Βοηθεια για ισοσταθμηση παρακαλω!!!!

Reaction score
0
Καλη μερα σας,
Μερικες φορες αναλαμβανω σε φιλικα σπιτια να βαζω μουσικη για να περναει ευχαριστα η βραδυα.
Λογω ....καλλου στο εγκεφαλο ,πηγα και αγορασα 2 σιντι Stanton,ενα μικτη Numark,ενα εκουαλαϊζερ Behringer 31 περιοχων,ενα τελικο Crest 1500 και ενα ζευγαρι ηχεια Electrovoice ,για να υπαρχει καποια ανεκτη ποιοτητα και γκαζια οποτε τα εχουμε..αναγκη.
Το προβλημα μου ειναι οτι το εκουαλαιζερ αντι να μου διευκολυνει την ζωη , μου την κανει απο δυσκολη εως αφορητη!!!!!

Υπαρχει καποιος φιλος που μπορει χοντρικα να μου υποδειξει ποιες συχνοτητες αντιστοιχουν που, να μην τρεχω σαν τον Βεγγο????
Δηλ αν τσιρζουν οι φωνες κοψε πχ τους 630 κυκλους ,αν φωναζουν τα εγχορδα βγαλε τους (???), αν μπουμπουνιζει το μπασο βγαλε (?????),αν θες λιγο πιατινι ριξε λιγο (????).

Χοντρικα μιλαμε παντα.Την πλακα μας κανουμε ,ιδιαιτερες απαιτησεις δεν υπαρχουν,απλα ευχαριστα να ακουμε και να μην μας πιανει πονοκεφαλος!!!!
Ευχαριστω εκ των προτερων:happy_4:

Reaction score
1
Καλη μερα σας,
Μερικες φορες αναλαμβανω σε φιλικα σπιτια να βαζω μουσικη για να περναει ευχαριστα η βραδυα.
Λογω ....καλλου στο εγκεφαλο ,πηγα και αγορασα 2 σιντι Stanton,ενα μικτη Numark,ενα εκουαλαϊζερ Behringer 31 περιοχων,ενα τελικο Crest 1500 και ενα ζευγαρι ηχεια Electrovoice ,για να υπαρχει καποια ανεκτη ποιοτητα και γκαζια οποτε τα εχουμε..αναγκη.
Το προβλημα μου ειναι οτι το εκουαλαιζερ αντι να μου διευκολυνει την ζωη , μου την κανει απο δυσκολη εως αφορητη!!!!!

Υπαρχει καποιος φιλος που μπορει χοντρικα να μου υποδειξει ποιες συχνοτητες αντιστοιχουν που, να μην τρεχω σαν τον Βεγγο????
Δηλ αν τσιρζουν οι φωνες κοψε πχ τους 630 κυκλους ,αν φωναζουν τα εγχορδα βγαλε τους (???), αν μπουμπουνιζει το μπασο βγαλε (?????),αν θες λιγο πιατινι ριξε λιγο (????).

Χοντρικα μιλαμε παντα.Την πλακα μας κανουμε ,ιδιαιτερες απαιτησεις δεν υπαρχουν,απλα ευχαριστα να ακουμε και να μην μας πιανει πονοκεφαλος!!!!
Ευχαριστω εκ των προτερων:happy_4:
Ελπίζω να σε βοηθήσει !

fChart.jpg

Bart.

Reaction score
0
Eυχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια!!!
Ειδικα αυτο το σχημα του Bart ειναι πολυ κατατοπιστικο.Ελπιζω να μπορεσω να το αξιοποιησω.
Κωστα αυτες οι τρεις συχνοτητες που μου γραφεις τι ειναι?????
Α.....και για να ξερετε, αυτο ειναι το ...βασανο μου!!!!

http://www.behringer.com/GEQ3102/index.cfm?lang=ENG

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.508
Είναι τα σημεία του ηχητικού φάσματος που μπορείς να θέσεις ως κορυφές, για να ακούγονται πιο δυνατά από τα υπόλοιπα, ενώ η φωτό του κατασκευαστή δείχνει κάποια άλλα σημεία, πιο χαμηλά από αυτά που σου προτείνω. Κάνε μερικές δοκιμές, να κρίνεις το ακουστικό αποτέλεσμα.

Attachments

Reaction score
69
To πρόβλημα αυτό της ισοστάθμισης είναι πολύ σοβαρό για εμάς
που παίζουμε επαγγελματικά διότι έχω διαπιστώσει ( Και συγκεκριμένα
το προηγούμενο Σάββατο που έπαιζα σε μια εκδήλωση ως DJ με τα μηχα-
νήματά μου ) , σε ορισμένα τραγούδια και ειδικότερα φωνές (Μεσαία
περιοχή) , ο ήχος να γίνεται ξαφνικά πολύ επιθετικός σε σημείο που
να πονάνε τα αυτιά.
Οι Ενέργειες που κάνω για να μειώσω το φαινόμενο αυτό είναι οι παρακάτω:
Α) Το Equalizer ( Behringer FBQ1502) το κρατώ φλατ με την μεσαία
Περιοχή λίγο προς τα κάτω για να έχω και ευελιξία στα gain αργότερα
που θα χρειαστώ εντάσεις.
Β) Όταν ανεβάζω εντάσεις στο κύριο πρόγραμμα συγχρόνως κατεβάζω
και τα κουμπιά του Μικτη τις μεσαίας περιοχής στο παρά δέκα .
Παρόλα αυτά όταν το τραγούδι έχει αιχμές στην μεσαία περιοχή (Λόγω εγγραφής)
το φαινόμενο της επιθετικότητας εμφανίζεται και πάλι.
Τώρα δεν ξερώ αν με την χρήση Limiter η Compressor η DEQ2496 η οτιδήποτε
άλλο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.
Παρακαλώ οι ποιο ειδικοί ας μας δώσουν τρόπους και μεθοδολογία
Ευχαριστω.

Reaction score
0
, σε ορισμένα τραγούδια και ειδικότερα φωνές (Μεσαία
περιοχή) , ο ήχος να γίνεται ξαφνικά πολύ επιθετικός σε σημείο που
να πονάνε τα αυτιά..
Και μετα το κεφαλι!!!!!
Ειναι αδυνατον να βρω χρυση τομη.
Αφου σκεφτομαι Γιωργο ,να το καταργησω και να δουλευω μονο την ισοσταθμηση του μικτη...
Τρεις περιοχες και καθαρισες!!!
Και φυσικα οσο πιο πολλες περιοχες εχει...τοσο το χειροτερο:mad_2:

Reaction score
0
Α..και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι συνηθως ο dj καθεται σε σημειο που ειναι εκτος ακουστικης περιοχης ,με αποτελεσμα να μην μπορουν να γινουν σοβαρες διορθωσεις γιατι δεν ακουει αυτο που ακουν οι...γλεντωντες!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.892
Α..και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι συνηθως ο dj καθεται σε σημειο που ειναι εκτος ακουστικης περιοχης ,με αποτελεσμα να μην μπορουν να γινουν σοβαρες διορθωσεις γιατι δεν ακουει αυτο που ακουν οι...γλεντωντες!!!
Επίσης υπάρχει η περίπτωση να μην υπάρχει monitor ηχείο(α) κοντά του και να ακούει από τα "έξω" ηχεία, μετά από 234 αντανακλάσεις... ή να έχει monitor, σωστά ρυθμισμένο, και να νομίζει ότι και στον υπόλοιπο χώρο ακούγεται η μουσική το ίδιο καλά, ενώ οι καλεσμένοι έχουν κουφαθεί.
Αναφέρω το monitor, γιατί είναι άκρως απαραίτητο για τον DJ,όπου κι αν παίζει.

Reaction score
69
Σε όλα αυτά που λέτε Μιχάλη και Xfader συμφωνώ απόλυτα.
Εγώ βέβαια αν και έχω ένα Monitor (Μικρό , Alto Pam5A Επιτραπέζιο)
Το χρησιμοποιώ μόνο για αλλαγές και για να ακούω μουσική όταν
παίζω σιγά, γιατί συνήθως βρισκόμαστε πίσω από τα ηχεία και δεν ακούμε
τίποτα .( άσε που άμα είναι γωνία και έχεις και SUB τότε ζεις στο κέντρο
της παραμόρφωσης και του μπουμαρισματος).
Μια άλλη λύση που έχω βρει είναι όταν περνάω τα κομμάτια μέσα από ένα
Επαγγελματικό προγραμματακι ( Το ΜΑGIX Audio cleaning Lab 2005)
Τα διορθώνω όπως θέλω εγώ . Δηλαδή μειώνω τις κορυφές και τα δυνατά
σημεία του κομματιού και ανεβάζω τα χαμηλά σημεία σε ένταση και έτσι
Αποφεύγω τα ατυχήματα.
απαιτεί όμως πολύ δουλειά γιατί πρέπει να το κάνεις σε όλα τα κομματια.

Reaction score
0
Ψαχνω να βρω εδω και πολυ καιρο ενα εκουαλαϊζερ 5-6 περιοχων που να εχει μπαλανς εξοδο , για να μου διευκολυνει λιγο την ζωη ,αλλα δεν μπορω να βρω κατι.
Εχει κανενας φιλος καμμια ιδεα????

Reaction score
69
Μιχάλη νομίζω ότι αυτό που έχεις το FBQ3102 έχει τα πάντα όπως και
Το δικό μου το FBQ1502 δηλαδή είναι FULLY BALANCED,
και μάλιστα με δυο εξόδους μια XLR και μια καρφί και επί πλέων
μια SUB OUT και αυτή Balanced . Τι σε νοιάζει που έχει το Εequalizer
31 περιοχές ? κανετες Flat αν σε ενοχλούν.
Εγώ ένας λόγος που το πείρα είναι γιατί μου δίνει 5 Εξόδους και μάλιστα
Balanced.

Reaction score
0
Γιωργο και γω γι αυτο το λογο το πηρα .
Για να ειμαι ...ζυγισμενος απο την πηγη μεχρι τα ηχεια (και ο μικτης της Numark μπαλανς ειναι)
Απλα μπερδευομαι ρε φιλε με τοσες περιοχες...
Και γω φλατ τον εχω ...αλλα τοτε τι διαολο το πηραμε....για να βαλουμε νταλκα στο κεφαλι μας????
Ασε που εχει και μια εξτρα ρυθμιση (αναθεμα και αν εχω καταλαβει γιατι ) που ανεβαζει και κατεβαζει ΓΕΝΙΚΑ τα πριμα και τα μπασα.....κατι σαν το bass και treble των σπιτικων ενισχυτων!!!!

Reaction score
69
Μιχάλη μην αγχώνεσαι από τώρα γιατί ο δρόμος είναι όχι απλά μεγάλος
αλλά άπειρος . Γιατί στο χόμπι αυτό εμπλέκονται πολλές επιστήμες και τέχνες μαζί.
Όπως : Ακουστική (Τεχνολογία ήχου), φυσική , ηχοκυματικη, ψηφιακή τεχνολογία, ψυχολογία, γνώση μουσικής, οργανογνωσια κλπ.
Ξεκινάμε λοιπόν με υπομονή – Διάβασμα , πειραματισμό-Διάβασμα, Πειραματισμό
……………………………………………………………∞
Όλα τα μηχανήματα τα επαγγελματικά είναι χρήσιμα και ωφέλημα εργαλεία
για δημιουργία απο αυτούς που τα ξέρουν και τα έχουν σπουδάσει. Για τους άλλους είναι άχρηστα και καταστροφικά για τον ήχο.
Τώρα πολύ καλά ξεκινάμε με το Graphic Equalizer( Είναι το πρώτο στάδιο) πρέπει να παραμείνει αρκετό
καιρώ στην αλυσίδα και με πειραματισμούς να ανακαλύψουμε όλες της δυνατότητες που εχει.
( Και διάβαζε πολλές φορές τις οδηγίες χρήσεις, και μετά σχετικά βιβλία).
Εγώ για επόμενη κίνηση έχω να ενεργοποιήσω το ψηφιακό crossover ( ALTO MAXIDRIVE 3,4 ) να κάνω τα ηχεία ενεργά και να προσπαθήσω να ελέγξω τις συχνοτικες περιοχές με χρήση LIMITER από το cross.
Εδω να δεις διαβασμα και πειραματισμο που εχω.:happy_4:

Reaction score
0
Γιωργο ειπα να κανω την πλακα μου και ειλικρινα σου λεω ...βλαστημησα την ωρα και την στιγμη!!!!!!
Ασε τα χρηματα που εχω ξοδεψει..ασε το κουβαλημα της αρκουδας που ριχνω!!!!
Και, στα κοντα 50, ολα αυτα καπου σε κουραζουν!!!!
Και ολα αυτα για αλλων σπιτια .....στο δικο μου μια χαρα συστημα εχω.Και γκαζια εχει (τελικος 2χ500 στα 4ωμ) και ποιοτητα (για τα γουστα μου)
Το θεμα ειναι οτι ολα τα ΡΑ ηχεια ειναι σκληρα και χωρις εκουαλαϊζερ δεν....
Και μια αλλη ερωτηση για τους γνωστες.
Αν παρουμε ανμπαλανς σημα και το συνδεσουμε σε μπαλανς υπαρχουν αυτα τα περιβοητα -6db.
Αυτο πρακτικα εχει καμμια σημασια ή δεν τρεχει και τιποτα????
Γιατι ειναι μερικα πρεπει που εχουν ουσια και μερικα που ειναι για να υπαρχουν στις προδιαγραφες.
Δηλ οταν τα μηκη καλωδιων ειναι σε σπιτικο επιπεδο εχει ουσια η μπαλανς συνδεση ή οχι????
Αν η συνδεση μίκτη με τελικο ειναι μικτή, τρεχει τιποτα ή απλα ανεβαζουμε λιγο το gain και καθαρισαμε????
Βοηθεια συγχωριανοι!!!!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.892
Γιατι ειναι μερικα πρεπει που εχουν ουσια και μερικα που ειναι για να υπαρχουν στις προδιαγραφες.
Δηλ οταν τα μηκη καλωδιων ειναι σε σπιτικο επιπεδο εχει ουσια η μπαλανς συνδεση ή οχι????
Αν η συνδεση μίκτη με τελικο ειναι μικτή, τρεχει τιποτα ή απλα ανεβαζουμε λιγο το gain και καθαρισαμε????
Βοηθεια συγχωριανοι!!!!!!
Όπως τα λες είναι. Αν δεν έχεις το σαράκι του HiEnd, προσπερνάς κάποιες προδιαγραφές χωρίς μεγάλο αντίτιμο.
Πράγματι με μικρά μήκη καλωδίων, τις περισσότερες φορές δε θα ακούσεις διαφορές μεταξύ balanced-unbalanced συνδέσεων, εκτός κι αν είσαι κάτω από πυλώνα της ΔΕΗ. :happy_5:
Τα 6db είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά μπορείς να το ξεπεράσεις κι αυτό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.508
Αν παρουμε ανμπαλανς σημα και το συνδεσουμε σε μπαλανς υπαρχουν αυτα τα περιβοητα -6db.
Αυτο πρακτικα εχει καμμια σημασια ή δεν τρεχει και τιποτα????
Για τις εφαρμογές που αναφέρεσαι, δεν τρέχει τίποτα. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου το σήμα είναι unbalanced έως τα ηχεία, τότε τίθεται πρόβλημα ισχύος, και, επομένως, στάθμης. Βέβαια, όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους, η οποία όμως, προϋποθέτει σχήματα, καμπύλες και τα τοιαύτα, για τα οποία θα κατηγορηθώ και πάλι ως αιθεροβάμων οπαδός της θεωρίας, με τσέπες που δεν έχουν ιδρώσει ποτέ. Οπότε, ας το αφήσουμε καλύτερα...

Reaction score
0
Βέβαια, όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους, η οποία όμως, προϋποθέτει σχήματα, καμπύλες και τα τοιαύτα, για τα οποία θα κατηγορηθώ και πάλι ως αιθεροβάμων οπαδός της θεωρίας, με τσέπες που δεν έχουν ιδρώσει ποτέ. Οπότε, ας το αφήσουμε καλύτερα...
Κωστα μου φτανει αυτο που μου λες.
Και εξηγησεις να μου δωσεις ,ειμαι τοσο ασχετος με τα ηλεκτρονικα ,που ΔΕΝ θα παρω χαμπαρι τιποτα:mad_1:

Και ετσι γλυτωνουμε και τις κατηγοριες απο τους αλλους:happy_5: :happy_4:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.892
Με ποιο τροπο????
Ειναι ευκολο ή θα τρεχω παλι???
Τίποτα το δύσκολο, εννοούσα με τον τρόπο που ανέφερες κι εσύ. Αύξηση του gain ή του volume γενικά. Τις περισσότερες φορές θα είσαι εντάξει.
Διάβασε και το παρακάτω link που εμμέσως είναι σχετικό:

http://www.fivefish.net/diy/balanced/default.htm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.210
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος