Βοήθεια σε αρχάριο, παρακαλώ...

Reaction score
3
Ως πρώην συνδρομητής της nova, έχω κρατήσει τον βασικό εξοπλισμό. Τι θα χρειαστώ για να βλέπω HD ελεύθερα κανάλια?
Η τηλεόρασή μου είναι μια Panasonic plasma 42" PZ80 full HD αλλά χωρίς MPEG4, άρα θα χρειαστώ και αποκωδικοποιητή για digea...
Πρέπει να αλλάξω και πιάτο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Βοήθεια σε αρχάριο, παρακαλώ...

καλησπέρα vits...

Για HD θέλεις αλλαγή όλου του δορυφορικού εξοπλισμού.
Θέλεις δέκτη HD και εαν η κεραία σου είναι η κλασική NOVA των 80 εκατοστών, μαλλον θα χρειαστείς κάτι σε πιο μεγάλο για Hotbird και ASTRA μαζί ίσως και για κάποιο άλλο δορυφόρο.

Πάντως τα ελευθερα HD καναλια είναι λίγα και με γερμανική διάλεκτο, ελα όμως που θα δείξουν Mundial σε HD free...!!!

Θέλεις καλύτερα HD Combo δέκτη για δορυφορικά και επίγεια μαζί...

To επόμενο Σάββατο 19 Ιουνίου , διοργανώνουμε ενα συγκριτικό δεκτών HD Combo, μπορείς να ερθεις εκει και να τα δείς όλα αυτα απο κοντά...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=83914

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Βοήθεια σε αρχάριο, παρακαλώ...

Καλησπέρα Πάνο και σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
εαν η κεραία σου είναι η κλασική NOVA των 80 εκατοστών, μαλλον θα χρειαστείς κάτι σε πιο μεγάλο για Hotbird και ASTRA μαζί ίσως και για κάποιο άλλο δορυφόρο.
Αυτό είναι ένα θέμα... Τι μέγεθος πιάτου πρέπει να επιλέξω για να βλέπω αυτούς τους δύο δορυφόρους?
Αφού θα έιναι μεγαλύτερο από το παλιό θα μπορώ να βλέπω και άλλους ή για κάθε δορυφόρο θα χρειαστώ και αντίστοιχο LNB (3, 4 ή περισσότερα)?
Η παλιά κεραία έχει τοποθετηθεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας που μένω και κατεβάζει μόνο ένα καλώδιο... Γίνεται σύνδεση με 2 (ή περισσότερα) LNB?
Όσον αφορά το δέκτη, ψήνομαι από καιρό (είχα δηλώσει συμμετοχή και στο power-buy για τον Azbox, αλλά ...ατύχησα).
Σήμερα είδα σε κατάστημα της περιοχής μου τον Venex HD 3602 combo, στα 160€
Τώρα βλέπω στο forum κι άλλους κι έχω πελαγώσει...
To επόμενο Σάββατο 19 Ιουνίου , διοργανώνουμε ενα συγκριτικό δεκτών HD Combo, μπορείς να ερθεις εκει και να τα δείς όλα αυτα απο κοντά...
Ειλικρινά θα το ήθελα πολύ, αλλά θα λείπω εκτός Αθηνών 17-30 Ιουνίου. Το δίλλημα είναι:
λογική (να περιμένω το συγκριτικό) ή συναίσθημα (Mundial HD εδώ και τώρα)
Συγγνώμη, αν σας κούρασα με το μακροσκελές post...

Reaction score
114
Απάντηση: Βοήθεια σε αρχάριο, παρακαλώ...

Για το κατοπτρο,θα ηθελα να πω,οτι αν οντως ειναι 0,80μ.,τοτε αν βαλεις κεντρο τον Astra 19*E και παρακεντρα τον Hotbird 13*E,τοτε θα χανεις μονο λιγα tp απο τον Αstra.

exs

Reaction score
3
Επειδή έχω κι εγώ το παλιό της nova(80cm, epirus), δε στοχεύουμε το πιάτο στις 16 και παράκεντρα να έχουμε 19 και 13, έτσι δεν πάει, γιατί 19 κέντρο;

Reaction score
114
Απάντηση: Re: Βοήθεια σε αρχάριο, παρακαλώ...

Επειδή έχω κι εγώ το παλιό της nova(80cm, epirus), δε στοχεύουμε το πιάτο στις 16 και παράκεντρα να έχουμε 19 και 13, έτσι δεν πάει, γιατί 19 κέντρο;

Aν το κανεις αυτο,και μικρο ειναι το πιατο και δεν θα πιανεις αρκετα αλλα και δεσμες απο τον ενα δορυφορο θα 'κοβουν' αλλες απο τον αλλο,συν οτι θες στενα lnb και πολυ ωρα παιδεματος.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89