Βοήθεια!!!

Reaction score
0
Φίλοι μου γειά σας. Εχω το εξής πρόβλημα. Μόλις έστησα το HTPC μου και θέλω να το συνδέσω με την Thomson DSZ50 DLP RPTV μέσω DVI. Και εκεί που νόμιζα ότι όλα θα ήταν απλά...στην οθόνη σαβούρα. Η κάρτα οθόνης μου είναι ASUS Geforce 6600 GT 256 MB. Οι μόνες αναλύσεις που μου βγάζει είναι 640x480 με 4(!) χρώματα ή 1920x2160 (!!) με 32 χρώματα. Ακόμα και από custom όταν πήγα να του δώσω ανάλυση 1280x720 την native της οθόνης...μου απαντάει ότι η κάρτα δε μπορεί να δώσει αυτη την ανάλυση. Οι driver της κάρτας είναι αυτοί που ήρθαν μαζί. Δεν κατέβασα κάποια νέα. Το σύστημα έχει XP Home GR και δεν έχω βάλει ακόμα SP2. Μήπως ξέρει κάποιος κάποια λύση? Είμαι εντελώς απογοητευμένος. Να φανταστείτε ότι η καλύτερη εικόνα που παίρνω είναι με τον driver των Win όταν κάνουν την εγκατάσταση 800x600 (!!!). Μόλις περνάω τον driver της κάρτας αρχίζουν όλα τα δύσκολα. ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ αλλιώε όποιος μένει κοντα στη Ν. Ιωνία δίδεται δώρο...
Απάντηση με παράθεση

Reaction score
5
Δεν έχουν μπει καλά οι drivers προφανώς. Κατέβασε τους καινούριους από την nvidia και ακολούθησε τις οδηγίες. Μετά θα δεις το φως σου...
Καλό βέβαια είναι να κάνεις και όλα τα updates από τη Microsoft...

Reaction score
0
Κατέβασα τους τελευταίους της Nvidia...έβαλα SP2...έκανα ότι updates μου ζήτησε...τα ίδια χάλια. Υπάρχει περίπτωση κάρτα να είναι ασύμβατη με την οθόνη? Στο Linux που δοκίμασα τα ίδια...Δε δέχεται με τίποτα ανάλυση 1280x720...Δε ξέρω τι ναπω...είμαι πολύ απογοητευμένος και δεν έχω ανθρωπο να βοηθήσει από κοντά...

Reaction score
5
Υποθέτω ότι έχεις δηλώσει την τηλεόραση σαν το δεύτερο monitor, δηλαδή στους drivers πειράζεις αυτό, όχι το monitor του PC. Αλήθεια PC monitor έχεις; Βλέπεις το ίδιο πρόβλημα;

Reaction score
1
Δοκιμασε και μια αλλη καρτα αν βρεις μηπως σου εχει "χτυπησει" η εξοδος DVI.

Reaction score
0
Δεύτερο μονιτορ δεν έχω. Μόνο η τηλεοραση. Εβαλα και το Powerstrip και ενώ μου διαβάζεδι τα στοιχεία της TV κανονικά φτιάχνω και .ifo αρχείο, αλλά όταν πάω στη ρύθμιση της κάρτας της δίνω τις σωστές αναλύσεις (1280x720) αλλά μετά εκεί που ρυθμίζεις τις αναλύσεις της κάρτας τις έχει διβάει ανάποδα (720x1280!!!!) op;ote de doyleyei...E;inai dynat;on ayt;o??? Ep;ishw sto ποςερστριπ moy d;inei ;oti h k;arta ;exei diab;asei ou;onh 844χ644 ή κάτι τέτοι στα 60Hz.
Η μόνη μου σκέψη πιά (δεν είμαι γνώστης και των πάντων :)) είναι να βάλω μιά Χ800 της ΑΤΙ μήπως και είναι ασύμβατα μεταξύ τους η 6600 και η οθόνη. Το ωραίο είναι ότι ούτε στο Linux τη βλέπει σωστά αλλά ούτε και από composite δουέυει σωστά (τα δείχνει όλα μπλε και σε άθλια ανάλυση αν και ψηλότερη). Αυτό που υποψιάζομαι είναι μήπως η κάρτα η συγκεκριμένη με την οθόνη τη συγκεκριμένη δεν "παντρεύονται".
Ευχαριστώ γιά τη βοήθεια μέχρι τώρα.

ΥΓ: Μόλις καθάρισα και τη registry...guess what...το απόλυτο τίποτα...καμμία αλλαγή. Οπότε δοκιμάζω και τη Δευτέρα με μιά ΑΤΙ και αν δε δουλέψει πωλείται HTPC σε τιμή ευκαιρίας 1300€.

Reaction score
0
Επανέρχομαι γιά να αναφέρω τη πρόοδο...Τελικά το πρόβλημα λυθηκε...αλλάζοντας κάρτα. Πηρα μία Χ800GT2 η οποία αναγνώρισε αμέσως την οθόνη και έπαιξε με τη μία σε σωστή ανάλυση. Κάπου διάβασα ότι η 6600 έχει πρόβλημα με τις τηλεοράσεις. να το έχετε υπόψη σας.
Τώρα τελευταία ερώτηση. Με το overscanning στα win γίνεται κάτι?
Ευχαριστώ γιά όλα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.674
Members
38.587
Νεότερο μέλος