Βοήθεια παρακαλώ!

Reaction score
0
Χαίρετε και καλώς σας βρήκα... :D

Ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας σε μια σπαζοκεφαλιά που αντιμετωπίζω. Σύντομα θα "χτυπήσω" ενισχυτή και ηχεία 5.1 ώστε να πραγματοποιήσω το για χρόνια άπιαστο όνειρο του home cinema... Διαθέτω ήδη το DVD Philips DVP630, και σύντομα μια Philips 32" (αποφασισμένη). Τώρα στα δύσκολα: ο χώρος είναι πολύ μικρός, σαλονάκι 4.5*4μ περίπου - ίσως και μικρότερος, δεν θυμάμαι ακριβώς. Το σύστημα που θα επιλεγεί θα πρέπει να έχει υψηλότατο waf (νεόνυμφος γαρ, μην τα σπάσουμε απ'τη δεύτερη βδομάδα!) αλλά και δεν θέλω να ενοχλώ (πολύ τουλάχιστον) τους καινούριους και μάλλον γκρινιάρηδες γείτονες. Επίσης η τηλεόραση, λόγω διαμόρφωσης χώρου, είναι σε γωνία, και βλέπει εναν σχετικά μεγάλο (και σχεδόν κολλημένο στον τοίχο) καναπέ γωνία που δεσπόζει στον χώρο.Οπότε εκτός από το waf, πρέπει να υπολογίσω και την έλειψη χώρου όσον αφορά το μέγεθος των ηχείων.

Το τελευταίο και αρκετά σημαντικό, είναι πως το κάστος ραδιοενισχυτή και ηχείων δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να ξεπερνά τα 1200 ευρώ (οι παντόφλες πονάνε αν σε βρουν στο κεφάλι...). Συγγνώμη για το μέγεθος του Post, και ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια...

Θάνος Κακαρούντας

minas

Πισιά
Reaction score
4.429
Για το χώρο και τα χρήματα που έχεις, θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα να κοιτάξεις τα Mordaunt-Short 400 Series (πολύ πιο γνωστά σαν Genie). Είναι πανέμορφα, δένουν πολύ ωραία με το sub τους και συγκρινόμενα με άλλα στην κατηγορία τους βγάζουν εξαιρετικό ήχο. Περισσότερα εδώ:
http://www.mordaunt-short.co.uk/genie/
Μπορείς να τα συνδυάσεις κάλλιστα με έναν ολοκληρωμένο entry-level ραδιοενισχυτή. Στη χαμηλή κατηγορία συμπαθώ τους Sony, όπως πχ τον STR-DB795.
Αν θέλεις και τις βάσεις των ηχείων, ίσως να βγεις λίγο εκτός προϋπολογισμού, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο...

Reaction score
7
Καλως ηρθες Θανο.

Απο οσα λες λογω χωρου και τοποθετησης της TV αναγκαστικα πας σε μικρα ηχεια.
Αναλογα και με τη διακοσμηση (μοντερνο-κλασσικο-μινιμαλ) και τα χρωματα (WAF...) θα πρεπει να διαλεξεις και το αντιστοιχο σετ.
Δε μας λες ομως αν εχεις χωρο για να τα τοποθετησεις ωστε να παρεις καποια...
δαπεδου οπως τα Sony SA-VS700ED

στα οποια γλυτωνεις και ''αυτο το (αντι-waf) κουτι'', a.k.a. subwoofer, επειδη ειναι ενσωματωμενο στα μπροστινα.

ή κατι σε ''ραφιου'' (για τοποθετηση σε τοιχο, καταλαβαινω, ουτε κουβεντα) οπως τα Sony SA-VE835ED

Και τα 2 με υψηλο WAF.....
Ο χωρος ειναι μικρος και θα σε καλυψουν ηχητικα, χωρις να ενοχλεις τους γειτονες (εκτος αν οι τοιχοι ειναι λεπτοι ή οι γειτονες εχουν βιονικη ακοη - ή απλα ειναι πολυ γρινιαριδες).

Θα σου ελεγα παντως να αποφυγεις οποιοδηποτε σετ με ασυρματα ηχεια (στην πραγματικοτητα δε γλυτωνεια καλωδια).
Βεβαια μια αλλη (οχι και τοσο καλη) λυση θα ηταν, αν δεν ειχες DVDp, ενα ολοκληρωμενο σετ (DVD-Amp-ηχεια All-in-one).

υ.γ.1. Δεν κουραζεις με το post, οσο μεγαλο και να ειναι
υ.γ.2. Βρε Θανο... Το HomeCinema το ετοιμαζουν ΠΡΙΝ το γαμο...!
υ.γ.3. Τραπεζακι εχετε?

(αναλογα απο που το κοιτας)
υ.γ.4. Περα απο την πλακα παντως αν σας αρεσει η ιδεα των ταινιων στο σπιτι, δε θα εχεις (μεγαλο) προβλημα.... Ασε που αν βλεπεις στο σπιτι γλυτωνεις αρκετα λεφτα απο το εξω...

Reaction score
0
Αρχικά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση... Μόλις τελείωσε η ταινία που είδαμε σήμερα... Σε Thomson 21" (TV κρεβατοκάμαρας σε 2 μέρες) και τα logitech X-230 του PC :p

1. Τα genie είναι κουκλιά!!! Θα τα δω και από κοντά ελπίζω...

2. Γιωργο τα Sony SA-VS700ED είναι σαν να φτιάχτηκαν για το σαλόνι μου (αν μετακινήσω λιγάάάάάκι τον καναπέ για να χωράνε τα πίσω... αυτό με τα ενσωματωμένα sub μήπως τους αφαιρεί από τον ήχο; (για την ακρίβεια τα ζαχάρωνα χθές στο site της sony). Η αλήθεια είναι πως το sub στο λιλιπούτειο σαλόνι μας δεν έχει θέση, αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς, θ'αποκτήσει! 8)

Σε ενισχυτή κοιτάω σε Yamaha ή και sony κατα δεύτερο λόγο. Υποδείξεις και συμβουλές αναμένονται!!!

3. Ασύρματα και combos έχουν αποριφθεί απ'την πρώτη στιγμή, γι αυτό και πήρα το DVDp. Το μόνο που μου γυάλισε ήταν το σετάκι της ONKYO με τα 750 ευρώ.

υγ. Τα δώρα απο θείες και σόγια έρχονται μετά το γάμο Γιώργο μου!!! :wink:

Reaction score
7
....

2. Γιωργο τα Sony SA-VS700ED είναι σαν να φτιάχτηκαν για το σαλόνι μου (αν μετακινήσω λιγάάάάάκι τον καναπέ για να χωράνε τα πίσω... αυτό με τα ενσωματωμένα sub μήπως τους αφαιρεί από τον ήχο; (για την ακρίβεια τα ζαχάρωνα χθές στο site της sony). Η αλήθεια είναι πως το sub στο λιλιπούτειο σαλόνι μας δεν έχει θέση, αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς, θ'αποκτήσει!  8)

Σε ενισχυτή κοιτάω σε Yamaha ή και sony κατα δεύτερο λόγο. Υποδείξεις και συμβουλές αναμένονται!!!

....

υγ. Τα δώρα απο θείες και σόγια έρχονται μετά το γάμο Γιώργο μου!!!  :wink:
Ετσι κι αλλιως ο καναπες δεν πρεπει να ακουμπαει στον τοιχο και πρεπει να μετακινηθει λιγαααακι (επειδη ετσι μας βολευει....!). Τα πισω βαλτα στο πλάι του καναπε... Τα ενσωματωμενα sub δεν αλοιωνουν τον ηχο, επειδη ειναι σε εντελως κλειστη καμπινα και ξεχωριστη απο τα υπολοιπα μεγαφωνα, αλλα μη φανταστεις οτι εχουν την αποδοση των κανονικων sub, δε γκρεμιζουν και τοιχους! Το σετακι παιζει καλα παντως.

Για ενισχυτες κοιτα και τιποτα σε ψηφιακο (επειδη ειναι πιο μικροι και δε ζεσταινονται σχεδον καθολου). Διαλεξε τον παντως σε σχεση με τις απαιτησεις των ηχειων που θα καταληξεις. "'Οποια" μαρκα και να παρεις καλη θα ειναι, απο την αποψη οτι τα ηχεια αυτα ειναι κυριως για Hcinema και οχι τοσο για μουσικη, ωστε να ακουσεις καμια τρομερη διαφορα που να οφειλεται στον ενισχυτη...

υγ. Το site της sony επιτελους το αλλαξαν και το εκαναν πιο ευχρηστο και επισης γρηγορο, γιατι πριν... εφτιαχνες καφε μεχρι να ανοιξει μια σελιδα....

υγ2. Αν προκειται για δωρο, τοτε παω πασο... (''Βρε θεια, κατσε να παμε σπιτι να δουμε τι αλλο χρειαζομαστε και μετα....'').

Reaction score
0
Φίλε θάνο καλώς όρισες και καλή διαμονή.

Εγώ έχω να σου κάνω μια άλλη πρόταση:
Κάτσε λίγο ακόμα χωρίς ηχεία και μόλις μαζέψεις τα λεφτά πάρε τα tannoy arena!

1) Μέγιστο WAF
2) Βραβείο EISA 2005

Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση με σένα, με λίγο μεγαλύτερο χώρο και σταμάτησα να ψάχνω μόλις τα είδα. Τώρα απλά συγκεντρώνω χρήμα.

Μην σταθείς όμως μόνο σε ότι λέω, να πας να τα ακούσεις και να κρίνεις μόνος σου.

Reaction score
51
Χαίρετε και καλώς σας βρήκα... :D
...............................
.........Συγγνώμη για το μέγεθος του Post, και ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια...

Θάνος Κακαρούντας

Θάνο, κατ' αρχήν καλώς ήρθες!!
Δεν μας κουράζεις.....
Ίσα ίσα, όσο μεγαλύτερο είναι το post (και με αλλαγή παραγράφων ευτυχώς) τόσο ποιό σαφείς είναι οι ερωτήσεις σου και βέβαια μας βοηθάς να σου απαντήσουμε!!

Οι προτάσεις των παιδιών πιο πάνω είναι όλες πολύ καλές.
Αυτό που χρειάζεσαι (μια και αναφέρεις ότι έχεις γωνιακή διαρύθμιση στον χώρο σου) είναι να δεις και πως θα βάλεις όλα αυτά τα ηχεία στον χώρο!!

Η απάντηση είναι εδώ:

(και αν θέλεις να δεις και άλες εναλλακτικές μορφές τοποθέτησης δες εδώ:

www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=3512#top

Reaction score
0
Έχω μείνει άναυδος με την προθυμία όλων σας... ευχαριστώ πάρα πολύ! Γιάννη το σχέδιο αλλά και όλο το linked topic είναι κατατοπιστικότατα... Ήδη κάνω νύξεις για τις απαραίτητες μικροαλλαγές! Σημειωτέον το σύστημα θα χρησηποιείται και για σκέτο ήχο, αν και υπάρχει σχετικά καλή εναλλακτική (λέγε με PC στον ίδιο χώρο). Πάντως οι επόμενες μέρες έχουν πολύ ψάξιμο!

Reaction score
0
Επειδή αύριο από το πρωί θα πάρω τους δρόμους για ψάξιμο, αλλά θέλω να πάω έτοιμος και οργανωμένος, μήπως μπορείτε να μου δώσετε ενδεικτικές τιμές για τα προαναφερθέντα;

Ηχεία:

1. Sony SA-VS700ED
2. tannoy arena
3. Mordaunt-Short 400 Series

Ενισχυτές:

1. Sony 795
2. Yamaha 557/657

Εννοείται πως και νέες προτάσεις δεν θα μου κακοπέσουν!

Υπενθυμίζω πως η οροφή του budget είναι στα 1200 ευρώ για όλα... (άάάάντε 1300... 8)

Reaction score
0
Ουυυυυυπς... Άκυρο για Sony SA-VS700ED και tannoy arena! Δυστυχώς είναι πολύ έξω από το budget... :(

Reaction score
0
Επανέρχομαι με συγκεκριμένο ερώτημα:

Front: Wharfedale Diamond 8.3
Centre: Wharfedale Diamond 8 Centre
Rear: Wharfedale Diamond 8.1
Sub: Yamaha YST 215
Ενισχυτής: Yamaha RX-V450

Κόστος ~1.140 ευρώ...

Το κύριο αρνητικό είναι οτι είναι πολύ μεγάλα σε όγκο... Δεν τα έχω ακούσει όλα μαζί, αλλά άκουσα τον ενισχυτή με τα 8,3 και δεν ήταν άσχημα... Η γνώμη σας;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Το σετάκι που λες είναι πολύ καλό και με λογικότατο κόστος. Αν τα 8.3 σου είναι μεγάλα, μπορείς να πας στα 8.2 που είναι βάσης (καλό θα είναι όμως να τα κρατήσεις). Απλά για sub επεδίωξε κάτι καλύτερο...

Για τον 650 αν τον βρεις χτύπα τον, μιας που θα είναι κοψοχρονιάς λόγω της αλλαγής μοντέλλων. Και με τα λεφτά που θα σου περισσέψουν πάρε ένα καλύτερο subwoofer.

Reaction score
51
Ο συνδυασμός των ηχείων είναι καλός.
Θέλεις καλύτερο SUB γιατί είναι μικρό (ιδιαίτερα σε σύγκριση με το υπόλοιπο σύστημα...)

Ο Σπύρος έγραψε κάτι που πρέπει να προσέξεις.......
Ψάξε σε καταστήματα να βρεις τον ΥΑΜΑΗΑ 650 σε προσφορά λόγω του νέου μοντέλου. Πιθανότατα να τον βρεις σε καλή τιμή (και θα έχεις και bonus το μικρόφωνο αυτόματης ρύθμισης & pure direct....)

Reaction score
0
Λοιπόν, ο ενισχυτής θα είναι ο Yamaha 650...

Όσο για τα ηχεία, το budget έχει τραβηχτεί πολύ και σκέφτομαι σοβαρά το sony SA-VS700ED, τα οποία και άκουσα με ικανοποιητικά αποτελέσματα... Το ζητούμενο είναι, τ'αξίζουν τα ~ 1600 ευρώ που κοστίζουν; Το ΠΟΛΥ θετικό τους είναι το απίστευτο waf (μη σας πω και H(usband)AF!!!). Το δεδομένο πάντως είναι πως η τελική επιλογή θα είναι αντίστοιχης αισθητικής...

Reaction score
0
Μόλις έγινε και η τελική παραγγελία... Την Τετάρτη το σαλόνι μου θα σφύζει από ζωή! Τελικά, έχουμε και λέμε:

AV Ενισχυτής: Yamaha 650
Ηχεία: Bose Accoustimass 6

Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια και τις συμβουλές!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus