Βοηθεια για επιλογη αφυγραντήρα

Reaction score
28
στην αρχη νομιζα οτι ειναι κατι απλο.διαλεγω μια καλη μαρκα στα χρηματα που θελω και τελος.ομως δεν ειναι ετσι.βλεπω οτι κυκλοφορουν δυο τυποι.1 με κομπρεσορα και 2 ξηρου τυπου
.στον 1 στα συν ειναι καταναλωση-μεγαλυτερη αποδωση (αν και αυτο ειναι σχετικο) λογικα μεγαλυτερη αποδωση πρεπει να εχουν το καλοκαιρι λογω του οτι θελουν απο 20 βαθμους και πανω για σωστη λειτουργια. και τα πλυν ειναι θορυβος λογω κομπρεσερ και ψυγειου,μεγεθος,βαρος,κρυος αερας,θερμοκρασια λειτουργιας απο 20-40 γιατι σε μικροτερες κανει αποψυξη και χανει αποδωση.καταναλωση περιπου στα 200w μεσος ορος.
στον ξυρου τυπου τα συν ειναι μεγεθος,βαρος,θορυβος λογω ελειψης κομπρεσορα και ψυγειου επισης βγαζει ζεστο αερα για τον ιδιο λογο,δεν εχει οριο θερμοκρασιας χωρου λειτουργιας δουλευει απο 1βαθμο ως 45,βοηθαει στην θερμανση λογω ζεστο αερα,πιο καινουρια τεχνολογια.λογικα καλυτερη αποδωση εχει το χειμωνα λογω ζεστου αερα.στα πλυν η ποικιλια και η καταναλωση που ειναι απο 330w-650w.
ο χωρος που θελω να καλυψω ειναι περιπου 80τμ. μεγαλυτερο προβλημα εχω το καλοκαιρι με περισσοτερη υγρασια στα 80-90%.και τωρα το χειμωνα ειμαι στα 65%-70%.οποτε θα ηθελα να εξαφανησω μουχλα στους τοιχους σε ντουλαπες και παντου.
και απο μοντελα εχω ξεχωρισει τα παρακατω.αν εχει καποιος και ξερει κατι παραπανω ας βοηθησει.

ΞΥΡΟΥ ΤΥΠΟΥ:
https://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres.html?from=autocomplete&keyphrase=meaco+dd8l

https://www.skroutz.gr/s/72138/Delonghi-DNC-65.html?from=autocomplete&keyphrase=delonghi+dnc65

ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑ
https://www.skroutz.gr/s/277383/Delonghi-DES-16-EW.html?keyphrase=Delonghi+DES+16+EW
https://www.skroutz.gr/s/4582/Philco-PDH-716EA.html?keyphrase=Philco+PDH-716EA

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.693
Δε βάζεις ένα A/C καλύτερα με ελάχιστα παραπάνω χρήματα;
Το χειμώνα βέβαια δε θα κάνει αφύγρανση παρά μόνο απ' τη θερμότητα.

Reaction score
28
Δε βάζεις ένα A/C καλύτερα με ελάχιστα παραπάνω χρήματα;
Το χειμώνα βέβαια δε θα κάνει αφύγρανση παρά μόνο απ' τη θερμότητα.
εχω βαλει δυο χρονια τωρα αλλα και παλι δεν κανει τιποτα περα απο θερμοτητα και ψυξη.η μουχλα στις ντουλαπες υπαρχει στο φουλ.μεχρι και στο κρεβατι δεξια αριστερα βγαζει πανω στο ξυλο.ασε που εχω και γυναικα με ασθμα και την επιβαρυνει...

Reaction score
313
Πριν από τρεις εβδομάδες, η μητέρα μου πήρε έναν αφυγραντήρα Fral, το μοντέλο Dry-400 (με συμπιεστή).

Η μητέρα μου είναι αλλεργική σε πολλά (σε μερικά, μέχρι θανάτου) και ΥΠΕΡ-ευαίσθητη.
Η ίδια, έχει παρατηρήσει μεγάλη βελτίωση στην ατμόσφαιρα (του σπιτιού...).
Δεν τίθεται θέμα αυθυποβολής - όταν κάτι την ενοχλεί, φαίνεται! ;)

Οι Fral δεν είναι φθηνοί - οι λιανικές του Dry-400 είναι περίπου στα 480 ευρώ.
Βέβαια, πάντα, γίνεται καλύτερη τιμή, αλλά, ίσως να ξεπερνά κατά πολύ τον προϋπολογισμό σου...

Reaction score
28
Πριν από τρεις εβδομάδες, η μητέρα μου πήρε έναν αφυγραντήρα Fral, το μοντέλο Dry-400 (με συμπιεστή).

Η μητέρα μου είναι αλλεργική σε πολλά (σε μερικά, μέχρι θανάτου) και ΥΠΕΡ-ευαίσθητη.
Η ίδια, έχει παρατηρήσει μεγάλη βελτίωση στην ατμόσφαιρα (του σπιτιού...).
Δεν τίθεται θέμα αυθυποβολής - όταν κάτι την ενοχλεί, φαίνεται! ;)

Οι Fral δεν είναι φθηνοί - οι λιανικές του Dry-400 είναι περίπου στα 480 ευρώ.
Βέβαια, πάντα, γίνεται καλύτερη τιμή, αλλά, ίσως να ξεπερνά κατά πολύ τον προϋπολογισμό σου...

Απο θεμα θορύβου λογω συμπιεστή πως παει;και σε τι θερμοκρασίες στο σπίτι το δουλευει;δηλαδη πόση θερμοκρασία εχει το σπίτι;

Reaction score
118
Χρησιμοποιώ αυτόν ..
http://www.meaco.com/proddetail.asp?prod=DD8L

.. σχεδόν αθόρυβος, απίστευτα αποδοτικός, με εσωτερικό δοχείο αλλά και δυνατότητα να στείλεις το νερό σε κοντινή αποχέτευση. Είναι απίστευτο το πόσο νερό συλλέγει σε 4 - 5 ώρες λειτουργίας. Γενικά απόλυτα ικανοποιημένος.

Reaction score
28
Χρησιμοποιώ αυτόν ..
http://www.meaco.com/proddetail.asp?prod=DD8L

.. σχεδόν αθόρυβος, απίστευτα αποδοτικός, με εσωτερικό δοχείο αλλά και δυνατότητα να στείλεις το νερό σε κοντινή αποχέτευση. Είναι απίστευτο το πόσο νερό συλλέγει σε 4 - 5 ώρες λειτουργίας. Γενικά απόλυτα ικανοποιημένος.
τον εχω στα υποψην.βγαζει πολυ ζεστο αερα?τον εχεις δοκιμασει καλοκαιρι να δεις αν αποδιδει?
ψαχνω να δουλευει και καλοκαιρι γιατι ειμαι ισογειο και δεν αεριζεται καλα το σπιτι δυστυχος...

Reaction score
313
Απο θεμα θορύβου λογω συμπιεστή πως παει;και σε τι θερμοκρασίες στο σπίτι το δουλευει;δηλαδη πόση θερμοκρασία εχει το σπίτι;
Κάνει (αρκετούτσικο) θόρυβο - ιδίως εάν πατά σε ξύλινο δάπεδο.
Βέβαια, ο "πολύς" ή "λίγος" θόρυβος είναι σχετικός - ιδιαίτερα όταν σου το αναφέρει ένας τρίτος!

Λειτουργεί συνεχώς. Αποσυνδέεται τη νύχτα - λόγω θορύβου.
Η θερμοκρασία στο σπίτι είναι...φυσιολογική: 20 - 24 (τώρα, που χειμώνιασε).
Ανεξάρτητα από την εποχή, η υγρασία στο σπίτι κυμαίνονταν μεταξύ 60% και...100% (Θεσσαλονίκη, γαρ)!
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας, η υγρασία δεν ξεπέρασε το 60%.

Φαντάζομαι πως με το πέρας κάποιου μεγαλύτερου διαστήματος, θα εκτιμήσουμε πιο ολοκληρωμένα.

Reaction score
28
Κάνει (αρκετούτσικο) θόρυβο - ιδίως εάν πατά σε ξύλινο δάπεδο.
Βέβαια, ο "πολύς" ή "λίγος" θόρυβος είναι σχετικός - ιδιαίτερα όταν σου το αναφέρει ένας τρίτος!

Λειτουργεί συνεχώς. Αποσυνδέεται τη νύχτα - λόγω θορύβου.
Η θερμοκρασία στο σπίτι είναι...φυσιολογική: 20 - 24 (τώρα, που χειμώνιασε).
Ανεξάρτητα από την εποχή, η υγρασία στο σπίτι κυμαίνονταν μεταξύ 60% και...100% (Θεσσαλονίκη, γαρ)!
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας, η υγρασία δεν ξεπέρασε το 60%.

Φαντάζομαι πως με το πέρας κάποιου μεγαλύτερου διαστήματος, θα εκτιμήσουμε πιο ολοκληρωμένα.
σιγουρα ολα σχετικα ειναι με τον θορυβο.ο κομπρεσορας με φοβηζει πρωτον για θορυβο και δευτερον οτι θελει σπιτι με καλη θερμοτητα οχι κατω απο 18 γιατι αλλιως χανει αποδωση ωστε να κανει αποψυξη στον εαυτο του στο ψυγειο.ετσι λενε τι να πω....
σε ευχαριστω πολυ

Reaction score
118
τον εχω στα υποψην.βγαζει πολυ ζεστο αερα?τον εχεις δοκιμασει καλοκαιρι να δεις αν αποδιδει?
ψαχνω να δουλευει και καλοκαιρι γιατι ειμαι ισογειο και δεν αεριζεται καλα το σπιτι δυστυχος...
Τον έχω δοκιμάσει και το καλοκαίρι, με τα ίδια καλά αποτελέσματα. Βγάζει ζεστό αέρα, το χειμώνα βολικό .. το καλοκαίρι απλά τον χρησιμοποίησα σε μεγαλύτερο χώρο κι έτσι δε μ ενόχλησε.

Reaction score
28
Τον έχω δοκιμάσει και το καλοκαίρι, με τα ίδια καλά αποτελέσματα. Βγάζει ζεστό αέρα, το χειμώνα βολικό .. το καλοκαίρι απλά τον χρησιμοποίησα σε μεγαλύτερο χώρο κι έτσι δε μ ενόχλησε.
Δεν πιστευω να εκανε πολυ αποπνικτική την ατμόσφαιρα λογω ζέστης και συν ζεστού αέρα που βγαζει;

Reaction score
2.558
Έχεις κάνει πολύ σωστή ανάλυση της αγοράς και των διαθέσιμων τεχνολογιών και προϊόντων...

Εγώ για το εξοχικό (Σαντορίνη, έχει πολύ υγρασία αλλά όχι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) πήρα ένα και ένα για να δώ τι γίνεται! Από αυτά με φρέον και ψυκτικό κύκλο πήρα το Philco PDH 520HB (240 ευρώ) και από αυτά με το ζεόλιθο πήρα το Meaco DD8L Junior (225 ευρώ).

Λειτουργούν όταν δεν είμαι στο νησί άρα δεν με νοιάζει ο θόρυβος.

Το Meaco καίει τις διπλές περίπου κιλοβατώρες. Τα Delonghi είναι με ζεόλιθο?

Δεν έχω κάνει σωστή εκτίμηση ακόμη αλλά, γενικά, θα προτιμούσα (χωρίς να είμαι σίγουρος) το Philco. Αλλά, όπως σου είπα, δεν έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο νησί...

Reaction score
28
Έχεις κάνει πολύ σωστή ανάλυση της αγοράς και των διαθέσιμων τεχνολογιών και προϊόντων...

Εγώ για το εξοχικό (Σαντορίνη, έχει πολύ υγρασία αλλά όχι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) πήρα ένα και ένα για να δώ τι γίνεται! Από αυτά με φρέον και ψυκτικό κύκλο πήρα το Philco PDH 520HB (240 ευρώ) και από αυτά με το ζεόλιθο πήρα το Meaco DD8L Junior (225 ευρώ).

Λειτουργούν όταν δεν είμαι στο νησί άρα δεν με νοιάζει ο θόρυβος.

Το Meaco καίει τις διπλές περίπου κιλοβατώρες. Τα Delonghi είναι με ζεόλιθο?

Δεν έχω κάνει σωστή εκτίμηση ακόμη αλλά, γενικά, θα προτιμούσα (χωρίς να είμαι σίγουρος) το Philco. Αλλά, όπως σου είπα, δεν έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο νησί...
Ναι το meaco καίει 330 και το delongi με ζεολιθο παλι καίει 490watt αλλα ειναι πολυ πιο αθόρυβο 34db έναντι 46db στο meaco

Reaction score
28
Αυτά, είναι επιβεβαιωμένα;
Και σε ποια ρύθμιση της λειτουργίας; Σε μία μέση τιμή, στην ελάχιστη ή στη μέγιστη;
DELONGI DNC 65 Ροή αέρα 100-160 m3/ώρα 34/38/41 θορυβος 490/520 καταναλωση
MEACO DDL8 80-100 44/48 330/650

Reaction score
95
Εγώ πήρα αυτό στο Crazy Sundays.

https://www.skroutz.gr/s/4354780/Midea-MDN1-08DEN3.html

Δεν έχω κάποιο θέμα υγείας για να καταλάβω διαφορά πέρα απο την αφύγρανση. Το νερό το μαζεύει αλλα στον θόρυβο είμαι ευαίσθητος και το δουλεύω όταν λείπω ή όταν δε με απασχολεί...αλλά σαν τρακτεράκι κάνει...

Δεν το δούλεψα ακόμα ολόκληρο χειμώνα...το σπίτι μαζεύει αρκετή υγρασία οπότε θα δούμε φέτος...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos