Βοήθεια παρακαλώ!

Reaction score
5
Προσωπικά δεν έχω καλή εντύπωση για οτιδήποτε Bose, αλλά τι να κάνουμε, πολύς κόσμος μόλις τα δει τα παίρνει. Anyway, για ρίξε και καμμιά τιμή και πόσο τελικά πήγε το μαλλί...
Καλές ακροάσεις.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις ευχές!

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω τιμές ανοιχτά, πάντως με ένα πρόχειρο υπολογισμό μιλάμε για ~ 2.400 ευρώ (TV + DVDp + ενισχυτής + ηχεία + 4 βάσεις δαπέδου)

Το configuration είναι:

TV: PHILIPS 32PW8719/12
DVDp: PHILIPS 630
Ενισχυτής: Yamaha 650
Ηχεία: BOSE Accoustimass 6 + βάσεις

Από καλώδια τι κάνω; Προτάσεις κανείς; Που να κοιτάξω για το καλύτερο interconnection;

Reaction score
7
Θα παρεις καλωδιακια ηχειων με 1-2Ε το μετρο και διατομη 2,5-3, καιθα εισαι μια χαρα... Για interconnect ενα καλο (10-15Ε) scart κλπ. Μην πας να παρεις κανενα που κανει 70Ε!!
Μην μπεις στο τριπακι και δωσεις τρελλα λεφτα σε καλωδια....

Αν γουσταρεις και πιανουν τα χερια σου (και εχεις και κανενα κολλητηρι) φτιαξε και μονος σου....

minas

Πισιά
Reaction score
4.436
Με τα 3mm τα Bose θα είναι μικρότερα από το καλώδιο! :mrgreen:

Σοβαρά πάντως, νομίζω ότι τα Bose έχουν δικά τους καλώδια, τόσο για σύνδεση της κεντρικής μονάδας με τον ενισχυτή όσο και για τη σύνδεση των περιφερειακών με την κεντρική μονάδα...
Interconnects, ότι σε φωτίσει ο Θεός... αρκεί να μην κάνει 1€ ή 100€!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Τα μόνα interconnect που θα χρειαστείς για να συνδέσεις dvd-ενισχυτή είναι μία οπτική ίνα ή ένα coaxial ανάλογα του τι έξοδο έχει το dvd σου.

Δεν είναι απαραίτητη η αναλογικη σύνδεση dvd-ενισχυτή. Προσωπικά θα αγόραζα μία οπτική ίνα (τιμές από 4€ και πάνω) και θα ξεμπέρδευα.

Τώρα για να συνδέσεις dvd-TV με ένα scart θα είσαι εντάξει (πάλι δεν χρειάζεται τίποτε εξωφρενικό)

Reaction score
0
Τα μηχανήματα συνδέθηκαν και άρχισαν οι πρώτες θεάσεις και ακροάσεις... Μια δυο ερωτήσεις εχω (πάλι)...

1. Στο αυτόματο setup με το μικρόφωνο, έβγαλε warning μήνυμα πως το κεντρικό έχει ανάποδη πολικότητα, κάτι που δεν ισχύει. Τι παίζει; Στο Manual αναφέρει πως κάποια σετ ηχείων μπορεί να εμφανίσουν το μήνυμα αυτό, αλλά τι και πώς δεν εξηγεί...

2. Τι διαφορά έχει μια σύνδεση scart από Svideo; Τι είναι καλύτερο για σύνδεση DVDp με TV;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Kάποια ηχεία έχουν εσωτερικά συνδεδεμένα τα μεγάφωνά τους με ανάποδη πολικότητα (π.χ. tweeter σωστά και woofer ανάποδα). Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Αν η TV δέχεται s-video και το dvd έχει ανάλογη έξοδο πιθανόν να παίξει καλύτερα με αυτή την σύνδεση. Δοκίμασε και τα 2 και όποιο σου αρέσει περισσότερο (αν και πιστεύω ότι στην παρούσα φάση δεν θα δεις σημαντικές διαφορές στην εικόνα).

minas

Πισιά
Reaction score
4.436
Αν το DVDp και η TV έχουν RGB scart, προτίμησέ το σε σχέση με το S-video. Είναι μάλλον η καλύτερη SD σύνδεση που μπορείς να έχεις.
Πρόσεξε όμως: χρειάζεται να το υποστηρίζουν και οι δύο συσκευές ΚΑΙ το καλώδιο.

Reaction score
0
Επανέρχομαι με κάτι που διπίστωσα πριν από λίγο... Σε ταινία (Flight of the Phoenix) με DTS audio, πατάμε play και... ΤΙΠΟΤΑ! Η ταινία παίζει αλλά από τα ηχεία βγαίνει η απόλυτη σιγή... Μόλις λοιπόν επιλέγω το Dolby 5.1, ο ήχος ακούγεται κανονικά. Τι μπορεί να συμβαίνει;

ΥΓ. 1: Το cofig το έχω περιγράψει πιο πάνω...

ΥΓ. 2: Δεν ξέρω αν κάνω καλά που κάνω post εδώ εδώ για άσχετο θέμα, αλλά τουλάχιστον με τον τίτλο του thread ταιριάζει και αυτό!

Reaction score
7
Ριξε μια ματια στις ρυθμισεις ηχου του DVDp, επειδη καποια ΔΕΝ βγαζουν εξοδο DTS π.χ. απο το optical παρα μονο απο το coaxial.... ή πρεπει να την ενεργοποιησεις πρωτα...

Υποθετω οτι στην οθονη του ενισχυτη οταν παιζει DTS δε σου εμφανιζει το DTS και τα ενεργοποιημενα ηχεια του!

Reaction score
2
Yamaha RXV-650 BEST BUY 2004- 300 euro από Μάκρο
ισχυει αυτο γιατι την τελευταια φορα που πηγα εχεο μονο τον 657 στα 427 ευρο

Reaction score
0
geogr9, είναι λίγο δυσεύρετος πλέον ο 650... Θέλει ψάξιμο. Επειδή τον πήρα υπο "ειδικές συνθήκες" δεν μπορώ να σε βοηθήσω...

Όσο για το πρόβλημα με το dts, μάλλον ήταν glitch του δίσκου, γιατί την επόμενη φορά, χωρίς ν'αλλάξει κάτι έπαιξε μια χαρά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.640
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale