Βοηθεια με επιλογη τελικου..

Reaction score
1
Μπορω να οδηγησω με δικαναλο ενισχυτη 4 ηχεια?Συγκεκριμενα δυο διαιρουμενα alpine 110W RMS και δυο Kenwood οβαλ 75W RMS .Μπορω δηλαδη να τροφοδοτησω απο ενα καναλι του ενισχυτη ενα alpine και ενα kenwood.Εαν ναι,ποσα WAT ενισχυτη πρεπει να εχω.Επισης μπορει ναι παιζει ο ενισυτης απο τις εξοδους προενισχυσης της μοναδας και τα μπροστινα ηχεια απο τις εξοδους ηχειων της μοναδας?Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη..

Reaction score
49
Απάντηση: Βοηθεια με επιλογη τελικου..

Μη το κάνεις!!
Ρίξε τον δικάναλο ενισχυτή στα μπροστινά και παίξε τα πίσω με τον ενισχυτή της πηγής.
Αυτή είναι η καλύτερη λύση. Τόσο ηχητικά (αφού θα δώσεις την μεγαλύτερη και ποιοτικότερη ισχύ μπροστά) όσο και λειτουργικά (αν έβαζες όλα τα ηχεία στον δικάναλο θα έχανες στερεοφωνία και fader)

Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα καν πίσω ηχεία!

Reaction score
1
δυστυχως δεν μπορω να το αποφυγω μιας και το αυτοκινητο δεν εχει θεσεις για ηχεια μπροστα (μονο τουιτερ εχει μπροστα).Ολα τα ηχεια βρισκονται στο πισω μερος (ενταζιερα).Η πηγη δεν μπορει να τα σηκωσει μιας και ειναι 4χ20.Επομενως παω σιγουρα για ενισχυτη.Αλλα χρησιμοποιω τα δυο καναλια για τα μπροστινα τουιτερ.Ετσι μενουν ελευθερα τα αλλα δυο και τα 4 της προενισχυσης.Γιυτο σκεφτομουν να στειλο δυο καναλια προενισχυσης πισω σε εναν δυνατο δικαναλο και να γεφυρωσω ζευγαρια τα ηχεια ωστε να παιξουν.Τι αλλο να κανω?

Reaction score
49
Απάντηση: Βοηθεια με επιλογη τελικου..

Τι αυτοκίνητο είναι??
Πόσα χρήματα σκέφτεσαι να διαθέσεις??

Reaction score
1
To αμαξι εινια nissan sunny μοντελο 90.Λεπτες πορτες που δεν χωρανε τιποτα και φυσικα οχι θεσεις για ηχεια(δεν το συζητω για μετατροπη στις πορτες γιατι θα ειμαι σαν γ...ς).Το θεμα ειναι οτι εχω προχωρησει ηδη σε αγορα των περισοτερων.
KENWOOD KSC-SW10 DUAL SUB (ενεργο 150w)
ALPINE SPR-17S 6.5/6.75/6x8 660w (διαιρουμενα με 110w rms)
KENWOOD 6x9 1000w 5 WAY (οβαλ με 90w rms)
JVC KD-AVX44 (μοναδα )
CADENCE CAR AUDIO 140w SURFACE MOUNT SPEAKERS (η μονη λυση σε μικρα 35w rms που ειναι ηδη mount σε δικα τους μικρα κουτια,για να τοποθετησω καπου μπροστα -στο ταμπλο σχεδιαζω)
Το μονο που μου εχει μεινει ειναι ο ενιχυτης.Σκοπευω να βαλω και τα 4 ηχεια στο πισω μερος και να τα οδηγησω με ενισχυτη.Τα δυο μπροστα θα παρουν εξοδο απο την μοναδα (ειναι 4χ20 rms).Η απορια μου ειναι πισω να στειλω τεσσερα καναλια προενιχυσης και να παιξω με τετρακαναλο(ενα καναλι σε καθε ηχειο) ή να στειλω δυο καναλια προενιχυσης (ή εξοδους ηχειων) με δυνατο δυκαναλο ενισχυτη??

Reaction score
1
για τα παραπανω μου εχουν φυγει 1500 ευρω περιπου.

-ενας φιλος μου προτεινε εναν τετρακαναλο alphasonic ισχυως 4x75w rms...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo