Βοηθεια για LENCO L75 S.

Reaction score
8
Καλημερα στο φορουμ και καλες γιορτες με υγεια πανω απο ολα παιδια.Στο προκειμενο τωρα!!Αγορασα προχθες ετσι για το καλο των ημερων και την τρελλα που εχω για πικαπ 1 Lenco L75 S μαυρο με τις 3 ταχυτητες 33,45,78 ..μαλλον το ιταλικο ειναι με τον Jelco τον βραχιονα και την αναρτηση των 4 σημειων,σε αρκετα καλη κατασταση για την ηλικια του αν εξαιρεσεις καποιες φθορες στο ξυλο.Το προβλημα μου ειναι οτι το IDLER η τροχαλια, κανει επαφη με το πλατω για να το γυρισει ΜΟΝΟ στις 78 στροφες και καπου αναμεσα περιπου αλλα οχι στις 33 στροφες, με το πλατω να μενει ακινητο.Νομιζα οτι θα ηταν κατι ευκολο στο φτιαξιμο αλλα δυστυχως εχω κολησει και δεν μπορω να βρω ακρη.Καμια προταση απο αυτους που εχουν το πικαπ υπαρχει???

Reaction score
8
Καλησπερα melina...εχω μπει στα link που προτεινεις αλλα λυση δεν βρηκα εγω,αλλα ακουσον ακουσον,βρηκε λυση το πικαπ μονο του.Το ειχα και γυριζε στις 78 στροφες για περιπου 30 λεπτα και μετακινωντας τον διακοπτη επιλογης στροφων ξανα στις 33...δουλεψε κανονικα!!!!!!Τι να πω?Ειχε βεβαια το συγκεκριμενο πικαπ να δουλεψει 20 χρονια περιπου.Τωρα επομενες κινησεις οι ενδεδειγμενες απο το Lenco φορουμ.Λυσιμο,λιπανση και 1 καλυτερο καλωδιο ρευματος.Οι πρωτες ακουστικες εντυπωσεις ειναι με μια Technics 205c mk2 (δεν ξερω αν ειναι καλο παντρεμα με τον Jelco),το χαμηλο ειναι απιστευτης ενεργειας και δυναμης οι μεσαιες ειναι λιγο πισω για τα γουστα μου αλλα οι υψηλες ειναι βελουδινες με σωστο σωμα.
Σε σχεση με τους ιμαντες που ειχα και εχω στην κατοχη μου το πλατο δεν παιζεται στην ενεργεια και στο χαμηλο.Υστερει σε θορυβο σε σχεση με τους ιμαντες(λιγο πιο ησυχοι)η αναιμικοι αν θελετε αφου ΔΕΝ μπορουν να αναπαραγουν την ενεργεια της τροχαλιας.Θα προσπαθησω να το φερω χωρις να αλλαξω πλινθο αλλα με τον υπαρχοντα και ενισχυσεις σε επιμερους σημεια.

Reaction score
15.258
καλησπερα και καλοακουστο σου ευχομαι...παιξε με τον αξονα του idler και το λαμακι που το συγκρατει κατεβασε το λιγο ωστε να σπρωχνει τον αξονα τις τροχαλιας ποιο κοντα στον αξωνα του μοτερ και τεντωσε λιγο το σουστακι που συγκρατει την τροχαλια...επισης με ενα ψυλο γυαλοχαρτο ενω γυρναει η τροχαλια τριψετο λιγο το πλαστικο να γυαλισει...

Reaction score
1.817
Η λύση για να σου δουλέψει σωστά και να μην ξανακολλήσει είναι πολύ πιο απλή απ' όσο νομίζεις:
Παίρνεις ΑΖΑΧ πολυκαθαριστικό....:D

και καθαρίζεις τον άξονα του μοτέρ που ακουμπάει το idler.
Με το ίδιο νωπό πανάκι από το ΑΖΑΧ περνάς δυο - τρεις φορές το idler μέχρι να καθαρίσει κι αυτό και να μη σου βγάζει μαυρίλες.

Κατόπιν με ένα στροβοσκόπιο (αν δεν έχεις έλα να σου δώσω το γνήσιο) ρυθμίζεις τις στροφές, ξεβιδώνοντας αντίστοιχα τα βιδάκια των 33,45&75 και κάνοντας μικρορύθμιση της θέσης τους, ούτως ώστε να φέρεις τον άξονα του idler στη σωστή θέση ταχύτητας.

Όσο για την επεξεργασία του ξύλινου σασσί μπορείς να διαβάσεις τι έχω κάνει για τα συνεφέρω το δικό μου εδώ κι εδώ..:hi:

Και είσαι άρχοντας!
Καλορίζικο!!:welcome:

Last edited:

Reaction score
8
Kαλημερα παιδια και καλη χρονια με υγεια πανω απ'ολα.
Συγνωμη για το καθυστερημενο της απαντησης αλλα ειχα προβληματα συνδεσης.Tωρα επανηλθα.
delamostre δεν ηξερα οτι το ταπεινο ΑΖΑΞ ειναι τοσο θαυματουργο!!!Τα λινκ που μου εδωσες ηταν αν μη τι αλλο κατατοπιστικα.Για το στροβοσκοπιο αν το εχεις και εισαι Αθηνα θα το ηθελα.Στειλε μου σε παρακαλω πμ για να συνενοηθουμε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.365
Members
38.690
Νεότερο μέλος
s channel