Βοηθήστε τον αόμματο!!!

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.Πρόκειται ν'αγοράσω καινούρια TV το επόμενο διάστημα (σε 2-3 εβδομάδες maximum).Είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται ν'αλλάξουν δραματικά τα πράγματα στο χώρο της τηλεόρασης αυτό το διάστημα ώστε ν'αναθεωρήσω τις απόψεις μου :102:
Anyway, ψάχνοντας σε fora και review sites, κατέληξα στις SONY 40W4000 & PANASONIC TH37PX80E.Γνωρίζω πως πρόκειται για τελείως διαφορετικές περιπτώσεις και αυτός είναι ο λόγος που ζητώ τα φώτα σας.
Το budget είναι αυστηρά μέχρι 1000€, η τηλεόραση θα "κάθεται" σε ράφι βιβλιοθήκης οπότε και το ύψος είναι περιορισμένο, δε μιλάμε για πάνω από 40" δηλαδη (το'χω μετρήσει). Η χρήση της θα είναι κατά 85% αναλογικό τηλεοπτικό σήμα και κατά 15% ταινίες μέσω PC ή από S-Video είτε από DVI σε HDMI, άντε και κανα DVD μια στις τόσες.
Επειδή είμαι στην επαρχία, δεν έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ πολλές μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών,οπότε παραπομπή μου σε μια απ'αυτές θα μου ήταν αχρείαστη.Παίζει μόνο multirama, κωτσόβολος, U, e-shop από αυτά που βρήκα στο skroutz. Υπάρχουνε κι άλλες αλυσίδες που δεν αναφέρονται στο skroutz, όπως expert, electronet. Είναι προτιμότερο (και φτηνότερο) να ψάξω σε μαγαζί συνοικιακό ή σε κάποια αλυσίδα;
Sorry για την πολυλογία μου, ελπίζω να βοηθήσετε να βρω αυτό που αναζητώ...Πάσα βοήθεια δεκτή!!!

Reaction score
1.844
Απάντηση: Βοηθήστε τον αόμματο!!!

Welcome on board. :114:

Ένα σημαντικό θέμα. Η σημερινή κωδικοποίηση στις επίγειες ψηφιακές εκπομπές (DVB-T) είναι η mpeg-2. Με αυτή τη δυνατότητα συνοδεύονταν οι τηλεοράσεις μέχρι πρόσφατα. Έχουν έρθει ήδη κάποιες που έχουν πρόσθετα την mpeg-4. Επειδή είσαι επαρχία είναι ακόμα πιο σημαντικό να έχει η συσκευή σου τη δυνατότητα αυτή.

Λόγω της ώρας να μην ψάξω αν τα μοντέλα που λες την έχουν. Αύριο ναι. :107:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όντως είναι 2 διαφορετικές τηλεοράσεις.

Η πλάσμα είναι ίσως λίγο καλύτερη για τηλεοπτικό σήμα. Και καλύτερο μαύρο...

Όμως και η Sony είναι πολύ αξιόλογο μοντέλο.

Με pc να προτιμήσεις την σύνδεση hdmi φυσικά. Από το pc τι θα βλέπεις; παιχνίδια; παίζει ρόλο αυτό...

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.

Όσον αφορά το pc, βλέπω ταινίες προερχόμενες από torrents. Συνήθως πρόκειται για εικόνες που παίζουν στα 24 ή 25 ή maximum 30 fps, ίσως σαν ποιότητα ν'αγγίζουν και εικόνα DVD.Τίποτα παραπάνω όμως.

To pc δε διαθέτει hdmi έξοδο παρά μόνο dvi έξοδο οπότε αυτή θα συνδεθεί με hdmi της τηλεόρασης σύμφωνα με τις προτροπές σας. Θα είναι εύκολο να βρω καλώδιο που να'χει αυτά τα 2 διαφορετικά βύσματα; Τι κόστος μπορεί να'χει τέτοιο καλώδιο; Ακούω πως τα hdmi καλώδια είναι τσιμπημένα κάπως.

Ξέχασα ν'αναφέρω πως διαθέτω και ένα σύστημα home theatre της SONY (είναι το DAV-DZ300). Η κάρτα ήχου του pc συνδέεται με audio jack in με αυτό. Υπάρχει άλλος τρόπος σύνδεσης του pc με το home theatre; Θα υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση της TV με το home theatre; Η CRT που είχα ως τώρα συνδεόταν με scart.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.514
Απάντηση: Re: Βοηθήστε τον αόμματο!!!

To pc δε διαθέτει hdmi έξοδο παρά μόνο dvi έξοδο οπότε αυτή θα συνδεθεί με hdmi της τηλεόρασης σύμφωνα με τις προτροπές σας. Θα είναι εύκολο να βρω καλώδιο που να'χει αυτά τα 2 διαφορετικά βύσματα;
Εύκολο!
Π.χ. πλαίσιο:http://www.plaisio.gr/product.aspx?...5B39CECB4DD15C2A16CE0070C0FE1FA35D049B18BF1A5

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα καλώδιο dvi κανονικό που είναι και φθηνό και έναν αντάπτορα dvi to hdmi. Αντάπτορα είναι εύκολο να τον βρεις:

http://www.skroutz.gr/c/699/adaptors.html?keyphrase=dvi+to+hdmi

Εναλακτικά υπάρχουν και έτοιμα καλώδια:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751579

Την κάρτα ήχου του pc θα την συνδέσεις στο sony κανονικά όπως το κάνεις μέχρι τώρα (φαντάζομαι σύνδεση spdif έχεις...). Έτσι δεν θα ακούς ήχο από την tv αλλά από το sony. Το ίδιο κάνω και εγώ...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Βέβαια από τις 2 τηλεοράσεις η Sony έχει ανάλυση 1920Χ1080 ενώ η panasonic έχει ανάλυση 1366Χ768...

Αν θέλεις να συνδέσεις και με pc εγώ θα πρότεινα την full hd...

Reaction score
0
Αν θέλεις να συνδέσεις και με pc εγώ θα πρότεινα την full hd...
Κι αυτό που διάβασα, πως για αναλογικό σήμα τηλεόρασης είναι καλύτερη η plasma δεν ισχύει;

Για το dvi βύσμα, το θηλυκό της κάρτας μου δέχεται 24pin αρσενικό...κάποια από αυτά που μου προτείνετε από skroutz είναι 19pin...Παίζει ρόλο αυτό ή όποιο και να βάλω θα μου κάνει τη δουλειά;

Sorry και πάλι για τις πολλές ερωτήσεις αλλά τόσα χρόνια με τη CRT ήμουνα καταλαβαίνετε,πιστεύω, το δράμα μου...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Κι αυτό που διάβασα, πως για αναλογικό σήμα τηλεόρασης είναι καλύτερη η plasma δεν ισχύει;

Για το dvi βύσμα, το θηλυκό της κάρτας μου δέχεται 24pin αρσενικό...κάποια από αυτά που μου προτείνετε από skroutz είναι 19pin...Παίζει ρόλο αυτό ή όποιο και να βάλω θα μου κάνει τη δουλειά;

Sorry και πάλι για τις πολλές ερωτήσεις αλλά τόσα χρόνια με τη CRT ήμουνα καταλαβαίνετε,πιστεύω, το δράμα μου...
Όντως στο αναλογικό σήμα είναι καλύτερες οι plasma... αλλά όπως είπα η άλλη είναι και μεγαλύτερη και full HD...

Νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα με το καλώδιο αυτό...

Reaction score
0
Ευχαριστώ όλους τα μάλα...Είμαι κατά 90% έτοιμος να προχωρήσω στην αγορά της 40W4000, μένει μόνο να τη δω κι από κοντά αν τη βρω σε κάποιο κατάστημα.Επ'ευκαιρίας, τι σημαίνει όταν σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα η τηλεόραση διατίθεται κατόπιν παραγγελίας; Παίζει πιθανότητα να μην υπάρχει αυτό που ζητώ και να προσπαθήσουν να μου φορτώσουν τπτ άκυρο; Αλήθεια υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να είναι ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης SONY σ'αυτή τη διάσταση; Θα με βοηθούσε η γνώμη του νομίζω.

Και κάτι άλλο που θυμήθηκα, τα 3 περίπου μέτρα που απέχει ο καναπές από την τηλεόραση είναι καλή απόσταση για 40in ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κυάλι για να διακρίνω τους υπότιτλους; Ρωτώ επειδή με την 32άρα CRT είχα ένα μικρό πρόβλημα καθ'ότι ελαφρώς μύωψ...

Αναμένω εναγωνίως...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και λίγο πιο κοντά να καθόσουν δεν θα έβλαπτε...

Στα ηλεκτρονικά καταστήματα να παίρνεις τηλέφωνο να ρωτάς αν υπάρχει σε stock... αλλιώς μπορεί να περιμένεις πολλές-πολλές μέρες...

Reaction score
0
Οκ λοιπόν, προς το παρόν δεν έχω άλλες ερωτήσεις...Φυσικά αν κάτι προκύψει στην πορεία θα επανέλθω...

Είμαι ο Γιάννης και μόλις τελείωσα!!! :107:

Reaction score
0
Παίδες καλησπέρα

Έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω πως είμαι ιδιοκτήτης μιας SONY KDL40W4500...Τη βρήκα στον Κωτσόβολο της περιοχής μου τελευταίο κομμάτι, όπως μου είπε ο πωλητής, και την πήρα. Αληθεύει πώς καταργείται ή καταργήθηκε πλέον το συγκεκριμένο μοντέλο;

Την είχανε στημένη κι έπαιζε HD υλικό (το Quantum Of Solace) από PS3, έπειτα την είδα με ποδοσφαιρικό αγώνα και δεν παρατήρησα κάτι επιλήψιμο από πολύ κοντινή απόσταση.Επειδή δε γνωρίζω πόσες ώρες έχει παίξει η συγκεκριμένη τηλεόραση, υπάρχει τρόπος να το δω μέσα από κάποιο menu;

Στο δια ταύτα τώρα, μου βγήκε 1500€ (1200 για την TV και 300 για εγγύηση Total Support 5ετίας με άμεση αντικατάσταση).

Νεότερα αφού τη σετάρω :114:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef