Βοηθεια για επιλογη subwoofer

Reaction score
0
Καταρχήν Χρόνια Πολλά και να έχετε μια πολύ καλή (ή τουλάχιστον μια καλύτερη) Χρονιά!!!!

Λοιπόν είμαι στην αναζήτηση subwoofer στην κατηγορία τιμής κοντά στα 300-400 ευρώ. Λόγω μικρού χώρου (το σαλόνι είναι 18 τ.μ.), φαντάζομαι ότι δεν θα χρειαστώ πολύ μεγάλο. Καταρχήν ισχύει αυτό? (Παρεπιπτόντως το σπίτι είναι ψηλοτάβανο, άρα περισσότερα κυβικά. Έχει καμιά σχέση?).

Μέχρι στιγμής είμαι κοντά με το Crystal Audio SUB-THX10t, αυτό που έχει το woofer από κάτω (ώστε, παράλληλα να το χρησιμοποοήσουμε και σαν τραπεζάκι (δυστυχώς λόγω στενότητα του χώρου).

Ώμως δεν το έχω ακούσει και δεν ξέρω εαν παίζει καλά (και φυσικά εαν κάνει για το χώρο μου).

Το άλλο υποψήφιο που σκέφτομαι είναι να βάλω της ίδιας μάρκας με τα υπόλοιπα (δηλαδή B&W) αλλά στην ίδια τιμή βγαίνει το 8 ιντσο. Το 10 ιντσο είναι πιο ακριβό, αλλα εαν πρόκειται να έχει ΤΡΕΛΛΗ διαφορά στον ήχο (σε σύγκριση με το crystal audio που έχει το sub κάτω), τότε να πάω για αυτό.

Η' λέτε ότι και το 8ιντσο είναι μια χαρά και καλύτερο από το THX-10t ?

Ευχαριστώ πpoκαταβολικά!

(μου φαίνεται ότι πιθανοί χρήστες το πρώτου (που θα χαρώ να ακούσω την γνώμη τους), μάλλον θα είναι αυτοί που έχουν αγοράσει πακέτο το σετάκια με τις λεπτές στήλες)

Thanks!

Reaction score
8
Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη subwoofer

Crystal Audio SUB-THX10t!!

Κανει μια χαρα για τον χωρο σου.

Δες και κανενα Yamaha.

B&W ακουσε τα τα μικρα.

Reaction score
0
Μάνο, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Σχετικά με τις ταινίες, σαν έξτρα στοιχείο να προσθέσω ότι δεν με ενδιαφέρει η τεράστια ένταση αλλά να κατεβαίνει χαμηλά (και να 'νιώθουμε΄ το πάτημα του δεινόσαυρου...)
Το ότι το ένα έχει το ηχείο κάτω και τα άλλα έχουν τα ηχεία μπροστά, έχει σχέση? Τα λίτρα (όγκος) των κουτιών συνδέονται?

Σχετικά με τη μουσική (αφήνω για λίγο τις ταινίες στην άκρη) είναι συγκρίσιμα? Το μικρότερο είναι και πιο γρήγορο ή είναι άσχετο?

(Είδες τι γίνεται, αν έχεις κάνει διακοπές στις γιορτές? Ξεκούραστος, οπότε διάθεση να το ψάξω περισσότερο... χε χε!)

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Βοηθεια για επιλογη subwoofer

Μάνο, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Σχετικά με τις ταινίες, σαν έξτρα στοιχείο να προσθέσω ότι δεν με ενδιαφέρει η τεράστια ένταση αλλά να κατεβαίνει χαμηλά (και να 'νιώθουμε΄ το πάτημα του δεινόσαυρου...)
Το ότι το ένα έχει το ηχείο κάτω και τα άλλα έχουν τα ηχεία μπροστά, έχει σχέση? Εχει διαφωρα το πως νιωθουμε τις χαμηλες. Τα λίτρα (όγκος) των κουτιών συνδέονται? Και αυτο εχει σχεση, δηλαδη αλλο μπασο εχει ενα κουτι 20 λιτρων και αλλο ενα 50

Σχετικά με τη μουσική (αφήνω για λίγο τις ταινίες στην άκρη) είναι συγκρίσιμα? Οχι απαρετητα, αν και αρκετες μαρκες σε καποια μοντελα πρωσπαθουν να συνδηασουν και τα δυο εξησου αποδοτικα. Το μικρότερο είναι και πιο γρήγορο ή είναι άσχετο?

(Είδες τι γίνεται, αν έχεις κάνει διακοπές στις γιορτές? Ξεκούραστος, οπότε διάθεση να το ψάξω περισσότερο... χε χε!)
:happy_6:

Reaction score
2
Μιας και εγώ είμαι στο ψάξιμο για αγορά subwoofer και δεν έχω καταλήξη θα μπορούσε κανείς να προτείνη κάτι το οποίο κυμένεται στα 300-400 ευρώ.

Μέχρι στιγμής αυτά που έχω στο μυαλό μου είναι το Crystal Audio SUB-THX10t :

http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=166&option=com_virtuemart&Itemid=28

Αλλά και στο

http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121315&proionID=2529

Το ΤΗΧ10t σε σχέση με το Β&W τη λέει ποιο να προτιμήσω μιας και το THX10t από 450 ευρώ που ήταν η τιμή του πλεόν το βρίσκεις με 280 ευρώ.

Έχει κανείς να προτείνη κάτι σε αυτή τη κλίμακα τιμών?

Ο Ενισχυτής μου είναι ένας Onkyo TX-SR 606,

Reaction score
50
Για τι χώρο μιλάμε;

Τα συγκεκριμένα που κοιτάς είναι πάντως καλές επιλογές, επιπλέον θα μπορούσα να σου προτείνω και κάτι σε Velodyne (CHT-10R ή 12R) και Yamaha.

Reaction score
2
O χώρος μου είναι 3 χ 5 (15m2) και ύψος 3μέτρα.

Μελλοντικά θα πέσει τοίχος στο σπίτι και θα γίνει Σαλόνι-κουζία ενιαίος χώρος. 5χ8
Δεν ξέρω κάτα πόσο παίζει ρόλο η απόσταση του καναπέ από το sub , στο μελλοντικό χώρο θα είναι μάξιμουμ 3-3,5 μέτρα.

Τα 2 παραπάνω sub που ανέφερα θα κάνουν δουλεία στο μελλοντικό χώρο?ή θα είναι λίγο?

Reaction score
50
Αν έχεις και τα δύο μαζί μπορεί να κάνουν δουλειά :107: Αλλά ένα 10ιντσο σ' αυτή την κατηγορία τιμής δύσκολο το βλέπω να καλύπτει επαρκώς ένα χώρο 40 τετραγωνικά...

Reaction score
2
Δλδ πόσες ίντες Sub θα πρέπει να κοιτάξω? 12?μπορώ να βρω κάτι αξιόλογω με τα λευτα που διαθέτω? (+-400 ευρώ)

40τ/μ θα είναι όλως ο χώρος αλλά το σαλόνι θα είναι περίπου 25τ/μ το υπόλοιπο θα είναι κουζίνα ωπότε δεν με απασχολεί αν θα ακούγεται μέχρι την άλλη ακρη.

Reaction score
50
Κοίτα, επειδή οι χαμηλές συχνότητες δεν είναι κατευθυντικές συνήθως για το sub λαμβάνουμε υπόψη μας όλο το χώρο και όχι μόνο το κομμάτι που θα περικλείεται απ' τα ηχεία. Από την άλλη σίγουρα το γεγονός ότι θα χρησιμοποιείς για HC τα 25 απ' τα 40 τετραγωνικά περιορίζει κάπως τις απαιτήσεις. Τώρα τι να σου πω, με 400 ευρώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα 12άρι της Chrystal Audio (δε θυμάμαι ακριβώς σειρά) ή το Velodyne CHT-12R (αυτό λίγο πιο ακριβό). Γενικά όμως μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις σ' αυτά τα χρήματα.

Reaction score
54
το Velodyne CHT–10 R επισης πρεπει να καλο στη συγκεκριμενη κατηγορια τιμης.

Reaction score
7
Παιδιά από την προηγούμενη εβδομάδα έχω παραγγείλει το Velodyne CHT-10R ύστερα από αρκετό ψάξιμο στο Internet. Από αυτά που διάβασα μάλλον πρόκειται για ένα SUB με σφιχτό χαμηλό και υψηλές εντάσεις. Επίσης λένε ότι αυτό το μοντέλο συνολικά είναι καλύτερο και από το αντίστοιχο 12άρι. Εγώ για το δωματιό μου που είναι περίπου 3.6m πλάτος x 3.5m μήκος x 2.8m ύψος θεωρώ πώς είναι αρκετό. Ειδικά αυτό το Sub που τα βάζει στα ίσια και με πολλά 12άρια από ότι διαβάζω. Εντυπώσεις από αύριο-μεθαύριο που υπολογίζω ότι θα μου έρθει.
Και ένα ενδιαφέρον Link με μετρήσεις: http://www.avtalk.co.uk/forum/index.php?t=msg&goto=148182&rid=0&SQ=0#msg_148182

Reaction score
54
α γεια σου και εγω στο av talk ειχα διαβασει τις μετρησεις.
Μου ειχε κανει εντυπωση η ενταση του και το οτι κατεβαινει αρκετα χαμηλα (με βαση αυτα που εχω διαβασει)

Καλοριζικο και περιμενουμε εντυπωσεις. Και εγω στο τσακ κρατιεμαι να το παρω.

Reaction score
7
α γεια σου και εγω στο av talk ειχα διαβασει τις μετρησεις.
Μου ειχε κανει εντυπωση η ενταση του και το οτι κατεβαινει αρκετα χαμηλα (με βαση αυτα που εχω διαβασει)

Καλοριζικο και περιμενουμε εντυπωσεις. Και εγω στο τσακ κρατιεμαι να το παρω.
Σε ευχαριστώ Bill, μόλις το παραλάβω θα γράψω εντυπώσεις...αν και ο χώρος μου δεν μου επιτρέπει να πειραματιστώ με την τοποθετησή του. Έχω μόνο μια επιλογή για την τοποθετησή του...αχ αυτό το παλιοκρέβατο, αν δεν υπήρχε θα ήταν όλα καλύτερα. Αλλά είναι υπνοδωμάτιο βλέπεις...πρέπει να κοιμάμαι και κάπου :137:

Reaction score
7
Από χτές είμαι ένας ευτυχής κάτοχος του Velodyne CHT-10R. Μετά από πολύ ψάξιμο σε Forums εδώ και πολύ καιρό, αποφάσισα να αγοράσω το εν λόγω Subwoofer. Γεγονός είναι ότι τα οικονομικά μου δεν μου επέτρεπαν να ξοδέψω αρκετά χρήματα για Subwoofer, από την άλλη όμως και με βάση αυτά που διάβαζα κατά καιρούς, κατάλαβα ότι για να αγοράσεις πραγματικό Subwoofer που να κατεβαίνει χαμηλά έπρεπε να δώσεις αρκετά χρήματα.

Διαβάζοντας τα σχετικά Forums διαπίστωσα πώς όλοι μιλούσαν για το συγκεκριμένο Velodyne με τα καλύτερα λόγια και ότι ηχητικά παραπέμπει σε ακριβότερα Sub ακόμα και 12"άρια. Βέβαια αυτό δεν διαθέτει τον μηχανισμό Servo της Velodyne αλλά ένα DSP που κάνει Monitor το Output του ενισχυτή και αποτρέπει την παραμόρφωση ακόμα και σε περίπτωση που οδηγηθεί στα όρια. Χτες λοιπόν το παρέλαβα και αμέσως το ξεπακέταρα.

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι το μέγεθος του SUB (400 x 375 x 44 mm) για 10"άρι, το βάρος (25Kg) και η ποιότητα κατασκευής. Α! και το πόσο άσχημο είναι :138:...γιατί εδώ που τα λέμε είναι κακάσχημο σε σχέση με άλλα Subwoofer. Αφού του κότσαρα τα λαστιχένια ποδαράκια που είχε η συσκευασία το τοποθέτησα στο πάτωμα και άρχιζα να παίζω με το Calibration του ενισχυτή και τις θέσεις του Subwoofer στο χώρο. Λόγω του ότι το Home Cinema είναι στο δωματιό μου, δεν έχω πολλές επιλογές τοποθέτησης.

Παρ'όλα αυτά έβγαλα προσωρινά το κρεβάτι από το χώρο :137: και πειραματιζόμουν... Το σημείο που κατάφερα να ακουστεί καλύτερα δυστυχώς είναι μέρος που καλύπτεται από το κρεβάτι. Σε εκείνο το σημείο λοιπόν το Sub έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, με γρήγορο βαθύ μπάσο που σε χτυπάει στο στομάχι και καθόλου μπουμαριστό. Επίσης να πώ ότι άρχισα να ξανα-ανακαλύπτω διάφορες ταινίες, ακούγοντας χαμηλές που νόμιζα ότι δεν υπήρχαν πρίν. Πρίν λίγο για παράδειγμα έβλεπα το Transformers :)419:) και το πάτημα του Megatron καθώς και οι ήχοι από τα αντικείμενα που πετάγονταν από δώ και από κεί ακουγόταν με ατάκα και βάθος.

Σε μουσική δεν χρησιμοποιώ καθόλου το Subwoofer αν και το δοκίμασα και εκεί. Αν στηθεί σωστά στο χώρο και ρυθμιστούν τα Cross-Points όπως πρέπει, τότε και εκεί παίζει μια χαρά και δένει σωστά με τα κύρια ηχεία.
Τα Highlights του προϊόντος είναι το βαθύ και γρήγορο χαμηλό, οι υψηλές εντάσεις χωρίς να παραμορφώνει και η οπή ανάκλασης χαμηλών που είναι τύπου Slot και δεν παράγει καθόλου τον λεγόμενο Port-Noise από τον αέρα που παράγεται. Επιπλέον το ότι η οπή Bass Reflex είναι μπροστά, θα βολέψει όσους έχουν σκοπό να το τοποθετήσουν κοντά σε τοίχο. Επίσης το τηλεχειριστήριο είναι μια βολική προσθήκη που επιτρέπει την αλλαγή της έντασης, της φάσης (0-90-180-270), καθώς και τη επιλογή των προρυθμίσεων απόκρισης (Jazz/Default, Movies, Rock, Games).

Το μεγάλο σπάσιμο είναι ότι όλες οι ρυθμίσεις μέσω τηλεχειριστηρίου επιβεβαιώνονται από το χρήστη μέσω ενός μπλέ ενδεικτικού LED μετρώντας τις φορές που αναβοσβήνει :108:...Εδώ η εταιρία έπρεπε κατά τη γνώμη μου να τοποθετήσει μια οθόνη...αλλά από την άλλη σαν προσιτό Sub θα έπρεπε να κρατηθεί και το κόστος χαμηλά.

Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από το Subάκι και το προτείνω ανεπιφύλακτα για κάποιον που θέλει ένα καλό και προσιτό Subwoofer. Συστήνεται και για συστήματα με ηχεία δαπέδου, αφού κατεβαίνει χαμηλά και με ένταση κιόλας. Το μοντελάκι αυτό παίζει στα καταστήματα από 420 έως 450 ευρώ και σε Internετικό κατάστημα παίζει και στα 405 μαζί με τα μεταφορικά. Είναι μια πολύ τίμια πρόταση για κάποιον που θέλει ένα "πραγματικό" Subwoofer.
Υπάρχει και το μοντέλο VX-10 της Velodyne με 270 περίπου ευρώ με 10ιντσο Woofer, αλλά απο ότι διάβασα και σε Forums δεν συγκρίνονται (λένε για Port-Noise, χτυπήματα του Woofer από υπεροδήγηση, χειρότερος έλεγχος κ.τ.λ.)...Εξάλλου μπορεί κάποιος να πάρει μια ιδέα από τη διαφορά του βάρους που έχουν...(ίσως καλύτερη καμπίνα ή μεγαλύτερος μαγνήτης στο Woofer ή τροφοδοτικό κ.τ.λ.)

Και μερικές φωτογραφίες από το ασχημόπαπο:

Attachments

Reaction score
54
Ωραια η παρουσιαση σου. Αρκετη ωστε να ψηθω και να το κανω δωρο στον εαυτο μου τα Χριστουγεννα :107:

Reaction score
7
Ωραια η παρουσιαση σου. Αρκετη ωστε να ψηθω και να το κανω δωρο στον εαυτο μου τα Χριστουγεννα :107:
Σε ευχαριστώ :107:...άντε τα χριστούγεννα να σου το φέρεις Άγιε Βασίλη :116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος