Μετά από αρκετό διάβασμα στο forum αυτό, ήρθε η ώρα για την ανάρτηση ενός θέματος και το οποίο αφορά...τί άλλο ?
Αγορά νέας τηλεόρασης !! (τί έκπληξη....)
Κατ'αρχήν να σας κατατοπίσω σχετικά με τη χρήση, η οποία θα αφορά :
-- 75% τηλεοπτικό σήμα
-- 20 % ταινίες DVD ή HD μέσω media player, HTPC ή DVD player και αφήνω ένα
-- 5% για μελλοντικές λοιπές χρήσεις (gaming etc).
Η απόσταση θέασης κυμαίνεται από :
2,00m-2,60m (αναλόγως της θέσης στον γωνιακό καναπέ) και θα αφορά το ~80-85% του χρόνου.
Περιστασιακά η απόσταση αυτή θα αυξάνεται, όταν θα παρακολουθώ από την τραπεζαρία ή την κουζίνα,
ή ακόμη το καλοκαίρι να μπορώ να δώ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από το μπαλκόνι και θα μεγιστοποιείται στα ~5,00 m.
Σημειώνω εδώ ότι η τηλεόραση θα αναρτηθεί στη σύνθεση του σαλονιού μέσω ενός βραχίονα σε ύψος ~1,10-1,20 m.
Το budget είναι σχετικά περιορισμένο αφού ο διαθέσιμος χρόνος είναι λιγοστός και νομίζω πως μια ακριβή τηλεόραση θα πήγαινε χαμένη...
Έτσι προσανατολίζομαι στα ~600 € (με κάποιες φυσιολογικές αποκλίσεις)
Ενώ λοιπόν είχα αρχίσει να καλοβλέπω τις plasma, κάποια άρθρα που διάβασα σχετικά με τη δυστροπία και τις παραξενιές αυτών (σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη των περισσότερων υπαλλήλων στα καταστήματα) άρχισα να έχω αμφιβολίες....
Είμαι αρχάριος με το θέμα A/V και δεν ξέρω αν έχω το χρόνο, τη διάθεση και τις γνώσεις για να στρώσω σωστά μια plasma, οπότε μήπως οι LCD/LED είναι καταλληλότερες για εμένα ?
Ελπίζω να μη σας ζάλισα με τις απορίες και οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή δεκτή !
Αγορά νέας τηλεόρασης !! (τί έκπληξη....)
Κατ'αρχήν να σας κατατοπίσω σχετικά με τη χρήση, η οποία θα αφορά :
-- 75% τηλεοπτικό σήμα
-- 20 % ταινίες DVD ή HD μέσω media player, HTPC ή DVD player και αφήνω ένα
-- 5% για μελλοντικές λοιπές χρήσεις (gaming etc).
Η απόσταση θέασης κυμαίνεται από :
2,00m-2,60m (αναλόγως της θέσης στον γωνιακό καναπέ) και θα αφορά το ~80-85% του χρόνου.
Περιστασιακά η απόσταση αυτή θα αυξάνεται, όταν θα παρακολουθώ από την τραπεζαρία ή την κουζίνα,
ή ακόμη το καλοκαίρι να μπορώ να δώ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από το μπαλκόνι και θα μεγιστοποιείται στα ~5,00 m.
Σημειώνω εδώ ότι η τηλεόραση θα αναρτηθεί στη σύνθεση του σαλονιού μέσω ενός βραχίονα σε ύψος ~1,10-1,20 m.
Το budget είναι σχετικά περιορισμένο αφού ο διαθέσιμος χρόνος είναι λιγοστός και νομίζω πως μια ακριβή τηλεόραση θα πήγαινε χαμένη...
Έτσι προσανατολίζομαι στα ~600 € (με κάποιες φυσιολογικές αποκλίσεις)
Ενώ λοιπόν είχα αρχίσει να καλοβλέπω τις plasma, κάποια άρθρα που διάβασα σχετικά με τη δυστροπία και τις παραξενιές αυτών (σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη των περισσότερων υπαλλήλων στα καταστήματα) άρχισα να έχω αμφιβολίες....
Είμαι αρχάριος με το θέμα A/V και δεν ξέρω αν έχω το χρόνο, τη διάθεση και τις γνώσεις για να στρώσω σωστά μια plasma, οπότε μήπως οι LCD/LED είναι καταλληλότερες για εμένα ?
Ελπίζω να μη σας ζάλισα με τις απορίες και οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή δεκτή !