Βοηθεια για ενισχυτη και ηχεια

Reaction score
0
Καλησπερα σας ειμαι καινουργιος στο θεμα και θα ηθελα τη βοηθεια και τις συμβουλες σας.Για αρχη σκεφτομαι να παρω ενα ενισχυτη- ηχεια τα οποια θα παιζουν μαλλον σε pc.Ισως αργοτερα να παρω και κανα γουφερ κτλ, θα γινουν ομως σιγα σιγα.Επειδει μενω σε νησι δε υπαρχει η ''πολυτελεια''
να παω σε μαγαζια και να ακουσω ηχεια-ενισχυτες.Αυτο που σκεφτομουνα ειναι ο Denon AVR-3310 (7x160W 6 fhms ) και ηχεια
Klipsch RF-62 (Ισχύς:125W). Τι γνωμη εχετε για αυτην την επιλογη?
Ακουω ολα τα ειδη μουσικης.Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι σ αυτα τα πλαισια.Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Καλησπέρα.
Το σύστημα σας ενδιαφέρει για μουσική,για home cinema ή θα είναι μικτή η χρήση?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Αν είναι έτσι τότε μάλλον είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα δικάναλο ενισχυτή (ειδικά σε αυτήν την κατηγορία τιμής) παρά έναν πολυκάναλο.
Εκτός και αν υπάρχουν άμεσες Βλέψεις και για χρήση home cinema.
Αν όμως είναι να Βλέπετε 1-2 ταινές το μήνα και όλο τον υπόλοιπο χρόνο να ακούτε μουσική θεωρώ ότι πάτε για λάθος αγορά.

Reaction score
0
Απάντηση: Βοηθεια για ενισχυτη και ηχεια

Eυχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις και τις συμβουλες σας!!Δε με πειραζει τοσο πολυ ο ηχος στις ταινειες ακουω περισσοτερο μουσικη.Δικαναλο της ιδιας εταιρειας? το λεω αυτο γιατι γνωριζω καποιον που πουλαει denon και θα το παρω με καλυτερη τιμη. Με το δικαναλο μπορω ομως αργοτερα να προσθεσω γουφερ?Για τα ηχεια που ανεφερα τη γνωμη εχετε?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Για να τα ξεκαθαρίσουμε.
Θα το χρησιμοποιείς μόνο για μουσική ή θα Βλέπεις και ταινίες;
Ο χώρος πόσα τετραγωνικά είναι και σε τί απόσταση ακούς?
Έχεις ακούσει κάτι που να σου άρεσε μέχρι στιγμής?

Όσον αφορά τους δικάναλους ενισχυτές της denon,δεν έχω ακούσει κανέναν.Για τα klipsch έχω αρνητική άποψη λόγω κόρνας.Είναι ηχεία που είτε τα μισείς είτε τα ερωτεύσαι οπότε μην τα αγοράσεις αν δεν τα ακούσεις.Στα περίπου 800ε εμένα μου άρεσε πολύ αυτό

Πάντως μεγαλύτερη Βοήθεια για ένα δικάναλο σύστημα θα πάρεις αν ανοίξεις ένα θέμα σε αυτήν την κατηγορία.

Reaction score
1.187

Αυτο που σκεφτομουνα ειναι ο Denon AVR-3310 (7x160W 6 fhms ) και ηχεια
Klipsch RF-62 (Ισχύς:125W). Τι γνωμη εχετε για αυτην την επιλογη?
Πολύ καλή επιλογή!

Reaction score
0

Μονο για μουσικη ο χωρος ειναι περιπου 20 τμ.Τα ROISTER STATUS 8.2 που μου ανεφερες τα χεις ακουσει?Πιστευεις πως αυτα ηχεια ειναι καλυτερη λυση για αυτο που θελω?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Ναι και θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική αγορά(τα έγραψε και κος Τσαντουλής αναλυτικότατα).Προσπάθησε όμως να τα ακούσεις κάπου γιατί δεν ξέρω αν θα σου αρέσουν εσένα.
Όσον αφορά τον ενισχυτή σου μετέφερα το θέμα (μιας και είναι μόνο για χρήση με μουσική) για να το δουν περισσότεροι και να Βοηθήσουν.
Με diy κατασκευές έχεις καθόλου εμπειρία?Η κανα γνωστό που να μπορεί να σου φτιάξει έναν?

Reaction score
0

Οχι δε νομιζω! Οποτε ξανα απ το μηδεν ακουω γνωμες για ηχεια και ενισχυτη.Τα klipsch ειναι και τα μονα ηχεια που εχω ακουσει, μια παλια σειρα reference με denon ενισχυτη avr 3805 εχω να πω οτι παιζουν δυνατα και καθαρα γι αυτο και αναφερθηκα στα παραπανω

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

βαλε στην λιστα ακροασεων σου Monitor Audio RX6 στα 850 ευρω

Reaction score
1.187

Οχι δε νομιζω! Οποτε ξανα απ το μηδεν ακουω γνωμες για ηχεια και ενισχυτη.Τα klipsch ειναι και τα μονα ηχεια που εχω ακουσει, μια παλια σειρα reference με denon ενισχυτη avr 3805 εχω να πω οτι παιζουν δυνατα και καθαρα γι αυτο και αναφερθηκα στα παραπανω
Τα (κινέζικα) Klipsch είναι πολύ καλά. Αλλά σίγουρα τα Roister Status 8.2 είναι πολύ καλύτερα από κάθε άποψη.

Reaction score
0

Καλησπερα μηπως εχεις και καποιους ενισχυτες να μου προτινεις?Με ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα στο internet ειναι πιο φθηνα τα Roister Status 8.2 απο τα klipsch...Επισης τι διαφορες υπαρχουν που το ενα ηχειο εχει κορνα και το αλλο Tweeter?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

η κορνα εχει λιγο πιο "επιθετικα" πριμα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ενισχυτες

Creek Evo II, ειναι ολοκαινουριος δεν ξερω τιμη
ΧΤΖ Α100D3, 750 ευρω
Xindak 6800, 750 ευρω
Xindak 6200, 850 ευρω

σε ποια τιμη θα κινηθεις για ενισχυτη?

Εχω ακουσει συνδιασμο XTZ και Monitor Audio RS6, το συνολο 750+700=1450 ευρω και μου πεσαν τα σαγονια
Παρεπιπτωντος το καινουριο RX6 ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με το RS6, οποτε επιλεγεις αυτο και εισαι κυριος. Ακουσε τα, αξιζει τον κοπο

Reaction score
0

Γενικα για ενισχυτη και ηχεια το περισσοτερο που μπορω να δωσω ειναι 2000 ευρω

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

η συμβουλη μου ειναι αν παρεις τελικα Κipsch, να παρεις ενας πιο γλυκο και ουδετερα ζεστο ενισχυτη οπως ο Xindak 6200 που εχει λυχνιες στην προενισχυση, ή ο Roksan Kandy K2 καπου πανω απο το 1000αρικο. Ετσι θα κατευνασεις λιγο την "επιθετικοτητα" της κορνας των Κlipsch

Reaction score
0

Εχω μια απορια,λενε πως για τα klipsch ο ηχος τους γινεται κουραστικος .Στο προηγουμενο post μου ανεφερες (πιο γλυκο και ουδετερα ζεστο ενισχυτη)δηλαδη με ενα τετοιο ενισχυτη
δε θα γινονται κουραστικα?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οταν τα ηχεια ειναι "ενθουσιωδη" υψηλα, τοτε για να μειωσεις αυτον τον τονισμο, αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να τα τροφοδοτησεις με ζεστη ουδετερη πηγη και ενισχυτη. Αν κανεις πχ το αντιθετο, με μια λαμπρη πηγη και ενα σκληρο ενισχυτη τοτε ενισχυεις τον ηδη forward χαρακτηρα των ηχειων. Βεβαια σε δευτερο σταδιο μπορεις να παρεις και αντιστοιχα "μουντα" καλωδια ηχειων και interconnect.

To παν ειναι το ταιριασμα συνοδων-ηχειων για να πετυχεις το τελικο ηχητικο αποτελεσμα που θες.

Για παραδειγμα απο την αντιθετη πλευρα, το κλασσικο Wharfedale 9.1 ειναι ενα ουδετερο ηχειο εως μουντο μεσουψηλα. Για να ισορροπησεις αυτη τη μουντιλα θες λαμπρο ενισχυτη πχ Rotel, Harman...κλπ. Aν τα παιξεις με Nad που ειναι ουδετερος, το τελικο αποτελεσμα ειναι ακομα πιο ουδετερο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.997
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos