Βοηθεια για ρυθμιση ηχειων με ΗARMAN CARDON

Reaction score
0
Εχω εναν harman kardon avr -355 και θα ηθελα την βοηθεια σας.
Λοιπον εβαλα τον ενισχυτη να ρυθμισει τα ηχεια και τα front μου τα δηλωσε σαν large.Οταν ξαναεκανα την ρυθμιση των ηχειων (τοποθετοντας το μικροφωνο μερικα εκατοστα δεξιοτερα για να ειναι ακριβως στην μεση του καναπε ) διαπιστωσα οτι στα front μου ρυθμισε το crossover τους στα 60hz. :111:
Απο ηχεια δεν εχω κατι το ιδιαιτερο. παραθετω παρακατω τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους και τις ρυθμισεις που εκανε ο ενισχυτης. Περιμενω να μου πειτε πoια ρυθμιση crossover ειναι η σωστη διοτι εχω παντελως αγνοια με τις συχνοτητες crossover και δεν θελω να παθουν ζημια τα ηχεια.(δεν εχω πολυ καλα ηχεια, αλλα αυτη την στιγμη δεν μπορω να διαθεσω χρηματα για κατι καλυτερο)
front
B&W DN 601S3
FREQUENSY RANGE -6DB 48HZ-42KHZ
FREQ. RESPONSE 60HZ-22KHZ +-3DB
SENSITIVITY 88DB
NOMINAL IMPEDANCE 8Ω ΜΙΝΙΜUM 3Ω
CROSSOVER FREQ. 4KHZ
RECOMMENDED AMPLIF. POWER 25W-100W INTO 8Ω
center , surrount back right and sur.back left
ONKYO
IMPEDANCE 8Ω
MAXIMUM INPUT POWER 110W
OUTPUT SOUND PRES. LEVEL 86DB
FREQUENCY RESPONCE 55HZ-50KHZ
CROSSOVER FREQUENCY 4,5KHZ
surround left and right
ONKYO
IMPEDANCE 8Ω
MAXIMUM INPUT POWER 110W
OUTPUT SOUND PRES. LEVEL 82DB
FREQUENCY RESPONCE 60HZ-20KHZ
CROSSOVER FREQUENCY 10KHZ
subwoofer
ONKYO
INPUT SENSITIVITY / IMPEDANCE 330mv /100KΩ
MAXIMUM OUTPUT POWER 230W DYNAMIC
FREQUENCY RESPONCE 25HZ-150HZ
Και οι ρυθμισεις που εκανε ο ενισχυτης:
CROSSOVER FREQUENCIES
FRONT LEFT AND RIGHT 60HZ
CENTER 40HZ
SURR. LEFT AND RIGHT 80HZ
SURR. BACK LEFT AND BACK RIGHT 40HZ
SUB MODE: SUB
SPEAKER LEVELS
FRONT LEFT 6DB
FRONT RIGHT 7DB
CENTER 0DB
SURROUNT LEFT -7DB
SURROUNT RIGHT -1DB
SURROUNT BACK LEFT -8DB
SURROUNT BACK RIGHT -3DB
SUB 2DB
Ευχαριστω για την υπομονη σας και ναι σκοπευω να αντικαταστησω το κεντρικο με της ιδιας σειρας Β&W γιατι εχω διαβασει (ελπιζω να μην λαθος) οτι πρεπει τα 3 ηχεια (L,R,C) να ειναι παρομοιας σειρας και χαρακτηριστικων για σωστοτερο ηχο σε πολυκαναλικο προγραμμα.
Βεβαια αν ειχα οικονομικη δυνατοτητα θα αλλαζα και τα ονκυο ,αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια..
Παρεπιπτοντως ρε παιδια επειδη η συζυγος οταν καθαριζε μου εκανε ζημια στο tweeter του κεντρικου(οταν μου το ειπε εγινε χαμος οπως καταλαβαινετε!!) μηπως γνωριζετε κανενα καταστημα με ανταλλακτικα για ηχεια η εστω την διευθυνση της αντιπροσωπειας;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Βοηθεια για ρυθμιση ηχειων με ΗARMAN CARDON

επιστρεφω συντομα

Reaction score
0

Παιδια καμια προταση; Να συνοψισω την ερωτηση ,ειναι σωστη η ρυθμιση του ενισχυτη ή να τα ρυθμισω σαν Large οπως τα ειχε ρυθμισει την πρωτη φορα; Ξερει καποιος ποια ειναι η καλυτερη ρυθμιση στο crossover των μπροστινων ηχειων (large ή 60HZ);

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Mάριε βάλτα στα 80Hz και δήλωσε τα όλα small.Αν το κόψεις στα 60 είσαι οριακά το κάτω άκρο τους και θα κουράσεις (άδικα κατ εμέ) τον ενισχυτή.
Όσον αφορά τα levels κανονικά πρέπει να τα ρυθμίσεις με ντεσιμπελόμετρο.
Αν δεν έχεις βάλτα όλα στο μηδέν και δοκίμασε με το test tone του ενισχυτή να τα φέρεις(με το αυτί) στην ίδια ένταση.Μετά βάλε και τον ενισχυτή να κάνει την ρύθμιση του και κράτα αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Reaction score
0

gstriftos να΄σαι καλα σε ευχαριστω,οπως να ευχαριστησω και τα παιδια που μου απαντησαν μεσω pm.:123:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis