Βοηθεια για βιντεοκαμερα

Reaction score
0
Γεια σας, θα ηθελα την βοηθεια σας στις ακολουθες βιντεοκαμερες της sony DCR-DVD306E με DVD. και αυτες οι 2 με σκληρο DCR-SR32E και DCR-SR72E .ποια προτεινετε?απο τα λιγα που ειδα αυτη με dvd εχει καλυτερα χαρακτηριστικα και συγκριτικα με τις αλλες και γραφει και σε 16:9.τι λετε?ισχυει αυτο που ακουω οτι τα δισκακια ειναι λιγο μπελας και οτι μπορει με λιγο ταρακουνιμα να χαθουν τα δεδομενα?γενικα καλα κανω και κοιταζω sony?μου ειπαν οτι ειναι κορυφη.επισης απο τα 3 φορματ εγγραφης DVD, miniDV και σκληρος δισκος ποιο θεωρειτε καλυτερο?ευχαριστω

Reaction score
1
miniDV με κλειστά μάτια.... λιγοτέρη συμπίεση=καλύτερη εικόνα. Δεν χαλάνε, είναι φθηνές. Οι σκληροί γεμίζουν, χαλάνε..... Τα dvd είναι μικρής χωρητικότητας και αν γρατζουνιστούν.....

Reaction score
14
100% όπως σου είπε ο yiannakas

Ασυμπίεστο avi format αρα εικόνα χωρίς κανένα mpeg Artifact

ευκολη αρχειοθετηση, Περνάς τις λήψεις σου στον υπολογιστή, μοντάρεις δημιουργείς DVD Με το τελικό μοντάζ και αν θές σώζεις το αρχείο σου που μπρορεί να είναι ακόμα ασυμπίεστο Avi σε κασσετάκι mini-DV (προυπόθεση για αυτό η κάμερα σου να εχει τόσο DV-IN & το σχεδόν στάνταρτ DV-OUT

Φθηνά media 2.5Euro/κασσετάκι 60λεπτών

Αλλα αβαντάζ? Με τα DVD η χωρητικότητα είναι 22-30 λεπτά ενώ με το miniDV εχεις μέχρι και 90 λεπτα σε SP όχι LP. Με τον σκληρο εχεις περιορισμό στην μέγιστη χωρητικότητα του, και φυσικά ενα λαπτοπ ή ΠιΣι για να την αδειάζεις την καμερα!

Reaction score
0
με το σκληρο η εταιρεια δινεια 20 ωρες. αυτο το λετε περιορισμο?τι ειναι LP kai SP?

Reaction score
0
παιδια το ξερω οτι ισως καταντησω κουραστικος αλλα ειμαι σε αδιεξοδο και τελειος ασχετος οπως εχω ξαναπει με το αντικειμενο.το προτεινετε μεταξυ των 2 μοντελων?sony DCR-DVD306E με DVD και sony DCR-SR190E με σκληρο?

Reaction score
14
με το σκληρο η εταιρεια δινεια 20 ωρες. αυτο το λετε περιορισμο?τι ειναι LP kai SP?
SP = Standard Play = κανονική ταχύτητα εγγραφής

LP = Long Play = χαμηλή ταχύτητα εγγραφής 66% της κανονικής

20 ώρες δεν είναι λίγες αλλίμονο, αλλά πρέπει να μπορείς να βρίσκεις τρόπο να "ξεφορτώνεις" την κάμερα. επίσης με αυτά που εχω δεί (crash) με σκληρούς δίσκους θα φοβόμουν να κρατησω στον σκληρό σαν αρχείο τις λήψεις μου.

όμως η κάμερα εχει: HQ=570mins, SP=870mins LP=1680mins

δηλαδή 9.5 .ωρες στην υψηλή ποιότητα, 14.5 ώρες στην κανονική, και 28 στην χειρότερη ποιότητα.

Βέβαια υπάρχουν λύσεις. Αγοράζεις 2 εξωτερικούς δίσκους, εναν για αρχειοθέτηση και ο άλλος για backup αυτής.

παιδια το ξερω οτι ισως καταντησω κουραστικος αλλα ειμαι σε αδιεξοδο και τελειος ασχετος οπως εχω ξαναπει με το αντικειμενο.το προτεινετε μεταξυ των 2 μοντελων?sony DCR-DVD306E με DVD και sony DCR-SR190E με σκληρο?
DCR-SR190E

Έχετε υπ' όψιν ότι τα χαρακτηριστικά/οι λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
  • Εγγραφές διάρκειας έως και 28 ωρών σε ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 40 GB
  • Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T*
  • Αισθητήρας ClearVid CMOS για άριστη ποιότητα εικόνας.
  • Εγγραφή στατικής εικόνας 4 Megapixel και διπλή εγγραφή 2.3 Megapixel ενώ εγγράφετε ταινία
  • Με Dolby® Digital 5.1 Creator για εγγραφή ήχου surround με το ενσωματωμένο μικρόφωνο
  • Λειτουργία STAMINA για διάρκεια ζωής έως 7 ώρες και 20 λεπτά (με την προαιρετική μπαταρία)
  • Ευκρινής ευρεία οθόνη "Clear Photo LCD plus" 2.7", με οθόνη αφής
  • Έξυπνο σύστημα προστασίας του σκληρού δίσκου, με αισθητήρα 3G και μνήμη
  • Σταθμός Handycam
  • Οπτικό ζουμ 10x / Ψηφιακό ζουμ 80x
  • Εύχρηστο Αρχικό μενού και λειτουργία Οδηγού
  • Εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον υπολογιστή, με συγχρονισμό.
  • Κουμπί 'Εγγραφή σε δίσκο με το πάτημα ενός κουμπιού' σε σταθμό Handycam
  • Εξαιρετικά σταθερή λήψη
  • Super NightShot Plus
  • Λειτουργία Easy Handycam για εύκολη, αυτόματη λήψη
  • Υποδοχή Memory Stick DUO, για εγγραφή στατικής εικόνας
  • 2ο κουμπί Έναρξης / Διακοπής εγγραφής και ζουμ στο πλαίσιο της οθόνης LCD
  • Hi-speed USB 2.0 (Έξοδος)
  • Συμβατή με PictBridge, για εύκολη εκτύπωση
  • Πληροφορίες μπαταρίας
  • Αυτόματο κάλυμμα φακού
DCR-DVD306E

Έχετε υπ' όψιν ότι τα χαρακτηριστικά/οι λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
  • Carl Zeiss® Vario-Tessar®
  • Αισθητήρας Advanced HAD CCD 1 Megapixel
  • Οπτικό ζουμ 25x / Ψηφιακό ζουμ 2000x
  • Με Dolby® Digital 5.1 Creator για εγγραφή ήχου surround με το ενσωματωμένο μικρόφωνο
  • Λειτουργία STAMINA για διάρκεια ζωής έως 9 ώρες και 5 λεπτά (με την προαιρετική μπαταρία)
  • Έως 110 λεπτά συνεχής εγγραφή με DVD+R DL (διπλής στρώσης)
  • Συμβατή με DVD-R / -RW / +RW / +R DL των 8 cm
  • Ευρεία υβριδική οθόνη LCD αφής 2,7"
  • Εύχρηστο Αρχικό μενού και λειτουργία Οδηγού
  • Εξαιρετικά σταθερή λήψη
  • Super NightShot Plus
  • Λειτουργία Easy Handycam για εύκολη, αυτόματη λήψη
  • Υποδοχή Memory Stick DUO, για εγγραφή στατικής εικόνας
  • 2ο κουμπί Έναρξης / Διακοπής εγγραφής και ζουμ στο πλαίσιο της οθόνης LCD
  • Hi-speed USB 2.0 (έξοδος)
  • Επιλογή 10 σκηνών
  • Πληροφορίες μπαταρίας
  • Συμβατή με PictBridge, για εύκολη εκτύπωση
η απόφαση είναι δύσκολη, καμμία απο τις δύο. Θα αγόραζα όπως ξαναείπα MiniDV. Αλλά αν ήταν να αποφασίσω μεταξύ των δύο που λές θα διάλεγα αυτή με τα περισσότερα megapixels που στην περίπτωση σου είναι η 190 με τον σκληρό.

Τώρα να ξέρεις ότι μια κάμερα που εχει αισθητήρα με πολλά Megapixels αμέσως εχει φακό με λιγότερο οπτικό ζούμ. Αν σε ενδιαφέρει το ζούμ θα πάς σε κάμερα με 1Mpixel. Αν θές τις ικανότητες της 190 που βγάζει και φωτογραφίες με 4mpixels και εχει αναλυτικότερο αισθητήρα για την εγγραφή βίντεο, θα αρκεστείς στο 10Χ ζούμ.

ΥΓ με πράσινο εχω κάνει highlight αυτά που θεωρώ θετικά και με κόκκινο αυτά που είναι τα αρνητικά τους.

Reaction score
3
Απάντηση: Βοηθεια για βιντεοκαμερα

stamos, πάρε miniDV και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Το καλό είναι πως και οι 2 έχουν το Dolby 5.1 ! ! !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός