Βοήθεια!!! Sound Normilizer for video-clips ή και....

Reaction score
53
Θελω την βοήθεια σας σε 2 πράγματα!!!

1. Αν υπάρχει κάποιο μέρος για μουσικά βιντεοκλιπάκια σε καλή ανάλυση και ήχο για να τα "κατεβάσω"

2. Υπάρχει τρόπος (software), να γίνει normalize το επίπεδο έντασης του ηχου των βιντεοκλιπ, χωρίς να χαλάσει η ποιότητα???

:crazy_1::pc::crazy_1:

Reaction score
3
1. Δυστυχώς όχι, απ΄όσο ξέρω. Με ενδιαφέρει κι εμένα αλλά δεν έχω βρει κάπου κάτι, εκτός από αυτό http://www.guba.com/all/video/Music Videos/page1. Κι εδώ όμως η ανάλυση είναι σπάνια καλή.
2. Μόνο μέσω edit (Vegas, Premiere κ.λ.π.). Αν χρησιμοποιηθεί κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου (Soundforge π.χ.) μπορεί να ανοίξει το βίντεο να επεξεργαστεί τον ήχο και να τον σώσει πάλι μαζί με το βίντεο, αλλά κάνει εκ νέου render, οπότε είναι το ίδιο σα να το κάνεις με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Reaction score
77
Απάντηση: Βοήθεια!!! Sound Normilizer for video-clips ή και....

Ερώτημα 2
Για επεξεργασία βίντεο κάθε μορφής, με transitions, effects κτλ σε ήχο και εικόνα (και για HD υλικό) προτείνω:
TMPGEnc Xpress 4 (εύκολο και γρήγορο)
Pinnacle Studio 10.5.2 or newer
Ulead MovieFactory ή Studio

Τα δύο τελευταία είναι για μοντάζ βίντεο (authoring), όπου στη γραμμή του ήχου -όπως και στην εικόνα- μπορείς να κάνεις ότι θέλεις (normalize, effects etc).
Το αποτέλεσμα μπορείς να εξάγεις σε οποιαδήποτε μορφή (mpg, avi, ts, vob)

Όσο για το 1ο ερώτημα, ενδιαφέρει και εμένα.

Reaction score
3
Με τι πρόγραμμα αναπαράγεις τα videoclips;
Μπορείς να δοκιμάσεις το AC3 filter
http://www.free-codecs.com/download/AC3_Filter.htm
Με οποιοδήποτε player, (zoom, vlc, powerDVD).
Το AC3 filter είναι πολύ καλό codec, αν δεν κάνω λάθος, όχι Player.

Ερώτημα 2
Για επεξεργασία βίντεο κάθε μορφής, με transitions, effects κτλ σε ήχο και εικόνα (και για HD υλικό) προτείνω:
TMPGEnc Xpress 4 (εύκολο και γρήγορο)
Pinnacle Studio 10.5.2 or newer
Ulead MovieFactory ή Studio
Τα δύο τελευταία είναι για μοντάζ βίντεο (authoring), όπου στη γραμμή του ήχου -όπως και στην εικόνα- μπορείς να κάνεις ότι θέλεις (normalize, effects etc).
Το αποτέλεσμα μπορείς να εξάγεις σε οποιαδήποτε μορφή (mpg, avi, ts, vob)

Όσο για το 1ο ερώτημα, ενδιαφέρει και εμένα.
Το pinnacle studio 10.5.2 (demo) κόλλαγε και αργούσε να φορτώσει, για τα άλλα δύο δεν τα ξέρω.

Reaction score
77
Απάντηση: Βοήθεια!!! Sound Normilizer for video-clips ή και....

Πράγματι το Studio 10 είναι βαρύ πρόγραμμα. Το έχω ολόκληρο σε 2 setup CD+1 DVD. Όπως αναφέρει και στις προδιαγραφές του, απαιτεί ισχυρό και καθαρό υπολογιστή.

Αλλά το TMPG (το συγκεκριμένο και όχι άλλα της ίδιας εταιρείας) είναι γρήγορο και απλό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts