Βοηθεια αγορας ενισχυτη 5.1 με κλιση προς μουσικη

Reaction score
2
Γεια χαρα,

Θα αρχισω γραφοντας τι εχω αυτη τη στιγμη :

2 ηχεια Castle Richmond 3 με βασεις epos
1 κεντρικο B&W CC3
2 Yamaha NS-M125 (μαλλον πανε για πεταμα)
1 μικρο subwoofer της Yamaha SW030
και εναν ενισχυτη CAV AVR-8 που μου ειχε χαρισει παλια ενας θειος.

Λοιπον, θελω να μπορω να παιξω και 5.1 για ταινιες και xbox αλλα να μπορω να ευχαριστηθω και 2καναλη μουσικη μιας και τα 2 Castle δεν ειναι κακα ηχειακια και ειναι κριμα να χαραμιζονται.
Κοιτωντας τους AV ενισχυτες βλεπω οτι παιζουν πολλα θεματα με τα upscale και τα 1080 και γενικα θεματα video που δε νομιζω οτι με απασχολουν μιας και μπορω να εχω τις συσκευες (xbox και media player) κατευθειαν συνδεδεμενες στην TV και δε χρειαζονται και upscale μιας και οι δυο βγαζουν 1080p σημα.
Οποτε μενει το θεμα του ηχου. Ουσιαστικα βλεπω οτι αυτο που πρεπει να εχει απαραιτητα ειναι τουλαχιστον 3 οπτικες εισοδους (για xbox / media player / pc).

Για 150-250€ max που σκεφτομαι να διαθεσω τι θα προτεινατε σε μεταχειρισμενο που να ειναι 5.1 αλλα να βγαζει και ενα σεβαστο ηχο για μουσικη λαμβανοντας υποψιν κυριως και τα μπροστινα ηχεια που εχω ?

Ευχαριστω πολυ!

Reaction score
2
Απάντηση: Βοηθεια αγορας ενισχυτη 5.1 με κλιση προς μουσικη

εχει δοκιμασει κανεις Yamaha RX-V663, Denon AVR-1804/1610 και Pioneer VSX-909rds/1014s να μου πει καμια γνωμη ? Πανω κατω παιζουν στο budget μου. (σορρυ για το double-post)

Reaction score
512

Γεια χαρα vortex . Απο οτι βλεπω και τα τρια μηχανακια ειναι αψωγα και κανουν και για μουσικη πολυ καλα οσο και για κινηματογραφο. Μενει στο προσωπικο σου γουστο

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Όχι τους pioneer.

Προσωπικά θα κοίταγα για κάποιον Harman Kardon.

Reaction score
512

Και για μενα ο απο πανω. Εγω δουλευω τον YAMAHA RX-V640 kai εχω αραξει 773 τιποτα καλυτερο. 20 χρονια ειμαι στο κουρμπετι δεν ξερω πολλα για το site 10 χρονια Sonακιας μετα παυση και τωρα 5 χρονια Yamaha. 2 rx-v640 1 rx-v373 1 rx-v361.

Reaction score
512

5.1 σωστα? rx-v373 με 260ε απο τις Ωδες με μικροφωνο για auto equalization καινουργιος. Ε γω τον πηρα καλοκαιρι του 12 240ε σουπερ ευχαριστημενος αλλα τωρα δουλευω τον 640 γιατι εχω 7 δορυφορους και με εξυπηρετουν τα Α και Β.

Reaction score
512

εχω εναν Yamaha rx-v361. Ειναι ελαφρα μεταχειρισμενος. Αν θες στειλε μου π.μ.

Reaction score
0

Με ενδιαφερειν και εμενα η αγορά ενος ραδιοενισχυτή.Κοιταξα στα γρηγορα τον PIONEER-VSX827 K .Τωρα θελω να ρωτησω επειδή ειναι 7καναλος αλλα εγω θα του βαλω πανω 5.1 ,υπαρχει προβλημα? απλα τον θελω για μελλοντικα να ειναι 7καναλος και επισης με ενδιαφερει να βαλω και δυο ηχεια στην τραπεζαρια μου με επιλογη νομιζω που εχει ο pioneer τα speakers Β ,σε αυτη την επιλογη παιζει το sub?Εχετε κατι αλλο να προτεινετε εως 400 ευρω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Όχι δεν έχει θέμα με τα 5 ηχεία.

Κατά 99,99% το sub δεν λειτουργεί στην ζώνη Β και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς ενισχυτής που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

Reaction score
209

100% δεν λειτουργεί sub στη ζώνη Β. Tα Speakers B μαζί με το sub πάλι είναι απίθανο να δουλέψουν, εκτός και μπεις στο μενού του ενισχυτή, του πεις ότι έχεις δύο ηχεία και sub μόνο και κλείσεις τα Speakers A και αφήνεις τα Speaker B μαζί με κάποιο DSP ανοιχτό. Εντελώς χλωμό να γίνεται αυτή η τελευταία πατέντα, αλλά και να γίνεται δεν βολεύει καθόλου καθώς κάθε φορά θα πρέπει να μπαίνεις στο μενού του ενισχυτή και να αλλάζεις τα ηχεία.

Reaction score
0

Σαν ενισχυτης τι λεει?Εχεις κατι να προτεινεις για τα δυο ηχεια περισσοτερο που θα μπουν στην τραπεζαρια αφου δεν θα λειτουργει το sub να εχουν λιγο μπασακι ?θα τα βαλω στον τοιχο αλλα να μην ειναι και μεγαλα σαν ογκος εννοω

Reaction score
209

Για ηχεία σίγουρα θα βρεις κάτι με 6άρι γούφερ για την τραπεζαρία και καμιά βασούλα τοίχου. Υποθέτω ότι αφού μιλάμε για τραπεζαρία θέλεις μουσική απλά να υπάρχει, απλά να μην υπολείπεται σε χαμηλό.

Δεν νομίζω να δυσκολευτείς ιδιαίτερα να βρεις.

Για τον ενισχυτή τι να σου πω. Υπάρχουν σχολές. Σε άλλους αρέσουν οι Denon-Marantz γιατί λένε ότι είναι πιο μουσικοί, σε άλλους οι Pioneer γιατί λένε ότι είναι πιο κινηματογραφικοί, σε άλλους οι Yamaha γιατί είναι πολύ VFM και σε άλλους οι Onkyo γιατί τους βρίσκουν φτηνά απ' έξω.

Reaction score
0

Καταλαβα τι θες να πεις.Ευχαριστω

Reaction score
0

Σε εναν 7καναλο ενισχυτη εγω θελω να κανω 5.1 συστημα ,τα πισω ηχεια τα συνδεω στο surround L-R ή στο surround back L-R ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa