλη και τα 600€ λιγα.

Κατ'εμε μην παρεις τιποτα κατω απο 50'' γιατι θα το μετανιωσεις!
Απο κει και περα αν διαθεσεις μεγαλυτερο ποσο δες τα πλασμα τα της LG και τη σειρα U της Panasonic. Θα σου ελεγα και για την S η G αλλα θα πας ψηλα.

Για LCD-LED με το ποσο που θελεις να δωσεις πας με δυσκολια σε 37''.

Καλως ηρθες στο avsite!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Βοήθεια επιλογής τηλεόρασης σε αρχάριο

Η αποσταση θεασης σου ειναι μεγαλη και τα 600€ λιγα.

Κατ'εμε μην παρεις τιποτα κατω απο 50'' γιατι θα το μετανιωσεις!
Απο κει και περα αν διαθεσεις μεγαλυτερο ποσο δες τα πλασμα τα της LG και τη σειρα U της Panasonic. Θα σου ελεγα και για την S η G αλλα θα πας ψηλα.

Για LCD-LED με το ποσο που θελεις να δωσεις πας με δυσκολια σε 37''.

Καλως ηρθες στο avsite!

Καλώς σας βρήκα φίλε Vertigo.

Όταν λές πως η απόσταση θέασης είναι μεγάλη, φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε αυτήν των 5,00m.
Όμως αυτή η απόσταση θα ισχύει μόνο περιστασιακά και κατά ένα 80-85% (μην πώ και περισσότερο...) θα χρησιμοποιείται από τη μισή απόσταση.

Είναι σωστότερο να αγοράσω τηλεόραση με βάση τη μέγιστη ή τη συνήθη απόσταση θέασης?

Κάποιος υπάλληλος μου είπε πως αν χρησιμοποιήσω τηλεόραση 40-42" από 2,00-2,50m απόσταση, τότε θα κουράζω υπερβολικά τα μάτια μου και μου συνέστησε ώς μέγιστη διαγώνιο τις 32".

(Ξέρω πως κάποιοι θα γελάσουν με αυτό, αλλά αν δεν είσαι ειδήμων ενδεχομένως να επηρεαστείς!)

Ποιά είναι τελικά η σωστή διάσταση για την περίπτωσή μου?

.....και κάτι ακόμη : αν αυξήσουμε ελαφρώς το budget (κατά ~100€) θα βρούμε κάτι καλύτερο ή θα είμαστε στα ίδια επίπεδα ?

π.χ. vertigo , εννοείς κάτι τέτοιο ?

Panasonic TX-P42S20E
ή αντίστοιχα σε LCD ?
Panasonic TX-L42S20E

Reaction score
173
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια επιλογής τηλεόρασης σε αρχάριο

Καλώς σας βρήκα φίλε Vertigo.

Όταν λές πως η απόσταση θέασης είναι μεγάλη, φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε αυτήν των 5,00m.
Όμως αυτή η απόσταση θα ισχύει μόνο περιστασιακά και κατά ένα 80-85% (μην πώ και περισσότερο...) θα χρησιμοποιείται από τη μισή απόσταση.

Είναι σωστότερο να αγοράσω τηλεόραση με βάση τη μέγιστη ή τη συνήθη απόσταση θέασης?

Κάποιος υπάλληλος μου είπε πως αν χρησιμοποιήσω τηλεόραση 40-42" από 2,00-2,50m απόσταση, τότε θα κουράζω υπερβολικά τα μάτια μου και μου συνέστησε ώς μέγιστη διαγώνιο τις 32".

(Ξέρω πως κάποιοι θα γελάσουν με αυτό, αλλά αν δεν είσαι ειδήμων ενδεχομένως να επηρεαστείς!)

Ποιά είναι τελικά η σωστή διάσταση για την περίπτωσή μου?

.....και κάτι ακόμη : αν αυξήσουμε ελαφρώς το budget (κατά ~100€) θα βρούμε κάτι καλύτερο ή θα είμαστε στα ίδια επίπεδα ?

π.χ. vertigo , εννοείς κάτι τέτοιο ?

Panasonic TX-P42S20E
ή αντίστοιχα σε LCD ?
Panasonic TX-L42S20E

Να αυτα λεει και εχει μεινει υπαλληλος :137:
Να πεις στον υπαλληλο αυτο οτι στον υπολογιστη μας εχουμε οθονες 22-24'' και τις κοιταζουμε ολη μερα απο 30cm χωρις να κουραζουμε τα ματακια μας.

Λενε οτι η σωστη αποσταση ειναι 1,5 φορα η διαγωνιος της οθονης. Αυτο ομως ειναι κατι που θα το κρινεις εσυ.

http://www.skroutz.gr/s/264668/LG-50PK550-50.html?keyphrase=LG+50PK550+50
http://www.skroutz.gr/s/265101/LG-50PK350-50.html?keyphrase=LG+50PK350

http://www.skroutz.gr/s/266640/Panasonic-TX-P46S20E-46.html?keyphrase=Panasonic+TX-P46S20E++46

Για την Panasonic παρε τηλεφωνο στο πλαισιο (ασε τι γραφουν στο σαιτ τους) και ρωτησε τους αν υπαρχει.

Περιμενε κι αλλες αποψεις μελων μας :126:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια επιλογής τηλεόρασης σε αρχάριο

Να πεις στον υπαλληλο αυτο οτι στον υπολογιστη μας εχουμε οθονες 22-24'' και τις κοιταζουμε ολη μερα απο 30cm χωρις να κουραζουμε τα ματακια μας.

Λενε οτι η σωστη αποσταση ειναι 1,5 φορα η διαγωνιος της οθονης. Αυτο ομως ειναι κατι που θα το κρινεις εσυ.
Το ότι η τηλεόραση προορίζεται κυρίως για απεικόνιση τηλεοπτικού σήματος, δεν παίζει ρόλο στην επιλογή της διαγωνίου?
Το ρωτώ επειδή απ'όσο γνωρίζω το τηλεοπτικό σήμα δεν εκπέμπει σε 1920x1080, αλλά σε αρκετά χαμηλότερη ανάλυση,
οπότε ίσως η εικόνα να είναι αρκετά μεγάλη για τη συγκεκριμένη απόσταση...

(Αν αυτά που γράφω είναι λανθασμένα ή έστω υπεραπλουστευμένα, συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου... :120:)

Του είπα πως έχω διαβάσει στο net κάποιες συμβουλές επιλογής τηλεόρασης όσον αφορά την σωστή απόσταση
και μου είπε πως αν θέλω να χαλάσω τα μάτια μου, ας πάρω μεγαλύτερη από 32" !

Δε θέλω να επιλέξω ενστικτωδώς τη διαγώνιο της τηλεόρασης, διότι φοβάμαι ότι θα επιλέξω λανθασμένα.
Σε κάποια ιστοσελίδα διάβασα πως η απόσταση εξαρτάται από την ανάλυση τόσο της οθόνης, όσο και της εικόνας και παίζει βασικό ρόλο στην επιλογή τηλεόρασης.

Reaction score
0

Παρατήρησα ότι όλες οι προτάσεις του φίλου vertigo είναι στις 50" και με ανάλυση 1920x1080, αλλά το τηλεοπτικό σήμα είναι σε χαμηλότερη ανάλυση.

Είναι σκόπιμο να επιλέξω κάποια plasma με ανάλυση 1366x768 ώστε να είναι πιο κοντά στην ανάλυση του σήματος
ή δεν παίζει κάποιο ρόλο και θα αποδίδει μία Full HD το ίδιο καλά (ή και καλύτερα) ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.767

Παρατήρησα ότι όλες οι προτάσεις του φίλου vertigo είναι στις 50" και με ανάλυση 1920x1080, αλλά το τηλεοπτικό σήμα είναι σε χαμηλότερη ανάλυση.

Είναι σκόπιμο να επιλέξω κάποια plasma με ανάλυση 1366x768 ώστε να είναι πιο κοντά στην ανάλυση του σήματος
ή δεν παίζει κάποιο ρόλο και θα αποδίδει μία Full HD το ίδιο καλά (ή και καλύτερα) ?

Οχι, δεν είναι σκόπιμο. Και ούτως ή άλλως οι περισσότερες Plasma της αγοράς είναι 1920x1080.

Οι χαμηλότερες αναλύσεις σημαίνουν ΠΑΝΤΟΤΕ και παλαιότερη τεχνολογία.

Οι 42" είναι μιά χαρά, και οι 50" δύο χαρές γιά τη συνήθη απόσταση! :114:

Reaction score
0

Οχι, δεν είναι σκόπιμο. Και ούτως ή άλλως οι περισσότερες Plasma της αγοράς είναι 1920x1080.

Οι χαμηλότερες αναλύσεις σημαίνουν ΠΑΝΤΟΤΕ και παλαιότερη τεχνολογία.

Οι 42" είναι μιά χαρά, και οι 50" δύο χαρές γιά τη συνήθη απόσταση! :114:
Θα χαρακτήριζες συνήθη, την απόσταση που ισχύει στη δική μου περίπτωση (2,00-2,50m) ?

Να υποθέσω πως και εσύ προτείνεις μια plasma 50" full HD όπως αυτές που πρότεινε ο vertigo?
http://www.skroutz.gr/s/265101/LG-50PK350-50.html?keyphrase=LG+50PK350
http://www.skroutz.gr/s/264668/LG-50PK550-50.html?keyphrase=LG+50PK550+50

Όταν άρχισα να ψάχνομαι για την αγορά της τηλεόρασης, θεωρούσα τις 32", την καλύτερη διαγώνιο για την περίπτωσή μου.
Σιγά σιγά και διαβάζοντας σχετικά άρθρα, άρχισα να καλοβλέπω τις 42"....
Τώρα αρχίσω και κοιτάω τις 50"!

Δεν ξέρω, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα στραβωθώ στο τέλος......

.......πάντως αν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με την επιλογή τόσο μεγάλης τηλεόρασης, ας ποστάρει τη γνώμη του πρίν φορτωθώ το "τέρας"

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.767
Εχω μία Panasonic U20 42" στο υπνοδωμάτιο, και μου φαινόταν μικρή στην άκρη του κρεβατιού, τη μετέφερα στο πλάι, στα 1.70m περίπου.

Εχω μία 50" στο σαλόνι, σε απόσταση 2.20-2.40m, και σπρώχνω τον καναπέ...*

Εχω 110" οθόνη με προβολέα στα 3.50m (πενταπλάσια περίπου επιφάνεια από 50"), και είναι σχεδόν ΟΚ, αλλά θα πάρω μεγαλύτερη.

Σε AV forum περίμενες να ακούσεις ότι αρκεί η 32"??? :143:

Σε τηλεοπτική θέαση, μιά χαρά είναι και η 42" και η 50".

Θέμα στραβώματος δεν υφίσταται. Αυτά είναι φούμαρα! Και αν κάποτε με τις CRT υπήρχε θέμα ακτινοβολίας στο 1.0m, οι σημερινές δεν έχουν ούτε αυτό.

*Προς την TV φυσικά! :142:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Βοήθεια επιλογής τηλεόρασης σε αρχάριο

...Σε AV forum περίμενες να ακούσεις ότι αρκεί η 32"??? :143:
Εμένα με έχετε καταστρέψει ρε αΚαθάρματα :137:

Αλλά είσαστε ωραία καθαρματάκια και σας πάω :137:

ΥΓ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η 22άρα στο υπνοδωμάτιο μου φαίνεται τεράστια και η 47άρα στο σαλόνι village cinema :142:

Reaction score
0

Στην σαββατιάτικη βόλτα μου στα καταστήματα, για να δώ επιτέλους κάποιες από τις προαναφερόμενες τηλεοράσεις ζωντανά,
διαπίστωσα πως όλες είναι υπέροχες ......... αφού (φυσικά....) έπαιζαν περιεχόμενο HD !!
Όταν μετά από απαίτησή μου έβαζαν στην TV τηλεοπτικό σήμα, εκεί άλλαζαν τα πράγματα .......άρδην , και εξηγούμαι :

Στις περισσότερες όταν κοιτούσα από απόσταση ~2,00 m, έβλεπα έναν ενοχλητικά μεγάλο κόκκο,
ο οποίος παραμόρφωνε από αρκετά έως πολύ την εικόνα.

Ομολογώ πως σχεδόν καμία από τις τηλεοράσεις που είδα σε τηλεοπτικό σήμα δεν μου άρεσε, αφού πλέον δεν έβλεπα καθαρή εικόνα.
Ακόμη, ανακάλυψα πως δεν υπάρχει διαθέσιμη σχεδόν καμία από τις οικονομικές "αξιοπρεπείς" plasma τηλεοράσεις (π.χ LG 50PK550 ή LG 50PK350).
Οπότε προέκυψαν νέες απορίες σχετικά με το όλο ζήτημα :

1. Υπάρχει η πιθανότητα ο κόκκος να είναι χειρότερος στις plasma απ'ότι στις LCD ?
2. Σχετίζεται ο κόκκος με τις ίντσες ?
(κατά τη λογική : μεγαλύτερη επιφάνεια & σταθερός αριθμός pixel = μεγαλύτερος κόκκος ???)
3. Είναι αξιόπιστα τα σχετιζόμενα με Audio-Video e-shops και ποιό από αυτά θα προτείνατε ή ποιό από αυτά είναι προς αποφυγή ?
(εάν το 2ο σκέλος της ερώτησης αντιβαίνει στους κανόνες του forum, ας αγνοηθεί )
4. Επειδή μου τόνισαν ιδιαίτερα το θέμα της κατανάλωσης,
εάν υπολογίσω χονδρικά στα ~250W/h (plasma 50") και ~150 W/h (LCD 42"),
είμαι σωστά ?
5. Υπάρχει η πιθανότητα να σχετίζεται η (επιεικώς κακή) εικόνα με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος,
ή από τη στιγμή που δείχνει ψηφιακά δεν την επηρεάζει ?

υ.γ. συγγνώμη για ακόμη μία φορά για τις απορίες του αρχάριου....

Reaction score
6
Αν περιμένεις να βγάλεις άκρη με την εικόνα μιας τηλεόρασης σε συνθήκες καταστήματος..... σώθηκες!

Το μόνο πράγμα που μπορείς να δεις (κάπως) σε κατάστημα είναι η γωνία θέασης και πόσο επηρεάζεται η εικόνα όταν πας στο πλάι και πάλι αυτό γιατί τις έχουν όλες στη σειρά.

Κατά τα λοιπά δεν θα έβγαζα κανένα ασφαλές συμπέρασμα για καμία εικόνα καμίας TV σε κατάστημα με όλα αυτά τα φώτα.

Μόνο πόσο καλά μενού έχει η τηλεόραση μπορείς να δεις με ασφάλεια. Ούτε καν το πόσο θα κάτσει ως μέγεθος στο χώρο σου.

Μην ανησυχείς για την κατανάλωση των plasma. Μικρή η διαφορά προς τα πάνω είναι πλέον.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Βοήθεια επιλογής τηλεόρασης σε αρχάριο

Αν περιμένεις να βγάλεις άκρη με την εικόνα μιας τηλεόρασης σε συνθήκες καταστήματος..... σώθηκες!

Το μόνο πράγμα που μπορείς να δεις (κάπως) σε κατάστημα είναι η γωνία θέασης και πόσο επηρεάζεται η εικόνα όταν πας στο πλάι και πάλι αυτό γιατί τις έχουν όλες στη σειρά.

Κατά τα λοιπά δεν θα έβγαζα κανένα ασφαλές συμπέρασμα για καμία εικόνα καμίας TV σε κατάστημα με όλα αυτά τα φώτα.

Μόνο πόσο καλά μενού έχει η τηλεόραση μπορείς να δεις με ασφάλεια. Ούτε καν το πόσο θα κάτσει ως μέγεθος στο χώρο σου.

Μην ανησυχείς για την κατανάλωση των plasma. Μικρή η διαφορά προς τα πάνω είναι πλέον.
Και πώς θα βγάλω συμπέρασμα ο δόλιος...?
Δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με τα A/V συστήματα, για να μπορώ με μια ματιά να καταλάβω εάν έχει καλή εικόνα ή όχι.

Φαντάζεσαι να λουστώ μια τηλεόραση (έστω και των 700€), η οποία θα έχει χάλια εικόνα και θα καταλήξει τελικά να είναι απλά διακοσμητική ?

(στα υπόλοιπα τεχνικά ερωτήματα , μπορείς να με διαφωτίσεις και εσύ ?)
Ευχαριστώ...

Reaction score
4

Η εικόνα του τηλεοπτικού σήματος θα είναι χάλια. Τελεία και παύλα.
Αν σε ενδιαφέρει τα μέγιστα, τότε πάρε Plasma. Τα καταφέρνουν ασύγκριτα καλά στην απεικόνιση του τηλεοπτικού σήματος.
Παλαιότερα τρομερούς scaler είχαν και οι Philips LCD τηλεοράσεις. Τα κατάφερναν περίφημα με το απαράδεκτο τηλεοπτικό σήμα. Τώρα τελευταία δεν ξέρω τι γίνετε.

Τα artifacts και τα pixel-ιάσματα θα υπάρχουν είτε 32άρα είναι η TV είτε 60άρα. Απλά στην μεγάλη οθόνη θα τα βλέπεις ευκολότερα. Και αυτό συμβαίνει διότι το πολυ χαμηλής ανάλυσης τηλεοπτικό σήμα πρέπει να γίνει upscale έτσι ώστε να προβληθεί στην native ανάλυση του panel (1920χ1080). Αρα οι scalers των τηλεοράσεων, προσπαθούν να δημιουργήσουν πληροφορία που ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Εν μέρη έχεις δικιο ότι λογικό είναι σε μια τηλεόραση 1366χ768 το τηλεοπτικό σήμα να εμφανίζετε καλύτερα απο ότι σε μια full HD τηλεόραση. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, μιας και σήμερα τουλάχιστον οι TV που υποστηρίζουν τέτοια ανάλυση είναι παλαιότερης τεχνολογίας ή βασικών δυνατοτήτων, οπότε τα κυκλώματα των scalers είναι ξεπερασμένα ή περιορισμένων δυνατοτήτων... Σε γενικές γραμμές πάντως η ...ποιότητα μετά το upscaling τόσο σε πάνελ 768 γραμμών όσο και σε 1080 γραμμών είναι περίποτυ ίδια.. εννοώ έχει τα ίδια χάλια...

Τι εννοείς κόκκος?

Reaction score
0

Η εικόνα του τηλεοπτικού σήματος θα είναι χάλια. Τελεία και παύλα.
Αν σε ενδιαφέρει τα μέγιστα, τότε πάρε Plasma. Τα καταφέρνουν ασύγκριτα καλά στην απεικόνιση του τηλεοπτικού σήματος.
Παλαιότερα τρομερούς scaler είχαν και οι Philips LCD τηλεοράσεις. Τα κατάφερναν περίφημα με το απαράδεκτο τηλεοπτικό σήμα. Τώρα τελευταία δεν ξέρω τι γίνετε.

Τα artifacts και τα pixel-ιάσματα θα υπάρχουν είτε 32άρα είναι η TV είτε 60άρα. Απλά στην μεγάλη οθόνη θα τα βλέπεις ευκολότερα. Και αυτό συμβαίνει διότι το πολυ χαμηλής ανάλυσης τηλεοπτικό σήμα πρέπει να γίνει upscale έτσι ώστε να προβληθεί στην native ανάλυση του panel (1920χ1080). Αρα οι scalers των τηλεοράσεων, προσπαθούν να δημιουργήσουν πληροφορία που ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Εν μέρη έχεις δικιο ότι λογικό είναι σε μια τηλεόραση 1366χ768 το τηλεοπτικό σήμα να εμφανίζετε καλύτερα απο ότι σε μια full HD τηλεόραση. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, μιας και σήμερα τουλάχιστον οι TV που υποστηρίζουν τέτοια ανάλυση είναι παλαιότερης τεχνολογίας ή βασικών δυνατοτήτων, οπότε τα κυκλώματα των scalers είναι ξεπερασμένα ή περιορισμένων δυνατοτήτων... Σε γενικές γραμμές πάντως η ...ποιότητα μετά το upscaling τόσο σε πάνελ 768 γραμμών όσο και σε 1080 γραμμών είναι περίποτυ ίδια.. εννοώ έχει τα ίδια χάλια...

Τι εννοείς κόκκος?
Με τη λέξη κόκκος εννοώ ακριβώς αυτό, που πιο σωστά περιγράφεις εσύ με τη λέξη pixelιασμα.
Ο συνδυασμός των λέξεων pixelιασμα & artifacts, περιγράφει απόλυτα αυτή την αίσθηση της "χάλια εικόνας" που μου αποτυπώθηκε.

Από τα γραφόμενά σου, αντιλαμβάνομαι πως σε οποιοδήποτε σήμα χειρότερο του 1920x1080 (είτε αυτό είναι τηλεοπτικό, είτε dvd),
μια μέτρια plasma 50" θα δείξει χειρότερα από μία μέτρια plasma 42" ... Σωστά ?

Άρα στην περίπτωσή μου, οι 50" ενδεχομένως να είναι από αρκετές έως πολλές,
αφού τα artifacts θα είναι αναλόγως μεγαλύτερα ...

Εάν με βάση αυτούς τους απλοϊκούς συλλογισμούς, οδηγηθώ στη λύση μιας 40/42άρας,
θα εξακολουθούσατε να προτείνετε τις plasma έναντι των LCD ?

Στην περίπτωση αυτή θα διαμορφωνόταν οι προτάσεις κάπως έτσι?

PLASMA
Panasonic TX-P42U20E
Panasonic TX-P42S20E

LCD
Samsung LE40C630
LG 42LD750
LG 42LD650
Panasonic TX-L42S20E
Samsung LE40C650

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads