Βοήθεια το radio-cd μου τυφλώθηκε!!

Reaction score
23
Εδω και λίγες μέρες το Pioneer PDH 3100 radio-cd που έχω στο αυτοκίνητο κάνει "κόλπα".
Συγκεκριμένα "πηδάει" στην διάρκεια της αναπαραγωγής κάνοντας παράλληλα "τσικ" .Αυτό το κάνει και στα original και στα αντιγραφα με τα οποία άλλωστε δεν είχε ποτέ πρόβλημα.
Το καθαρίζω με cd καθαρισμού και μετά από 2-3 καθαρίσματα , παίζει καλα για κανα 2-3 μέρες .
Μετά πάλι τα ίδια.....
Να σημειώσω εδώ ότι πολλές φορές όταν κάνει τα "κόλπα" του , βγάζω και ξαναβάζω το cd και παίζει κανονικά!

Μέχρι τώρα όλες οι συσκευές που μου έμειναν από "μάτι" απλά μου έβγαζαν το μήνυμα "no disc" και έχω μπερδευτεί ......
Είναι και εδω το "μάτι" ? Εφτασε στο τέλος της ζωής του μετά από 5-6 χρόνια συνεχούς και ακούραστης λειτουργίας ? Ή είναι διαφορετικής φυσεως βλάβη ?

Αν είναι η κεφαλή , αξίζει να επισκευαστεί ? Ξέρει κανεις το κόστος ?

Reaction score
25.438
το τελος της ζωης του μπορει να μην εφτασε αλλα 5-6 χρονια για πηγη αυτοκινητου ειναι παρα πολλα (προσθεστε στην οικιακη ζωη μιας συσκευης με κινουμενα μερη ζεστη κρυο ζεστη κρυο ζεστη κρυο κραδασμους υγρασια κραδασμους υγρασια κραδασμους υγρασια κλπ).
επιπλεον αν και ειχες δωσει τοτε πανω απο 100000 δρχ (μπορει να ειπα και λιγα) αν μιλαμε για αλλαγη λειζερ (και οχι καποια ρυθμιση καθαρισμο κλπ που δεν ξερω ποιος μπορει να το κανει σωστα) παμε σε ποσα κοντα στα 150 ευρω.
με πολυ λιγα ακομα παιρνεις φετινο πιονερι με καλυτερο ενισχυτη και δυο χρονια εγγυηση...

Reaction score
7
Μπορει να ειναι κεφαλη ή/και μοτερ, αλλα μονο απο το σερβις θα σου πουνε (αλλα θα πληρωσεις την ελαχιστη χρεωση)...

Και το καινουριο ειναι λυση παντως....

Reaction score
49
Σάκη, σου έχω στείλει μνμ στο κινητό!! :wink:
Η λογικότερη κίνηση πιστεύω είναι η αγορά νέας πηγής.........
Γλυτώνεις και την ταλαιπωρία (βγάλε-περίμενε-βάλε & το ενδεχόμενο ποτέ να μην δουλέψει σωστά......) και σίγουρα θα παίξει καλύτερα & θα είναι και MP3p.
Βάλε στην σκέψη σου και τα δύο χρόνια εγγύηση και μάλλον καταλαβαίνεις...... :wink:

Reaction score
23
Τελικά μετά από 2-3 μήνες περίπου και ενώ το Pioneer μου είχε ανεξήγητα στρώσει και έπαιζε χωρίς προβλήματα - τελευταίες αναλαμπές πριν τον θάνατο? - σε βολτα μου στα Careffour , έπεσα πάνω σε ένα φθηνό μοντέλο, που μου τράβηξε την προσοχή.
Ηταν ένα μοντέλο της Firstline - καποιο Κινέζικο φασόν προφανώς - , που παρόλο την αρκετά χαμηλή τιμή του (89 ευρω)είχε αρκετά καλούδια: Τηλεχειρισμό , MP3,WMA , Line In & Line Out , 4x40 (έτσι λέει τουλάχιστον ) , RDS , αλλά και USB θύρα για USB flashdrive ή άλλη USB συσκευή και επιπλέον υποδοχή για MMC/SD.

Αυτά μου τραβηξαν την προσοχή γιατί η ευκολία χρήσης με αυτά τα gadgetακια μεγαλώνει αφάνταστα.

Ηξερα από την αρχή ότι το "αδύνατο" σημείο του θα ήταν η ποιότητα του ενισχυτή και πιθανόν η ποιότητα του ραδιοφωνικού δέκτη , σημεία στα οποία το Pioneer κυριολεκτικά "σκότωνε"!

Αναγκάστικα να πάω σε έναν "εγκαταστάτη" ηλεκτρονικό καθώς η σύνδεση του Firstline ήταν τύπου ISO και το Pioneer είχε άλλου τύπου φύσα.
Η τοποθέτηση έγινε σχετικά εύκολα , αλλά κατά την διάρκεια της όταν συνέδεε τα πίσω μεγάφωνα ( woofer - tweeter ξεχωριστές μονάδες με crossover) , είδα ότι τα στα καλώδια που έρχονταν από την κονσόλα του αυτοκινήτου δεν ξεχώριζε ποιό ήταν το (+) και ποιό το (-). Τον ρώτησα και μου είπε ότι : τα βάζω όπως ήταν και πριν....

Οταν το βάλαμε να παίξει , δεν μου άρεσε ο ηχος από τα πίσω ηχεια. Δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου το μπάσο! Τα woofer έπαιζαν αλλά μπάσο δεν.....
Τα μπροστινά ηχεία όμως παίζουν μια χαρά , σχεδόν όπως και με το Pioneer.
Βέβαια ο "γεματος" ήχος πριν ερχόταν από πίσω, ενώ τώρα ακούγετε σχεδόν σαν ντενεκές.....

Τώρα αρχίζουν τα ερωτήματα:
οπως περιγράφω το "φαινομενο" , δείχνει απλά την αδυναμία και την κακή ποιοτητα του ενισχυτή? Μήπως δεν μπορεί να "διεγείρει" τα 8'' woοfer ? Ή έχει γίνει λάθος στην πολικότητα?
Υπάρχει πρακτικός τρόπος να βρω την σωστή πολικότητα?
Να σημειώσω ότι στα ηχεία δεν υπάρχουν "κλιπς" και τα καλώδια είναι συνδεδεμένα με κολληση.

Οι υπόλοιπες αρχικές εντυπώσεις από το μηχανακι είναι πολύ καλες.
Μόλις έβαλα το USB φλασακι άρχισε να παιζει αμέσως λες και είχε MP3 cd μέσα.
Το ίδιο και με την SD.

Το εκπληκτικό είναι ότι όχι μόνο παίζει από αυτές τις εισόδους αλλά ΓΡΑΦΕΙ απο CD ή το ραδιόφωνο κατευθείαν στο Flashdrive σε MP3!!

Περιμένω τα φώτα σας!!

Reaction score
25.438
α) ο προηγουμενος εγκαταστατης ειχε κανει ταρζανια: αντι να σου βαλει (χρεωσει) μια φισα ISO για το αυτοκινητο προτιμησε να κοψει αυτην του pioneer και να την βαλει κατευθειαν στο αυτοκινητο
β) δεν εβρισκε την πολικοτητα?????
μια μπαταριουλα ρε παιδιααααααααααα...
γ)εχει κανει και αυτος ταρζανια, ενα απο τα πισω ειναι αναποδα.
δ) μα καλα απο pioneer firstline??? τελοσπαντων γουστα ειναι αυτα...

Reaction score
23
α) ο προηγουμενος εγκαταστατης ειχε κανει ταρζανια: αντι να σου βαλει (χρεωσει) μια φισα ISO για το αυτοκινητο προτιμησε να κοψει αυτην του pioneer και να την βαλει κατευθειαν στο αυτοκινητο
β) δεν εβρισκε την πολικοτητα?????
μια μπαταριουλα ρε παιδιααααααααααα...
γ)εχει κανει και αυτος ταρζανια, ενα απο τα πισω ειναι αναποδα.
δ) μα καλα απο pioneer firstline??? τελοσπαντων γουστα ειναι αυτα...
Παναγιώτη σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Μια μπαταριούλα 9V "'επαιξε" στην εγκατάσταση αλλά μόνο για να βρεί την αντιστοιχία καλωδίων - ηχείων.....
Λες ότι είναι ένα από τα δύο πίσω ανάποδα - αυτό "ακούω" και εγώ! - , πώς θα βρω ποιό είναι ? Με τι τρόπο ? Οταν το fader το γυρνάω όλο στα πίσω και τα δύο ακούγονται ....χωρίς χαμηλα.

Υ.Γ. : η ..."ατυχής" μετάβαση από το Pioneer στο...Firstline έγινε με γυναικείο δάκτυλο, καθώς μου το πήρε δώρο η γυναίκα μου !
Α , ξέχασα να πω πως το Pioneer θα μπει τώρα στο δικό της αυτοκίνητο....λέτε να το έκανε επίτηδες? :mrgreen:

Reaction score
5
Βαλε να παίζουν μόνο τα πίσω ηχεία, μετά μετακίνα το balance δεξιά αριστερά, αν παίζοντας το ένα μόνο ηχείο σου δίνει την αίσθηση περισσότερου μπάσου, κατά πάσα πιθανότητα ένα από τα δύο είναι συνδεδεμένο ανάποδα.

Reaction score
23
Μετά από τηλεφωνική εποικονωνία με τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ , μου εξήγησε πως να χρησιμοποιήσω την μπαταρία για να βρω την πολικότητα.

Οπως όλοι μας είχαμε υποπτευθεί το ένα ήχεία είχε συνδεθεί λάθος. Με την διόρθωση όλα έφτιαξαν και τα μπάσα ακούγονται και πάλι όπως πριν!

Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
49
Μετά από τηλεφωνική εποικονωνία με τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ , μου εξήγησε πως να χρησιμοποιήσω την μπαταρία για να βρω την πολικότητα.

Έτσι, έτσι!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τέλος καλό, όλα καλά Σάκη!!! :D
Και τελικά το Firstline παίζει μιά χαρά!!!

Με "έφτιαξε" ιδιαίτερα η δυνατότητα για απ' ευθείας εγγραφή από το ραδιόφωνο ή το CD στην flash.......
:roll: :wink:

Reaction score
49
Σάκη, βάλε και κανένα ηχείο της προκοπής μπροστά (σου είπα), και έναν 4κάναλο ενισχυτή (2 εμπρός, τα άλλα δύο γεφυρ. για το sub και τα πίσω ηχεία τα οδηγείς από το irstline) και είσαι έτοιμος και πολύ ευχαριστημένος!!!
Μέσο κόστος "ζημιάς" κάπου στα 450 ευρώ!!

Αξία σε χρήμα μικρή.....
Αξία αισθήσεων.......ανυπολόγιστη!!! :roll: :roll: :wink: :D

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508