Βοήθεια σε ενισχυτή! Μεγάλο SUB!

Reaction score
3
Χωρίς πολλά λόγια θέλω ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα και πρέπει να πάρω έναν ενισχυτή. Για AVR σκέφτομαι τον 1910 για να μου βγάζει και τα HD forma και 1080p για τον HD200x. 'Ομως έχω πρόβλημα με το sub που δεν είναι αυτοενισχυόμενο.

Ερωτήσεις : αν πάρω τον 1910, θα χρειαστώ τελικό ή προενισχυτή?
Τί τελικό μου προτείνετε? Μεχρι 250 ευρώ ο τελικός ή ο προενισχυτής.
Το γούφερ είναι στα 500max και 250rms

O Denon pma-500ae είναι τελικός?
Πείτε μου την γνώμη σας για την αγορά του 1910 ή και του pm-500ae
και προτείνετέ μου λύσεις. Βοήθεια πλζ καίγομαι. ΔΕΝ αντεχω άλλο να βλέπω από τον optoma με DVD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tί το πλήρωσα το γαμω-fullhd!!!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Βοήθεια σε ενισχυτή! Μεγάλο SUB!

Ποιο ειναι το sub που εχεις?

Ισως να ειναι καλυτερα ν αγορασεις καινουριο αυτοενιχυομενο παρα να πας σε τελικο.

Reaction score
3

Ειναι 15'' αλλά είναι ολοκαίνουριο το γ@*hμένο και δεν θέλω να το πετάξω. Άσε που σείεται ο τόπος με το βάθος του. Και παίζει και με κλειστή κούτα!!!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Με 250 ευρω δεν ξερω αν θα βρεις ενισχυτη να το κουνησει.

Reaction score
3

Δεν ξέρω. Τί να σου πω. Έχω ένα ολοκληρωμένο πακέτο home cinema της sony ούτε 200 ευρώ δεν έκανε. Το πολύ να είναι 300 rms. Φαντάσου ότι στο κουτί έλεγε 720 watt!!!. Και το άτιμο το DVD με ενσοματωμένο ενισχυτή της ΠΛΑΚΑΣ το sub το κάνει αγνώριστο. Όχι μόνο το κουνάει αλλά το ξεσκίζει-οσο μπορεί φυσικά!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πάρε έναν οικονομικό επαγγελματικό για το sub αν θέλεις να το οδηγήσεις.

Reaction score
10
Υπαρχουν ειδικοι ενισχυτες για sub που εχουν και τα αναλογα ρυθμιστικα, οχι μονο την ισχυ. Αν το παιξεις με απλο τελικο το μεγαφωνο θα προσπαθει να το κανει full-range, εκτος αν παρεις / φιαξεις cross-over.

Το δικο σου ειναι αυτο :
Model C15
Size (IN.,CM) 15, 38.0
Impedance (OHMS) 4 or 8
Max Rec Amplifier Power (WATTS PEAK/RMS)* 500/250
Sensitivity (dB 1w/1m) 90.3
Frequency Response (Hz) 25-500
Mounting Depth (IN.,CM) 7 7/16, 18.9
Mounting Cutout (IN.,CM) 13 11/16, 34.7
Min Rec Sealed Box Volume (CU. FT., Liters) 2.25, 63.7
Max Rec Sealed Box Volume (CU. FT., Liters) 5.0, 141.6
Min Rec Vented Box Volume (CU. Ft., Liters)** 3.0, 85
Max Rec Vented Box Volume (CU. Ft., Liters)** 4.0, 113.3

*Assumes typical music program with minimal amplifier clipping; varies with enclosure size. See your KICKER dealer for details.

Η Atlantic Technology βγαζει τετοιους ενισχυτες για τα in-wall sub της.
Ενα προσιτο μοντελλο ειναι ο SA-180

Model SA-180 Monoblock
RMS Power
180 watts, 4 ohms
Signal to Noise Ratio
<97dB full power
Total Harmonic Distortion
0.05% @ full output
Low Level Input Sensitivity 250mw full output, 100Hz
High Level Input Impedance
15K Ohms
Power Supply Storage
9,400 mfd
Toroid Transformer(s)
400 VA
Peak Output Stage Current
30 amps
Net Weight
14 lbs.
Height 2“ 1.5-U (50mm)
Width
8.5” (215mm)
Depth
12.5" (320mm) including knobs and rear terminals

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Μα αν το οδηγήσει απ την έξοδο για sub ούτως ή άλλως θα περάσει λιγότερο ευρος στχνοτήτων οπότε δεν θα δουλευτεί ως πλήρους φάσματος.

Reaction score
10
Μα αν το οδηγήσει απ την έξοδο για sub ούτως ή άλλως θα περάσει λιγότερο ευρος στχνοτήτων οπότε δεν θα δουλευτεί ως πλήρους φάσματος.
Και το ενεργο sub παλι απο την εξοδο sub το οδηγουμε.

Με τη λυση ενος ενισχυτη για sub, στην ουσια κανουμε το sub μας ''εξωτερικα ενεργο".

Παρ ολα αυτα, διατηρω τις αμφιβολιες μου ως προς το κουτι του, που ειναι σχεδιασμενο να παιξει στα λιτρα του αυτοκινητου.
( αν δεν κανω λαθος, προερχεται απο αυτοκινητο ).

Κανονικα, θα πρεπει να εχει και ενα στοιχειωδες κροσοβερ , αλλιως πρεπει ο ενισχυτης να παρεχει τετοιες λειτουργιες, πραγμα που μονο σε λιγα, μεγαλα και ακριβα μοντελλα βρισκουμε.

Μια αλλη λυση, που την ακολουθουν σε εγκαταστασεις στη Αμερικη ( συστηματος επιτρεποντος απο πλευρας ισχυος και Ωμικης αντιστασης ) και κανονικα προυποθετει 2 τετοια, ειναι να συνδεθουν απο ενα στα μπροστινα καναλια ( δεξι / αριστερο ).
Στην ουσια συνδεουμε το σαμπ μαζι με ενα ηχειο παραλληλα.
Εδω πρεπει να προσεξουμε να ειναι και τα δυο 8Ω ετσι ωστε, οταν συνδεθουν παραλληλά να μην πεσουν κατω απο 4Ω.
Επισης θα χρειαστει ενα φιλτρο να κοβει συχνοτητες κατω απο 200Ηζ τουλαχιστον.
Νομιζω ομως οτι βγηκα λιγο εκτος.......

Reaction score
150
Θα μπορούσες πάντα να πάρεις έναν Crown XLS 802D που έχει κάτω από 500 Ευρώ ή και τον αρκετά μικρότερεο τον 402 για να μην το διαλύσεις.

Θα έχεις όμως πρόβληματα διάφορα τα οποία χωρίς εξωτερικό EQ δεν πρόκειται να τα λύσεις. Αυτά που ακούς τώρα ούτε χαμηλά μπάσα είναι ούτε καθαρά και φυσικά δεν ξέρουμε και τις διαστάσεις του κουτιού αλλα και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο για το sub σου.

Στη θέση και με τα λεφτά που χρειάζεται για να παίξει σωστά ούτε που θα ασχολούμουν.

Μπορείς να βρείς ένα έτοιμο sub που και καλύτερα θα παίξει, και θα μπορέσεις να το τοποθετήσεις και να το ρυθμίσεις καλύτερα αλλά κυρίως θα παίξει και πολύ πιο σωστά και καθαρά.

Το συγκεκριμένο είναι driver των $100 δολλαριών με κουτί άγνωστο και δεν αξίζει να πληρώσεις παραπάνω λεφτά τι στιγμή που με λιγότερα θα είσαι πολύ καλύτερα. Το ότι είναι 15" δεν λέει απολύτως τίποτα και υπάρχουν Sub με πολύ μικρότερο οδηγό που παίζουν κλάσεις ανώτερα.

Α και για να ξέρεις οι επαγγελματικοί ενισχυτές κάνουν ΘΟΡΥΒΟ γιατί έχουν ανεμιστήρες και χρειάζονται μόντα που σημαίνει ότι χάνεις την εγγύηση!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis