Βοήθεια σχετικά με ήχο.

Reaction score
1
Γεια χαρά σε όλους, είμαι ο Νίκος. Λάτρης της μουσικής. Έχοντας ενα pc και μια κιθάρα αποφάσισα να αγοράσω μια κάρτα ήχου για να έχω την δυνατοτητα να ηχογραφώ κάποιες μελωδίες. Η καρτα είναι η focusrite solo 2nd generation. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Οταν συνδέω τα ακουστικα στην κάρτα ήχου ακούω μονο από το ένα ακουστικό. Η εταιρεία που επικοινώνησα μου απάντησε οτι πρέπει να ηχογραφώ σε stereo και όχι σε mono. Οκ αλλά και χώρις να βρίσκομαι σε καποιο πρόγραμμα ηχογράφησης απλα να παιζω με την κιθάρα πάλι ακούω από το ένα ακουστικό. Δεν ξέρω τι πρέπει να κανω. Αν μπορεί καποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. Και κατι ακόμη. Στο output της καρτας ήχου εχει εξόδους για left kai right. Υπάρχει τρόπος να κάνω σύνδεση με ηχεια creative 5.1? Ευχαριστώ

Reaction score
939
Δοκίμασες άλλα ακουστικά ή τα ίδια ακουστικά αλλού;
Έχει η κάρτα έξοδο ακουστικών ή τα βάζεις στην έξοδο για ενισχυτή;

Reaction score
1
Δοκίμασες άλλα ακουστικά ή τα ίδια ακουστικά αλλού;
Έχει η κάρτα έξοδο ακουστικών ή τα βάζεις στην έξοδο για ενισχυτή;

Εχω δοκιμάσει πολλά ακουστικά. Η κάρτα έχει έξοδο ακουστικών. Σωστά τα βάζω. Γι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.752
Μα η κιθάρα βγάζει μονοφωνικό σήμα, οπότε είναι λογκό να γράφει μόνο το ένα κανάλι.

Reaction score
174
η κιθάρα παίζει μονοφωνικά και δεδομένου ότι την έχεις συνδέσει με ένα βύσμα TS, με τα ακουστικά κατ' ευθείαν στην κάρτα ήχου θα την ακούς μόνο από το αριστερό κανάλι.
όταν γράφεις όμως με ένα πρόγραμμα εγγραφής (DAW) επιλέγεις τη συγκεκριμένη είσοδο για εγγραφή και κάνοντας monitor για να ακούς τι παίζεις θα ακούς και από τα δύο κανάλια εξόδου

Reaction score
1
η κιθάρα παίζει μονοφωνικά και δεδομένου ότι την έχεις συνδέσει με ένα βύσμα TS, με τα ακουστικά κατ' ευθείαν στην κάρτα ήχου θα την ακούς μόνο από το αριστερό κανάλι.
όταν γράφεις όμως με ένα πρόγραμμα εγγραφής (DAW) επιλέγεις τη συγκεκριμένη είσοδο για εγγραφή και κάνοντας monitor για να ακούς τι παίζεις θα ακούς και από τα δύο κανάλια εξόδου
Το θεμα ειναι οτι και στερεο που ηχογραφω οταν το παιζει το DAW παλι απο το ενα ακουγεται. Ειτε παιζω κιθαρα που με daw η χωρις ειτε ακουω μουσικη μεσω youtube ειτε ακουω το κομματι που εχω ηχογραφησει ειτε με monitor ανοιχτο παλι απο το ενα ακουγεται. Υπαρχει κατι που μου διαφευγει?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Reaction score
174
μα αν παίζει και το youtube στο ένα κανάλι δεν έχει να κάνει ούτε με την κιθάρα ούτε με την εγγραφή ούτε με τη σύνδεση της κάρτας.μήπως έχει κάποια ρύθμιση το software της κάρτας που πειράχτηκε ή μήπως τελικά έχει πρόβλημα η κάρτα!

Reaction score
118
Τσέκαρε στο πρόγραμμα της κάρτας που εγκατέστησες, Focusrite control νομίζω λέγεται, έχει κάποιες επιλογές σχετικά με την έξοδο μόνιτορ, αν θα είναι στερεοφωνική ή μονοφωνική και τι θα στέλνει στο κάθε κανάλι. Εκεί υπάρχουν δείκτες τύπου VU meter για τις εξόδους, αν εκεί σου δείχνει ότι δίνει στέρεο σήμα, τότε λογικά έχει θέμα το κανάλι στον ενισχυτή ακουστικών ή το βύσμα που τα βάζεις. Δοκίμασε και τη line έξοδο απο πίσω να δεις και εκεί τι σου δίνει.
[DOUBLEPOST=1517137674][/DOUBLEPOST]Πίσω μπορείς να ενώσεις καποιον ενισχυτή στέρεο στο line in του ή ότι αυτοενισχυόμενα ηχεία θέλεις με τους κατάλληλους αντάπτορες, απλά πάντα το σήμα που θα πάρεις θα είναι στέρεο και όχι 5.1.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe