Βοήθεια θα το σπάσω!!!

Reaction score
0
Θα ήθελα για ακόμα μια φορά τα φώτα σας.

Έχω αγοράσει έναν Denon 1911 και για ηχεία τα Bose Acoustimass 10.
Όλα καλά μέχρι έδώ.

Απο μεριάς συνδέσεων καλωδίων είναι όλα οκ.

Είμαι απογοητευμένος απο την ένταση που παίζουν και δε ξέρω γιατί.
Ο ενισχυτής ξεκινάει απο τα 80 db και όσο κατεβαίνεις δίνει ένταση.

Για να ακούσω ραδιόφωνω με αξιοπρέπεια πρέπει να τον βάλω στο 30 db.... για να ακούσω ταινία γύρω στο 20-25 db όπως και για μουσικό CD....

Τι στο καλό φταίει;

Όλα αυτά με χειροκίνητες ρυθμίσεις και στη συνέχεια δοκίμασα το setup των ηχείων με το μικροφωνάκι της Audissey που συνοδέυει τον Denon και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα.

1) Κανείς καμία ιδέα ή να τα πετάξω όλα απο το παράθυρο????

2) Υπάρχει κανείς με αυτά τα ηχεία να μου πεί πως παίζουν στο σύστημα του;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.691
Απάντηση: Βοήθεια θα το σπάσω!!!

Νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στον δικό μου ενισχυτή Pioneer, ταινίες π.χ. ακούω στο -10 έως -5

Και μένα από το -80 ξεκινάει έως το +12

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όλοι οι ενισχυτές έχουν πλεόν εκθετικό ποτενσιόμστρο έντασης.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκαρφαλώσει ψηλά στην κλίμακα για να αρχίσει να ''λαλάει''.

Reaction score
0

Μην σπάσεις τίποτα. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Με τον καιρό θα δείς ότι αναλόγως την πηγή που επιλέγεις από τον ενισχυτή να ακούσεις αλλάζει και η ένταση που πρέπει να παίζει.
Π.χ. σε κάποια αρχεία βίντεο μέσω του ps3, αρχίζεις να ακούς κάτι από το -70, σε DVD από το -20, σε Bluray -30, ραδιόφωνο -40 κ.ο.κ.

Reaction score
0

Ευχαριστώ παιδία για τις απαντήσεις σας. Σήμερα το απόγευμα θα ξαναπροσπαθήσω με τις ρυθμίσεις απο την αρχή που θα είμαι πιο ήρεμος και θα σας ενημερώσω.

Reaction score
384

Τα πραγματα ειναι απλα. Ο κατασκευαστης θεωρει οτι εχεις ρυθμισει το συστημα με τετοιο τροπο ωστε στο 0dB να εχεις φτασει σε Reference Levels.
Παιζοντας λοιπον σε -10dB γνωριζεις που βρισκεσαι, και ποσο απεχεις απο την αναφορα. Με λιγα λογια, μην το σπασεις! :116:

Reaction score
1.614

Εγω που εχω στο minimum τις σταθμες απο το menu, ακουω απο -5 εως +15 (maximum), ετσι ωστε να εχω καλυτερη αναλογια ρευματος/σημα.

Reaction score
0

Λοιπόν τα κατάφερα.

Προς το παρών δουλεύουν όλα τέλεια και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος και από ποιότητα και από ένταση.

Μουσική ακούω από ραδιόφωνο και από CD γύρο στο -30 με -40
Ταινίες με -20 με -15.

Καλά δεν είναι αν σκεφτεί κανείς ότι ο ενισχυτής από το -80 φτάνει το +18;

Κάτι κουλά μου έκανε χθες το PS3 βέβαια και μάλλον πάω για καινούργιο.... Ενώ δουλεύει κανονικά είτε του βάλω BR είτε DVD είτε μουσικό CD, δε το διαβάζει καθόλου (*δείχνει σαν να μην έχω βάλει μέσα του δισκάκι).... κανείς καμία ιδέα;

Reaction score
384

Μαλλον δεν καταλαβατε αυτο που εγραψα πριν.:121:
Εαν τα ηχεια σας με το ποτενσιομετρο στο 0dB δε δινουν 105dB στη θεση ακροασης, τοτε οι ρυθμισεις σας ειναι λαθος.
Η ρυθμιση γινεται με το ροζ θορυβο του ενισχυτη, ο οποιος θορυβος ειναι -20dBfs για τα THX ενισχυτικα και -30dBfs για τα υπολοιπα. Με λιγα λογια οταν ολα τα ηχεια δειχνουν 85db και 75dB αντιστοιχα (αναλογα τον ενισχυτη που εχετε) κατα τη διαρκεια της ρυθμισης με το ροζ θορυβο, τοτε θα παιζουν 105dB με το ποτενσιομετρο στην ενδειξη μηδεν.

Timaras

Reaction score
2.153
Αλήθεια γιατί να ανεβαίνουν και πάνω από τα 0db οι ενισχυτές
εφόσον προσδίδουν αρκετή παραμόρφωση στο σήμα :118:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος