Βοηθεια για συνδεσμολογια σε διαφορετικα δωματια

Reaction score
2
Γεια σας. Θα ηθελα τη βοηθεια σας προκειμενου να συνδεσω ενα δορυφορικο δεκτη (με hdmi) με το home cinema (χωρις hdmi) και τον προβολεα (με dvi). Το προβλημα ειναι οτι ο δεκτης βρισκεται στο γραφειο μου (κι εκει με βολευει να παραμεινει) ενω τα υπολοιπα στο σαλονι. Η συνδεση που εχω υποψιν μου ειναι η εξης: Συνδεση του δεκτη με προεκταση καλωδιου hdmi και μετα καλωδιο hdmi --> 2 RCA + 1 RGB. Στον ενισχυτη θα συνδεθουν τα 2 RCA και στον προβολεα το RGB, μεσω ενος καλωδιου RGB --> DVI. Δεδομενου οτι η συνδεσμολογια περιλαμβανει 3 καλωδια μεχρι τον προβολεα, θα εχω απωλειες? Εχετε να μου προτεινετε αλλη λυση? Ευχαριστω

Reaction score
0
Απάντηση: Βοηθεια για συνδεσμολογια σε διαφορετικα δωματια

Τον δέκτη με τον προβολέα συνδέεις με HDMI και στον προβολέα βάζεις ένα HDMI/ DVI adaptor. Για τον ήχο τραβάς δεύτερη (ξεχωριστή γραμμή), ανάλογα με τις εξόδους του δέκτη για τον ενυσχυτή. Πχ RCA to RCA.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Βοηθεια για συνδεσμολογια σε διαφορετικα δωματια

Τον δέκτη με τον προβολέα συνδέεις με HDMI και στον προβολέα βάζεις ένα HDMI/ DVI adaptor. Για τον ήχο τραβάς δεύτερη (ξεχωριστή γραμμή), ανάλογα με τις εξόδους του δέκτη για τον ενυσχυτή. Πχ RCA to RCA.
Αυτη τη συνδεση ειχα μεχρι τωρα, αλλα υπαρχουν πολλα καλωδια στη μεση, ενω με αυτο που σκεφτομουν μονο ενα καλωδιο διασχιζει τα 2 δωματια. Ευχαριστω

Reaction score
0
Απάντηση: Βοηθεια για συνδεσμολογια σε διαφορετικα δωματια

Απο HDMI σε RGB και μετά DVI χάνεις τα πλεονεκτήματα του HDMI (μειωμένες απώλειες), απο τις πολλές μετατροπές. Αλλά και το σήμα του ήχου αλλιώς το πέρνεις καθαρό χωρίς καμία μετατροπή στην πορεία. Η άλλη λύση είναι ασύρματη ζεύξη, αλλά κοστίζει.

Reaction score
2
Υπαρχει καποιος τροπος μεσω ηλεκτρικου δικτυου? Εχω ακουσει για ανταπτορες ρευματος-ethernet. Υπαρχει κατι αναλογο για hdmi? Επισης, μπορεις να μου υποδειξεις καποια site για τον ασυρματο τροπο που αναφερεσαι? Ευχαριστω

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Βοηθεια για συνδεσμολογια σε διαφορετικα δωματια

Εν τελει, περασα το καλωδιο για τον ηχο εξωτερικα του σπιτιου, και απομενει η εικονα. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να στειλω HDMI σημα σε 20 μετρα αποσταση? Ασυρματα, με ανταπτορες, καπως αλλιώς? Ευχαριστω και χρονια πολλα.

Reaction score
384
Ο απλοτερος τροπος ειναι με cat5. Στα 60 μετρα δεν εχω κανενα προβλημα. Υπαρχουν επισης καλωδια hdmi με ενισχυτη μεσα στο βυσμα. Εχω ενα 30μετρο και ειναι αψογο.

Reaction score
2
Ο απλοτερος τροπος ειναι με cat5. Στα 60 μετρα δεν εχω κανενα προβλημα. Υπαρχουν επισης καλωδια hdmi με ενισχυτη μεσα στο βυσμα. Εχω ενα 30μετρο και ειναι αψογο.
Το cat5 θελει δυο καλωδια ετσι? Μπορω να τα χρησιμοποιησω με ανταπτορες powerline (μεσω ηλεκτρικου δικτυου)? Επισης, μπορεις να μου δωσεις καποια πληροφορια για το hdmi με ενισχυτη? ευχαριστω και καλη χρονια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.