Βοηθεια για ακουστικη χωρου

Reaction score
283
Γεια σας θελω τα φωτα σας εχω ενα χωρο μηκος 7Χ3 και υψος 3.30 δηλ ψηλοταβανο τα ηχεια δαπεδου ειναι 1.20 μπροστα απο τον τοιχο και πισω απο αυτα εχω στην μεση το συστημα και ενα επιπλο για cd οι τοιχοι εχουν καδρα, χαλια κατω εχω, ο ηχος σε γενικες γραμες καλος,αλλα λογο του υψους εχω αντηχηση η αντιλαλο σε πιο απλα ελληνικα.Η περιπτωση να τοποθετησω γυψοσανιδα για να χαμηλωσω το υψος ειναι αδυνατον λογο κοστους και αισθητικης θα ηθελα την γνωμη σας για καποια αποροφητικα και αν γινεται που πρεπει να τοποθετηθουν η κατι αλλο τελοσπαντων

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Βοηθεια για ακουστικη χωρου

Γραψε λιγα λογια για το συστημα σου.
Το οτι ειναι ψηλοταβανο , δεν ειναι κακο.

Reaction score
283

Γραψε λιγα λογια για το συστημα σου.
Το οτι ειναι ψηλοταβανο , δεν ειναι κακο.
ηχεια chario pegasus με unico se ενισχυτη και cd μαεστρο παλιο μοντελο .παντως πιστευω οτι υπαρχει προβλημα γιατι αμα φωναξω στον χωρο αγουγεται αντιλαλος λιγο και το σπιτι εχει επιπλα και καναπε και συνθεση λιγο πιο μακρια απο τα ηχεια κατα μηκος του δωματιου,στην αλλη ακρη απεναντι απο τα ηχεια στα 7 μετρα ειναι η μπαλκονοπορτα και πεφτει φυσικα μια κουρτινα λιγο λεπτη.Επισης τα ηχεια απεχουν μεταξυ τους στα τουιτερ 1.90 και απο τους πλαινους τοιχους απεχουν 45 εκατοστα περιπου(ειναι 3.00 το πλατος)και το σπιτι ειναι παλια κατασκευη.Να αναφερω οτι η μια πλευρα απο το ηχειο πισω η αριστερη δεν κανει γωνια γιατι υπαρχει ενας διαδρομος που οδηγει στην εξοδο απο το σπιτι για αυτο και τα ηχεια τα εχω τοσο μακρια απο τον πισω τοιχο για να μην κλεινει ο διαδρομος.

Reaction score
81

Δοκίμασε να τοποθετήσεις κάτι "ηχοαποροφητικό" στην έξοδο προς τον διάδρομο. Π.Χ. κρέμασε πρόχειρα κάποιο ύφασμα, κουβέρτα και παρατήρησε τα αποτελέσματα.

Γενικά είναι καλό να υπάρχει ηχοαποροφητικό υλικό τουλάχιστον σε ένα τοίχο κατά πλάτος, σε ένα τοίχο κατά μήκος, και στο πάτωμα.

Μήπως μπροστά απο την θέση ακρόασης υπάρχει κάποιο τραπεζάκι ;

Reaction score
283

Δοκίμασε να τοποθετήσεις κάτι "ηχοαποροφητικό" στην έξοδο προς τον διάδρομο. Π.Χ. κρέμασε πρόχειρα κάποιο ύφασμα, κουβέρτα και παρατήρησε τα αποτελέσματα.

Γενικά είναι καλό να υπάρχει ηχοαποροφητικό υλικό τουλάχιστον σε ένα τοίχο κατά πλάτος, σε ένα τοίχο κατά μήκος, και στο πάτωμα.

Μήπως μπροστά απο την θέση ακρόασης υπάρχει κάποιο τραπεζάκι ;
οχι δεν εχω τραπεζακι στην εξοδο προς τον διαδρομο εβαλα τρια μαξιλαρια του καναπε το ενα πανω στο αλλο σαν πυργος απεναντι απο την πλατη του ηχειου προς στην αρχη του διαδρομου οχι βεβαια πισω απο το ηχειο αριστερα κανα μετρο, τελος παντων η διαφορα ηταν μικρη ελαχιστη, τωρα αν το σπογγωδες υλικο που εχει το μαξιλαρι η η επιφανεια που καταλαμβανει χωρο αυτο δεν καλυπτει δεν το γνωριζω τα εβαλα επιτηδες και στην γωνια του ηχειου δεξια αλλα και εκει διαφορες ελαχιστες στον ηχο αν και ο αντιλαλος κανωντας τεστ με την φωνη μειωθηκε, τωρα αν γνωριζεις κατι αλλο η και ακομη σε τι αποροφητικο να προχωρησω χωρις μεγαλο κοστος γιατι σιγουρα κουβερτα ας πουμε δεν μπαινει με τιποτα:128:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.167
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS